forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Dampyr - recenzija
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 09/09/2005 : 21:12:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
Mislim kako ovo sa kontrarecenzijama nema apsolutno nikakvog smisla jer cemu onda postoje komentari? Jedino logicno objašnjenje koje bi me zadovoljilo za ovakvo postavljanje dvaju recenzija je ukoliko ih je Markos primio u približno isto vrijeme. Sve ostalo je bez veze. Neslaganje se vrlo jasno može iskazati komentarom na recenziju.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 09/09/2005 : 21:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
Heh... Kako Senku smatram jednim od najznacajnijih clanova na ovom forumu moram iskazati cudenje prema nekim recenicama iz njegove recenzije prvog broja Dampyra.

Naime, Senka je napisao kako "Barem sada zna kako se mogu osecati Nemci dok citaju Bonellijeva izdanja, a u kome su uredno predstavljeni kao Nacisti, i ciji se zlocini nemilice koriste za ideje pojedinih epizoda. Nimalo prijatno, rekao bih." i ja ga mogu razumjeti što se toga tice ali neke stvari su mi pomalo atipicne jer ga smatram intelektualcem koji jasno razlikuje kolektivnu od pojedinacne krivnje.

Ni meni nije lako vidjeti kako su moji sunarodnjaci demolirali stadion na Malti jer ce i mene sutra gledati upravo kroz prizmu njih ali, što ja tu mogu!? Zar zbog toga moram mrziti sve novinare koji su to prenijeli u svijet? Naravno da ne. Prošlost se ne da mijenjati i upravo zbog toga nisu svi njemci nacisti niti su svi srbi zlocinci. Odjebimo više te kolektivne psihoze i prihvatimo da zlocin(c)i imaju svoje ime i prezime. A to da cemo se milijun puta morati zbog toga nezasluženo crveniti...hm...to je nažalost neizbježna istina i zbog toga nam je ponajmanje kriv Boselli. Krivi su zlocinci koji su ubijali nevine ne zbog nekog višeg cilja nego iskljucivo zbog pljacke i osobne koristi.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/09/2005 : 23:14:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ovo je slicno kao i sa psovanjem u Dampyru, sve što se napiše u stripu su rijeci aktera stripa, a ne prikaz politicke orijentacije Bosellija i/ili Bonellija. Uostalom, nismo li navikli u Bonelliju mnogo puta susretati arhaicne klišeje kao teroristi su zli, amerikanci su dobri, nacisti su zli, žene su žrtve, muškarci su junacine itd.

The greatest trick the devil ever pulled
Was convincing the world he didn't exist,
That was his power...
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/09/2005 : 23:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
Uostalom, nismo li navikli u Bonelliju mnogo puta susretati arhaicne klišeje kao teroristi su zli, amerikanci su dobri, nacisti su zli, žene su žrtve, muškarci su junacine itd.
[/quote]

da, da. esenciju svakog pravog remek dela.
i hocemo JOS!

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/09/2005 : 10:19:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
ti "klišeji" se i traže = to je ok
a i u skladu je sa apsolutnom univerzalnom istinom - dobro pobjeduje, a zlo gubi
i to je još jedan od razloga zbog cega je Bonelli majka svim stripovima!!!
Bonelli je svijetlo svijeta, i ko hodi sa njim nece hoditi u tami! S druge strane, sve ostalo, posebno izdanja tzv. belog puta su vražji instrumenti i najobicnije sotonisticke negacije.

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 10/09/2005 : 10:23:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

a i u skladu je sa apsolutnom univerzalnom istinom - dobro pobjeduje, a zlo gubi
Bonelli je svijetlo svijeta, i ko hodi sa njim nece hoditi u tami! S druge strane, sve ostalo, posebno izdanja tzv. belog puta su vražji instrumenti i najobicnije sotonisticke negacije.

stinky legendo!

Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 10/09/2005 : 10:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

no za ravnotežu i mir treba konzumirati i jedno i drugo....previše svetla može škoditi....pogledaj samo Auroru
Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 10/09/2005 : 15:35:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message
Samo cu na Gastonov post dodati poslovicu koja je, kažu, srpska: "Ne krivite djecu u kolijevkama za grijehe njihovih oceva." Za ostalo cemo cekati recenziju.

