forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Otkrice stripa
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/09/2005 : 19:58:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Naucio citati, poceo kupovati i skupljati stripove - oko 1981.
1990. otkrio pivo i žene, zanemario stripove, sve rasprodao za tepsiju ribe.
2004/5. popio dovoljno piva, našao ženu za stalno, shvatio da su stripovi ipak najbolji i ponovo poceo skupljati.
Zašto sam prvi put poceo - vjerovatno zbog ljubavi prema citanju i šarenih naslovnica.
Drugi put me navukao jedan prijatelj koji mi je rekao za ovaj sajt i pokazao mi par svojih Zagor extra stripova. Brzo sam se navukao ponovo.

Mjenjam knjige za stripove. Obi-wan-kenobi@inet.hr
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 15/09/2005 : 20:30:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Naucio citati, poceo kupovati i skupljati stripove - oko 1981.
1990. otkrio pivo i žene, zanemario stripove, sve rasprodao za tepsiju ribe.
2004/5. popio dovoljno piva, našao ženu za stalno, shvatio da su stripovi ipak najbolji i ponovo poceo skupljati.
Zašto sam prvi put poceo - vjerovatno zbog ljubavi prema citanju i šarenih naslovnica.
Drugi put me navukao jedan prijatelj koji mi je rekao za ovaj sajt i pokazao mi par svojih Zagor extra stripova. Brzo sam se navukao ponovo.

I kod mene dosao period piva i zena i (sto je naj-gore)uopste se ne secam gde su mi nestali svi oni silni stripovi koje sam skupljao tokom detinjstva, opstalo je samo nekoliko AF.
Sada kada je sve leglo na svoje mesto, ponovo kupujem sve ono sto sam nekada imao.
Go to Top of Page

nedim
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1933 Posts

Member since 13/08/2005

Posted - 15/09/2005 : 21:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send nedim a Private Message
stariji buraz mi je drzao stripoteku!! tako da nisam bio u oskudici sa "gledanjem" slika (jer jos nisam znao ni citati!!) a kasnije je to sve otislo Bog zna gdje . meni bilo zao stripova pa odlucim da ih pocnem skupljati, dok me jos 100% nije obuzeo taj period piva i zena

ZAGOR PRICA...
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7319 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 15/09/2005 : 21:39:16  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
Kad san ima pet-šest godina otac mi je kupija Spidermana od SD boj 2 i to je bija moj prvi kontakt sa stripon ali san u trecem razredu-znaci s devet godina poceja kupovat Spidermane i tako je to pocelo pa san odma isto tako kupija Zagora(br. 33 veliki Marcus-moj prvi Bonelli) i jednostavno san ga zavolija i eto sve do danas evoluiran na tom podrucju-posebno otkad san na ovom forumu,skupija san ovo lito oko 60-70 stripova i dozna puno toga.

I feel like somebody put something in my drink
Go to Top of Page

pepopepic
Average Member

Croatia
953 Posts

Member since 08/12/2004

Posted - 15/09/2005 : 22:51:03  Show Profile Show Extended Profile  Send pepopepic a Private Message
Meni je mama kao malome citala stripove Zagora,Bleka,Komandant Marka...
Tako je pocela ljubav prema stripovima.

www.freewebs.com/faraonsun
ARMADA
Pistacio sladoled.
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 15/09/2005 : 22:53:37  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
Eto ukro nekom AF i krenula ljubav....

It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back!
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 15/09/2005 : 23:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message

Krivci su otac i stariji brat.
Prvi strip kojeg sam kupio je bio Blek 80-te il 81-e. Kad malo bolje razmislim nemogu vjerovati da je vec prošlo 25 god. ovog prekrasnog prijateljstva.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7820 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 15/09/2005 : 23:49:27  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
u ljeto '87 (tada sam tek napunio 7. godina), kada sam bio na moru u slanom, jedan stari barba koji je živio u susjednoj kuci od one gdje smo mi iznajmili apartman, mi je, nakon što sam mu se par puta žalio kako mi je navecer dosadno jer nemam tv u apartmanu, otvorio svoju garažu, koja je bila doslovno nakrcana raznim stripovima i tu se u mom životu otvorio jedan novi paralelni svijet, prepun divote, koji i dan danas egzistira u mom životu. ja onako malen i nesnalažljiv u tom novom i fascinantnom svijetu, pod uticajem tog otkrica u garaži, samo sam iz hrpe uzeo prvi strip koji mi je došao pod ruku i to je bio komandant mark "artemisovo blago". i otada, do dana današnjeg, ne prestaje moje druženje sa svijetom stripa.
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 15/09/2005 : 23:53:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Cim sam se rodio sam poceo listat slikovnice i to mi je bilo zakon. Poslije sam poceo listat stripove, a onda sam naucio i citat. Juhu!

Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 16/09/2005 : 00:53:28  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
cim sam se rodio poceo sam listati vruci kaj a kasnije i stripove
prvi put sam se susreo sa ZS/LMS stripovima kod jarana na vikendici(sa 5-6 godina) i malo pomalo poceo sam ih i skupljati.a mikijeve zabavnike i almanahe te PZ sam imao otkako znam za sebe jer su starci kupovali sestri pa kasnije oboma.

