forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Otkrice stripa
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 15/09/2005 : 14:59:33  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Ovo me oduvijek zanimalo...
Kako i kada ste poceli citati stripove?
Jel vam netko to dao i rekao evo ili ste jednostavno posudili od nekog i svidilo vam se?
Jeste li odmah poceli sakupljati stripove?
Uostalom,odakle pocima ljubav za strip?

Rajher
New Member

Croatia
201 Posts

Member since 04/10/2004

Posted - 15/09/2005 : 15:03:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rajher's Homepage  Send Rajher a Private Message
quote:
Originally posted by kico

Ovo me oduvijek zanimalo...
Kako i kada ste poceli citati stripove?
Jel vam netko to dao i rekao evo ili ste jednostavno posudili od nekog i svidilo vam se?
Jeste li odmah poceli sakupljati stripove?
Uostalom,odakle pocima ljubav za strip?

Meni osobno,od starijeg brat koji je to citao i brstica koji je svaki procitani strip bacao u smece ili pec,a ja spašavo,bila mi ga šteta...

- - - Owned by SaM - - -
http://free-ck.t-com.hr/Rajher/
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 15/09/2005 : 15:18:40  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
uuuu....ovdje bi se stvarno moglo pisati i pisati, a pošto sad baš nemam previše inspiracije samo ukratko: koliko se ja sjecam, a davno je to bilo mislim da sam jednostavno naišao na strip (cini mi se da je to bio zagor, neki s kinezima il tak nekako) i rodila se ljubav na privi pogled koja traje eto vec više od 25 godina (ak racunamo da sam ih poceo sakupljati kad sam naucio citati)....a što se tice ljubavi prema stripovima i neodoljive želje za sakupljanjem....o tome drugom prilikom
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/09/2005 : 15:25:05  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Cini mi se da mi niko nije posudio sjecam se vrlo dobro da je Komadant Mark bio prvi strip kojeg sam kupio ,ta epizoda je bila oko +- ZS 800...
Nikada nisam skupljao stripove a volio sam sve da citam, prvo sam poceo s zagorom,markom,blekom i sl. onda sam navalio na MM i DD pa AF i PZ i sve ostale kojih je bilo na nasim prostorima tada + pisane u stilu Ninda , Doc Holiday,Lun i sl. . To je bilo do 14e godine onda 5 godina nisam procitao nijedan strip dok nisam stigao na ZWS site i ponovo poceo s citanjem stripova.

"One bukkake cumming up "

Edited by - seinfeld on 15/09/2005 15:25:54
Go to Top of Page

scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts

Member since 20/04/2005

Posted - 15/09/2005 : 15:45:27  Show Profile Show Extended Profile  Send scaramanga a Private Message
Prvi koji sam bas ja kupio na trafici bio je "Uzareni kotao"
a posle toga "Njezni sport" pa "Ucviljeni diktator"....Secam se ko danas.Sve je pocelo sa
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 15/09/2005 : 15:58:29  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
quote:
Originally posted by scaramanga

Prvi koji sam bas ja kupio na trafici bio je "Uzareni kotao"
a posle toga "Njezni sport" pa "Ucviljeni diktator"....Secam se ko danas.Sve je pocelo sa

razumljivo kod mene je sve pocelo sa , a sa kim drugim ce...
Go to Top of Page

scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts

Member since 20/04/2005

Posted - 15/09/2005 : 16:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send scaramanga a Private Message
Dobro, ja sam ovo slucajno kupio, nisam znao ni sta je Zagor ni sta Wajat Erp al sam kupio....Naravno kasnije se kupovalo sve al
se voleo...
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 15/09/2005 : 16:30:31  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message
moja je sestra citala marka i bleka, ponekad i kita telera, pa je mene slala do trafike da joj kupim. Cim sam naucio da citam uzeo sam i procitao jedan - Zlatokosa (KM), a prvi koji sam kupio samoinicijativno mislim da je bio Teleskopulos ili jedan iz tog serijala
Go to Top of Page

scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts

Member since 20/04/2005

Posted - 15/09/2005 : 16:34:08  Show Profile Show Extended Profile  Send scaramanga a Private Message
Teleskopulos- najjaca naslovnica
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 15/09/2005 : 16:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
moj idealni vikend u osnovnoj školi je bio :
u petak se zaminit za romane
poslagat ih po " dragosti"
i onda nemilosrdno procitat u dva tri bolna i duga maha
najdraži zadnji