A stinky još jednom pokazuje da je lucidno ludilo kojim je obdaren dašak božanske milosti kojom se bori protiv Zla.

"...nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak na kome Bosanac kleci i moli. Na kom je prikazan kao sužanj." M.Krleža

Go to Top of Page

Lopov
New Member

Croatia
106 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 10/09/2005 : 21:55:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Lopov's Homepage  Send Lopov a Private Message
Upravo procitah strip, pa se moram prikljuciti raspravi...
Dakle, ako su protagonisti stripa cetnici (ne Srbi, jer znam mnoge Srbe koji, jel, nisu cetnici) i ako se radnja dogada u BiH, a i jedno i drugo je ocito, onda mi nije jasno zašto se zovu madarskim imenima?
Ako se nije htjelo cetnike imenovati imenima kakva inace nose, onda se nisu trebale stavljati niti kokarde i sve ostalo što jasno upucuje o kome se radi... ako se htjelo, onda su se valjda trebali zvati nekako drugacije - ili po imenima kojima se cetnici inace zovu, ili po nekim izmišljenim imenima.
Ovako ispada da su Madari cetnici i da su radili dar-mar po Bosni.
To zaista nema nikakvog smisla i sve je bez razloga zbrkano...
A ako se htjelo biti europski "politicki korektno", da se slucajno ne bi imenovalo pravim imenom nekoga tko je radio zlocine po BiH i ne daj Bože mu se zamjerilo, onda se trebao onaj Kurjak jednostavno zvati Ante Gotovina.
Moja žena je Madarica, i meni je ova podvala u Dampyru jednostavno odvratna. Zanima me kakve bi reakcije bile kada bi taj strip bio objavljen u Madarskoj?! Zaista, kome bi ti i takvi dogadaji u Hrvatskoj i BiH uopce mogli biti "nadahnuce"?!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/09/2005 : 22:12:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ozbiljno pocinjem misliti da je Bernie namjerno objavio Dampyr strip samo da što više zavadi ekipu stripovi.com jer ovo izaziva samo podijeljena mišljenja... Bosseli mi je uvijek bio tip koji je znao napraviti odlican horror i odlicnu tajanstvenu pricu. Iznenadile su me ove kritike stripa, što je razlog više da što prije nabavim komad i za sebe.

That was his power...
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 10/09/2005 : 22:37:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
quote:
Originally posted by Lopov

Upravo procitah strip, pa se moram prikljuciti raspravi...
Dakle, ako su protagonisti stripa cetnici (ne Srbi, jer znam mnoge Srbe koji, jel, nisu cetnici) i ako se radnja dogada u BiH, a i jedno i drugo je ocito, onda mi nije jasno zašto se zovu madarskim imenima?
Ako se nije htjelo cetnike imenovati imenima kakva inace nose, onda se nisu trebale stavljati niti kokarde i sve ostalo što jasno upucuje o kome se radi... ako se htjelo, onda su se valjda trebali zvati nekako drugacije - ili po imenima kojima se cetnici inace zovu, ili po nekim izmišljenim imenima.
Ovako ispada da su Madari cetnici i da su radili dar-mar po Bosni.
To zaista nema nikakvog smisla i sve je bez razloga zbrkano...
A ako se htjelo biti europski "politicki korektno", da se slucajno ne bi imenovalo pravim imenom nekoga tko je radio zlocine po BiH i ne daj Bože mu se zamjerilo, onda se trebao onaj Kurjak jednostavno zvati Ante Gotovina.
Moja žena je Madarica, i meni je ova podvala u Dampyru jednostavno odvratna. Zanima me kakve bi reakcije bile kada bi taj strip bio objavljen u Madarskoj?! Zaista, kome bi ti i takvi dogadaji u Hrvatskoj i BiH uopce mogli biti "nadahnuce"?!

