Author |
Topic  |
Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 30/09/2005 : 23:16:47
|
Na skeniranim stripovima nitko ne zaradjuje, jer se oni slobodno distribuiraju i dijele. No, nema veze, moj stav o piratima je takav, netko se slaze, netko ne, neka svatko kupuje sto hoce i kako hoce, ali na ovom sajtu i na ovom forumu se ta "izdanja" nece reklamirati i tocka.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 30/09/2005 : 23:20:53
|
quote: Originally posted by vice
quote: Originally posted by mamlaz
Inace nisam za pirate,ali stvarno me nazivcirala cijena najnovijeg izdanja (Dampyr)!!! 65 kn¨!! Pa to je stvarno enormno!!
Mrzim mrznju!
Nije uopce velika cijena.Pa prosjecna cijena pirata ti je 50-60 kuna a Dampyr je samo 5-10 kuna skuplji,a još je tu dvista strana u super kvalitetnom HC izdanju.
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva!
Ma zna, ali ovo je ipak preskupo!!! Pa skuplje je od talijanskog izdanja (nije vazno sto je u HC-u, neka se izda za raju u SC!)
Mrzim mrznju! |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 30/09/2005 : 23:27:25
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
hm, ovaj forum za ovih par godina postojanja evoulira postepeno od foruma na kom je bilo moguce raspravljati o svemu vezanom za stripove do foruma na kojima moras da pazis sta ces da kazes.... ne znam mislim da nije u redu... Jer uglavno vecina ljudi ovde kupuje stripove, a ne zaradjuje na njima.... steta....
Prije par godina je za pirate postojalo relativno prihvatljivo opravdanje, a sada ga vise nema. Pogotovo ne za pirate Dylana i Zagora kojima smo preplavljeni. Ljudi koji su iza njih to rade iskljucivo zbog zarade, zbog niceg drugog. Svatko tko misli da je to bezveze i da to nije kradja (kao npr. jedan pametnjakovic s kojim sam nedavno imao ugodan razgovor) i da su to za autore sitni novci evo par motiva za razmisljanje. Libellus je do sada platio dvocifren broj tisuca eura za prava za Ken Parkera i to DIREKTNO AUTORIMA, ne drugom izdavacu niti posrednicima niti agentima, plus dvocifren broj tisuca kuna za poreze drzavi, troskove vodjenja firme. Na kraju, uza sve te troskove, imamo hc izdanje na vrhunskom papiru na vrhunskoj stmapi sa vrhunskim suradnicima i to izdanje kosta jeftinije od tamo nekog pirata za kojeg nisu placena niti prava niti porezi, a koji izgleda kao govno. I je po tebi OK i ja bi to trebao trpjeti? To sto vi dopustate da vam se neko smije u lice time sto vam naplacuje toliki novac za to smece ne znaci da ja moram dozvoliti da se to reklamira ovdje, jer ja nemam toliko tolerancije. Reklamirajte beli put, marketprint, ludens, koga god hocete, ali pirate ne. Tocka.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Hm, ja ne podrzavam pirate i uglavnom ih ne kupujem (bonelija pogotovo), ali mi se cini da nema niceg loseg o razovoru na temu pirata, a ovo u vezi sa zaradjivanjem, pa naravno da svako hoce da zaradi, zar ne?
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica... |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 30/09/2005 : 23:47:30
|
quote: Originally posted by Markos ali na ovom sajtu i na ovom forumu se ta "izdanja" nece reklamirati i tocka.
UPRAVA ODLAZI    
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST ,STAROST,ŽIVOT CILI!
|
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 01/10/2005 : 01:05:49
|
Pirati izdaju jebenog Gorzu "who's your spirit" Teneja i dylana "gimme pussy now" Doga ne da popune rupe u DD/ZG redoslijedu nego da zarade sto vise novca na njima. Kad budu imali muda da pocnu s The walking dead ili recimo She Hulk :-) onda cu da sutim i reci bravo.Naravno da sam i ja jedan od izdavaca zabranio bi takve topice to je logicno cak i da zaradujem ne znam ni ja koliko na njima a pogotovo bi ih zabranio ,POGOTOVO , kad ne zaradujem gotovo nista na njima kao sto je koliko sam ja to skontao slucaj kod markosa s KP.
I da naravno da su Dampyr i Ken Parker skupi i za hrvatski i za EU standard (da naglasim ovo) ali ako je soft cover toliko bolji zasto je onda SC i Abaton i SD propao ( slaba prodaje je jedan od razloga a bilo je i ostalih gresaka vjerovatno :--). HC je donekle neka vrsta luksuznog izdanja pa ko voli nek izvoli ali ocigledno da je trend HC jer se jedino tako moze prezivjeti. Ostalim savjetujem da kupuju dampyra po eBayu jer ce te vjerovatno naci komplete po 1 do 2 euro, sto je uvijek bolje nego dati te pare piratima koji traze koliko vidim po 50-60 kuna za njihov nekvalitet.
