forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 HC i albumi mi ubijaju volju za stripom!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/10/2005 : 11:37:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
"Deri dok ide!"

Ovo je jedina maksima koja vrijedi trenutno u stripu. Zašto da se uzima više puta po malo, kad može manje puta po više. Novac u rukama – svakome dobro dode. Zato, oblikuj lutke po svojim standardima /"ja sam mjera svih stvari!"/ i lakše dodi do novca u rukama.
I stvarno je svjetina, u dovoljnoj mjeri, zagrizla u to voce. Daju obican novac za tvrde i obojane stripove. Nije ih mnogo, ali ih je dosta. Dosta da potvrde profit.

Dvostruki HC otkriva identitet profitera. Ili, dvostruki profit identificira otkrivanje HC-a.

Ništa neobicno. Jednostavno smo ušli u doba negacije. Uobicajena dijalektika. Vazda se svijet opirao sam sa sobom i težio prevladavanju postojeceg stanja. Klase su uvijek suprotstavljene, da bi se medusobno poništile i krenule ispocetka. I tako smo iz doba afirmacije / vrijeme SD-a i povoljnijih cijena / krocili u doba negacije, prevladavanje jeftinih i povoljnih stripova skupljim. Da li se to može zanijekati? Samo koji imaju oci a ne vide. Izdanja po 10kn na kioscima, cak i pirati po 15kn. HC i albumi su bili tretirani onako kako je to nužno = na margini i samo za fanatike. A onda su došli. Izvrnuti univerzum, treca objava, doba vodenjaka – negacija afirmacije!
Ujedno, HC je i propast zapada. I istoka. Fenomenološki, zanimljiva je ta pojava obrnute proporcionalnosti – sve manji broj stripofila, a sve veci profit. Svejedno, taj put vodi do kolapsa. Polako ce otpadati ti vrijedni mravi, te pcelice koje skupljaju med za drugog, dok se sve ne uruši u orgazmicnom kolapsu.
Dakako, to su okovi dijalektike. Nakon negacije slijedi negacija negacije. Dolazi ponovo doba povoljnijih stripova. Tutnji na obzoru. I zato sada treba iskoristiti "deri dok ide". Prorocki nagoviještam /u skorije vrijeme/ još skuplje stripove i tzv. luksuzna izdanja, klimaks obrnutih vrijednosti. Tko ima snage, nek djeluje, a tko nema, taj ce trpjeti.

A ja cekam negaciju negacije koja ce opet i nanovo ustoliciti doba afirmacije.
Sve je u intervalima, samo ih treba prepoznati.
U meduvremenu cu se posvetiti slasherima i metafizici.

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 01/10/2005 : 11:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
i onda kažu da novac nije sve...možda

ali kod stripova novac JE sve
Go to Top of Page

Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1255 Posts

Member since 01/09/2003

Posted - 01/10/2005 : 11:52:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Thommo a Private Message
Doba vodenjaka!! :-)
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/10/2005 : 12:26:56  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Najbolji su slasheri u DivX formatu za nekoliko euro i skenirane metafizicke knjige koje se mogu besplatno skinuti na netu.
Ali ja necu to da citam cekam na negaciju negacije tj. afirmaciju pa kad DivX budu po 10 euro ko piratski stripovi DD i ZG i metafizicke knjige za 30 euro ko From Hell i Blankets. Tek onda cu to kupiti jer ono prvo je samo za fagete.
A do tada necu ni pirate ni KP ni Dampyra kupiti za inat jer ih imam u it./LMS izdanju a u meduvremenu idem da rapalim do maksimuma AC DC Back in Black i necu da cujem vise nista o slasherima i metafizici dok cijene DivX i metafizickih knjiga ne skoce na 50 euro i dok negacija afirmacije ne postane kakacija s prevladavanjem prema prolijevaciji!

