Author |
Topic  |
Pen Karker
New Member

Germany
150 Posts
Member since 30/09/2005 |
Posted - 30/09/2005 : 18:00:35
|
Konacno budemo dobili Magicni Vjetar kako treba. Ja imam pokoji italijanski broj i namjeravao sam kupiti one druge da razumijem sta pricaju, ali sad cu svakako kupiti ove a ne one. One imam ali ne razumijem jer su na Italijanski. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 30/09/2005 : 18:26:01
|
quote: Originally posted by verter
"Ne znam za Blueberrya, ali znam za Iznoguda:-)"
ne znam jesu li ovo ljudi previdjeli ili je neka sala? jel to fakat berni ide opet na iznoguda(znam da je nekad davno izdavao one meke)? to bi bilo super. iznogud mi je bio jedan od najboljih u politikinim zabavnicima(ako se dobro sjecam tamo sam ga tamo citao)
"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!"
Nije sala.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 30/09/2005 : 21:27:09
|
Zasto nema naslovnih ta 2 Iznoguda na sajtu? Hoce li ici redom? Zna li neko nesto vise?
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 30/09/2005 : 21:30:39
|
quote: Originally posted by Gaston
quote: Originally posted by chemako
Žašto se ne razmisli da pokušate objaviti,a to ti znaš bolje od mene,ona HC izdanja u boji,formata A4 primjerice Tex,Zagora;DD itd.
A ne ovako sa MV,Julijom,Brendonom itd.
Prava za Texa, Zagora i DD-a drži Berni tako da tu sugestiju trebaš poslati njemu, a ne nama.
And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Kako pitati Bernija?Na ludens@hi.hinet.hr sam slao mail ali dobijam odgovor da se ne moze isporuciti na taj mail i to trajno. Ima li neka druga?
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2871 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 30/09/2005 : 22:28:56
|
quote: Originally posted by Tex Willer Kako pitati Bernija?Na ludens@hi.hinet.hr sam slao mail ali dobijam odgovor da se ne moze isporuciti na taj mail i to trajno. Ima li neka druga?
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa.
I da dobijes ispravni mail nema smisla. Jel ti citas ranije postove? Bernard ne razgovara o nicemu sta se tice novih izdanja. Osim sa par osoba koje isto sute ko grob.
Odjednom ce tresnuti novi Iznogud i onda navali stoko !
Jack the Black. |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 30/09/2005 : 22:35:14
|
quote: Originally posted by mike Bernard ne razgovara o nicemu sta se tice novih izdanja. Osim sa par osoba koje isto sute ko grob. Odjednom ce tresnuti novi Iznogud i onda navali stoko !
kad se sjetim da sam ovo ljeto,tj. kroz osmi mjesec kad je bio na godišnjem bio gotovo svako malo s bernijem,a nisam ga nikad upitao šta ce novoga izaci,naravno,pitao bih samo za aktualna izdanja tipa kad ce zagor,tex ili marti na kioske...bolje ga ne pitati,em ce te iznenaditi,em ceš slistiti puno više love...da,to je gadno,ali uleti iznenada pa od šoka pocneš kupovati ,a ne ovako da ga tlacim s pitanjima šta ce izaci pa on pocne nabrajati...
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST ,STAROST,ŽIVOT CILI!
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 30/09/2005 : 22:46:28
|
quote: Originally posted by Markos
mail se vraca zato sto hinet adresa vise ne postoji, sad je htnet.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Hvala na informaciji. Jos ako dobijem i odgovor - naime,interesuje me da li ce biti HC izdanja Maxi Zagor,specijalaca ili da kupujem SC? Pa,ako neko zna s obzirom da je Berni izgleda cutljiv tip...
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 30/09/2005 : 22:53:09
|
Imam ja ova dva Iznogouda! To je izašlo u paketu sa Bluberryem i Asterom tamo neke daleke godine.Izdavac je bio Bookglobe,ali se ti albumi deklariraju kao pirati,zar ne?Nije mi to nikako bilo jasno zašto,jer sam na nekim stranicama u popisima našao da su pirati.Cuj,sad,zašto pirati?Albumi su odlicno uredeni i imaju svoga izdavaca. Ako Bookglobe se odluci za Iznogouda,podržavam to.Ja cu prvi to uzimat,meni je to dobro. |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 30/09/2005 : 23:04:12
|
Bilo je tih albuma i po kioscima, tamo u drugoj polovici devedesetih. Sjecam se da sam '98. u Zadru kupio Blueberry: Chihuahua Pearl i Aster Blistok: Zvjezdana ropotarnica u kompletu na kiosku, za neku malu lovu. Iznoguda br 2. Kalifovi praznici sam takodjer kupio na kiosku, mozda Iznogud bude i sad isao u dvije verzije, tvrdoj i mekoj, poput Luckya? |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 30/09/2005 : 23:07:53
|
Mogu li se negde naci ta 2 Iznoguda i informacije sta je jos objavljivano - evo pominjete Luckyja.