"And now for something completely different... "
|
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 01/10/2005 : 01:20:59
|
Mozda je sustina svega ovoga: "sta izdaju pirati" ? Ako ostavimo kvalitet,cijenu,odabranu epizodu etc uvijek nam je odgovor Zagor ustvari nije ni zagor nego retardirana serija "Ciko" kojeg "Zagor predstavlja" (kao da nismo upoznati s nasim debeljkom do sada) .Kakav je razlog za stampanje tog Cika da mi je znati.
"And now for something completely different... "
|
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 01/10/2005 : 02:33:18
|
quote: Originally posted by kiky
Cijena tih pirata je 65 kuna komad, jeste preskupo ali ja kao veliki obožavatelj Dylana Doga jednostavno nisam mogao odoljeti a da to ne kupim, jer ovo sigurno ne bi nikad izašlo legalno... da sam imo još love, kupio bih i "Vojsku zla".
To je sigurno neki HC Dylan Dog? 
Life sucks, but Death swallows! |
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 01/10/2005 : 02:38:00
|
Inace nisam za pirate,ali stvarno me nazivcirala cijena najnovijeg izdanja (Dampyr)!!! 65 kn¨!! Pa to je stvarno enormno!!
Moci ceš ih vidjeti na CRŠ-u ove godine. Možda ih cak uspiješ i prolistati.  
Inace, slažem se sa tobom. Dampyr mi je cijenom slican piratima što znaci da si ih ne mogu priuštiti.
Life sucks, but Death swallows! |
 |
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 01/10/2005 : 03:50:21
|
"Kakav je razlog za stampanje tog Cika da mi je znati."
nije mi jasno ko moze to podrzavati kad bernard izdaje te stripove,kao i specijalce zagora, i kad tad ce kod njega sve to izaci.a cijena im je duplo jefitinija od pirata,a o kvalitetu da ne govorim
"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!" |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 01/10/2005 : 04:31:52
|
quote: Originally posted by verter
"Kakav je razlog za stampanje tog Cika da mi je znati."
nije mi jasno ko moze to podrzavati kad bernard izdaje te stripove,kao i specijalce zagora, i kad tad ce kod njega sve to izaci.a cijena im je duplo jefitinija od pirata,a o kvalitetu da ne govorim
"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!"
Pa mislim da je to "kad tad" presudni faktor, ali meni nije jasno kako bilo ko moze kupovati i citati bilo sta sto ima veze sa "najboljim, najzanimljivijim, najuzbudljivijim i najorginalnijim strip junakom", Zagorom....
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica... |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts
Posted - 01/10/2005 : 07:38:53
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda Hm, ja ne podrzavam pirate i uglavnom ih ne kupujem (bonelija pogotovo), ali mi se cini da nema niceg loseg o razovoru na temu pirata, a ovo u vezi sa zaradjivanjem, pa naravno da svako hoce da zaradi, zar ne?
Ima nesto lose, a to je reklama. Ne zelim ih reklamirati. Nema nista lose u zaradjivanju, ali legalnom. Plati autorima njihova prava i sve ok! I dalje, kakav je smisao tih pirata, pa bar su duplo skuplji od legalnog izdanja!? Svi drugi pirati (CD, DVD...) su visestruko jeftiniji od originala.
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts
Posted - 01/10/2005 : 07:46:50
|
quote: Originally posted by BiDi
Mene kao potrosaca ne briga mnogo sto su neki platili za prava Kena Parkera tisuce eura pa napravili "jeftino" "superluksuzno" izdanje... - ja ne citam Kena Parkera, ja citam Dylana... i ja ne trebam superlukzuzna hardcover izdanja... ja samo trebam ono sto volim da citam - Libellus za sada nije izdao tako nesto, a pirati jesu... 1+1=2
Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Ocito nema smisla objasnjavati. U usporedbi sa piratima Ken JE jeftin, u svakom pogledu. Ti ne trebas superluksuzna HC izdanja, i zato lijepo kupujes ocajna SC izdanja koja kostaju skuplje od superluksuznih HC. Zanimljivo, zar ne? I kako uopce mozes usporedjivati Libellus i pirate? Mi objavljujemo ono sto smijemo i na sto imamo prava, a pirati ono sto ce budale najvise platiti.
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 01/10/2005 : 10:26:55
|
Zašto se HC Dampyr uopce spominje u kontekstu sa piratima? Još je i jeftiniji od nekih spomenutih pirata, a i HC je i Marinicev prijevod u slobodnom duhu u Dampyru je svakako bolji. Ako ništa drugo, još izaziva i polemike oko korištenja opscenih izraza.
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 01/10/2005 : 10:51:28
|
Mrzim mrznju!
Ali se isplati dati 65 kn za dvije epizode!
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 01/10/2005 : 10:54:08
|
quote: Originally posted by DeeCay
Zašto se HC Dampyr uopce spominje u kontekstu sa piratima? Još je i jeftiniji od nekih spomenutih pirata, a i HC je i Marinicev prijevod u slobodnom duhu u Dampyru je svakako bolji. Ako ništa drugo, još izaziva i polemike oko korištenja opscenih izraza.