"And now for something completely different... "

Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 01/10/2005 : 12:40:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message
Prije jedno 7 dana sam ocekivao ovaj post od Stinky-a,posto znam da je borac za ljudska prava,za ljudske novcanike,za ljudske prostore....
Kolekcionarstvo je jedan od skupljih sportova,iako ima pozitivnih stvari kod izlaska hc,lijepo djeluju a mogu se citati i po 300 puta a da im ne naskodi.
Negativno jeste sto kosta puno para da ih covjek sve saleti,ali ne treba se puno sikirati ako covjek i ne moze ili ne zeli ili nece nesto da kupi.
Sve je od danas do sutra,malo gore,malo dole....vidi mene ja poso o pozama.

Porter
Go to Top of Page

jetset
Junior Member

Croatia
390 Posts

Member since 23/06/2005

Posted - 01/10/2005 : 20:43:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jetset a Private Message
bravo stinky,nisi otkrio ameriku ali si mi ukrao rijeci iz usta.i budimo sretni što nam barem zagor dolazi kao sc.jer kad i on ode iskljucivo u hc verziju ja se odricem stripova i svu kolekciju poklanjam prvom ko naide
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/10/2005 : 20:47:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
Meni ni HC uvez nije dobar.
Želim imati stripove na duplom HC uvezu ili barem da ovaj HC uvez bude od kevlara.

Life sucks, but Death swallows!
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 01/10/2005 : 22:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
Ovako.Stripove,kako procitah u nekom drugom topic-u i sa tim se potpuno slažem,djeca,kojima su velikim dijelom i namijenjeni,više ih ne kupuju ili to cine vrlo rijetko (Spiderman,X man..)Stvarno,cesto sam po kioscima i striparnicama a tamo vidim samo sjebanu generaciju 60-tih i 70-tih kako prckaju po stripovima.Izdavaci to znaju te polaze od konstatacije da je ta generacija vec uveliko zaposlena (bar se nadam) i da ostvaruje kakve takve prihode.Velikim dijelom oslonjeni na nostalgiju istih izdaju provjerene stripove,koji,ruku na srce,i ne zanimaju previše današnju mladež i rade to u malim nakladama koje same po sebi nose nešto vece cijene.Dakle,cijena stripova je formirana prema imovinskom stanju odraslih,zaposlenih osoba-bilo to SC ili HC izdanja.Ciljana grupa (u koju i sam pripadam) vodena gore spomenutom nostalgišnošcu fakticki kupuje sjecanja na djetinjstvo i bolja vremena i za te uspomene placa (bar se ja tako osjecam)a to košta,bar to izdavaci misle.Naravno,pored toga svega tu je i ljubav prema stripu kao jedan od vodecih razloga za kupovinu i sakupljanje istih.Ocekivati je da ce stripovi biti sve skuplji neovisno o kvalitetu izdanja (SC,HC,albumi itd) jer zanimanje za iste,žalosno ali istinito,polako je sve manja-bar u ovom dijelu sjebanog svijeta(Ameri se još uvijek dobro drže).Dosta toga bi se moglo o ovome napisati i raspravljati i vec jest,ali uzalud,cijene nece pasti...

Samo mrtav indijanac je dobar indijanac...

Edited by - bagi on 01/10/2005 22:53:54
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 01/10/2005 : 23:23:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ne pravi HC visoke cene stripova. Razlika u troškovima izmedu HC i SC izdanja je 0,6 - 0,8 eura, što je zanemarljivo.

Visoke cene stripova prave mali tiraži. Na 500 komada, Dampyr ne može da košta manje od 55 kuna, pa i da je na WC papiru (OK, da je na WC papiru, koštao bi 50).

A tiraži su mali jer:

a) prodaja je mala
b) distribucija po trafikama je zajebana
c) niko od izdavaca nema želje da uleti sa velikom lovom i da ceka 3 godine da mu se izdanje možda, ali samo možda isplati.

HC je samo nusproizvod konkurencije - izmedu HC-a od 65 kuna i SC-a od 60 kuna, oni koji daju pare, dace još 5 kuna za HC.

--
"Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 01/10/2005 : 23:31:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Eto, Djole vam je sve rekao.