eto, konacno je neko došao do pitanja koje se meni odmah postavilo...
šta bi tek Madari rekli na ovo? no možda se radi o predstavnicima manjine u SCG
svakako ovo ispada glupo, no možda mi previše detaljno ulazimo u pricu...dobro da je samo prva knjiga problematicna
Go to Top of Page

Lopov
New Member

Croatia
106 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 10/09/2005 : 23:04:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Lopov's Homepage  Send Lopov a Private Message
Ne želim nikoga uvrijediti, ali palo mi je na pamet da, ako su htjeli to što su ocito htjeli, zašto onda jednostavno nisu cetnicima dali imena Ðanfranko, Antonio, Ðovani... možda cak i Serdo? Mislim, to bi bilo najkorektnije.
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 11/09/2005 : 11:23:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Ozbiljno pocinjem misliti da je Bernie namjerno objavio Dampyr strip samo da što više zavadi ekipu stripovi.com jer ovo izaziva samo podijeljena mišljenja... Bosseli mi je uvijek bio tip koji je znao napraviti odlican horror i odlicnu tajanstvenu pricu. Iznenadile su me ove kritike stripa, što je razlog više da što prije nabavim komad i za sebe.

That was his power...

Ovo je samo dobra reklama za strip. Zna Berni šta radi.

Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15913 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 11/09/2005 : 12:22:29  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:

Ne želim nikoga uvrijediti, ali palo mi je na pamet da, ako su htjeli to što su ocito htjeli, zašto onda jednostavno nisu cetnicima dali imena Ðanfranko, Antonio, Ðovani... možda cak i Serdo? Mislim, to bi bilo najkorektnije.

možda se u originalu tako i zovu treba provjeriti

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 11/09/2005 : 12:57:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message
quote:

(ne Srbi, jer znam mnoge Srbe koji, jel, nisu cetnici)

U najkracem: Srbi su bili u Sarajevu, a cetnici oko i iznad Sarajeva.

"...nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak na kome Bosanac kleci i moli. Na kom je prikazan kao sužanj." M.Krleža

Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 11/09/2005 : 18:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message
quote:

Zato što je dobro poznata cinjenica da su talijani u svakom ratu bili na strani dobra, te su njihovi ratni podvizi legendarni u cijelom svijetu (herojski otpor dobro naoružanim Etiopljanima, na primjer)

www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8240 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 12/09/2005 : 14:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
:)))))

Why don't you write books people can read?
(Nora Joyce)
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 14/09/2005 : 03:19:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
Od jednog prepametnog Italijana, studenta filozofije, koji se pride bavi jos svim i svacim zanimljivim u zivotu- o Dampyru sam cuo sve najbolje; ne samo da sadrzaj nije supljikav nego je, navodno, bas za pametnjakovice. I onda, evo Dampyra kod nas. Super, u Beograd nam stize ovih dana pa da vidimo.

Medjutim, Senkina recenzija (koja po meni nije preterana) ipak opravdano tera na razmisljanje, a najvise mi se dopada pravac u koji je to razmisljanje povukao Lopov: ako je zemlja izmisljena, ako je sve to tako fino i bezbojno, zasto onda Boselli nije lepo uzeo Italijanska imena? Moze biti da je pod znakom pitanja hoce li Brazil ikad otkupiti prava na neko Bonelli-izdanje, no to nije slucaj sa Balkanom i potpuno se slazem da je onda ovo o cemu raspravljamo ipak neoprezan, nicim izazvan i cak bih rekao - bezobrazan i bezobziran potez Bosellija.

Dalje, toliko puta je kritikovan, recimo, Ruju - kad se zaplete u taj iritantni momenat da za background-pricu odabere za lokaciju neku zemlju o kojoj se, uslovno receno, manje zna, ili one o kojima vlada kliseizirano misljenje. Ako je paralela Ruju-Boselli nesnosno neukusna u smislu toga kakav je ko scenarista, zar je neukusno i reci da je glupost mnogo strasnija onda kad dodje upravo od Bosellija? Da jedna takva stvar bude background ne price, nego citavog serijala? Ne, ni najmanje se ne radi o tome da ce neko sad nas uvuci u nacionalisticke rasprave, ja prvi ne bih ucestvovao a i necemo po tome procenjivati strip jer bi to bilo potpuno pogresno. Meni, dakle, to sve ne smeta. Ali malo nervira jer je potpuno nepotrebno, i podrzavam sto je Senka to istakao.

