Author |
Topic |
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 04/10/2005 : 06:52:35
|
quote: pa koliko znam bernard od tih stripova ima samo 10kn(SC) a od HCa(30kn) a ostalo uzimaju trafike i striparnice,tj razlika je 20kn.pa AF klasik se stampa u 7-8 hiljada primjeraka i onaj HC je samo djelic tog stampanja,a to je opet samo za kolekcionare jer oni koji nece luksuzno HC imaju SC izdanje. posto je toliki tiraz to se ne moze porediti sa stripovima o kojima je rijec,tj MV,KP,moguca Julia itd... prema tome kod bernija imas sansu da biras izmedju HC i SC varijante pa kome se sta vise svidja neka izabere
mi govorimo o deranju, a za mene je ova razlika od 20 kuna, za nesto sto vrijedi 5 kuna vise deranje. O luksuznosti izdanja nemojmo pricati, jer AF klasik u HC zasigurno nije luksuzno izdanje. KP jest, ali AF nije. Platis 40 kuna za luksuzan strip, i onda imas 5 stranica reklama na kraju. To nije luksuzno izdanje, to je jeftini SC obucen u HC sa zeljom da se na njemu zaradi dodatna lova na nama budalama. To je kao da jutarnji list pocinje izlaziti HC. Da covjek fino stampa tog AF bez reklama u nutra, onda bih rekao da je to luksuzno izdanje.
Da ne spominjem zadnja cetiri AF HC. Naslovnice su katastrofa. Kakve su to kricavo plave boje, kao rub oko naslovnice. Stara SSB izdanja sa zutim i crvenim obrubom su savrseno funkcionirala, i neznam zasto onda neki pokusavaju izmisliti toplu vodu, kada za to nema potrebe. Kupujem ja te AF, i dalje cu ih kupovati, no da sam njima zadovoljan-nisam. Ovo je konstruktivna kritika, nadam se da je jos netko to primijetio.
if you only knew the power of the dark side |
Edited by - darth-vader on 04/10/2005 06:53:23 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Posted - 04/10/2005 : 09:04:09
|
quote: Originally posted by Dr. Westax
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by verter isto vrijedi i za libellus. a ako ne mogu izdati strip u SC-u zar bi trebalo da ga uopste ne izdaju da bi oni koji nemaju love bili zadovoljni???
Pa eto, tako ispada. Strasno.
Uopce nije stvar u lovi niti u tome da se sve kupuje. Ja osobno nisam nikada mogao kupiti sve što sam želio pa nisam umro zbog toga. Stvar je da su neka izdanja u HC-u jednostavno perverzije. Bilo bi deset puta bolje da se malo maknemo od prokletog Bonellija i pocnemo izdavati nešto što bi bilo vrijedno HC izdanja.
Life sucks, but Death swallows!
Mi smo objavili Spiroua, najavili 3 SIGURNA ne-Bonelli izdanja za koja imamo ugovore i prava i 2 UPITNA Bonelli serijala za koje se nadamo dobiti prava itd... i sto se desilo? Nikoga ne briga za ne-Bonelli (cast iznimkama) a svi se uhvatili MV i Julie.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 04/10/2005 : 09:12:19
|
iako branim HC izdanja ovaj put cu se djelomicno složiti sa darth-vanderom oko HC alan forda. kupujem i SC i HC izdanje i stvarno jedina razlika je samo u koricama, a razlika u cijeni je više nego prevelika...no, to je ipak alan ford pa cemo preci i preko te nelogicnosti.... |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 04/10/2005 : 09:37:56
|
quote: Mi smo objavili Spiroua, najavili 3 SIGURNA ne-Bonelli izdanja za koja imamo ugovore i prava i 2 UPITNA Bonelli serijala za koje se nadamo dobiti prava itd... i sto se desilo? Nikoga ne briga za ne-Bonelli (cast iznimkama) a svi se uhvatili MV i Julie.
nazalost je tako. Mene zanima i MV ( kojeg sam kupovao prvih 7 brojeva u blago receno katastrofalnom izdanju, i onda pojavom loseg HC prestao kupovati ), i ta Julia kojoj se pjevaju hvalospjevi. No takodjer volim Spiroua, kojega cu zasigurno kupiti i s gustom procitati. Kod takvih stvari mi uopce ne smeta sto se ponavljaju, daj boze vise takvih albuma. MC je napravio dobru stvar s zekanom, neznam u koliko su ga brojeva prodali, i dali im se to isplatilo. Nadam se da su nasli racunicu za nastavak.