"I believe comic book heroes walk the earth..."
Go to Top of Page

chemako
Average Member

Croatia
758 Posts

Member since 22/02/2004

Posted - 16/09/2005 : 10:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Send chemako a Private Message
Prvi strip koji sam kupio vlastitom rukom bio je Teks "Obecana zemlja" cini mi se 1976,a sjecam se dobro i kad je izašao npr. Velili Blek mislim na LMS br.128 i još puno toga.Ja sam primio veliku kolicinu ZS i LMS od rodaka ali kao još nezereo da bi to cijenio tako da su završili ko zna gdje.Poslije mi je ostala jedna kolicina stripova koju sam spakirao u dvije kutije,jedna je sadržavala Zagore iz LMS i ZS,dok je druga bila svaštara.Toga ljeta sam imao provalu u drvarnicu i odnešena je ta kutija u koju nije bio Zagor,a Zagor mi je nažalost bio u stanu.Kažem nažalost jer da su mi tom prilikom odnijeli i njega nikad se više ne bi okrenio stripovima i naravno sacuvao bi i novce i živce,a sad je kasno jer je to jace od mene,a znam da je to sve skupa ipak najvecim dijelom besmisleno jer sve ove stripove koje sada placamo skupo poslije cemo rasprodati nekim preprodavacima uglavnom u bescjene ili mi ili oni iza nas.
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 16/09/2005 : 11:08:37  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
quote:
Originally posted by chemako

Prvi strip koji sam kupio vlastitom rukom bio je Teks "Obecana zemlja" cini mi se 1976,a sjecam se dobro i kad je izašao npr. Velili Blek mislim na LMS br.128 i još puno toga.Ja sam primio veliku kolicinu ZS i LMS od rodaka ali kao još nezereo da bi to cijenio tako da su završili ko zna gdje.Poslije mi je ostala jedna kolicina stripova koju sam spakirao u dvije kutije,jedna je sadržavala Zagore iz LMS i ZS,dok je druga bila svaštara.Toga ljeta sam imao provalu u drvarnicu i odnešena je ta kutija u koju nije bio Zagor,a Zagor mi je nažalost bio u stanu.Kažem nažalost jer da su mi tom prilikom odnijeli i njega nikad se više ne bi okrenio stripovima i naravno sacuvao bi i novce i živce,a sad je kasno jer je to jace od mene,a znam da je to sve skupa ipak najvecim dijelom besmisleno jer sve ove stripove koje sada placamo skupo poslije cemo rasprodati nekim preprodavacima uglavnom u bescjene ili mi ili oni iza nas.

Nikad! Bolje grob nego rob.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 16/09/2005 : 11:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

Potpuno si u pravu. Imam za tebe lijek. Uzmeš sve svoje stripove, izadeš negdje van i istreseš ih na neurednu hrpu. Poliješ benzinom i sve to lijepo zapališ. Dok gledaš kako gore, osjetit ceš se istinski slobodan i teret ce ti pasti sa srca. Naravno, poslije ceš opet skupljati stripove pa i paljenje možeš ponoviti(svakih 5 godina recimo). Ovim se uspješno rješava i problem preprodavaca i bescjenja.

Edited by - Obi-wan on 16/09/2005 20:39:55
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 16/09/2005 : 12:01:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:

ove stripove koje sada placamo skupo poslije cemo rasprodati nekim preprodavacima uglavnom u bescjene ili mi -ili oni iza nas-.

E,tu se ne slažem...
da prodam svoje stripove,nikada!
previše uloženog vremena,živaca i novca.
A opet,da to neko proda iza mene,isto ne vjerujem.Mnogo njih zna koliko mi to previše znaci...i zato treba tražiti adekvatnu osobu koja takoder voli strip,da bi to uopce mogao imati.
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 16/09/2005 : 12:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message
Ja sam poceo citati stripove zahvaljujuci svom starom,koji je odrastao na corto maltezu,bleku i marku,i tex-u.NAravno prvo sam to poceo citati ,pa onda sve drugo otkrivati.

To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness;
chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.

Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 16/09/2005 : 12:44:25  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Meni su stripove poceli kupovati roditelji vec prije škole (Mikijev zabavnik, Tom & Jerry), da bi naucio citati. Vjerojatno im je plan bio da kasnije prijedem na "bolju" literaturu :-)
Go to Top of Page

Orloff
Junior Member

Croatia
396 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 16/09/2005 : 13:09:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Orloff a Private Message
Ja sam stripove isto od malih nogu poceo citat i usput skupljat polako,prvi strip mi je bio neki Zagor a navukao sam se kao sam procitao neki s Akronjanima.. to je bila prekretnica!
Uvijek mi je bilo krivo sta nisam nasljedio ono, brdo stripova od starog ili nesto, ali kad sam odrastao me to proslo (mo"s mislit)
Go to Top of Page

chemako
Average Member

Croatia
758 Posts

Member since 22/02/2004

Posted - 16/09/2005 : 13:22:11  Show Profile Show Extended Profile  Send chemako a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Potpuno si u pravu. Imam za tebe lijek. Uzmeš sve svoje stripove, izadeš negdje van i istreseš ih na neurednu hrpu. Poliješ benzinom i sve to lijepo zapališ. Dog gledaš kako gore, osjetit ceš se istinski slobodan i teret ce ti pasti sa srca. Naravno, poslije ceš opet skupljati stripove pa i paljenje možeš ponoviti(svakih 5 godina recimo). Ovim se uspješno rješava i problem preprodavaca i bescjenja.