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 30/09/2005 : 23:14:28
|
Lucky Luke je objavljen poslije. Mislim da je ovo oko Iznogouda rijec o 1994.godini.Bila su objavljena dva."Veliki vezir Iznogoud" i "Kalifovi praznici",zar ne? Bluberry isto dva albuma: "Chihuahua Pearl" i "Covjek vrijedan 500 000 dolara".Za Astera ne znam,to ne mogu potvrdit,jer to nemam,sorry. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 30/09/2005 : 23:16:26
|
mail se vraca zato sto hinet adresa vise ne postoji, sad je htnet.
Samo htnet ili hi.htnet.hr?
 |
|
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 01/10/2005 : 00:55:12
|
quote: Originally posted by Bardho
Vrijeme je da prestanemo kupovati bas sve sto izadje. Ja prvi sam prestao, cak ne zbog novca koliko sam shvatio da mi neke stvari zaista nisu bitne.
Problem je u tome što sam za Bonellijeve stripove vezan pupcanom vrpcom pa me hebeno svrbi kada gledam ono što izade,a ja ko fol da cekam mjesec po mjesec da kupim. Bolje vi štampajte odjednom, a dajte u striparnice mjesec po mjesec.
Kog smisla ima stampati sve i onda dati jedan po jedan u striparnice, kada moramo platiti prava i tisak za svih 6 odmah?
Pa onda mi necemo morati kupiti svih šest odjednom!  |
 |
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 01/10/2005 : 03:42:52
|
"Nije sala."
eh super 
jel se zna kada ce ici nova dva mala spiroa?
"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!" |
 |
|
chemako
Average Member

Croatia
758 Posts
Member since 22/02/2004 |
Posted - 01/10/2005 : 08:38:21
|
quote: Originally posted by chemako
Ma ja želim reci samo to da je glupo objavljivati nešto što vec izlazi,mislim na MV.Ne mogu da vjerujem da se prodaje u cijeloj Hrvatskoj u samo 50 primjeraka.Pa ja kad narucim od Bernarda narucim za nas cetvoricu,pa gdje Zagreb,Rijeka.A da je mala proda to vjerujem,cim necega nema na kioscima on ne može imati produ i tacka.To što ce ova HC kupovati mahom oženjeni ljudi od 30,40 godina (uglavnom) koji imaju solidne prihode i slagati ih na police vodi strip kao neku da tako kažem masovniju zabavu ka kraju barem za ovo podrucje.
Marko,ti si pošteno rekao da ceš se odreci prava ako se Bernard odluci na distribuciju MV po kioscima ali po meni sada ici objavljivati MV u HC u momentu dok se Hrvatska još nije sa njim tako reci ni upoznala je po meni odmah toga junaka za neko šire citateljstvo pokopat.Pa ko ce to kupovati izvan specjaliziranih ducana u Zagrebu i kod Columba u Splitu? Žašto se ne razmisli da pokušate objaviti,a to ti znaš bolje od mene,ona HC izdanja u boji,formata A4 primjerice Tex,Zagora;DD itd.To bi po meni trebalo ici u takvom izdanju,a vjerovatno bi,ja barem mislim bila isoplativa.Nedavno mi je prijatelj pokazao takvo izdanje Texa gdje su one epizode Vrac Dijablero itd.To je za takva izdanja. A ne ovako sa MV,Julijom,Brendonom itd.
Zbog ovoga ne volim pricati javno na forumu o ovim stvarima, jer ljudi jednostavno govore gluposti. Kakav Tex, kakav Zagor? Kako je to mogu raditi ako Bernard ima prava?
I drugo, u vezi MV, "Pa ko ce to kupovati izvan specjaliziranih ducana u Zagrebu i kod Columba u Splitu?" Pravo pitanje je koga to uopce zanima? Za odgovor pogledaj pod Lazarus Ledd, Mister No, Martin Mistere, Nathan Never...
