forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 sandman i beli put
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

deepo
Starting Member

41 Posts

Member since 07/09/2005

Posted - 14/09/2005 : 13:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send deepo a Private Message
U cemu je caka???
Sto ne krenu od PRELUDES AND NOCTURNES, a ne od treceg dela DREAM COUNTRY???
Mozda ja nesto nisam dobro shvatio...
Bas bih hteo celog Sandman-a.

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/09/2005 : 13:49:30  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
kruze neke glasine da nisu mogli uredno ofarbati spomenuto izdanje.

Durch dieses Loch wird er kommen.
Go to Top of Page

deepo
Starting Member

41 Posts

Member since 07/09/2005

Posted - 14/09/2005 : 14:21:35  Show Profile Show Extended Profile  Send deepo a Private Message
Sto preskocise drugi onda???:)
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 14/09/2005 : 14:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
drugi Sandman je najbolji, najavangardniji i jedini u kojem ne dolaze do izrazaja neprebrojive logicke rupe u serijalu. zasto ga samo preskocise?
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/09/2005 : 14:28:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
prva dva sandmana bice izdati naknadno, tako da nema brige - ceo sandman u biblioteci belog puta.

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/09/2005 : 14:53:37  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
quote:
Originally posted by deepo

Sto preskocise drugi onda???:)

ne znam. mozda urednik ima neku averziju prema broju 2 kazes poceli od broja 3?
Go to Top of Page

deepo
Starting Member

41 Posts

Member since 07/09/2005

Posted - 14/09/2005 : 14:55:53  Show Profile Show Extended Profile  Send deepo a Private Message
pa, sad, nisu jos, al' sad ce, samo sto nisu, za mesec, dva..
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 14/09/2005 : 14:57:24  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
meni su tih prvih 15ak sveshchica sendmena i jedine koje su mi se BASH dojmile(korintian faza pogotovu)...ovo ostalo mi je dosadno i pretenciozno...

look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/09/2005 : 15:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
quote:
Originally posted by deepo

pa, sad, nisu jos, al' sad ce, samo sto nisu, za mesec, dva..

mislio sam da je vec izaslo 5 brojeva, 100b, sandman... i onaj defektni betmen, bez broja na hrbatu i ponovljenim stranicama, koji je valjda povucen iz prodaje.
da nije i sandmen bio defektan pa povucen?

Durch dieses Loch wird er kommen.
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 14/09/2005 : 16:14:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Po meni razlog za tako nesto je jer Dream Country predstavlja stand alone TPB koji moze da se cita nezavisno od serijala. Inace i meni se ne svidja zasto ne izlazi od pocetka, ali whatever...

Batman nije povucen iz prodaje, pusten je u prodaju na mini sajmu knjiga u Beogradu. Tih 50 defekta je prodato kao normalno...

A ispravljene kopije ce biti za nedelju dve valjda...

He didn't understand the price. Mortals never do.
Go to Top of Page

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 14/09/2005 : 17:34:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
Za Sandmana redosled citanja zaista nije bitan. Zapravo, bolje da se krene od kasnijih svezaka (sem zavrsnih Wake i Kindly Ones) koje su sve prilicno nezavisne nego se uljuljkivati u jednodimenzioni shmek klasicnih superherojskih serijala kakav ima Preludes and Nocturnes, (a i Dolls House pomalo pati od tih recidiva) koji je, na svu srecu, u kasnijim tradeovima kad je izgradio svoj pripovedacki glas Gaiman potpuno batalio

Mislim da je za Beli Put kao izdavaca mala debljina bila presudna da bas Dream Country bude odabran prvi

/ Reason is always a kind of brute force /
Go to Top of Page

Kant
Average Member

Croatia
716 Posts

Member since 17/08/2004

Posted - 14/09/2005 : 18:10:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Kant a Private Message
I meni je prvi trejd najslabiji, moram priznati. Gaiman se jos tu i nije najbolje snasao. Nakon toga, svaki trejd je poprilicno kvalitetan. S tim da je i meni The Doll's House ipak nekako najdrazi...
Go to Top of Page

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 14/09/2005 : 18:23:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
Doll's House meni spada u tri najjaca trejda sa linearnom pricom, uz Brief Lives i Seasons of the Mists. Brief Lives je doveo do savrenstva taj model waking word odiseje prvi put nacet sa the Doll's House a koji Mike Carey zlorabi u Luciferu do iznemoglosti

Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 14/09/2005 : 18:38:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Normalno da si u pravu Sandman. Ali ipak postoji mala doza hronologije u Sandmanu. Iako ne mora da se cita od pocetka, opet nije nista lose u tome...

Licno bih voleo da izlazi kao sto je izlazio i napolju. Ako ih je tako izdavao Gaiman, tako trebamo i mi. Ne treba tu mnogo da se mudruje.

A debljina kao razlog za odabiranje Dream Country mi ne deluje kao pravi izgovor. But that's just my 2 cents...

Go to Top of Page

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 14/09/2005 : 18:56:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
quote:
Originally posted by Dreamlord

A debljina kao razlog za odabiranje Dream Country mi ne deluje kao pravi izgovor. But that's just my 2 cents...

Ali zvuci realnije
Boban je vise puta spominjao debljinu trejdova kao bitan faktor, a Dream Country je bez sumnje najtanji

Trejdovi su napolje poceli da izlaze dok je serijal jos bio ongoing, tako da su izbor i kalkulisanje bili krajnje limitirani. Sendmen je bio prvi serijal koji se trejdovao ongoing a sada je to praksa

Mi ga pratimo naknadno. Nekakva povrsna hronologija postoji i u Hellblazeru, naprimer, pa se DC nije libio da naknadno izdaje trejdove bez reda

Go to Top of Page

deepo
Starting Member

41 Posts

Member since 07/09/2005

Posted - 14/09/2005 : 19:07:36  Show Profile Show Extended Profile  Send deepo a Private Message
Obzirom da postoje i ljudi koji se srecu (ili ce se sresti) sa Sandman-om po prvi put, logicno bi bilo da izdavac krene od pocetka, posebno ako planira da izda sva izdanja. Prvi deo jeste najslabiji, ali je isto tako (po meni bar) puno blizi sirem krugu publike, pa bi tu stekao vecu dozu popularnosti. Nije ni preterano obiman, u poredjenju sa Konstantinom (230-tak strana), koji su vec izdali.
No, dobro. Ako ce izdati sve, ja sam zadovoljan.
Ipak su puno jeftiniji od originala, od kojih sam u jednom momentu odustao i ostavio ih za srecnija vremena.
Go to Top of Page

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 14/09/2005 : 19:22:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
A, evo primera kako bi kroz citanje Sandmana mogli idealno da pratimo i glavnu radnju i neke subplotove nekih od likova:

Fables and Reflections (kao prequel), Preludes and Nocturnes, Doll's House, Seasons of the Mists, Brief Lives, Kindly Ones - glavna radnja tj prica o Morpheusu

Doll's House, Fables and Reflections, Kindly Ones - prica o Lyti Hall i Danielu

Seasons of the Mists, Brief Lifes, Kindly Ones - Nuala

Doll's House, Dream Country, Wake - Shakespeare

Doll's House, World's End, Wake - Hob Galding

Preludes and Nocturnes, Doll's House - Nada

itd. itd...

Po nasumicnom citanju uhvati se podjednako ovih pojedinacnih threadova kao i po hronoloskom, tako da je zaista nebitno

U svakom slucaju mora se iscitati bar nekoliko puta nezavisno od redosled citanja za dovoljan uvid u svaki od aspekata radnje. Prvo citanje ne presudjuje. Ja sam, naprimer, poceo sa Fables and Reflections, nastavio kroz Brief Life, Doll's House i Seasons of the Mists

Go to Top of Page

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 14/09/2005 : 19:32:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
quote:
Originally posted by BlekenDekara

meni su tih prvih 15ak sveshchica sendmena i jedine koje su mi se BASH dojmile(korintian faza pogotovu)...ovo ostalo mi je dosadno i pretenciozno...

Eto, samo te zeznulo hronolosko citanje... da si krenuo od treceg odmah bi znao na cemu si

Pocinjanje od naknadnih trejdova je pravi potez za eliminisanje ovakvih ko dekara

Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 15/09/2005 : 14:48:10  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
I...?
Jel Sendmen slijedeci u izdanju Belog puta?
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8239 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 15/09/2005 : 15:32:44  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Jeste.

A ako se ne varam, prva dva su preskocena za sada iz razloga sto je valjda taj isti Boban svojevremeno izdao pirate... Doduse, moze biti i da gresim.

Why don't you write books people can read?
(Nora Joyce)
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 15/09/2005 : 15:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Mislim da nema veze sa piratima jer ne mogu se nigde kupiti...

Boban je rekao da ce do sajma i 4 TPB Sin City... Kada ce sve to da izda sa ovim tempom koji drzi sada, nisam optimistican...

Go to Top of Page

Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts

Member since 03/07/2004

Posted - 15/09/2005 : 16:22:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Blek Stena's Homepage  Send Blek Stena a Private Message
Prozirni je u pravu... O tome se nekad davno pisalo, zašto, kako i sl...

http://ekstragedza.tk http://larmadzije.tk
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 15/09/2005 : 16:45:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
quote:
Originally posted by kico

I...?
Jel Sendmen slijedeci u izdanju Belog puta?

Meni se cini da je Propovednik sledeci. Posle njega Sendmen. Do sajma ce se pojaviti.

risbozg
Advanced Member

Croatia
15891 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 16/09/2005 : 19:03:34  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
sreca na sajmovima - svi samo njih cekaju da mogu izdavat :-))

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000