Author |
Topic |
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 02/10/2005 : 19:48:16
|
quote: Originally posted by dcopic
Tko obožava MV ili Dampyra, kupit ce ga bez obzira na HC ili SC.
A tko to u HR obožava MV ili Dampyra? Citatelji koji su ih davno citali u izdanju Dnevnika?
Oni koji su ih citali na talijanskom znaju talijanski i jeftinije im je kupiti te junake u originalu. Ovi ostali ce zaobilaziti ta izdanja jer im je preskupo riskirati svoj novac za nešto što ne znaju da li je dobro.
Life sucks, but Death swallows! |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 02/10/2005 : 19:49:29
|
quote: Originally posted by VALTER
Meni je malo smijesno upotrebljavanje rijeci 'zahvalan' u jednom ekonomskom odnosu, kao sto je kupoprodaja stripa; dosta forumasa pokazuje nekakav sentiment prema izdavacima, a novac isplacen za kupljenu robu je sasvim dovoljan izraz zahvalnosti.
Slažem se. Svaki puta kada kupiš strip daješ izdavacu jednu veliku zahvalu.
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 02/10/2005 : 19:54:25
|
Valter mudro zbori.
To po strani, možemo da diskutijemo da li je izdavanje 500 komada nekog stripa uopšte izdavaštvo; možemo da diskutujemo da li je bolje izdavati 10 serijala u po 500 primeraka ili se koncentrisati na jedan serijal i gurnuti ga u vecem tiražu i samim tim po nižoj ceni; možemo da diskutujemo da li je pravi nacin da se promoviše strip izdavanje serijala u malim tiražima, ili je bolje lobirati kod "mejnstrim" izdavaca da krenu sa objavljivanjem necega.
Možemo o svemu tome da diskutujemo, ali ne i da li je 65 kuna za nešto što ide u tiražu od 500 primeraka elitizam. Nije elitizam, nego je nužda.
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!" |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 02/10/2005 : 19:55:48
|
quote: Originally posted by Dr. Westax
A tko to u HR obožava MV ili Dampyra? Citatelji koji su ih davno citali u izdanju Dnevnika?
Oni koji su ih citali na talijanskom znaju talijanski i jeftinije im je kupiti te junake u originalu. Ovi ostali ce zaobilaziti ta izdanja jer im je preskupo riskirati svoj novac za nešto što ne znaju da li je dobro.
Life sucks, but Death swallows!
Ako ti je draže, rijec "obožava" zamijeni u rijeci "želi imati" Dampyra i MV ionako vjerovatno nikada ne bi vidjeli na kioscima u HR, pa je logicno da je bolje da izlazi u HC-u nego nikako. Ne treba se oko toga nervirati jer na ovim našim prostorima ima sasvim dovoljno izdanja za sve i svakoga. |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Posted - 02/10/2005 : 20:12:16
|
quote: Originally posted by VALTER
Meni je malo smijesno upotrebljavanje rijeci 'zahvalan' u jednom ekonomskom odnosu, kao sto je kupoprodaja stripa; dosta forumasa pokazuje nekakav sentiment prema izdavacima, a novac isplacen za kupljenu robu je sasvim dovoljan izraz zahvalnosti.
Vjerovatno si mislio na moj post. Ako postoji mogucnost da neko strip izdanje nikada ne ugleda svjetlo dana na našem jeziku, a onda ga nekolicina zaljubljenika izbaci na tržište...da zahvalan sam im. Pritom mi nimalo ne smeta ako se kojim nevjerovatnim slucajem obogate. I naravno, slažem se s tobom da je taj novac sasvim dovoljan izraz zahvalnosti. |
Edited by - dcopic on 02/10/2005 20:13:08 |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 02/10/2005 : 20:12:47
|
quote: Originally posted by Djole
To po strani, možemo da diskutijemo da li je izdavanje 500 komada nekog stripa uopšte izdavaštvo; možemo da diskutujemo da li je bolje izdavati 10 serijala u po 500 primeraka ili se koncentrisati na jedan serijal i gurnuti ga u vecem tiražu i samim tim po nižoj ceni; možemo da diskutujemo da li je pravi nacin da se promoviše strip izdavanje serijala u malim tiražima, ili je bolje lobirati kod "mejnstrim" izdavaca da krenu sa objavljivanjem necega.
