Author |
Topic |
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 03/10/2005 : 09:55:49
|
quote: Originally posted by VALTER
quote: Originally posted by mike
HC i albumi su mi VRATILI volju do stripova.
Jack the Black.
Pojasni malo ovo. Zelis reci da ti je forma bitnija od sadrzaja?
Naravno. Ti ne bi opalio Shakire ?
Salu na stranu. Moj se reply odnosi na sledece. Posto je Bonelli manje vise bio sve sta sam citao pre koju godinu bijase mi toga polako dosta. I onda? Otkrivam cudesni svet Bona, Usagija, Grunge Genetike, Torpeda, Bluberija, Parkera i slicnih koji se svi skrivaju unutar tvrdih korica .
Da dodam i to. Prvih 70 i kusur brojeva ili kako vec Alan Forda je takvo remek djelo, da ga jednostavno treba imati tvrdog.
Sad sva ta izdanja bi mi vratila volju do stripa i mekana. Al posto jih u takvom obliku nema, eto da ponovim (na zalost vece ne ide ):
HC i albumi su mi VRATILI volju do stripova.
Jack the Black. |
Edited by - mike on 03/10/2005 09:59:18 |
|
|
Bazooka_Joe
Starting Member
Slovenia
85 Posts
Member since 02/08/2004 |
Posted - 03/10/2005 : 10:26:37
|
Moje misljenje je da HC mora biti za redke kolekcionare i knjižare jer one i ne uzimaju vjerojatn SC. A SC neka ide na kioske i ostalo ... |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 03/10/2005 : 10:29:31
|
quote: Originally posted by Bazooka_Joe
Moje misljenje je da HC mora biti za redke kolekcionare i knjižare jer one i ne uzimaju vjerojatn SC. A SC neka ide na kioske i ostalo ...
tvoje mišljenje je ok....ali ako si procitao 1758 postova na tu temu onda sigurno znaš razlog zašto HC a zašto ne SC..... |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 03/10/2005 : 10:36:53
|
...a ja josh uvek ne shvatam zashto se ljudi muche oko ovih polemika.
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 03/10/2005 : 10:43:53
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
...a ja josh uvek ne shvatam zashto se ljudi muche oko ovih polemika.
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
hehe pa nije cilj polemike iznaci konstruktivno rješenje, vec je polemika sama sebi svrha!
(cudi me da nisi došao do ovoga, blekendek;))
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 03/10/2005 : 18:43:59
|
U mojem selu ne izlaze HC stripovi. To su oni koji imaju korice kao tvrdoukoticena knjiga - ako sam dobro shvatio. Upravo zato ne znam da li mi HC ubija želju za stripovima.
>> U nastupu bijesa, jedna noga rece drugoj : medju nama je svršeno! << |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 03/10/2005 : 19:09:22
|
quote: Ne pravi HC visoke cene stripova. Razlika u troškovima izmedu HC i SC izdanja je 0,6 - 0,8 eura, što je zanemarljivo.
ne razumijem se u problematiku ( tj. nisam izdavac, pa nemam informacije iz prve ruke ) no onako laicki. AF klasik se stampa u komadu u X primjeraka, od cega jedan dio ide u HC, a jedan u SC. Dali taj dio koji ide u HC, a rijec je o istom stripu iz nutra, vrijedi i kosta razlike od 26 kuna. Razumijem kada se nesto stanca samo u HC u malom broju primjeraka, pa onda kosta malo vise, ali ovdje je rijec o stripu koji ima solidnu nakladu, samo je razlika u tome sto se jedan dio naklade tvrdo ukoricuje. Ne vjerujem da to vrijedi razlike od 26 kuna.
if you only knew the power of the dark side |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 03/10/2005 : 19:27:36
|
Eh, ni ja ne mislim da, štajaznam, LMS 4 vredi 100 eura - pa opet ima ljudi koji ce dati toliko para za to.
Drugim recima, stvari vrede onoliko koliko ljudi žele/mogu da daju para za njih. Ni lipu manje, ni lipu više.
