Author |
Topic  |
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 29/09/2005 : 13:38:57
|
quote: Originally posted by Damjan
quote: Originally posted by Dado
strip KLARA, u originalnom naslovu Clara de Noche
Opa, i vi ste prešli na Vukov sistem... Ili je to tipfeler? 
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje
Nije tipfeler, no u ovom slucaju kod nas ime Clara nebi znacilo nista posebno, kad mi vec imamo ime Klara. Jer u drugim jezicima je to isto prilagodjeno... Orginalno Clara ima smisla kao Clara de Noche kako se zove strip a sto bi u slobodnom prijevodu bilo kao, "slobodna nocu", mozda smo je trebali nazvati Slobodanka?    |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 29/09/2005 : 13:41:51
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Možeš li išta konkretno reci za Juliu i MV? U kojem formatu bi stripovi izlazili?? Koliko epizoda bi bilo u stripu?
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
A ja jos lijepo napisao da se o tome nista ne moze reci konkretno i da se ne postavljaju takva pitanja...  Ako uopce dodje do realizacije nije sigurno kako ce to tocno izgledati. |
 |
|
Leka
New Member

Croatia
237 Posts
Member since 05/03/2005 |
Posted - 29/09/2005 : 14:22:24
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by Leka
quote: Originally posted by Markos Dobiti cete bitno manju cijenu po epizodi, bolji tisak, prijevod i uvez i ... iznenadenje.
BOLJI prijevod?

Sto je cudno?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Što znaci bolji prijevod? Osim što se u SysCom izdanjima imena pišu po Vuku osobno nemam drugih zamjerki. Dapace, njihov mi je prijevod puno opušteniji i zanimljiviji od našeg. Hoce li Magico vento biti preveden "Magicni vjetar" što bi bilo logicno ili ce ostati Talijanski original naziv (što bi bilo apsurdno jer je u pitanju US lik/junak)? |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 29/09/2005 : 14:27:21
|
Bolji prijevod znaci upravo to, bolji prijevod. Ja imam talijanske originale i usporedjivao sam ih sa Systemovim prijevodima i neke stvari su prevedene potpuno krivo, a sve skupa i nije bas opusteno, bar se meni tako ne cini, bas naprotiv. Vjerujem da ce biti Magicni vjetar.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 29/09/2005 : 14:40:07
|
hmmmm. mislio sam da postoji neki (makar precutni) sporazum o nepreuzimanju naslova medju izdavacima. sad ce, kanda, krenuti klizeci startovi. ne zanima me previse, ali zaista ne vidim potrebu da ovo nejako trziste ima i magicnog vetra i magicnog vjetra. zar nema drugih ideja?
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 29/09/2005 : 14:48:11
|
quote: Originally posted by Markos
Bolji prijevod znaci upravo to, bolji prijevod. Ja imam talijanske originale i usporedjivao sam ih sa Systemovim prijevodima i neke stvari su prevedene potpuno krivo, a sve skupa i nije bas opusteno, bar se meni tako ne cini, bas naprotiv. Vjerujem da ce biti Magicni vjetar.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
u, sada ce opet debata oko imena ja sam za original, pošto je oboje na stranom jeziku za mene i prednost dobiva original |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 29/09/2005 : 14:50:50
|
quote: Originally posted by marlowe
hmmmm. mislio sam da postoji neki (makar precutni) sporazum o nepreuzimanju naslova medju izdavacima. sad ce, kanda, krenuti klizeci startovi. ne zanima me previse, ali zaista ne vidim potrebu da ovo nejako trziste ima i magicnog vetra i magicnog vjetra. zar nema drugih ideja?
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
Meni ne treba MV koji nema slovo ž! 
Da ga SC kvalitetnije izdaje ne bi bilo problema, ovako ce vecina citalaca izvan SCG preci na izdanje Libellusa ako ga budu izdavali.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Posted - 29/09/2005 : 14:59:45
|
bice to najskuplje slovo "ž" u istoriji izdavastva...
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 29/09/2005 : 15:01:19
|
Strip ce biti jeftiniji od SC-ovog MV. A ja nikada necu shvatiti kako u zemlji sa toliko stanovnika strip ne može stati na noge.
|
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Posted - 29/09/2005 : 15:06:39
|
uuuuu. opsirna tema. evo ti par naznaka: izdaju ga diletanti, slabo interesovanje, centralizovana ponuda, nedostatak marketinga, konkurencija drugih medija ...
 |
|
zosko
Senior Member

