Author |
Topic  |
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3841 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 01/10/2005 : 23:13:28
|
quote: Originally posted by Markos
I u cemu je problem sto ces stripove posuditi u knjiznici? Zar nije time ispunjen primarni cilj svakog strip ljubitelja, procitati strip? Ili je cijela srz tvog protivljenja HC-u sto bi ti to htio imati, ali si nazalost ne mozes priustiti? Mislim, to je razumljivo, i ja bi htio Ferrari, ali vozim se na posao biciklom. Jebi ga, life is bitch, and then you die.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Jebeš ti tu zemlju i ekonomiju u kojoj si HC izdanje stripa od nekih 60-100 Kn netko ne može priuštiti,stoga,usporedba Ferrarija i bicikla pada u vodu...
Samo mrtav indijanac je dobar indijanac... |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12972 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 01/10/2005 : 23:55:24
|
Libellus je totalno kul. 
I stvarno se nadam da cete se uspjet dogovorit za Magica Venta i Juliu. Nemam ništa protiv da budu u HC izdanju (iako bi možda za nas bilo bolje da bude SC, al ne žalim se ). |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 02/10/2005 : 02:15:22
|
Ma da, to je bit svega. Jedine dvije preostale opcije su HC ili original na stranom jeziku. Mislim da je suvišno govoriti koja je mogucnost bolja.
E sad, da bi se barem malo ublažila ta visoka cijena preostaje nam samo jedno, a to je objavljivanje 2 ili 3 broja u jednoj knjizi. Naravno, tada se gube naslovnice ali...
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 02/10/2005 : 03:57:45
|
I u cemu je problem sto ces stripove posuditi u knjiznici? Zar nije time ispunjen primarni cilj svakog strip ljubitelja, procitati strip?
Uopce nije problem što cu stripove posuditi u knjižnici. Baš zbog toga što ih otkupljuju knjižnice i lako su mi dostupni nisu mi baš interesantni za skupljanje. No, postoji mogucnost da kada dodjem u knjižnicu posudim neke druge zanimljivije knjige pa za stripove ne ostane vremena.
Ili je cijela srz tvog protivljenja HC-u sto bi ti to htio imati, ali si nazalost ne mozes priustiti? Mislim, to je razumljivo, i ja bi htio Ferrari, ali vozim se na posao biciklom. Jebi ga, life is bitch, and then you die.
Dijelom je tako. Kao kolekcionar ne mogu biti objektivan nego na to gledam subjektivno. Dakle nezadovoljan sam jer te stripove ne mogu imati. Sa druge strane to više i nisu stripovi koje sam volio nego prave knjige pa mi i nije tako žao jer se gubi onaj ritual odlaženja do kioska. Tu opet dolazi do pitanja što se izdaje u HC formatu? Recimo albumi ili Ken Parker mi imaju potpuno smisla i za to bi rado dao novac i dajem. Sa druge strane imamo Bonellijeve stripove u HC-u kao i oni osakaceni francuski albumi izdani u nekom poluproizvodu koji po meni uopce nisu vrijedni HC uveza. Sve je to opet stvar izbora svakog pojedinca i ja govorim potpuno subjektivno jer ne mogu drukcije kada su stripovi u pitanju. Jedino što me žalosti je ocita tendencija da sve više stripova ide u HC. Naravno, još prije par godina smo baš to na ovom forumu i predvidjeli. To je realnost, ali meni se i dalje ne svidja. 
Life sucks, but Death swallows! |
 |
|
Pen Karker
New Member

Germany
150 Posts
Member since 30/09/2005 |
Posted - 02/10/2005 : 08:17:16
|
Ko sve cini ekipu Libellusa? Ne mislim sad na neke suradnike itd. Citam ovaj topic i nikako da pohvatam konce. Markos i Dado? Globinjo i Gaston? Ili ste podjeljeni po izdanjima? |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/10/2005 : 09:00:04
|
quote: Originally posted by Dr. Westax
I u cemu je problem sto ces stripove posuditi u knjiznici? Zar nije time ispunjen primarni cilj svakog strip ljubitelja, procitati strip?
Uopce nije problem što cu stripove posuditi u knjižnici. Baš zbog toga što ih otkupljuju knjižnice i lako su mi dostupni nisu mi baš interesantni za skupljanje. No, postoji mogucnost da kada dodjem u knjižnicu posudim neke druge zanimljivije knjige pa za stripove ne ostane vremena.
Ta mogucnost je zadnje sto bi me brinulo u tvom slucaju.
quote: Originally posted by Dr. Westax
Ili je cijela srz tvog protivljenja HC-u sto bi ti to htio imati, ali si nazalost ne mozes priustiti? Mislim, to je razumljivo, i ja bi htio Ferrari, ali vozim se na posao biciklom. Jebi ga, life is bitch, and then you die.