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!" |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Posted - 03/10/2005 : 19:43:02
|
to zasigurno stoji. Boze moj kome se ne svidja cijena ne mora kupiti, no to i dalje ne negira tvrdnju s pocetka da odredjeni ljudi deru dok mogu. Neznam sada tocno koga sam quotao sa izjavom da je HC u proizvodnji skuplji od SC za 1 euro, sto to meni kao kupcu znaci, kada taj euro u prodaji naraste 3 puta.
if you only knew the power of the dark side |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 03/10/2005 : 20:06:41
|
Mene si kvotao, zato i odgovaram. ;)
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!" |
Edited by - Djole on 03/10/2005 20:07:01 |
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2269 Posts
Member since 13/03/2003 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 03/10/2005 : 20:46:52
|
quote: Originally posted by Dalen
Ne. Meni ne ubijaju volju za stripom, dapace, recimo kod Alan Forda Klasik upravo suprotno.
e,ovde se potpuno slažem! Nakon duge i teške nabavke Superstrip biblioteke Alan Forda,kada se sve to kompletiralo,nedostajala je samo uspomena na neko bolje vrijeme navedenog stripa.Godinu dana poslije krenulo je sa izdavanjem AF klasika i velikodušno sam prihvatio tvrdokoricno izdanje jer je ipak to klasika,kao u slucaju samog Ken Parkera.Sad sam ponositi vlasnik prvih 20 epizoda odlicno opremljenog Mog Najdražeg Stripa Iz Djetinjstva!... |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 03/10/2005 : 21:45:03
|
"ne razumijem se u problematiku ( tj. nisam izdavac, pa nemam informacije iz prve ruke ) no onako laicki. AF klasik se stampa u komadu u X primjeraka, od cega jedan dio ide u HC, a jedan u SC. Dali taj dio koji ide u HC, a rijec je o istom stripu iz nutra, vrijedi i kosta razlike od 26 kuna. Razumijem kada se nesto stanca samo u HC u malom broju primjeraka, pa onda kosta malo vise, ali ovdje je rijec o stripu koji ima solidnu nakladu, samo je razlika u tome sto se jedan dio naklade tvrdo ukoricuje. Ne vjerujem da to vrijedi razlike od 26 kuna."
pa koliko znam bernard od tih stripova ima samo 10kn(SC) a od HCa(30kn) a ostalo uzimaju trafike i striparnice,tj razlika je 20kn.pa AF klasik se stampa u 7-8 hiljada primjeraka i onaj HC je samo djelic tog stampanja,a to je opet samo za kolekcionare jer oni koji nece luksuzno HC imaju SC izdanje. posto je toliki tiraz to se ne moze porediti sa stripovima o kojima je rijec,tj MV,KP,moguca Julia itd... prema tome kod bernija imas sansu da biras izmedju HC i SC varijante pa kome se sta vise svidja neka izabere.e sad drugo je ovaj dampyr HC koji ocigledno ne moze opstati bez toga.
"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!" |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 03/10/2005 : 21:46:33
|
zaboravih poentu napisati razlika je cca 1euro jer su mali tirazi u pitanju. da berni stampa 500 AF klaska i kod njih bi bila razlika tolika,ali ih stampa u vise hiljada primjeraka sto uveliko smanjuje cijenu SC-a.
|
|
AZ
Average Member
Croatia
742 Posts
Member since 05/01/2002 |
Posted - 03/10/2005 : 21:56:49
|
quote: Originally posted by jetset
ma ima rješenjeajmo lijepo mi najzagriženiji mrzitelji hc stripova osnovat dionicko društvo,uložit svaki po 10 somova eura i pocet se bavit sc izdavaštvom.
Iako nisam mrzitelj HC slicno mi je nedavno palo na pamet, ali samo zbog toga da bude više izdanja i da se pokuša sa agresivnijom promidžbom i lakši bi bio rizik s manjom cijenom. Neka nas se skupi par stotina i da postanemo izdavacki strip imperij. Kao mladi sam sanjao o tome da izdajem stripove i imam svoju striparnicu ili barem trafiku. Medutim, u pravu su koji kažu da manja cijena ne bi povecala tiražu, tocnije prodaju dovoljno za uspješno kontinuirano izdavanje. Najbitniji je marketing, navesti ljude koji su potencijalni nostalgicari da opet pocnu i navesti one koji ne poznaju stripove da ih požele upoznati. Potrebna je strahovita, agresivna i skupa marketinška kampanja. Ljudi cesto kupuju i što im ne treba samo zbog dobre reklame. Reklama i samo reklama, bez nje ništa. |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 03/10/2005 : 22:04:19
|
jeste, ali opet das velike pare za reklamu i cekas 7-8 godina da ti se vrate te pare AKO ti se uopste vrate,tj moze ti se desiti da ti propadne projekat cime si bacio grdne pare
|
|
AZ
Average Member
Croatia
742 Posts
Member since 05/01/2002 |
Posted - 03/10/2005 : 22:13:30
|
quote: Originally posted by verter
jeste, ali opet das velike pare za reklamu i cekas 7-8 godina da ti se vrate te pare AKO ti se uopste vrate,tj moze ti se desiti da ti propadne projekat cime si bacio grdne pare
"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!"