a moja pauza glede stripova je trajala preko 20 godina
mislim ono procita bi di koji
cak sam i 90-tih kupio sve Comic stripove
al to nije bilo to

a zašto sam ih poceja citat
pa valjda zbog šarenih naslovnica
a skupljat?
jer sam tamo neke 75 il slicno na polici u regalu kod svog danas vec blagopocivajuvšeg rodaka i imenjaka vidio poslagane crvene AF i pomislio .. ocu i ja to
i imam!
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 15/09/2005 : 17:17:21  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
uh ,bio sam toliko mali da se i ne secam kako se taj strip nasao u mojim rukama ali svakako znam da je to bio M-no "U celjusti jaguara" mislim da sam tada imao 8 god. Prvi koji sam kupio na trafici je bio opet naravno Mister-no "Poslednji Kangaceiro".
Go to Top of Page

scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts

Member since 20/04/2005

Posted - 15/09/2005 : 17:21:26  Show Profile Show Extended Profile  Send scaramanga a Private Message
quote:
Originally posted by sdragan@

uh ,bio sam toliko mali da se i ne secam kako se taj strip nasao u mojim rukama ali svakako znam da je to bio M-no "U celjusti jaguara" mislim da sam tada imao 8 god. Prvi koji sam kupio na trafici je bio opet naravno Mister-no "Poslednji Kangaceiro".

Go to Top of Page

scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts

Member since 20/04/2005

Posted - 15/09/2005 : 17:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Send scaramanga a Private Message
quote:
Originally posted by scaramanga

quote:
Originally posted by sdragan@

My Man...
Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 15/09/2005 : 17:33:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message
Kupila mi mama kad sam imao 5 godina (bio sam napredan)

Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - me say war
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 15/09/2005 : 17:50:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message
Ovo je, u stvari, vrlo zanimljivo: ja sam prvi strip dobio od prabake koja je stripove mrzila. Nikad u životu mi nije kupila niti jedan strip, ali taj prvi je igrom slucaja pokupila kod neke rodake i donijela meni. Mislim da se kasnije višestruko pokajala.

www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje
Go to Top of Page

JohnDrake
Junior Member

467 Posts

Member since 08/01/2005

Posted - 15/09/2005 : 17:54:00  Show Profile Show Extended Profile  Send JohnDrake a Private Message
Ovo me sve podsjeca na:

The details of my life are quite inconsequential.... very well, where do i begin? My father was a relentlessly self-improving boulangerie owner from Belgium with low grade narcolepsy and a penchant for buggery. My mother was a fifteen year old French prostitute named Chloe with webbed feet. My father would womanize, he would drink. He would make outrageous claims like he invented the question mark. Sometimes he would accuse chestnuts of being lazy. The sort of general malaise that only the genius possess and the insane lament. My childhood was typical. Summers in Rangoon, luge lessons. In the spring we'd make meat helmets. When I was insolent I was placed in a burlap bag and beaten with reeds- pretty standard really. At the age of twelve I received my first scribe. At the age of fourteen a Zoroastrian named Vilma ritualistically shaved my testicles. There really is nothing like a shorn scrotum... it's breathtaking- I highly suggest you try it.

- Dr. Evil, In Movies/Austin Powers

Go to Top of Page

Žiga
Senior Member

Slovenia
1980 Posts

Member since 10/11/2003

Posted - 15/09/2005 : 18:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Žiga a Private Message
Svidala mi se je naslovnica od Zagor:Cisto samoubojstvo, pa mi je majka kupila.To je bilo pred 10 godina u Crikvenici.Nažalost moj prvi strip izgubio sam negdje.
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 15/09/2005 : 18:24:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message
bio sam negde 4 razred i stara mi kupila Zagora(SD).zvao se mislim "sedam gradova..." tako nesto.Naravno ja sam ga odma poderao sve stranice,ali vec u 5 razredu "opametio" sam se pa poceo sam da skupjam Zagora
ziveo Zagor

"Scholars tell us that the first spy in history was the snake in the Bible"
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 15/09/2005 : 18:53:57  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Evo napokon se javio netko iz mlade generacije...
U ono doba kada je televizor bio luksuz i imale su ga samo neke familije,pocela je da izlazi legendarna Zlatna serija i Lunov magnus strip.(1968.)
Danas sve više mladih vidim di se vrzmaju oko trafike i kupuju Zagora,Alan Forda ili Dylana.Nasuprot velikim kolicinama zabave koje im se nude,strip ipak ima jednu novu generaciju.
A ljubav prema stripu svakim danom ili izdanjom je sve veca...
Go to Top of Page