Da se ponovno vratim na najdrazi strip, stripkojeg citam od svoje 4 godine. AF mi stvarno puno znaci. Od negdje 1991 skupljam vjesnikova izdanja, i jos prije nekoliko godina sam ih kompletirao. Iskreno bio sam sretan kada se pojavio HC klasik. Stvar koju vrijedi kupovati. No nikako nemogu biti zadovoljan tim izdanjem. Mislim da se moglo odstraniti tih par stranica reklama, malo paziti na boje, i od toga napraviti vrhunsko izdanje.
if you only knew the power of the dark side |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 04/10/2005 : 09:54:15
|
> a svi se uhvatili MV i Julie.
Je l' ti ccitass uopche svoju naslovnicu ili idess direktno na Forum? Tamo lijepo pisse "Ove stranice su prvenstveno posvecene junacima izdavacke kuce Sergio Bonelli Editore" pa prvenstveno takve odgovore i dobijass.
>MC je napravio dobru stvar s zekanom, neznam u koliko su ga brojeva >prodali, i dali im se to isplatilo. Nadam se da su nasli racunicu za >nastavak.
Drugi Zekan je preveden, mislim da se cceka CD s materijalima.
mcn
Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 9 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)! |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 04/10/2005 : 10:25:57
|
quote: Originally posted by mcn
Drugi Zekan je preveden, mislim da se cceka CD s materijalima.
mcn
Odlicno! Kako se prica pojavice se za CRS .
Jack the Black. |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 04/10/2005 : 12:05:59
|
U AF Klasiku u posljednje vrijeme ima i pravopisnih pogresaka i ispustenih rijeci - da se radi o Zagoru, ne bi se bunio, ali ovdje je svaka rijec u funkciji humora. |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 04/10/2005 : 12:11:08
|
quote: Originally posted by VALTER
U AF Klasiku u posljednje vrijeme ima i pravopisnih pogresaka i ispustenih rijeci - da se radi o Zagoru, ne bi se bunio, ali ovdje je svaka rijec u funkciji humora.
ja ih imam SC al ih jos nisam poceo citati od straha jer moj frend je samo jednog otvorio i odma nasa ubivenu bitnu recenicu ak me razmeš tu ako se rade greške takvog tipa to je za obisit za jaja |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 04/10/2005 : 12:26:14
|
I ja imam sc, al nema tu razlike u odnosu na hc sto se toga tice. Evo npr.TROJICA IZ YUME, str. 58.:
VJESNIK Laffite: Varam li se, ili je ono sto vidim zaista britanski brod? Broj Jedan: Ne varas se, dragi Jean! Ja sam doduse prestar za te stvari, ali savjetujem ti da podignes britansku zastavu i da mu se tako priblizis. Dalje je puka formalnost... Laffite: Stari glupane, cime cemo ih napasti kad smo potrosili sve topovske kugle. Nemamo niti njihovu zastavu pa da se posluzimo lukavstvom o kojem govoris. Ne znam kako uopce zamisljas pomorsku bitku!
STRIP-AGENT Laffite: Varam li se, ili je ono sto vidim zaista britanski brod? Broj Jedan: Ne varas se, dragi Jean! Ja sam doduse prestar za te stvari ali savjetujem ti da mu se tako priblizis. Dalje je puka formalnost... Laffite: Stari glupane, cime cemo ih napasti kad smo potrosili sve topovske kugle. Nemamo niti njihovu zastavu pa da se posluzimo lukavstvom o kojem govoris. Ne znam kako uopce zamisljas pomorsku bitku!
Netko ce reci da cjepidlacim, al ovo je po meni velik propust jer se gubi ljepota dijaloga izmedju Laffitea i Broja Jedan. A ima toga jos. |
Edited by - VALTER on 04/10/2005 12:30:52 |
|
|
Pen Karker
New Member
Germany
150 Posts
Member since 30/09/2005 |
|
Leka
New Member
Croatia
237 Posts
Member since 05/03/2005 |
Posted - 04/10/2005 : 12:59:25
|
I ja imam sc, al nema tu razlike u odnosu na hc sto se toga tice. Evo npr.TROJICA IZ YUME, str. 58.:
VJESNIK Laffite: Varam li se, ili je ono sto vidim zaista britanski brod? Broj Jedan: Ne varas se, dragi Jean! Ja sam doduse prestar za te stvari, ali savjetujem ti da podignes britansku zastavu i da mu se tako priblizis. Dalje je puka formalnost... Laffite: Stari glupane, cime cemo ih napasti kad smo potrosili sve topovske kugle. Nemamo niti njihovu zastavu pa da se posluzimo lukavstvom o kojem govoris. Ne znam kako uopce zamisljas pomorsku bitku!