"BUT NOBODY KNOWS WHAT’S GONNA HAPPEN TOMORROW, WE TRY NOT TO SHOW HOW FRIGHTENED WE ARE..."
Go to Top of Page

Leka
New Member

Croatia
237 Posts

Member since 05/03/2005

Posted - 02/10/2005 : 00:14:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Leka a Private Message
quote:
Originally posted by jetset

bravo stinky,nisi otkrio ameriku ali si mi ukrao rijeci iz usta.i budimo sretni što nam barem zagor dolazi kao sc.jer kad i on ode iskljucivo u hc verziju ja se odricem stripova i svu kolekciju poklanjam prvom ko naide

Samo javi gdje da naidem
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 02/10/2005 : 02:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
Nevjerojatno... Interesira me da li itko cita ovdje postove??? Pa jebote, barem 500 puta su na forumu secirani svi razlozi zbog kojih stripovi izlaze kao HC. Na ovom topicu je Djole jos jednom to ukratko ponovio (iako mi zaista nije jasno kako mu se to više da - bravo Djole, ja više stvarno nemam živaca za to) i nadam se da ce to biti i zadnji put. Jebote, kao da su izdavaci krivi sto se stripovi ne mogu prodavati u 4-5 tisuca primjeraka! Dajte ljudi, smirite se malo i prihvatite kako zapravo stoje stvari i prestanite s teorijama kako bi se prodaja draaaasticno povecala kad bi oni koštali npr. 10 kn. Shvatite, ne bi! Elasticnost potražnje u odnosu na cijenu apsolutno nije tako proporcionalna. Dokaz tome je kolicina prodanih kompleta Ludensa. Da si ti Stinky u pravu onda bi se oni prodavali u tiražu od 8 tisuca. Trebam li ti uopce navesti da konacna prodana brojka nije ni blizu tome? Nadalje, bitna stvar je da nitko ne izdaje HC zato što mu se digla ona stvar ili zato što pati od necega. Razlozi su puno prizemniji i glase da se jedino na takav nacin projekt može koliko - toliko pokriti i osigurati sigurno izlaženje daljnjih brojeva.

I naravno, svi bi mi bili puno sretniji kada bi sve izlazilo kao SC ali jebiga... Znanje talijenskog, francuskog i engleskog da bi se mogli citati SC originali je ipak puno veci luksuz nego HC na hrvatskom.

Na kraju, nije sve u SCu ili HCu. Nešto je i u revanšu basketa.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/10/2005 : 10:28:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Ovako ljudi.
Topic nema namjeru /niti je tako zamišljen/ tvrditi hipoteticke sudove. On /topic/ ne ulazi u razloge za ovo ili ono i nije implikacija - istinitost iznesenog ne uvjetuje istinitost neceg drugog.
Ovo je samo obican asertoran sud koji jednostavno izrice!
Osim te fakticnosti /kojom se topic bavi/, ujedno je i izricaj doživljajnog subjekta /tj. mene/ te kao takav, podložan psihodijagnostici.
Dakle, psihogen glasi: HC i albumi mi ubijaju volju za stripom!

U cemu je problem, gospodo?

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/10/2005 : 10:32:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
I naravno, Gaston,
spreman sam za provjeru fizicke spremnosti.
Slijedeci put kad se vidimo, provjerit cemo da li bijelac može skakati.

Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15632 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 02/10/2005 : 11:35:35  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
alan ford i ken parker hc - to je iznad fantastike
i zadnju kunu bi dal za to

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 02/10/2005 : 11:41:32  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by risbozg

alan ford i ken parker hc - to je iznad fantastike
i zadnju kunu bi dal za to

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --

Takoder....
Go to Top of Page

Advanced Member

Denmark
3264 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 02/10/2005 : 12:06:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Top a Private Message
nisam ni jedan HC kupio nit namjeravam. isti razlozi koje stinky navodi. jebiga, nemam mjesta da otvaram knjizaru, a mjesto je potrebno za HC. kad bi cijene bile i 20 kuna, opet HC nebi uzimao, prije bih uzeo SC za 16. strip je strip za mene , a ne knjizurina.

*-*"The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us."*-*
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/10/2005 : 12:16:23  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

Ovako ljudi.
Topic nema namjeru /niti je tako zamišljen/ tvrditi hipoteticke sudove. On /topic/ ne ulazi u razloge za ovo ili ono i nije implikacija - istinitost iznesenog ne uvjetuje istinitost neceg drugog.
Ovo je samo obican asertoran sud koji jednostavno izrice!
Osim te fakticnosti /kojom se topic bavi/, ujedno je i izricaj doživljajnog subjekta /tj. mene/ te kao takav, podložan psihodijagnostici.
Dakle, psihogen glasi: HC i albumi mi ubijaju volju za stripom!

U cemu je problem, gospodo?

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/10/2005 : 12:22:06  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
quote:
Originally posted by Top

nisam ni jedan HC kupio nit namjeravam.

To je tacno ni ja ih ne kupujem jer mi je postarina skupa.

Zezam se,65 kuna je preskupo za strip, npr. 60 KP ti dode 500 euro. Za 200 euro manje mozes naci it. KP komplet. Ali jebiga izgleda da se samo tako moze prezivjeti i sve dok se to kupuje bice HC, zasto ,kako, hocemo SC je objasnjeno u razlicitm topicima. Samo se nadam da do tada stinky nece totalno izgubiti volju za stripovima !

Edited by - seinfeld on 02/10/2005 12:22:49
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 02/10/2005 : 12:56:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

quote:
Originally posted by Top

nisam ni jedan HC kupio nit namjeravam.

To je tacno ni ja ih ne kupujem jer mi je postarina skupa.

Zezam se,65 kuna je preskupo za strip, npr. 60 KP ti dode 500 euro. Za 200 euro manje mozes naci it. KP komplet. Ali jebiga izgleda da se samo tako moze prezivjeti i sve dok se to kupuje bice HC, zasto ,kako, hocemo SC je objasnjeno u razlicitm topicima. Samo se nadam da do tada stinky nece totalno izgubiti volju za stripovima !

Meni nije preskupo. Kvalitet izdanja odgovara cijeni. Ovdje jedan šugavi DD na njemackom košta 6 eura a kvalitet mu je nikakav pa ako mogu dati 6 eura za njega onda mogu dati i 65 kuna za HC strip. Ovdje jedan Big Mac Menu košta 7 eura, a vjerovatno i u Belgiji i Danskoj tako da ne shvatam kako neko sa Zapada govori da mu je 65 kn puno a na Zapadu ti žvake koštaju 2 eura.

Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/10/2005 : 13:10:40  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Niti jedem Big Mac niti zvacem zvake tako da ne znam ni cijene :p. Ne citam dampyra ali 65 kuna je skupo, HC je neka vrsta luksuznog izdanja i kao takvo opravdava cijenu. No sad to ne znaci da strip iznad 65 kuna ne kupujem, jednostavno imam prioritete npr. kupio sam Blankets za 30 i From Hell za 30 euro i ako mene pitas to je skupo na kvadrat ali zelio sam da to imam i gotovo. Imam Corto kojeg sam platio izmedu 20 do 30 euro i svaki je HC luksuzno izdanje a za to bi platio i 50 euro, sada malo kontam da kupim inivicible HC a mozda cak i TWD za 100$... Nadam se da razumijes sta hocu reci 10 euro za jedan dampyr strip je skupo ali ocigledno da ima kupaca. Govorim o skupoci gledajuci cijenu za jedan strip, isto tako zvake od 10 euro je skupa itd itd :p.
Kod nas u Belgiji imas srecom tonu stripova i uvijek izbor izmedu SC i HC , ja uvijek uzmem SC jer tako mogu da kupim strip za 4 euro umjesto za 9-10 euro...

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 02/10/2005 : 13:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
....xexexe a onda meni kenjash shto hotju da uzmem taj TWD HC:)pPppPP
pechen si i ti vidim ja, chim RAZMATRASH opciju:)))

look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.

Edited by - BlekenDekara on 02/10/2005 13:14:12
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 02/10/2005 : 13:18:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Niti jedem Big Mac niti zvacem zvake tako da ne znam ni cijene :p. Ne citam dampyra ali 65 kuna je skupo, HC je neka vrsta luksuznog izdanja i kao takvo opravdava cijenu. No sad to ne znaci da strip iznad 65 kuna ne kupujem, jednostavno imam prioritete npr. kupio sam Blankets za 30 i From Hell za 30 euro i ako mene pitas to je skupo na kvadrat ali zelio sam da to imam i gotovo. Imam Corto kojeg sam platio izmedu 20 do 30 euro i svaki je HC luksuzno izdanje a za to bi platio i 50 euro, sada malo kontam da kupim inivicible HC a mozda cak i TWD za 100$... Nadam se da razumijes sta hocu reci 10 euro za jedan dampyr strip je skupo ali ocigledno da ima kupaca. Govorim o skupoci gledajuci cijenu za jedan strip, isto tako zvake od 10 euro je skupa itd itd :p.
Kod nas u Belgiji imas srecom tonu stripova i uvijek izbor izmedu SC i HC , ja uvijek uzmem SC jer tako mogu da kupim strip za 4 euro umjesto za 9-10 euro...

Razumijem te. Ti francuske i belgijske albume možeš nabaviti po solidnoj cijeni. Sinoc sam procitao Gospodare jecma, fantasticno, a platio sam 109 kn za strip. Ovdje bi me svih 6 albuma koštalo oko 80 eura. Ja ne pušim, ne pijem, ne kupujem mnogo stranih stripova, kupujem prvenstveno domace, jedino što kupujem od stranih je njemacki DD i XIII na njemackom jer znam da ce trebati 20 godina da to neko objavi u boji na našem jeziku. I ja bih rade citao SC ali ako ne može onda cu uzeti i HC. Znam da su HC izdanja skupa za ljude koji dole žive, ali ja imam taj privilegij da ih sebi mogu priuštiti. Imamo 2 solucije da strip nikako ne izlazi i da izlazi u HC izdanju. A ljude niko ne tjera da kupuju HC izdanje. Sada imamo veliki izbor stripova, pa bujrum, uzmi onon što hoceš, odnosno što sebi možeš da priuštiš.

Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

Edited by - SejoSexon on 02/10/2005 13:19:11
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/10/2005 : 13:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
quote:
Originally posted by BlekenDekara

....xexexe a onda meni kenjash shto hotju da uzmem taj TWD HC:)pPppPP
pechen si i ti vidim ja, chim RAZMATRASH opciju:)))

look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.

Ti si direktno kriv , prvo sam rekao da ce samo ludi to kupiti onda si ti dosao da kenjas sada hocu da uzmem i TWD i Invincible !

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/10/2005 : 13:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Slazem se Sejo npr. ja te bluberije i XIII i spirou i sta ti ja znam ne moram da narucujem, jer ih ovdje direktno mogu kupiti i zato mi ni ne pada na pamet da ih kupim na hrvatskom. Nalazim se u luksuznoj poziciji, imam npr. komplete XIII,Jeremiaha,Largo Wincha,Plavih Bluza,Corto,Blueberrija za koje znam da kad bi narucivao iz hrvatske platio bi najmanje 3x za njih. Zasto da placam 60 ili 65 ili whatever kuna za recimo Jeremiah kad ga ovdje mogu nabaviti za 3,80 euro glancerissimo :-). HC je tu pa ko voli nek kupuje ali ja necu.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/10/2005 : 13:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
priopcenje diskutantima Blekendekara i Seinfeld:

Gospodo, ne zagadujte topic privatnim opaskama, jer isti nije zamišljen u tu svrhu, a, kako je vec receno, svrha mu je izricanje itd.
Za takve /gorespomenute/ prijepiske, otvorite si novi topic, vec kako to nalažu konvencionalna pravila konvencionalnog foruma sa konvencionalnom uredivackom politikom.

Ovo pripcenje nece se više ponavljati, te ga stoga jasno upamtite i postupite prema istom.

Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000