Žiga
Senior Member

Slovenia
1980 Posts

Member since 10/11/2003

Posted - 15/09/2005 : 19:00:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Žiga a Private Message
quote:
Originally posted by kico

Evo napokon se javio netko iz mlade generacije...
U ono doba kada je televizor bio luksuz i imale su ga samo neke familije,pocela je da izlazi legendarna Zlatna serija i Lunov magnus strip.(1968.)
Danas sve više mladih vidim di se vrzmaju oko trafike i kupuju Zagora,Alan Forda ili Dylana.Nasuprot velikim kolicinama zabave koje im se nude,strip ipak ima jednu novu generaciju.
A ljubav prema stripu svakim danom ili izdanjom je sve veca...

U mom razredu 3 citamo stripove.U generaciji nas je možda 7, najviše 10.To je vjerojatno malo u usporedbi sa vašim generacijama?Ili ne?

A nešto što me je uvijek veselilo, bilo je, da su roditelji bili spremni prihvatiti moj hobij(stripove) i nikad nisu davali nepotrebne komentare(osim u šali).
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 15/09/2005 : 19:11:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Stripove su moji roditelji koristili kao nacin za podmicivanje za odlazak kod doktora, zubara, poslusnost i slicno. Inace i Cale obozava AF pa ih je kupovao i za sebe :)

Najveci uticaj je ipak bio brat od tetke koji je skupljao stripove (stariji od mene 9 godina) pa sam se sunjao kod njega na gajbi da maznem neki strip da citam...

I tako je to preraslo u Addiciton...

He didn't understand the price. Mortals never do.
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 15/09/2005 : 19:20:57  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Od kad znam za sebe citam stripove. Imam jos Zagor "Plamena lubanja" kojeg mi je stara kupila na kiosku kad sam bio klinac.

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 15/09/2005 : 19:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Ja sam ljubav za stripovima naslijedio od majke, koja ih je voljela citati, ali ne i sakupljati. Najstarijih stripova kojih se sjecam kao novih su LMS oko broja 470 i ZS oko broja 560. Bilo je to davno i od tada redovito uz krace prekide sakupljam i citam stripove.

Grad Stripova, vješanje svakog sata.
Strance dobrodošao...
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 15/09/2005 : 19:28:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Meni je mater, da smiri uvijek nemirno dijete a i da me navede na citanje, kad mi je bilo 6 godina pocela kupovat Mikijev Almanah... ostalo je povijest!

you candy perfume girl
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 15/09/2005 : 19:43:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Prva tri pitanja cu preskociti jer se ne želim zadržavati na posebnim, pojedinacnim, konkretnim predmetima. Stoga, pokušat cu /koliko je u mojoj ogranicenoj (ali svejedno velikoj) moci/ odgovoriti na zadnji upit.
Dakle, ljubav za strip /kao i za bilo što drugo/ izvire, tj. pocinje (što je isto) iz biti covjeka (iz te biti, izvire i ogroman broj ostaloga, no o tome drugom prilikom). Konkretno, ljubav za strip uzrokovana je predodžbom samog stripa, kao vanjskog uzroka koji djeluje na covjeka. Ova pak predožba može biti jasna ili pak nejasna, tj. zbrkana. Ako bi bila jasna /što je teško postici/, tada bi covjek DJELOVAO iz te ljubavi i, zapravo, to i je ona idealna ljubav kakvoj se teži /ili bi trebalo težiti. Ako je zbrkana (što je cešce, da ne kažem uglavnom), tada covjek TRPI iz te ljubavi, koja se samo u imenu poklapa sa onom ljubavi iz prvog slucaja te i nije ljubav vec odredeni nedostatak te samim time zabluda.

Ovime sam ukratko objasnio otkuda dolaze sukobi, nerazumjevanje i prepucavanja medu onima koji ljube stripove i za sada držim da je to dovoljno. Ukoliko ima nekakvih nejasnoca, nemojte se libiti iste iznijeti, pa cu ih /koliko je u mojoj moci/, kažem, pokušati otkoloniti.

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/09/2005 : 19:46:59  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Definitivno zbrkano (za citanje).

"One bukkake cumming up "

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000