Jos samo jedna stvar u prilog tome. Svaki strip-serijal koji zazivi postaje, na neki nacin, ep za sebe. Barokni pisac, igrom slucaja bas Italijan, Torkvato Tasso, dao je definiciju kako graditi ep, a medju instrukcijama postoji i momenat da je potrebno birati istorijski dogadjaj koji se nije desio u previse davnoj proslosti, jer se to u narodu onda vec dobrim delom zaboravilo ili bar ne raspaljuje strasti, a ni onaj dogadjaj koji se desio nedavno jer se tu, naprotiv, strasti jos nisu slegle i narod jos nema izdefinisano misljenje/osecanje prema tom dogadjaju.
..verujem da se doticnom Tassou okrecu kosti od ideje da se za temelj epa (ako je vec temelj istorijski) izme tudja istorija, pride komsijska, pride najskorija moguca, pride sa iskazivanjem svog licnog suda koji, kao i svaki vrednosni sud, moze a ne mora da bude tacan i pride s namerom (ili bar jasnim ocekivanjem) da se taj 'ep' plasira na teren koji je uzet za background!!! Da stvar postavimo jos gluplje, to sve mozda nije antisrpska propaganda iz nekog dubokog razloga/stava, nego naprosto proizvoljan izbor jer se uklapa u scenario da neko bude prikazan tako, pa kao ajde koga cemo od zaracenih strana, imamo ove, ove i ove - ajde neka budu ovi. To je tek vrhunac nekorektnosti, a bojim se da ce stvar najpre stajati bas tako.

Zakljucak: sa aspekta kvaliteta stripa, sve ovo mi nece biti kriterijum kad budem citao. Sa aspekta etike jednog pisca, veoma neoprezno, neprofesionalno i suvisno.

...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/09/2005 : 08:29:37  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
leo, nije vam bonelli kriv za vase cetnike. ili? kako da ih prikaze u stripu? kao mirotvorce? jos uvijek ne shvacam oko cega se uzbudjujete.
ova zadnja recenica ti je vic godine. zadnji ste koji bi trebali nesto srati o etici. ako uposte, onda imas dosta svojih krkana i bez da ocijenjujes strance.
bez okolisanja.

Durch dieses Loch wird er kommen.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/09/2005 : 10:08:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
quote:
Originally posted by zosko

zadnji ste koji bi trebali nesto srati o etici. ako uposte, onda imas dosta svojih krkana i bez da ocijenjujes strance.

zadnji?
"vi" - ko to?
srati???
krkani?

Markos
Webmaster

Croatia
29467 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/09/2005 : 10:17:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Leo Charm
Moze biti da je pod znakom pitanja hoce li Brazil ikad otkupiti prava na neko Bonelli-izdanje, no to nije slucaj sa Balkanom i potpuno se slazem da je onda ovo o cemu raspravljamo ipak neoprezan, nicim izazvan i cak bih rekao - bezobrazan i bezobziran potez Bosellija.

Inace, Brazil je poslije ex-yu najvece Bonelli tržište.

quote:
Dalje, toliko puta je kritikovan, recimo, Ruju - kad se zaplete u taj iritantni momenat da za background-pricu odabere za lokaciju neku zemlju o kojoj se, uslovno receno, manje zna, ili one o kojima vlada kliseizirano misljenje. Ako je paralela Ruju-Boselli nesnosno neukusna u smislu toga kakav je ko scenarista, zar je neukusno i reci da je glupost mnogo strasnija onda kad dodje upravo od Bosellija? Da jedna takva stvar bude background ne price, nego citavog serijala? Ne, ni najmanje se ne radi o tome da ce neko sad nas uvuci u nacionalisticke rasprave, ja prvi ne bih ucestvovao a i necemo po tome procenjivati strip jer bi to bilo potpuno pogresno. Meni, dakle, to sve ne smeta. Ali malo nervira jer je potpuno nepotrebno, i podrzavam sto je Senka to istakao.