1506 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
zosko
Senior Member

1506 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 29/09/2005 : 15:13:46
|
quote: Originally posted by marlowe hmmmm. mislio sam da postoji neki (makar precutni) sporazum o nepreuzimanju naslova medju izdavacima.
...kao sto smo svi imali priliku vidjeti po zagoru na wc-papiru, 38 pokusaja pokretanja dylana i profesionalno organiziranom piratluku.
Durch dieses Loch wird er kommen. |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 29/09/2005 : 15:14:01
|
uuuuu. opsirna tema. evo ti par naznaka: izdaju ga diletanti, slabo interesovanje, centralizovana ponuda, nedostatak marketinga, konkurencija drugih medija ...
Mislim da je tu problem. Bilo bi lijepo kada bi i Srbija imala svog Bernija a mi bi imali masu stripova na strip tržištu.
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25979 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 29/09/2005 : 15:18:30
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Strip ce biti jeftiniji od SC-ovog MV. A ja nikada necu shvatiti kako u zemlji sa toliko stanovnika strip ne može stati na noge.
A i sam kažeš da je izdanje stripa sranje i da jedva cekaš da ga se otarasiš..Zašto bi ga onda drugi kupovali??? Mada ne vidim zašto je strip loš. O.k,nije 100% preveden sa italijanskog,ali Bože moj,ako hocemo da bude 100%posto kao kod Italijana onda možemo uzeti italijanske originale ...
Dado,ova Klara ti je baš dooobra   A ja znam još jednu bolju,odaziva se na ime Druuna   CESTITKE NA NOVIM IZDANJIMA!!!
Deep in the bosom of the gentle night/Is when I search for the light/Pick up my pen and start to write/I struggle, fight dark forces/In the clear moon light/Without fear... insomnia...I can't get no sleep |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts
Posted - 29/09/2005 : 15:23:49
|
Bas smo sinoc ja i Dado raspravljali koliko ce ti vremena trebati da se javis sa ovim postom. 
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 29/09/2005 : 15:41:11
|
quote: Originally posted by SejoSexon Naravno da nije, ali ove epizode su ekstremno kratke za moj ukus + tu je moja žena. 
Dirljivo je koliko voliš svoju ženu.  
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 29/09/2005 : 15:42:14
|
quote: Originally posted by rocco21
A, ne! Nema najave pa neostvarivanja projekta, to ne može. Ocemo MV i Juliju!
Može, može... Ako Maxmagnus može par mjeseci putovati 500 metara onda je sve moguce!      
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
 |
|
Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 29/09/2005 : 15:54:38
|
quote: Originally posted by verter
"Heyoka zvani cakija!"
ma da je cakija,da nije sablja 
"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!"
Koga vi zajebavate, ha?    Omere, ti ono 'oceš da vidiš moju novu igracku, ha?  
BTW, kako se zove žena od Magicnog v(j)etra?
-KATRINA.     
"...nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak na kome Bosanac kleci i moli. Na kom je prikazan kao sužanj." M.Krleža
|
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 29/09/2005 : 17:14:42
|
Po treci put, izrazavanje zelje nije i odmah 100% siguran projekt. Postoje mogucnosti da se neke od zelja ostvare, no isto tako da se ne ostvare iz bilo kojeg razloga. Pa je stoga potpuno besmisleno raspravljati u vezi nekih stvari na koje NEMA tocnog odgovora. |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 29/09/2005 : 17:32:57
|
Ovo s MV je promasaj, no sta ja znam lako je meni tipkat po forumu iz Belgije :-).
"And now for something completely different... "
|
 |
|
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 29/09/2005 : 17:54:27
|
Evo mene sa dva prijedloga za MV ako slucajno odlucite izdavati ovaj strip.
1. Strašno mi se svidaju uvodi u stripove pa bih volio da ih ne izbacite iz svojih izdanja.(pogotovo ovaj zadnji sa objašnjenjima koliko ima Sioux plemena i potplemena).
2. Stavite naslovnice unutar stripa ak me razmete kaj želim reci
Hvala |
 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 29/09/2005 : 18:12:42
|
drago mi je sto se razmislja konkurentno (vezano za MV) to moze samo rezultirati dizanjem kvalitete (pitanje je samo po kojoj cijeni) slabiji nek crkne |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts
Posted - 29/09/2005 : 18:41:16
|
Ako budemo radili, radit cemo ga najbolje sto mozemo, ne izbacujuci nista, eventualno samo dodavajuci nove sadrzaje. I nije to stvar konkurencije nego ljubavi prema stripu. Pa ja sam prije 3 godine ovdje napravio anketu pitajuci ljude sto misle o magico ventu u HC varijanti jer sam to tada htio raditi.
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 29/09/2005 : 19:29:06
|
quote: Originally posted by Bardho
Evo mene sa dva prijedloga za MV ako slucajno odlucite izdavati ovaj strip.
1. Strašno mi se svidaju uvodi u stripove pa bih volio da ih ne izbacite iz svojih izdanja.(pogotovo ovaj zadnji sa objašnjenjima koliko ima Sioux plemena i potplemena).
2. Stavite naslovnice unutar stripa ak me razmete kaj želim reci
Hvala
Tu grešku je napravio Berni kod Dampyra. Izbacio je uvodne tekstove koji su za mene zanimljivi.
|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 29/09/2005 : 19:29:37
|
quote: Originally posted by Dado
Po treci put, izrazavanje zelje nije i odmah 100% siguran projekt. Postoje mogucnosti da se neke od zelja ostvare, no isto tako da se ne ostvare iz bilo kojeg razloga. Pa je stoga potpuno besmisleno raspravljati u vezi nekih stvari na koje NEMA tocnog odgovora.
To ne pali kod nas! 
|
 |
|
Topic  |
|