Author |
Topic |
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
Posted - 20/09/2005 : 20:00:48
|
Pa da se vratimo malo na izvorni naslov topika. Po mom mišljenju Spunk i Komik strip uopšte ne mogu da se usporeduju. Spunk je (bio) možda najbolji strip magazin u zemlji dok je Komik strip obicno smece.
Spunk je objavljivao samo do tada još neobjavljene stripove. Prvi put smo mogli da se upoznamo sa fascinantnim Fernandezovim crtežem (Kapetan Zora), divili smo se Ortizovim grafizmu u Cetiri jahaca apokalipse, objavljene su bile i dve Bluberijeve epizode iz Indijanske trilogije (za mene najbolji Žiroov rad na Bluberiju), pa Korben, Ajzner.. U prvom broju je bila premijera Ilicva Survivala, a od drugog broja dalje mogli smo da pratimo legendarne Kordejeve stripove. I ako bi u svakom broju Spunka bio Kordej pored gomile smeca, to bi bio za mene dovoljan razlog za kupovinu. Da ne pricam o odlicnom dizajnu magazina, samoj uredivackoj politici - u magazinu je bilo pored stripva i puno jako dobrih tekstova o stripu, da ne zaboravim i Škole stripa- nešto tako je bilo prvi put videno kod nas... Dobro, bilo je objavljivano i dosta smeca poput Ridobradeg, Jaleka, Tonija Starka, Džuli Vud, Faraona, Robina Huda..al svejedno je to bio dobar magazin.
A sad Komik strip. On je objavljivao samo smece. Naravno, ne mislim sada da su Bluberi i Džeremaja smece- odlicni su to stripovi- al kad iste epizode vidiš objavljene vec deseti put... Jedina je iznimka bio Largo Vinc- ali je zbog (samo)cenzure bila bjavljena samo jedna epizoda. Naime u drugoj epizodi saznamo da je bio Vinc licni prijatelj druga Tita, koji mu je poklonio jedno tajno ostrvo u Jadranskom moru, tako tajno da ni sada nije ucrtano na nijednoj mapi- pa proverite- i zbog toga, naravno, strip nije prošao. Da ne pricm još o užasnim naslovnicama koje je crtao sam urednik, ocajnom dizajnu- koga je takode radio uredik, jako, jako siromašnim popratnim tekstovima (pogodite ko jih je pisao?)... Jedina dobra- ma ne dobra nego odlicna stvar kod Komik stripa je bio tisak, papir i uvez.
I to je to. |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 20/09/2005 : 20:01:55
|
Sumnjam da se giganti i maxi stampaju u 500 000 primjeraka ali markos valjda bolje zna od mene jer su on cuje s Bonellijevcima s vremena na vrijeme :-)).
"One bukkake cumming up "
|
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 20/09/2005 : 20:35:25
|
danas sam malom od brata da 10 kuna za tri kesice slija national geographic kesica tri kune , unutra 5 komada vrati se mali Duje sa tri kesice al tako da je zakinija rodicu za smoki ( dica , ej ) i kaže - od danas slije 4 kune daklem zagor ekstra = 4 kesice slija zagor na granici podnošljivosti slije - pljacka a ide svjetsko prvenstvo s obzirom na naftnu krizu sklopija sam pakt s mali zajedno cemo skupljat i onda cu mu nakraju dignit album ( ak me braco ne uhvati) |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29441 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 20/09/2005 : 22:52:28
|
quote: Originally posted by Blek Stena
quote: Originally posted by Markos ...Drugo, najbitnija stvar a to je da se tamo Tex stampa u 500 000 primjeraka, a u nas u 7-8000.
