Author |
Topic |
|
logossun
New Member
135 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 23/09/2005 : 19:51:38
|
Dakle, evo ceste pojave sa više bidova na nekoj aukciji: Pocetna cijena je 10 kuna. Kupac #1 ponudi 10. Kupac #2 ponudi 11. Kupac #3 ponudi 12. I onda kao vrhunac? Kupac #1 ponudi 13 kuna. Možda sam naivan i pomalo praznoglav, ali nije li kupac #1 odmah mogao ponuditi 13 kn? Jedino objašnjenje je da ni jedan od ovih ljudi zapravo ne žele baš taj strip, nego bilo koji strip koji ih košta malo para, ali nisam siguran da je to dovoljno dobar razlog da se ukljucite u sakupljanje ovih naših malih cuda. Time ih obezvrjedujemo i dokazujemo da je stripovanje petparacki sport. Ljudi, ako smatrate da neki strip kome je pocetna cijena 10 kuna vrijedi 20, stavite 20. Ako nitko ne bida osim vas, i tako cete ga dobiti za 10, a ako bidaju - onda vam tek predstoji test ljubavi (ovisnosti?) prema tome je li BAŠ TAJ strip vama vrijedan ili nije! Cheers! d:
Denis Pajtak, Mestroviceva 2/3 42000 Varazdin (042) 210009, (098) 1320580 logossun@logossun.com
|
|
Tomek
Advanced Member
Croatia
3857 Posts
Member since 16/03/2002 |
Posted - 23/09/2005 : 20:10:22
|
quote: Originally posted by logossun Ljudi, ako smatrate da neki strip kome je pocetna cijena 10 kuna vrijedi 20, stavite 20. Ako nitko ne bida osim vas, i tako cete ga dobiti za 10, a ako bidaju - onda vam tek predstoji test ljubavi (ovisnosti?) prema tome je li BAŠ TAJ strip vama vrijedan ili nije!
ti si naivan, zasto bi za nesto dao 20 kuna ako mozes dobiti za 10 sto me briga koliko vrijedi i volim li taj strip ako stavis ponudu od 20 kuna, netko ce ponuditi npr. 18 i onda moras platiti 19kuna ovako stavis 10, pa ako vec netko ponudi vise, razmislis hoces li ici dalje razmisljaj kao kupac, ne kao prodavac |
|
|
logossun
New Member
135 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 23/09/2005 : 20:16:07
|
Bokich! Kao prvo, cim kažeš "što me briga koliko vrijedi i volim li taj strip" po meni si drugorazredni citatelj i nemaš veze s bilo kakvom ljepotom toga što se nudi - i dokazuješ moju tezu od petpara. Kao drugo, ako pocnem tako razmišljati, uzmite veliku pušku i skratite mi muke. (To je, onako, laganija verzija odgovora). d:
Denis Pajtak, Mestroviceva 2/3 42000 Varazdin (042) 210009, (098) 1320580 logossun@logossun.com |
|
|
Tomek
Advanced Member
Croatia
3857 Posts
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 23/09/2005 : 20:49:36
|
ja sam se kretao dosta po svakakvim aukcijskim portalima i stvarno vidio svasta, sta reci: ima portala na kojima su dopusteni samo privatni prodavaci. 99% aukcija privatnih pocinje sa niskom cijenom, i zavrsava sa vecim ili manjim gubitkom. pokretac da stave ponudu je: a) napustanje hobija b) novcani problemi
u svakom slucaju se zna da su ljudi spremni prihvatiti gubitak. tako se i nudi. ceka se zadnja sekunda, cak se upotrebljavaju i botovi koji daju ponudu pred kraj.
trgovci koji se upuste u aukcije imaju svoju kalkulaciju, t.j. jasno ogranicenu pocetnu cijenu. ako se nudi nesto ispod cijene, to moze biti samo u reklamne svrhe, da se pridobije nove kupce, ili da se potisne konkurencija. NA ZALOST, nema smisla ocekivati osjecaj za realnu cijenu kod kupca.
Durch dieses Loch wird er kommen. |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 24/09/2005 : 00:08:07
|
U akcijama ima dosta i psihologije,ako je strip vrijedan 50 kuna i prodavac ga stavi 50 kuna,velika je vjerovatnoca da nece imati ponuda ili samo jednu ponudu. Ako taj isti strip stavi za 10 kuna,velike su sanse da ode za 80-100 kuna. Ljudi se popale niskom cijenom,stvore se 2-3 natjecatelja i cesto covjek bida vecu cijenu nego sto je planirao,posto se ne zeli osjecati porazenim od druge osobe sto je u trci za stripom.
Porter |
|
|
majmun
Average Member
Croatia
580 Posts
Member since 20/11/2003 |
Posted - 24/09/2005 : 01:14:54
|
quote: Originally posted by Porter
U akcijama ima dosta i psihologije,ako je strip vrijedan 50 kuna i prodavac ga stavi 50 kuna,velika je vjerovatnoca da nece imati ponuda ili samo jednu ponudu. Ako taj isti strip stavi za 10 kuna,velike su sanse da ode za 80-100 kuna. Ljudi se popale niskom cijenom,stvore se 2-3 natjecatelja i cesto covjek bida vecu cijenu nego sto je planirao,posto se ne zeli osjecati porazenim od druge osobe sto je u trci za stripom.