STRIP-AGENT Laffite: Varam li se, ili je ono sto vidim zaista britanski brod? Broj Jedan: Ne varas se, dragi Jean! Ja sam doduse prestar za te stvari ali savjetujem ti da mu se tako priblizis. Dalje je puka formalnost... Laffite: Stari glupane, cime cemo ih napasti kad smo potrosili sve topovske kugle. Nemamo niti njihovu zastavu pa da se posluzimo lukavstvom o kojem govoris. Ne znam kako uopce zamisljas pomorsku bitku!
Netko ce reci da cjepidlacim, al ovo je po meni velik propust jer se gubi ljepota dijaloga izmedju Laffitea i Broja Jedan. A ima toga jos.
Sve u svemu sranje...
|
|
|
AZ
Average Member
Croatia
742 Posts
Member since 05/01/2002 |
Posted - 04/10/2005 : 13:49:32
|
quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by AZ
Potrebna je strahovita, agresivna i skupa marketinška kampanja.
I onda ti kao izdavac uložiš strahovite pare u kampanju, i izreklamiraš sve, i strip nekom greškom postane popularan i solidno profitabilan, dakle za tiraže od 30 - 40.000, i...
... i onda to vidi neki izdavacki gigant, uleti na strip tržište sa ogromnom lovom i razradenim mehanizmom prodaje i marketinga, i razjebe te totalno.
Ne, ni to baš nije isplatljivo izdavacima.
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"
Ako imaš prava za nešto, on može uletjeti samo s necim drugim ili platiti meni povlacenje iz posla. Sve je rizik, ali ni Boneli nije znao ide li nasigurno kad je pocinjao. Ništa se samo ne prodaje, bez dobre reklame posla nece biti. Svijet bi stao kad bi svatko sam sebi uvijek govorio da ce ga možda netko negdje u buducnosti sjebat, pa bolje i ne ici u posao. Zanima me bi li bilo izvedivo da npr. nas npr. 500 ovdje poželimo za sebe npr. Ridobradog neki broj, da se recimo uspješno koordiniramo, tiskamo za sebe 500 komada i još npr. 500-1000 za ostatak svijeta i pomalo godinama prodajemo, koliko bi nas to koštalo, izdavacka prava i tisak. Može li se s obzirom na malo tržište dobiti i povoljnija cijena izdavackih prava, da uspješan pregovarac uvjeri vlasnike prava da je jednostavno neisplativo platiti više, pa bolje da ide ikako nego nikako. Vjerujem da može, možda ne otprve, ali bolje da im kapne sica nego nula. Za nas bi tiskani strip bio po povoljnijoj cijeni, za striparnice po punoj cijeni. Da ne spominjem i mogucnost tiskanja na crno jednog dijela naklade i prodaje izmedu nas tog "viška". I to smanjuje cijenu. Ima li itko relevantne podatke(financijske) kojima bi se moglo otprilike izracunati isplativost ovakvog pristupa. Možda bi stripovi.com mogao imati i Odjel za izdavanje stripova pa uz suradnju veceg broja clanova i uz placanje unaprijed izdavati odredene stripove po dogovoru sa clanstvom. Moglo bi se to malo razraditi. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Posted - 04/10/2005 : 14:13:35
|
Bas me zanima kako bi se vas 500 dogovorili oko icega. Cijena prava je u principu fiksna, govorim iz svog dosadasnjeg iskustva. royalty: 1 - 1000 primjeraka = 8% od tiraz puta cijena primjerka 1001 - 2000 9% > 2000 10%
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 04/10/2005 : 14:19:51
|
Ako imaš prava za nešto, on može uletjeti samo s necim drugim ili platiti meni povlacenje iz posla.
Not quite. U zavisnosti od izdavaca/izdanja može da krene sa nekim drugim epizodama od onih za koje si kupio prava.
Opšte poznata cinjenica da u Turskoj DD-a izdaju dva razlicita izdavaca, ako se ne varam, recimo...
Sve je rizik, ali ni Boneli nije znao ide li nasigurno kad je pocinjao. Ništa se samo ne prodaje, bez dobre reklame posla nece biti. Svijet bi stao kad bi svatko sam sebi uvijek govorio da ce ga možda netko negdje u buducnosti sjebat, pa bolje i ne ici u posao.