PITANJE: Je li se baš svaki broj Texa štampa u ovom tiražu ili su ovo podaci iz nekog zlatnog doba?
http://ekstragedza.tk http://larmadzije.tk
U zlatnom se dobu stampao u par puta vecem tirazu.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
AZ
Average Member
Croatia
742 Posts
Member since 05/01/2002 |
Posted - 20/09/2005 : 23:16:57
|
Sjecam se da sam SPUNK kupio samo 2-3 broja, bilo mi je preskupo nastaviti. Koliko bi to danas koštalo nemam predodbu, ali je vjerojatno i prestao izlaziti zbog cijene ili je barem to bio jedan od razloga. |
|
|
jetset
Junior Member
Croatia
390 Posts
Member since 23/06/2005 |
Posted - 21/09/2005 : 11:51:56
|
zanimljiva je ta prepiska izmedu krugera i markosa premda ovaj topic uopce nema nikakav ekonomski predznak vec bi samo htio malo vratiti sjecanje na strip color magazine iz prošlosti a koji mnogima nedostaju. što se tice diskusije izmedu te dvojce prijatelja,ne bih komentirao borgisa niti ludensa,niti njihovo poštenje niti njihove ekonomsko-izdavacke probleme.kruger je potpuno u pravu što se tice tih cijena i ja se slažem da su previsoke vecini(nekima nisu definitivno),ali nacin na koji markos konstantno drži bernardovu stranu u ovakvim diskusijama potice me na razmišljanje nije li markos zapravo bernard radovcic? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29441 Posts
Posted - 21/09/2005 : 11:57:19
|
Ne, ja sam Bernard Radovcic.
Koji si ti majmun.
Držim Bernardovu stranu u ovim diskusijama jer poznajem izdavacku problematiku, pa mi ide na zivce kad ljudi govore gluposti o stvarima o kojima nemaju pojma.
|
|
jetset
Junior Member
Croatia
390 Posts
Posted - 21/09/2005 : 12:06:37
|
quote: Originally posted by Markos
Koji si ti majmun.
Držim Bernardovu stranu u ovim diskusijama jer poznajem izdavacku problematiku, pa mi ide na zivce kad ljudi govore gluposti o stvarima o kojima nemaju pojma.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
ti gospodine markose definitivno nemaš smisla za šalu niti za malo zafrkancije,ali imaš smisla za vrijedanje ,vidim.da je netko drugi u pitanju odmah bi ga izbacio za ovakvo vrijedanje,jel da ,sebe naravno neceš.i onda ceš tu ljudima pricat o nekom poštenju |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
|
mike
Senior Member
Slovenia
2857 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 21/09/2005 : 12:07:08
|
Znao sam!
Jack the Black. |
|
|
majmun
Average Member
Croatia
580 Posts
Member since 20/11/2003 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29441 Posts
Posted - 21/09/2005 : 12:26:25
|
quote: Originally posted by jetset
Koji si ti majmun.
ti gospodine markose definitivno nemaš smisla za šalu niti za malo zafrkancije,ali imaš smisla za vrijedanje ,vidim.da je netko drugi u pitanju odmah bi ga izbacio za ovakvo vrijedanje,jel da ,sebe naravno neceš.i onda ceš tu ljudima pricat o nekom poštenju
Da, definitivno nemam smisla za tvoje sale, jer otkad si dosao samo me provociras. Mogu trpjeti do neke granice, ali ...
|
|
Prodigy
Senior Member
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 21/09/2005 : 12:59:07
|
quote: Originally posted by majmun
Koji si ti majmun.
Ne, JA sam majmun. ;-)
Posteno! Nabacuju ti se s "nickom" ko da smrdi!
I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!! |
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 21/09/2005 : 16:14:45
|
quote: Originally posted by Markos ...Drugo, najbitnija stvar a to je da se tamo Tex stampa u 500 000 primjeraka, a u nas u 7-8000.
PITANJE: Je li se baš svaki broj Texa štampa u ovom tiražu ili su ovo podaci iz nekog zlatnog doba?
Da, stvarno. I meni se ovo ucinilo kao neobicno pozitivna brojka za naše tržište.
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
|
|
jetset
Junior Member
Croatia
390 Posts
Posted - 21/09/2005 : 16:15:31
|
Koji si ti majmun.
Ne, JA sam majmun. ;-)
cuj majstore,ti si majmun,ali i ja sam majmun veli markos pa ovdje ce uskoro niknut cijelo majmunsko carstvo,fali nam još samo tarzan |
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 21/09/2005 : 16:18:57
|
U zlatnom se dobu stampao u par puta vecem tirazu.