Marko,ja sam mislio na to kako ta HC izdanja u Italija izdaje druga izdavacka kuca,a ne Bonelli,barem tako piše na onom jednom DD koji ja imam,mislio sam da je to moguce i ovdje tj. da takva i samo takva izdanja objavljuje neko drugi u dogovoru sa Bonellijem,naravno pod uvjetom da Bernard to ne želi na isti oni nacin kao što ne želi npr. MV.Jer ako se to može,a to ne znam,prije je za ocekivati da ce neko kupiti neko takvo izdanje nego HC MV.A to je moje mišljenje i što se tice prode MV.Ako ga neko vidi na kiosku još ce se i zainteresirati,a ako ga ne vide normalno da ih nikad nece privuci. I još nešto:Ne mogu da vjerujem da sva ona izdanja Miki Maus,Pajo ili Paško Patak i razna druga Disney izdanja i njima slicna su isplativa,a da ovo ne bi bilo barem na granici ispltivosti. Ali ponavljam ne znam dobro te odnose prava i distribucije tako da je to zapravo više pitanje,a ne tvrdnja. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts
Posted - 01/10/2005 : 11:51:54
|
Izdanja o kojima govoris se u italiji medju kolekcionarima zovu "cartonati". Veliki format, tvrde korice, u boji, cijela prica od nekoliko epizoda (Tex, Zagor) ili vise epizoda (Dylan). Stampa ih Mondadori, najjaca (ili medju prvih 5, u najgorem slucaju) izdavacka kuca u Italiji, s ogromnom tradicijom i sa jakom distribucijom. Za Bonellija je to stvar tradicije i prestiza, da se takva izdanja rade, a morao je to raditi s nekim tko ima jaku distribuciju po knjizarama. Inace, ja ih imam desetak i osobno, mislim da su zakurac. Sve je to divno i krasno, odlican papir, sjajan uvez, tvrde korice, ali ta boja unutra je zaista katastrofalna, nesto toliko mlitavo i nezivotno nisam dugo vidio u stripu, pogotovo ova novija izdanja u zadnjih nekoliko godina. Dakle, cak i da mogu, ne bi ih nikad radio u tom obliku, a ne mogu jer nemam prava i tocka. Sto se tice prodje MV na kioscima, ne zelim o tome diskutirati. Ako netko ima 15.000 eura viska, neka ih ulozi pa cemo vidjeti sto ce biti. Svi vi koji ste uvjereni u to, na celu sa Stinkyem, otvorite firmu, kupite prava i krenite u izdavanje. To je jako jednostavno, vjerujte mi, ako smo Dado i ja mogli, onda moze bilo tko. U suprotnom, nemamo o cemu razgovarati.
 |
|
chemako
Average Member

Croatia
758 Posts
Member since 22/02/2004 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 01/10/2005 : 21:30:45
|
Iskustvo je pokazalo da kako god da napravis i kako god postupis ne valja, jer uvijek ce se naci netko tko ce se buniti i kome nesto nije po volji. Ima Bernard pravo, suti i radi po svome, a neka laje tko sta hoce. Do prije dvije tri godine su kukali kako malo toga izlazi, sad je vec previse. Ja osobno mislim da je to dobro, neka ljudi koji su do sada kupovali sve jer toga nije bilo tako puno sada kupuju ono sto im se svidja. ne vidim sto je lose u tome sto se izbor prosirio.
Mislim da Bernard nema pravo. Bolje je najaviti i nesigurnu informaciju nego nikakvu. To što svi komentari nisu pozitivni i nije toliko bitno. Ljudi smo i svatko misli svojom glavom.
Life sucks, but Death swallows! |
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Posted - 01/10/2005 : 21:41:02
|
Uvijek podržavam i podržavati cu nova izdanja. Nažalost, morati cu te HC stripove posuditi u knjižnici jer kupovina jednostavno nece ici. 
Life sucks, but Death swallows! |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts
Posted - 01/10/2005 : 22:59:20
|
I u cemu je problem sto ces stripove posuditi u knjiznici? Zar nije time ispunjen primarni cilj svakog strip ljubitelja, procitati strip? Ili je cijela srz tvog protivljenja HC-u sto bi ti to htio imati, ali si nazalost ne mozes priustiti? Mislim, to je razumljivo, i ja bi htio Ferrari, ali vozim se na posao biciklom. Jebi ga, life is bitch, and then you die.
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 01/10/2005 : 23:10:02
|
I u cemu je problem sto ces stripove posuditi u knjiznici? Zar nije time ispunjen primarni cilj svakog strip ljubitelja, procitati strip? Ili je cijela srz tvog protivljenja HC-u sto bi ti to htio imati, ali si nazalost ne mozes priustiti? Mislim, to je razumljivo, i ja bi htio Ferrari, ali vozim se na posao biciklom. Jebi ga, life is bitch, and then you die.
Vozis se biciklom jer ne znas mijenjet brzine!   
  |
 |
|
Topic  |
|