Taj lijek koji mi preporucaš je u najmanju ruku bezvezan ako ništa drugo onda zbog toga što bi to bila vrlo velika vatra,šalim se.Ja sam rekao samo ono što je istina,a istina uvijek boli.A da ja stripove volim,volim ali da sada nekim cudom ostanem bez njih s obzirom na moje godine cisto sumnjam da bi ponovo krenuo ispocetka,uopce mi ne bi palo na pamet.
A što se tice prodaje stripova preprodavacima i tu mislim da sam u pravu.Jer manje više svi ti stripovi koji se nude od njihove strane su iz necije kolekcije koja je bila mažena i pažena i za koju je vlasnik svecano izjavljivao da je nikada nece prodati ali uvijek dode i taj dan.Niko od nas nece živjeti vjecno.A na kraju krajeva ta kolekcija nije ni kuca ni zemlja pa da se može ostaviti djeci.Ja imam dvije kcerke i kad narastu hoce li to njih interesirati,hoce vraga.Bacice je u kantu za smece,pardon u kontejner.Evo nekidan vidim poznanika iz osnovne škole.Pricamo tako o svemu pa i o romanima jer ih je i on nekad skupljao,a neke je i sacuvao.Kako se oženio vrlo mlad djeca su mu vec velika i kaže mi da mu to sina ni najjmanje interesira.Prije ili kasnije javice se nekome na oglasnik koji ce to kupiti za sitne pare.I tako to ide.
A da se kolekcije teško riješiti na bezbolan nacin to je istina.Ali da je i ovo što sam rekao stvarnost i to je istina ma koliko mi to svi skupa poricali.
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 16/09/2005 : 13:59:28  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Tjeras ljude u depresiju...

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8198 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 16/09/2005 : 14:14:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
prvi strip kojeg se sjecam je idol vijandota, u vrtic sam išao, nisam siguran kako mi je došao u ruke, ali ona drvena sirena me je toliko impresionirala da su mi stripovi obilježili djetinjstvo, a tada ih je bilo na svakom koraku, sjecam se obilazaka plaža i kako bi 'maznuli' pokoji strip od turista, ja sam samo jedan (smrtonosna tumaka, mislim) i pekla me savijest, ali neki moji prijatelji su na taj nacin priskrbili zavidan broj
od kupovina na kiosku najviše se sjecam 'sedme runde' (zbog nevidenog interesa, prave pomame) i jednog kita, 'u mocvari', jer me prodavacica shvatila tek nakon dugog ponavljanja naslova, ma šta ovaj hoce, kako si reka..., a roman, pa šta ne kažeš
Go to Top of Page

chemako
Average Member

Croatia
758 Posts

Member since 22/02/2004

Posted - 16/09/2005 : 14:53:14  Show Profile Show Extended Profile  Send chemako a Private Message
quote:
Originally posted by alen

Tjeras ljude u depresiju...

U pravu si.Necu više.Samo sam iznio razmišljanje iz nekog drugog kuta.
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 16/09/2005 : 17:05:51  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message
oduvek sam zeleo da znam ima li nekog ko je npr kupio ZS 1 na trafici tamo '68. i onda nastavio da cita zs i lms (i da sakuplja). Znate li nekog takvog?
Go to Top of Page

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 16/09/2005 : 17:52:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message
he he,moje otkrice stripa bilo je sa nekih 6-7 godina (ili i ranije) kada sam u ocevoj radionici nasla hrpu sex-stripa,
pa sam ga pitala hoce li mi ih dati,
pa je na coveru pisalo "samo za odrasle",
pa mi je on rekao da na coveru pise "samo za odrasle",
pa sam ja uzela olovku i prekrizila "odrasle",
pa sam na cover napisala "male",
pa je tata procitao na coveru "Samo za male"
pa mi je rekao: - e, sad mozes!

kasnije sam nasla maminu zbirku AF i Asterixa i valjda tada pocela sakupljati i citati.....

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 16/09/2005 : 19:57:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
quote:
Originally posted by sonjecka

he he,moje otkrice stripa bilo je sa nekih 6-7 godina (ili i ranije) kada sam u ocevoj radionici nasla hrpu sex-stripa,

Nisi se valjda navukla na takve stripove?

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 16/09/2005 : 20:43:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by sonjecka

kasnije sam nasla maminu zbirku AF i Asterixa i valjda tada pocela sakupljati i citati.....

Meni moji starci ni dan danas ne daju citati tako što.
A imam 30 godina.

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000