Zar Tex sada ide u 7-8 tisuca primjeraka???
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
|
|
jetset
Junior Member
Croatia
390 Posts
Posted - 21/09/2005 : 16:19:14
|
Koji si ti majmun.
ti gospodine markose definitivno nemaš smisla za šalu niti za malo zafrkancije,ali imaš smisla za vrijedanje ,vidim.da je netko drugi u pitanju odmah bi ga izbacio za ovakvo vrijedanje,jel da ,sebe naravno neceš.i onda ceš tu ljudima pricat o nekom poštenju
Da, definitivno nemam smisla za tvoje sale, jer otkad si dosao samo me provociras. Mogu trpjeti do neke granice, ali ...
ej markose pocni citat alan forda pa ceš zacas imat smisla ne samo za moje majmunske šale vec i za ostali crni humor koji prevladava kod vecine na ovom forumu |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29441 Posts
Posted - 21/09/2005 : 16:34:12
|
quote: Originally posted by Damjan Zar Tex sada ide u 7-8 tisuca primjeraka???
Sto, prije je isao u manje? Ovo mu je mislim najmanja naklada u povijesti ex-yu prostora.
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29441 Posts
Posted - 21/09/2005 : 16:35:40
|
quote: Originally posted by jetset ej markose pocni citat alan forda pa ceš zacas imat smisla ne samo za moje majmunske šale vec i za ostali crni humor koji prevladava kod vecine na ovom forumu
Lijepo te molim da me ostavis na miru. Ajd molim te. Nisam raspolozen za zajebanciju ovih dana, a ocito je da mi tvoja zajebancija i inace ne pase.
|
|
jetset
Junior Member
Croatia
390 Posts
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17240 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 22/09/2005 : 21:39:48
|
hm , htio sam samo da ljudi razmisle o tome , a ne da se svade
tema o strip izdavastvu je preosjetljiva , ali i kupovan moc kupaca je postala osjetljiva
glupo je nekog naizvati majmunom , a i glupo je nekom reci da nema pojma ja nisam izdavac , ali znam o tom problemu , sasvim slucajno jako puno ( ne moras biti izdavac da bi o tome nesto znao ) , kao i mnogi stvarima koje me slucno pocnu zanimati
valjda kupci imaju pravo reci ono sto zele
i ne bih se slozio sa misljenjem da je comic strip izdavao uglavnom smece , a spunkk uglavnom kvalitetne stvari spunk je po meni vise alternativno izdanje u kojem su izdavani i strip klasici ( poput ridjobradog ) |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17240 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 22/09/2005 : 21:40:48
|
Koji si ti majmun.
Ne, JA sam majmun. ;-)
cuj majstore,ti si majmun,ali i ja sam majmun veli markos pa ovdje ce uskoro niknut cijelo majmunsko carstvo,fali nam još samo tarzan
i Dzejn |
|
|
jetset
Junior Member
Croatia
390 Posts
Posted - 25/09/2005 : 22:13:19
|
ja bih opet o spunku...imao je taj magazin osim stripova u boji solidan izbor c/b stripova a meni osobno najbolji je bila axa,svojevremeno više objavljivana u stripoteci.kome se svidjela axa? |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 25/09/2005 : 22:36:59
|
quote: Originally posted by Kruger
tema o strip izdavastvu je preosjetljiva , ali i kupovan moc kupaca je postala osjetljiva
glupo je nekog naizvati majmunom , a i glupo je nekom reci da nema pojma ja nisam izdavac , ali znam o tom problemu , sasvim slucajno jako puno ( ne moras biti izdavac da bi o tome nesto znao ) , kao i mnogi stvarima koje me slucno pocnu zanimati
valjda kupci imaju pravo reci ono sto zele
Sa ovime se potpuno slažem. Onaj koji daje novac za neki proizvod, dakle kupac, ima pravo da kaže što želi bilo to pozitivno ili negativno. Kupac je uvijek u pravu!
Life sucks, but Death swallows! |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
|
Topic |
|