Možemo o svemu tome da diskutujemo, ali ne i da li je 65 kuna za nešto što ide u tiražu od 500 primeraka elitizam. Nije elitizam, nego je nužda.
Možemo diskutirati koliko hocemo ali necemo ništa zakljuciti. 65 kn za tako malu tiražu nije puno, ali je za kupca to poprilicna suma. Kupac nece kupiti izdanje nego ce ga posuditi u knjižnici pa je možda prošao i bolje. No, ostaje mi dojam da ce se tako baza strip citatelja još više smanjiti.
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 02/10/2005 : 20:15:57
|
Ako ti je draže, rijec "obožava" zamijeni u rijeci "želi imati" Dampyra i MV ionako vjerovatno nikada ne bi vidjeli na kioscima u HR, pa je logicno da je bolje da izlazi u HC-u nego nikako. Ne treba se oko toga nervirati jer na ovim našim prostorima ima sasvim dovoljno izdanja za sve i svakoga.
Ma nitko se ne nervira. Samo raspravljamo. Svakako je pozitivno da stripovi izlaze i to potpuno podržavam. Ipak mi je žao što Dampyr i MV ne idu na kioske jer im je tamo mjesto, a ne u knjižnicama i knjižarama
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 02/10/2005 : 20:21:10
|
Istina je da im je mjesto na kioscima, a ne u knjižnicama, ali što je tu je...
Mi tu ne možemo ništa.
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 02/10/2005 : 20:24:41
|
Možemo diskutirati koliko hocemo ali necemo ništa zakljuciti.
To se podrazumeva.
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!" |
|
|
jetset
Junior Member
Croatia
390 Posts
Member since 23/06/2005 |
Posted - 02/10/2005 : 20:59:53
|
ma ima rješenjeajmo lijepo mi najzagriženiji mrzitelji hc stripova osnovat dionicko društvo,uložit svaki po 10 somova eura i pocet se bavit sc izdavaštvom. |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 02/10/2005 : 21:33:22
|
Life sucks, but Death swallows!
A šta je sa LL i NN?? Oni nisu izlazili za vrijeme Juge, izašli su na kioske, publika ih je upoznala, i šta se desilo??? LL mrtav a NN klinicki mrtav.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 02/10/2005 : 22:50:32
|
"kupio sam Blankets za 30 i From Hell za 30 euro "
ja uzeo from hell za 8$
"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!" |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 02/10/2005 : 23:02:05
|
dobro je neko rekao,ne mora se sve uzimati. ja uzimam HC AF zato sto imam svakako sve brojeve u prijeratnom izdanju pa mi SC ne treba,dok je HC cisto kolekcionarski primjerak. isto tako uzimam HC talicnog toma jer hocu da imam luksuzno izdanje. HC zagora mi ne pada na pamet da uzimam. za ostalo vrijedi: ko hoce hoce ko nece ne mora. ocigledno smo se uvjerili da bez HC-a ne bi mogli opstati pojedini stripovi. i glupo mi je sto neki misle da bi mozda trebalo cekati 10-15 godina da neko MOZDA odluci da izdaje SC. da je htio(mogao)vec bi to uradio. bolje je imati bilo kakvo(HC) izdanje nego nikakvo(SC). sad se postavlja pitanje: da li su oni koji nemaju love da kupe zakinuti? pa jebiga nisu izdavaci humanitarna pomoc da se brinu da svi fanovi budu zadovoljni. evo polazim od sebe. ja bih volio kupiti 99% albuma koje izdaje bernard ali ne mogu sve da si priustim,pa imam listu prioriteta. zar bih trebao bernarda kriviti za to? isto vrijedi i za libellus. a ako ne mogu izdati strip u SC-u zar bi trebalo da ga uopste ne izdaju da bi oni koji nemaju love bili zadovoljni???