Porter
Ovo sa 80-100 kuna zvuci malo utopijski. |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 24/09/2005 : 11:16:00
|
"Ovo sa 80-100 kuna zvuci malo utopijski."
pa eno onaj posljednji tex od ZS je bio na 160kn kad sam gledao prije dan-dva a pocetna cijena mu je bila pravo niska. porter dobro kaze. koliko sam puta vidio na ebayu da se neke stvari prodaju po recimo 100$(a vrijede toliko ako ne i malo vise) a nema ponude,a aukcija pored nje ima pocetnu od 9$ a na kraju ode za 150$(a vrijedi manje od ove od 100)
"I believe comic book heroes walk the earth..." |
|
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1928 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 24/09/2005 : 11:44:38
|
quote: Originally posted by Tomek
kao prvo i zadnje, cinjenica da ti prodajes odredjeni strip govori koliko volis taj strip
TOLIKO O PAMETNOM ODGOVORU. PONUDI VIŠU CIJENU PA AKO NITKO NE NADBIDAVA NECEŠ PLATITI TU VIŠU CIJENU A NE KUNU PO KUNU.TO PILI ŽIVCE.TIPICNA LOGIKA STVARI I NEMA TO VEZE SA STRIPOVIMA KOJE VOLIŠ.MISLIŠ DA U MORECOMICSU NE VOLE STRIPOVE A SVEJEDNO IH PRODAJU.. A AKO SI U POCETKU BIDAO NA STRIP ZNACI DA SI VJEROJATNO SPREMAN PLATITI NEKU ODREÐENU CIJENU ZA NJEGA PA AKO TA CIJENA BUDE PREKORACENA ONDA RAZMISLI O DALJNJOJ KUPOVINI
------------- carpe diem... -------------
|
Edited by - jgoran5 on 24/09/2005 11:46:41 |
|
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 24/09/2005 : 14:33:11
|
denis ti si sitan diler i jasno se vidi zasto si nezadovoljan
no konkretno od mene - malog kolekcionara, se po malo cemu toga razlikujes kod mene cirkuliraju stripovi jednako kao i kod tebe. lipse stvari zadrzim, ostalo (pokusam) prodat na aukcijama no za razliku od mene ti pokusavas odrzat i neku pozitivu racuna u svemu tome elem kako radis s vecim kolicinama automatski ti i treba veca para (zadatak time tezi)
ne mozes ocekivat da ces sada plasirat sve te stvari (koje nitko nije uzea misecima direktno iz kataloga) kada su aukcije vec pune a domaci izdavaci i nove edicije nicu kao gljive poslje kise (a izdanja su redovna i tocno se zna kada naplata kapa, npr. svakih par miseci bone&usagi, KP - 300kn, LLuke 150kn ect)
tvoja ponuda na aukcijama je jednostavno nezanimljiva ljudi, da se razumije, imaju para. svi smo mi kreteni koji ce se zaduzit zbog tocno onog jednog stripa, totalno precjenjenog al bas tog jednog - koji mora stajat u nasoj kolekciji
al ti kao prodavac trebas pogodit bas taj strip ne znam, eto primjer, kupia sam prije par miseci u skladistu jedne knjizare, maurovica 'opsada zadra' za 30 kn. a na aukcijama je otisa za 150!!
pa kupi ti brate americkog maurovica jeftino pa zaradjuj na meni
objesnjenje metafore, americki maurovic nije nekakav witchblade! |
|
|
majmun
Average Member
Croatia
580 Posts
Member since 20/11/2003 |
Posted - 24/09/2005 : 14:39:18
|
quote: Originally posted by Tomek
kao prvo i zadnje, cinjenica da ti prodajes odredjeni strip govori koliko volis taj strip
Ispricavam se unaprijed ali ovako glupe izjave skoro nisam cuo. Po toj logici i kompozitori, slikari i drugi umjetnici ne bi trebali prodavati svoja djela???
Sto se tice stripova, mozda si ga prerastao, mozda imas dupli, a mozda ga prodajes zato da bi imao love za svoju ovisnost (strip, alkohol, kurve...) ili ga pak prodajes jer trebas lovu za lijek za nekog bliznjeg.
Za neke redovite prodavace na aukcijama znam da prodajom stripova upravo tu svoju ovisnost o stripu financiraju.
|
|
|
Tomek
Advanced Member
Croatia
3857 Posts
Posted - 24/09/2005 : 15:02:40
|
majmune, logosun nije autor stripova sto prodaje, slikar je svojih djela no nije bitno, sumnjam da ima toliko duplih stripova (http://logossun.com/hgc/katalog.htm) dakle ako vec prodaje nesto, znaci da mu vise ne treba ako mu vise ne treba, nek ne ocukuje za njega dobiti cover price posebice ako stavi manju pocetnu cijenu pa se ljuti sto nije narasla
|
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 24/09/2005 : 15:50:24
|
> po meni si drugorazredni citatelj
Nu, krasno.
U ccemu je problem, Denise? Normalno je na svim aukcijama da ne staviss poccetnu cijenu ako je nisi spreman za nju i prodati. Meni je milijun stvari otisslo po kunu pa ssto? Ja hepi ssto su otissle, netko hepi ssto je jeftino ubo.
Mene jebu oni ssto uzmu po kunu pa se ne jave.
mcn
Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 9 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)! |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts