forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 HC i albumi mi ubijaju volju za stripom!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/10/2005 : 13:33:31  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Stinky tako se ne obraca nama LEGENDAMA/INSTITUCIJAMA , kraj priopcenja ! Nadam se da se ovo bogohulje vise nece ponoviti !

"And now for something completely different... "

Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15632 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 02/10/2005 : 13:34:44  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
hc-sc

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/10/2005 : 13:36:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Gospodo, držimo se zacrtanog smjera

Da li ikome HC i albumi ubijau volju za stripom? - to je pitano pitanje

kao i

U cemu je problem, gospodo?

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 02/10/2005 : 13:42:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Slazem se Sejo npr. ja te bluberije i XIII i spirou i sta ti ja znam ne moram da narucujem, jer ih ovdje direktno mogu kupiti i zato mi ni ne pada na pamet da ih kupim na hrvatskom. Nalazim se u luksuznoj poziciji, imam npr. komplete XIII,Jeremiaha,Largo Wincha,Plavih Bluza,Corto,Blueberrija za koje znam da kad bi narucivao iz hrvatske platio bi najmanje 3x za njih. Zasto da placam 60 ili 65 ili whatever kuna za recimo Jeremiah kad ga ovdje mogu nabaviti za 3,80 euro glancerissimo :-). HC je tu pa ko voli nek kupuje ali ja necu.

"And now for something completely different... "

Volio bih i ja imati Largo Wincha ali ga na njemackom nema, tako da sam prinuden cekati bernija ili Libellus.

Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 02/10/2005 : 13:42:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

Gospodo, držimo se zacrtanog smjera

Da li ikome HC i albumi ubijau volju za stripom? - to je pitano pitanje

kao i

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih

Ne. Imamo slobodan izbor.

Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/10/2005 : 14:27:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

Dakle, psihogen glasi: HC i albumi mi ubijaju volju za stripom!

Nema problema. Boli nas kurac sto ti HC i albumi ubijaju volju za stripom.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 02/10/2005 : 15:03:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Meni bi HC ubijao volju za stripovima jedino ako bi ih neko izdavao u HC-u iskljucivo zbog svog osobnog interesa, zanemarivši želje i platežne mogucnosti šire javnosti. Ali pošto izdavanje HC-a kod nas nije takav slucaj vec nužnost, jer druge varijante za neke stripove ocigledno nema, onda sam za HC i zapravo sam sretan što mogu i što cu moci ta izdanja nabaviti i procitati.

Grad Stripova, vješanje svakog sata.
Strance dobrodošao...
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 02/10/2005 : 15:09:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Ne ubija mi HC volju za stripom... eto.

you candy perfume girl
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 02/10/2005 : 15:16:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
quote:

Da li ikome HC i albumi ubijau volju za stripom?

Meni ne. Volju za stripovima mi ubija cinjenica što postoji milijun izdanja koja ne postoje na hrvatskom ili srpskom jeziku. Ukoliko je HC jedina opcija da bi se to pojavilo kod nas onda je moj odgovor jasan: ŽIVIO HC JER NAM OMOGUCAVA CITANJE STRIPOVA!!!

quote:

Problem je u tome što nemamo mogucnosti navuci tristotinjak tisuca kineza na citanje stripova. Tada bi SC MV koštao 0,75E. P.S. Imaš li ti kakav halucinogeno-psihoticki preparat za navlacenje pa makar i na Zagora?

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2848 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/10/2005 : 15:23:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message
HC i albumi su mi VRATILI volju do stripova.

Jack the Black.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 02/10/2005 : 16:22:24  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
nisam neki zagovornik niti ljubitelj HC izdanja, ali ko voli-nek izvoli! ja imam samo jedno strip izdanje u HC varijanti, a to je orginalni italijanski HC dylan dog "la zona del crepuscolo" ("zona sumraka") i mislim da cu na tom i ostati.
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 02/10/2005 : 16:57:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by mike

Povecaj malo font jer ne vidim što piše.

Life sucks, but Death swallows!
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 02/10/2005 : 17:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 02/10/2005 : 17:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:
Originally posted by mike

Jack the Black.

Pojasni malo ovo. Zelis reci da ti je forma bitnija od sadrzaja?
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 02/10/2005 : 17:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Volju za stripovima mi moze ubiti jako malo toga:)!

HC mi nikako ne moze ubiti volju:)))))))))))!

"BUT NOBODY KNOWS WHAT’S GONNA HAPPEN TOMORROW, WE TRY NOT TO SHOW HOW FRIGHTENED WE ARE..."
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 02/10/2005 : 18:44:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message

Volim stripove bili oni SC ili HC. Ako mogu birati izmedu jednog ili drugog onda biram SC i u tom slucaju cu uvijek kupiti samo i jedino SC(bili to Watchmeni oliti Lucky oliti MV).
E sad ako nemam izbora onda cu kupiti ono što mi je ponudeno, a to je u ovom slucaju HC.

Go to Top of Page

jetset
Junior Member

Croatia
390 Posts

Member since 23/06/2005

Posted - 02/10/2005 : 18:51:12  Show Profile Show Extended Profile  Send jetset a Private Message
stinky i ja smo možda u manjini po pitanju hc,ali to je samo zato što 98% ostalih konzumenata stripa ne ucestvuje u forumu.ovdje smo samo mi fanatici i glodemo se medusobno.a oni vani što samo ponekad kupe strip prema mom malom istraživanju ne vole niti ovdašnja preskupa,preluksuzna i odnarodena sc izdanja a hc vecinom nikad nisu niti vidjeli jer ih na kiosku nema.a ovi naši 500 kom izdavaci mogu režat koliko hoceju nad cinjenicom da razvoj stripa nije u luksuzu vec u popularnosti i pristupacnosti...
Go to Top of Page

Leka
New Member

Croatia
237 Posts

Member since 05/03/2005

Posted - 02/10/2005 : 18:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Leka a Private Message
Stinky ima pravo ali mi HC i albumi ipak ne ubijaju volju za stripom!
Stinky je cool momak koji kuži strip dubiozu.
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6184 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 02/10/2005 : 19:07:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
Ja dajem za pravo i jednoj i drugoj strani.Prihvacam razloge koje navode Gaston,Marko i Dado o tome da se strip ne može izdavati u drugom obliku te da HC neminovnost.Sve je to OK,shvatio sam o cemu je rijec.
Medutim,treba razumijeti i "drugu stranu" koja se tome protivi i traži jeftinije stripove.Cinjenica je da je strip postao (pre)skup hobi za naše ekonomske prilike i da ljudima nije lako sve to pratiti a kako je krenulo stvar ce ici samo u "luksuznom" smjeru.Nekome je sasvim normalno iskrcati 100-ak eura mjesecno za stripove ali za mnoge je ta svota ipak prevelika i to treba shvatiti.

Da je Dampyr SC,kupovao bih ga.Ovako,nakon posudivanja od frenda vidio sam da taj strip stvarno nije ništa posebno i da jednostavno ne zaslužuje HC izdanje.Iako jeftiniji i bolje napravljen od npr. KP,svejedno ga necu kupovati.Ista stvar je sa edicijom Bestseller,koja doduše za pristupacnu cijenu nudi dosta,ali kupiti sve 4 knjige odjednom je ipak previše.Kupit cu vjerojatno Gospodare jecma i Princa noci a ostalo samo posuditi.Ne može se imati sve..

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15632 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 02/10/2005 : 19:11:38  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
isto kao da bi bila dilema ako nema izbora
dali kupiti sc ili hc knjigu
uopce nema veze pitanje je samo dali to želiš ili ne
ako da - kupit ceš bez obzira u kojem izdanju - naravno ako imaš novaca

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 02/10/2005 : 19:28:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by jetset

stinky i ja smo možda u manjini po pitanju hc,ali to je samo zato što 98% ostalih konzumenata stripa ne ucestvuje u forumu.ovdje smo samo mi fanatici i glodemo se medusobno.a oni vani što samo ponekad kupe strip prema mom malom istraživanju ne vole niti ovdašnja preskupa,preluksuzna i odnarodena sc izdanja a hc vecinom nikad nisu niti vidjeli jer ih na kiosku nema.a ovi naši 500 kom izdavaci mogu režat koliko hoceju nad cinjenicom da razvoj stripa nije u luksuzu vec u popularnosti i pristupacnosti...

Niste u manjini.
Ovdje na forumu se redovito okupljaju zagriženi fanovi kojima nije bitno kako strip izadje.
No, forum citaju i drugi ljubitelji stripa od kojih dosta nije ni registrirano.
To pokazuje i zadnja anketa, a rezultati govore dovoljno.

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 02/10/2005 : 19:34:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by Aco

Ja dajem za pravo i jednoj i drugoj strani.Prihvacam razloge koje navode Gaston,Marko i Dado o tome da se strip ne može izdavati u drugom obliku te da HC neminovnost.Sve je to OK,shvatio sam o cemu je rijec.
Medutim,treba razumijeti i "drugu stranu" koja se tome protivi i traži jeftinije stripove.Cinjenica je da je strip postao (pre)skup hobi za naše ekonomske prilike i da ljudima nije lako sve to pratiti a kako je krenulo stvar ce ici samo u "luksuznom" smjeru.Nekome je sasvim normalno iskrcati 100-ak eura mjesecno za stripove ali za mnoge je ta svota ipak prevelika i to treba shvatiti.

Glas razuma.
Ne postoji pobjednicka strana jer su obje u pravu. Ništa nije crno-bijelo pa da imamo samo jednu univerzalnu istinu.

quote:
Originally posted by Aco

Da je Dampyr SC,kupovao bih ga.Ovako,nakon posudivanja od frenda vidio sam da taj strip stvarno nije ništa posebno i da jednostavno ne zaslužuje HC izdanje.Iako jeftiniji i bolje napravljen od npr. KP,svejedno ga necu kupovati.Ista stvar je sa edicijom Bestseller,koja doduše za pristupacnu cijenu nudi dosta,ali kupiti sve 4 knjige odjednom je ipak previše.Kupit cu vjerojatno Gospodare jecma i Princa noci a ostalo samo posuditi.Ne može se imati sve..

Pa HC stripovi su stripovi za knjižnice, a ne za narod.
Kupiš samo ono što ti se svidi.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 02/10/2005 : 19:38:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by Aco

Bond.James Bond.

nazalost i sam sam poceo kalkulirati i imam slicno razmisljanje kao ti , mada mislim da se isplati kupiti sve 4 knjige
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 02/10/2005 : 19:40:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Ma u principu stvar je vrlo jednostavna.
Tko obožava MV ili Dampyra, kupit ce ga bez obzira na HC ili SC.
Kome je samo do citanja ima knjižnicu.
Kome ne paše niti jedno niti drugo, ne treba ga niti kupovati niti citati.
Kad se samo sjetim koliko je malo stripova izlazilo prije desetak godina, ne mogu biti nezahvalan za sva ta današnja izdanja.

Grad Stripova, vješanje svakog sata.
Strance dobrodošao...
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 02/10/2005 : 19:44:04  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Meni je malo smijesno upotrebljavanje rijeci 'zahvalan' u jednom ekonomskom odnosu, kao sto je kupoprodaja stripa; dosta forumasa pokazuje nekakav sentiment prema izdavacima, a novac isplacen za kupljenu robu je sasvim dovoljan izraz zahvalnosti.
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000