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/10/2005 : 23:26:49
|
quote: Originally posted by jetset
ma ima rješenjeajmo lijepo mi najzagriženiji mrzitelji hc stripova osnovat dionicko društvo,uložit svaki po 10 somova eura i pocet se bavit sc izdavaštvom.
Ali to uopce nije tako smijesan prijedlog. Skupite se pa pokusajte, zasto ne?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/10/2005 : 23:29:36
|
quote: Originally posted by verter isto vrijedi i za libellus. a ako ne mogu izdati strip u SC-u zar bi trebalo da ga uopste ne izdaju da bi oni koji nemaju love bili zadovoljni???
Pa eto, tako ispada. Strasno.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 02/10/2005 : 23:43:21
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by verter isto vrijedi i za libellus. a ako ne mogu izdati strip u SC-u zar bi trebalo da ga uopste ne izdaju da bi oni koji nemaju love bili zadovoljni???
Pa eto, tako ispada. Strasno.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Izdajte,ali se sinhronizujte da bi dobili sve bitno bez dupliranja. Za Milana(kazu sef System Comicsa): Da li vam je mozda proslo kroz glavu da bi oni koji su nastavili da kupuju Magicnog zeleli i prvih 7 Brojeva u HC da bi im kolekcija izgledala onako kako treba? To ce mozda biti jedini razlog da predjem na Libellus-ova izdanja,druge stvari mi slabo ili uopste ne smetaju.
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 02/10/2005 : 23:44:22
|
To me isto izludjuje kod Bernarda,jedan Maxi Zagor HC pa drugi Sc,jedan DD HC pa opet SC. Ako iko zna sudbinu Bernardovih HC izdanja neka odgovori da li ce ih uopste biti ili ne? Ne mogu da shvatim da se neko pravda da je HC izdanje jedini nacin ,a da ga drugi naizmenicno pokrecu i ukidaju
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 02/10/2005 : 23:56:35
|
"To me isto izludjuje kod Bernarda,jedan Maxi Zagor HC pa drugi Sc,jedan DD HC pa opet SC. Ako iko zna sudbinu Bernardovih HC izdanja neka odgovori da li ce ih uopste biti ili ne?"
bernard SVE izdaje SC a onda HC,tako da sve imas u oba formata.vjerujem da ce do CRSa sigurno biti i ovi novi specijali i maxi u HC formatu
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 03/10/2005 : 00:18:37
|
Voleo bih da si u pravu,jer me ovo neverovatno mnogo nervira.
Edited by - Tex Willer on 03/10/2005 00:19:30 |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 03/10/2005 : 00:29:09
|
"Voleo bih da si u pravu,jer me ovo neverovatno mnogo nervira"
pa prvi maxi je izasao prvo SC(ja sam ga kao takvog uzeo na trafici prosle godine na moru) a HC je dosao nekad na jesen kad se pricalo o tome sta ce izdavati libellus(potrazi na search ima jedan dugacki topic pun svadja i nesporazuma o tome) kao i ostali HCovi izdanja koja su izasla to ljeto.
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15632 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 03/10/2005 : 08:42:47
|
quote: Originally posted by seinfeld
quote: Originally posted by BlekenDekara
....xexexe a onda meni kenjash shto hotju da uzmem taj TWD HC:)pPppPP pechen si i ti vidim ja, chim RAZMATRASH opciju:)))
Ti si direktno kriv , prvo sam rekao da ce samo ludi to kupiti onda si ti dosao da kenjas sada hocu da uzmem i TWD i Invincible !
eve da ti(NAM!)ublazim bol:) http://www.dcbservice.com/product.aspx?id=4a&h=b&b=66#99036
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 03/10/2005 : 08:56:57
|
quote: Originally posted by stinky
Gospodo, držimo se zacrtanog smjera
Da li ikome HC i albumi ubijau volju za stripom? - to je pitano pitanje