Dijelom je tako. Kao kolekcionar ne mogu biti objektivan nego na to gledam subjektivno. Dakle nezadovoljan sam jer te stripove ne mogu imati. Sa druge strane to više i nisu stripovi koje sam volio nego prave knjige pa mi i nije tako žao jer se gubi onaj ritual odlaženja do kioska. Tu opet dolazi do pitanja što se izdaje u HC formatu? Recimo albumi ili Ken Parker mi imaju potpuno smisla i za to bi rado dao novac i dajem. Sa druge strane imamo Bonellijeve stripove u HC-u kao i oni osakaceni francuski albumi izdani u nekom poluproizvodu koji po meni uopce nisu vrijedni HC uveza. Sve je to opet stvar izbora svakog pojedinca i ja govorim potpuno subjektivno jer ne mogu drukcije kada su stripovi u pitanju. Jedino što me žalosti je ocita tendencija da sve više stripova ide u HC. Naravno, još prije par godina smo baš to na ovom forumu i predvidjeli. To je realnost, ali meni se i dalje ne svidja. 
Dvije stvari: kolekcionarstvo je skup hobi. Ja sam potrosio tisuce i tisuce eura na svoju kolekciju. Ni sam vise ne znam koliko, sto je dobro, jer samim tim ne zna ni moja zena Drugo; po tko zna koji put ponavljam, nije pitanje da li Bonelli izdanja zasluzuju HC ili ne, to ovdje uopce nije bitno, ovdje HC ne predstavlja znak kvalitete stripa (i nemam pojma zasto svi to tako misle, u francuskoj svako govno upakiraju u HC) ovdje se radi o izboru ili nista ili HC, jer je HC jedini nacin da nesto izadje. Ken Parker u mekanom izdanju bi kostao 50 kuna, otprilike, ako bi uspjeli izbjeci PDV. I ne bi ga otkupile knjizare. I sad, sto bi ti izabrao?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/10/2005 : 09:02:00
|
quote: Originally posted by Pen Karker
Ko sve cini ekipu Libellusa? Ne mislim sad na neke suradnike itd. Citam ovaj topic i nikako da pohvatam konce. Markos i Dado? Globinjo i Gaston? Ili ste podjeljeni po izdanjima?
Sve pise u impressumima izdanja. BTW, nisi odgovorio na mail.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 02/10/2005 : 12:03:29
|
Osobno podržavam ideju o izlaženju MV-a, jer sam zbog paprene cijene i lošeg otiska i prijevoda prestao kupovati Systemov MV, ali ako bi Libellus stavio dvije epizode u jednu knjigu sa prihvatljivom cijenom sigurno bi ponovo razmislio o MV-u, jedino što me malo smeta kod takvog izdanja je što gubimo jednu naslovnicu, ali i tu bi se moglo smislit neko rješenje, npr. da se druga naslovnica stavi unutar stripa kako je vec netko predložio ili da naslovnice budu na oba dvije korice, u svakom slucaju moglo bi se nešto srediti.
________________________ How did we get here,how'd you get here I went looking, there's so much to see I went looking for spirit, found alcohol I went looking for soul, I bought some style I wanted to meet God but you sold me religion...
|
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16630 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 02/10/2005 : 12:52:41
|
quote: Originally posted by Gaston
Ma da, to je bit svega. Jedine dvije preostale opcije su HC ili original na stranom jeziku. Mislim da je suvišno govoriti koja je mogucnost bolja.
E sad, da bi se barem malo ublažila ta visoka cijena preostaje nam samo jedno, a to je objavljivanje 2 ili 3 broja u jednoj knjizi. Naravno, tada se gube naslovnice ali...
And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Sada razumijem Bernija što se ne javlja.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 02/10/2005 : 12:53:45
|
quote: Originally posted by SejoSexon Sada razumijem Bernija što se ne javlja.
Zbog psovanja Boga u dampyru ? 
"And now for something completely different... "
|
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 02/10/2005 : 12:53:58
|
quote: Originally posted by risbozg
nek rade izdaju nik raidera
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --   
to!!!!!!! |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 02/10/2005 : 12:54:53
|
quote: Originally posted by solar
Osobno podržavam ideju o izlaženju MV-a, jer sam zbog paprene cijene i lošeg otiska i prijevoda prestao kupovati Systemov MV, ali ako bi Libellus stavio dvije epizode u jednu knjigu sa prihvatljivom cijenom sigurno bi ponovo razmislio o MV-u, jedino što me malo smeta kod takvog izdanja je što gubimo jednu naslovnicu, ali i tu bi se moglo smislit neko rješenje, npr. da se druga naslovnica stavi unutar stripa kako je vec netko predložio ili da naslovnice budu na oba dvije korice, u svakom slucaju moglo bi se nešto srediti.
________________________ How did we get here,how'd you get here I went looking, there's so much to see I went looking for spirit, found alcohol I went looking for soul, I bought some style I wanted to meet God but you sold me religion...
flip (ili tako nešto) sistem? |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 02/10/2005 : 12:57:39
|
quote: Originally posted by seinfeld
Kako god okreneš svi se bune. Ili nema dovoljno stripova, ili ne valja cijena, ili ne valja ovo, ne valja ono...