Da si citao dampyra vidio bi da se epizode dogadjaju svugdje u svijetu, u "egzoticnim" i manje egzoticnim zemljama, i sve su imenovane, osim Sarajeva i Bosne. TO SIGURNO nije Bosellijev izbor nego mu je nametnuto od strane redakcije, tj. samog Bonellija. Nadam se da ce Boselli biti dovoljno ljubazan pa mi to rasvijetliti kad se budemo vidjeli.

quote:
Da stvar postavimo jos gluplje, to sve mozda nije antisrpska propaganda iz nekog dubokog razloga/stava, nego naprosto proizvoljan izbor jer se uklapa u scenario da neko bude prikazan tako, pa kao ajde koga cemo od zaracenih strana, imamo ove, ove i ove - ajde neka budu ovi. To je tek vrhunac nekorektnosti, a bojim se da ce stvar najpre stajati bas tako.

Zakljucak: sa aspekta kvaliteta stripa, sve ovo mi nece biti kriterijum kad budem citao. Sa aspekta etike jednog pisca, veoma neoprezno, neprofesionalno i suvisno.

Siguran sam da Boselli nije tako birao strane. Siguran. Ali opet, pokusat cu doznati vise od njega samog.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 14/09/2005 : 12:59:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message
Da, sigurno bi tako Boselli odabrao strane i kad bi, npr., pisao o nacistickoj opsadi Lenjingrada.

A ako je nekome "antisrpsko" i "anticetnicko" isto, to je njegov problem.

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6414 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 14/09/2005 : 14:56:55  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Mnogo vike ni za sto. Jeste li gledali neki dan "Odmetnika Joseya Walesa" na HRT1? Kako su u filmu prikazani Sjevernjaci? Vjerojatno vrlo vjerodostojno, jer su se nakon pobjede mnogi stvarno izivljavali nad porazenima. Ljudi su u globalu djubrad, u ratovima pogotovo, i ne vidim zasto bi se scenarist libio da prikaze odredjeni povijesni trenutak u kojem je jedna strana ipak debelo dominirala u dokazivanju svoje neljudskosti.
Go to Top of Page

Lopov
New Member

Croatia
106 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 14/09/2005 : 20:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Lopov's Homepage  Send Lopov a Private Message
quote:
Originally posted by VALTER

Mnogo vike ni za sto. Jeste li gledali neki dan "Odmetnika Joseya Walesa" na HRT1? Kako su u filmu prikazani Sjevernjaci? Vjerojatno vrlo vjerodostojno, jer su se nakon pobjede mnogi stvarno izivljavali nad porazenima. Ljudi su u globalu djubrad, u ratovima pogotovo, i ne vidim zasto bi se scenarist libio da prikaze odredjeni povijesni trenutak u kojem je jedna strana ipak debelo dominirala u dokazivanju svoje neljudskosti.

mislim da to nije "point". to su povijesne cinjenice, ali je pitanje zbog cega su u stripu cetnici dobili madjarska imena? mislim da je to malo uvredljivo za madjare, koji su, uzgred budi receno, imali s tim cetnicima itekako posla na okupiranom istocnoslavonskom prostoru.
nama ovdje je to najvjerojatnije nezanimljivo, ali bilo bi nam sigurno zanimljivo da ti cetnici imaju imena hrvoje, josip, ivan i... valter.
dakle, po meni je kljucno pitanje zasto cetnici imaju madjarska imena i sto je pisac time htio reci? nije valjda, zaboga, toliko glup da je to bilo slucajno.
npr., moj punac je madjar, cetnici su ga batinali do krvi vise desetaka puta.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25645 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 14/09/2005 : 21:34:52  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
three pages of bullshit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja mislio da smo na "stripovi" forumu.

Deep in the bosom of the gentle night/Is when I search for the light/Pick up my pen and start to write/I struggle, fight dark forces/In the clear moon light/Without fear... insomnia...I can't get no sleep
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000