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
Ako prekrižimo psovanje Boga onda je prevod stvarno odlican!
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 01/10/2005 : 11:07:43
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
hm, ovaj forum za ovih par godina postojanja evoulira postepeno od foruma na kom je bilo moguce raspravljati o svemu vezanom za stripove do foruma na kojima moras da pazis sta ces da kazes.... ne znam mislim da nije u redu... Jer uglavno vecina ljudi ovde kupuje stripove, a ne zaradjuje na njima.... steta....
Prije par godina je za pirate postojalo relativno prihvatljivo opravdanje, a sada ga vise nema. Pogotovo ne za pirate Dylana i Zagora kojima smo preplavljeni. Ljudi koji su iza njih to rade iskljucivo zbog zarade, zbog niceg drugog. Svatko tko misli da je to bezveze i da to nije kradja (kao npr. jedan pametnjakovic s kojim sam nedavno imao ugodan razgovor) i da su to za autore sitni novci evo par motiva za razmisljanje. Libellus je do sada platio dvocifren broj tisuca eura za prava za Ken Parkera i to DIREKTNO AUTORIMA, ne drugom izdavacu niti posrednicima niti agentima, plus dvocifren broj tisuca kuna za poreze drzavi, troskove vodjenja firme. Na kraju, uza sve te troskove, imamo hc izdanje na vrhunskom papiru na vrhunskoj stmapi sa vrhunskim suradnicima i to izdanje kosta jeftinije od tamo nekog pirata za kojeg nisu placena niti prava niti porezi, a koji izgleda kao govno. I je po tebi OK i ja bi to trebao trpjeti? To sto vi dopustate da vam se neko smije u lice time sto vam naplacuje toliki novac za to smece ne znaci da ja moram dozvoliti da se to reklamira ovdje, jer ja nemam toliko tolerancije. Reklamirajte beli put, marketprint, ludens, koga god hocete, ali pirate ne. Tocka.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
eto. upravo sam ovakve cinjenice imao u mislima kada sam govorio kako bih ja vodio debate o piratima. problem na našim prostorima je da su razni Robin Hood-i, rokovnjaci, šverceri, hajduci uvjek bili popularniji od recimo žandara, policije i države. Ipak je onaj koji zajebe državu za porez još uvjek faca. |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 01/10/2005 : 11:14:12
|
Mrzim mrznju!
hm. ako racunaš da su ciko pirati 7 evra a Mr.No i DD pirati 8 i više, onda je Dampyr cjena sasvim ok. sa obzirom da je kvaliteta bolja. tu nema nikakve dileme. pirati su preskupi najmanje trecinu.
I još jedan predlog Bernardu: do sada je Ludens preskocio one specjalce koje su pirati izdali. time je po mom mišljenju dao kupcima signal neka kupuju pirate jer ce ih on preskociti. Izdaj narednog Chico specjala ovog Bandita i možda ce ljudi ipak pomisliti dva put da daju 55 kn + možda još ptt za to izdanje, kad ce dobiti isto izdanje za par mjeseci za 22 kn. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 01/10/2005 : 12:17:38
|
I još jedan predlog Bernardu: do sada je Ludens preskocio one specjalce koje su pirati izdali. time je po mom mišljenju dao kupcima signal neka kupuju pirate jer ce ih on preskociti. Izdaj narednog Chico specjala ovog Bandita i možda ce ljudi ipak pomisliti dva put da daju 55 kn + možda još ptt za to izdanje, kad ce dobiti isto izdanje za par mjeseci za 22 kn.
Apsolutno tacno,samo da li on ovo uopste cita?
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 01/10/2005 : 12:48:31
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Mrzim mrznju!
Ma da je 60 kn, da, ali jos ovih dodatnih 5...uzasno me zivcira tih 5 kuna. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 01/10/2005 : 13:02:05
|
i pirati su preskupi i legalna izdanja , sve je preskupo
trebalo bi se dobro potruditi oko tih autorskih prava , da ih se dobije sto jeftinije , a i da se pruzi prilika drugima da pokusaju doci do legalnog izdavastva sad je to postalo problem zbog mora raznih strip izdanja |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Posted - 01/10/2005 : 13:10:10
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Mrzim mrznju!
To nisu dvije epizode posebno, vec dvije zajedno. To mi dodje nesto kao HC raccolta  Vise mi se cak isplati i naruciti iz Italije po jedan komad zajedno sa postarinom, a da ne pricamo da se na ebay-u mogu naci puno, puno jeftinije cijele kolekcije. Za 50 eura se moze uredno dobiti 70-80 brojeva.
Mrzim mrznju! |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Member since 25/10/2001 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Posted - 01/10/2005 : 13:13:30
|
quote: Originally posted by Dr. Westax
Moci ceš ih vidjeti na CRŠ-u ove godine. Možda ih cak uspiješ i prolistati.  
Inace, slažem se sa tobom. Dampyr mi je cijenom slican piratima što znaci da si ih ne mogu priuštiti.
Life sucks, but Death swallows!
Listanje je 10 kn 
Mrzim mrznju! |
 |
|
Topic  |
|