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 02/10/2005 : 13:07:16
|
naravno, to vam se zove dijalektika i hegel je vrlo zanimljivo i napeto rastumacio taj problem
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 02/10/2005 : 13:15:54
|
quote: Originally posted by jang
flip (ili tako nešto) sistem?
reako sam ja da tje ljudi NAUCHITI ako im damo dovoljno vremena:))) huuuuraa!!!!!!!!!:)))
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16630 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 02/10/2005 : 13:28:47
|
quote: Originally posted by seinfeld

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --   
|
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 02/10/2005 : 15:06:33
|
...jedino što me malo smeta kod takvog izdanja je što gubimo jednu naslovnicu, ali i tu bi se moglo smislit neko rješenje, npr. da se druga naslovnica stavi unutar stripa kako je vec netko predložio...
Ta opcija ne može ici. Stranica u boji medu crno bijelima je iznimno problematican poduhvat. Jebi ga...
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
 |
|
fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
Posted - 02/10/2005 : 15:23:15
|
...jedino što me malo smeta kod takvog izdanja je što gubimo jednu naslovnicu, ali i tu bi se moglo smislit neko rješenje, npr. da se druga naslovnica stavi unutar stripa kako je vec netko predložio...
Ta opcija ne može ici. Stranica u boji medu crno bijelima je iznimno problematican poduhvat. Jebi ga... kad mogu pirati... vidi zagor- zavjera bogova! And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 02/10/2005 : 15:33:55
|
Ta opcija ne može ici. Stranica u boji medu crno bijelima je iznimno problematican poduhvat. Jebi ga...
And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Problematicno jest, ali to se sigurno može rješiti na neki drugi nacin, jer bez jedne od naslovnica citatelj je automatski zakinut za cjelokupni dojam price, možda to nekome ne smeta toliko, meni smeta! :-)
|
Edited by - solar on 02/10/2005 15:35:38 |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 02/10/2005 : 15:52:00
|
Pa malo smeta i meni, jer koliko god da je to sa izdavanjem dvije, pa cak i tri epizode, u jednom izdanju dobra stvar, to sa preskakanjem naslovnica ipak je najveci minus. Izgleda da se na žalost ne može izbjeci. |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 02/10/2005 : 16:00:46
|
meni iskreno uopshte ne bi smetalo(koliko mi recimo smeta novo/staro mogutje izdavanje MVa) kada bi i ostali uskratjeni za naslovnicu/dve/tri...ako je BASH bitno onda se moze ubaciti C/B naslovnica izmedju i reshen problem. ili je i kolor toliko bitan?
meni svejedno jer ne kupujem niti tju kupovati ni srBsko ni (mogutje) hrvatsko izdanje samo mi je dosadno pa ne znam gde drugde da postujem...
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
Edited by - BlekenDekara on 02/10/2005 16:01:36 |
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 02/10/2005 : 16:01:20
|
Ta mogucnost je zadnje sto bi me brinulo u tvom slucaju.
Ta mogucnost naravno nije tvoja briga, ali govori o tome da strip kao medij nije ništa dobio. Vi ste pobrali pare, a knjižnice popunile police. To je cijela poanta. Pred neki dan sam bio u Gradskoj knjižnici i našao brdo stripova. Naravno da ih nitko nije ni pogledao. Oko 30 ljudi se grabilo za tek vracene knjige, a ja sam sam listao najnovije stripove.
Dvije stvari: kolekcionarstvo je skup hobi. Ja sam potrosio tisuce i tisuce eura na svoju kolekciju. Ni sam vise ne znam koliko, sto je dobro, jer samim tim ne zna ni moja zena Drugo; po tko zna koji put ponavljam, nije pitanje da li Bonelli izdanja zasluzuju HC ili ne, to ovdje uopce nije bitno, ovdje HC ne predstavlja znak kvalitete stripa (i nemam pojma zasto svi to tako misle, u francuskoj svako govno upakiraju u HC) ovdje se radi o izboru ili nista ili HC, jer je HC jedini nacin da nesto izadje. Ken Parker u mekanom izdanju bi kostao 50 kuna, otprilike, ako bi uspjeli izbjeci PDV. I ne bi ga otkupile knjizare. I sad, sto bi ti izabrao?
Da sam izdavac vjerujem da bi izabrao kao i vi jer brojke ne lažu i glupo je riskirati novac. Kao kupac mogu samo reci da sam žalostan što su Bonelli naslovi izdani u HC-u jako blizu toliko nam mrskim piratima. Jedina je razlika u kvaliteti izdanja. Pirat: ne place prava, loša kvaliteta, više epizoda zajedno, mali tiraž i visoka cijena. Izdavac: place prava, kvaliteta, više epizoda zajedno, mali tiraž i visoka cijena. Za prava i poreze me kao kupca uopce nije briga, a ovo ostalo je isto. Dakle razlika je jedino u kvaliteti. Godinama odbijam uzeti bilo što od pirata, a sada su i izdavaci krenuli njihovom taktikom. Ipak su ti pirati vizionari kada ih se slijedi. 
Life sucks, but Death swallows! |
 |
|
Topic  |
|