Tako je, tko se želi u to upuštati treba odvagnuti i promisliti, ali što god promislio bez odlicne reklame nema ni zarade. Pitanje je koliko treba cekati, 7-8 god. 3-4 ili 1-2g. Nitko ne zna tocan odgovor na to pitanje. Ko ne riskira ne profitira, ko ne riskira i nenajebe. |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 03/10/2005 : 22:25:35
|
pa dobro otprilike se zna koliko bi maximalno moglo biti kupaca na ovim prostorima tako da sumnjam da bi bile samo 1-2 godine da se vrate pare
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 03/10/2005 : 22:39:04
|
"prema tome kod bernija imas sansu da biras izmedju HC i SC varijante pa kome se sta vise svidja neka izabere."
Pa gde je taj izbor kod novih specijalaca,maxija?
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 03/10/2005 : 22:41:38
|
"Pa gde je taj izbor kod novih specijalaca,maxija?"
pa bice kad ih izbaci. nije ih ni prosle godine odmah dao u prodaju
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 03/10/2005 : 22:45:27
|
quote: Originally posted by AZ
Potrebna je strahovita, agresivna i skupa marketinška kampanja.
I onda ti kao izdavac uložiš strahovite pare u kampanju, i izreklamiraš sve, i strip nekom greškom postane popularan i solidno profitabilan, dakle za tiraže od 30 - 40.000, i...
... i onda to vidi neki izdavacki gigant, uleti na strip tržište sa ogromnom lovom i razradenim mehanizmom prodaje i marketinga, i razjebe te totalno.
Ne, ni to baš nije isplatljivo izdavacima.
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 04/10/2005 : 02:55:43
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by verter isto vrijedi i za libellus. a ako ne mogu izdati strip u SC-u zar bi trebalo da ga uopste ne izdaju da bi oni koji nemaju love bili zadovoljni???
Pa eto, tako ispada. Strasno.
Uopce nije stvar u lovi niti u tome da se sve kupuje. Ja osobno nisam nikada mogao kupiti sve što sam želio pa nisam umro zbog toga. Stvar je da su neka izdanja u HC-u jednostavno perverzije. Bilo bi deset puta bolje da se malo maknemo od prokletog Bonellija i pocnemo izdavati nešto što bi bilo vrijedno HC izdanja.
Life sucks, but Death swallows! |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 04/10/2005 : 02:59:37
|
quote: Originally posted by SejoSexon
A šta je sa LL i NN?? Oni nisu izlazili za vrijeme Juge, izašli su na kioske, publika ih je upoznala, i šta se desilo??? LL mrtav a NN klinicki mrtav.
Vidiš meni se oba junaka jako svidjaju i bolji su mi od ovih ostalih junaka koji izlaze. Da su krenuli u HC izdanju, sigurno se ne bi upoznao sa njima. Zašto ne idu? Tko je kriv što se ne prodaju? Ta pitanja me kao kupca baš i ne zanimaju. Da sam izdavac, noci i noci bi probdio i pokušao progurati svoj proizvod. Pošto nisam i nemam ništa od toga želim jedino da svoje junake redovito vidim na kiosku.
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 04/10/2005 : 03:05:40
|
quote: Originally posted by verter
razlika je cca 1euro jer su mali tirazi u pitanju. da berni stampa 500 AF klaska i kod njih bi bila razlika tolika,ali ih stampa u vise hiljada primjeraka sto uveliko smanjuje cijenu SC-a.
Može li se naklada od 500 primjeraka uopce nazivati naklada?
Kao da se tiska fanzin, a ne strip.
|
|
Topic |
|