O ne, u posao treba ici, i ljudi ocito izdaju stripove, i od toga ocito može i da se živi. Samo ne treba imati prevelike pretenzije, da ne bi dobio po nosu. Ipak je ovo Balkan, gde u svakoj (isplatljivoj) profesiji postoje neprikosnoveni klanovi koje ne treba pitati kako su zaradili svoj prvi milion...
Zanima me bi li bilo izvedivo da npr. nas npr. 500 ovdje poželimo za sebe npr. Ridobradog neki broj, da se recimo uspješno koordiniramo, tiskamo za sebe 500 komada i još npr. 500-1000 za ostatak svijeta i pomalo godinama prodajemo, koliko bi nas to koštalo, izdavacka prava i tisak. Može li se s obzirom na malo tržište dobiti i povoljnija cijena izdavackih prava, da uspješan pregovarac uvjeri vlasnike prava da je jednostavno neisplativo platiti više, pa bolje da ide ikako nego nikako. Vjerujem da može, možda ne otprve, ali bolje da im kapne sica nego nula. Za nas bi tiskani strip bio po povoljnijoj cijeni, za striparnice po punoj cijeni. Da ne spominjem i mogucnost tiskanja na crno jednog dijela naklade i prodaje izmedu nas tog "viška". I to smanjuje cijenu. Ima li itko relevantne podatke(financijske) kojima bi se moglo otprilike izracunati isplativost ovakvog pristupa. Možda bi stripovi.com mogao imati i Odjel za izdavanje stripova pa uz suradnju veceg broja clanova i uz placanje unaprijed izdavati odredene stripove po dogovoru sa clanstvom. Moglo bi se to malo razraditi.
Ne ide tako. Dok ne znam kako stvari stoje za konkretno Ridobradog, u nacelu su ti prava procenat (od 8 - 12 posto) od cene x prodati primerci. S tim što daješ izdavacu predujam od te svote. I ako ih prodaš više doplacuješ do 8-12%. Ako ih prodaš manje, ne dobijaš pare nazad od predujma. Predujam za Zagora/Dylana ti je 1000 eura. Po broju. Za regularnu seriju. Za ne-Bonellija je uglavnom manje.
Velicina tržišta nema veze, dal' ti štampao 500 primeraka u Crnoj Gori ili 500 primeraka u Kini, isto ti je, ako je cena primerka ista.
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!" |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Posted - 04/10/2005 : 14:26:42
|
Netko ce reci da cjepidlacim, al ovo je po meni velik propust jer se gubi ljepota dijaloga izmedju Laffitea i Broja Jedan. A ima toga jos.
JA SAM I MISLIO NA RAZLIKU U ODNOSU NA STARA IZDANJA I DA , JAKO JE BITNO AL ETO DA ZNAS I ONA PRVA ( KARTONCI ) SE RAZLIKUJU OD DRUGIH |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Posted - 04/10/2005 : 14:29:18
|
a fore 500 njih da se dogovore kurac bi onda izdavali stripove osvojili bi svijet i jebavali sve od reda meni Tyra Banks dogovoreno |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 04/10/2005 : 14:42:04
|
"Stvar je da su neka izdanja u HC-u jednostavno perverzije. Bilo bi deset puta bolje da se malo maknemo od prokletog Bonellija i pocnemo izdavati nešto što bi bilo vrijedno HC izdanja."
slazem se da su perverzije i kao takve ce ih kupovati preverzni kolekcionari.ko nece nece,njegov problem.pa covjece izlazi toliko HC albuma izvan ovih jadnih par od bonelija da se tesko svi stizu kupiti.zar ti to nije dosta? ako ti se ovo ne svidja nemoj kupovati i okreni se ostalim stripovima. eto izdaju spiroa a poslije ce biti L&R,spageti i klara. kupuj to!
"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!" |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 04/10/2005 : 14:43:02
|
"Može li se naklada od 500 primjeraka uopce nazivati naklada?
Kao da se tiska fanzin, a ne strip. "
pa covjece kako ne shvatas da ne moze drugacije!!!! i meni je krivo sto ne ide u 1000000 primjeraka i zbog toga ne bi trebalo da se izdaju,jel?
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
973 Posts
Member since 13/10/2002 |
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 04/10/2005 : 15:39:11
|
pa uporedjujuci cijene sa inostranim,ne bi se moglo reci da su skupi
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15632 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 04/10/2005 : 15:52:37
|
pa torpedo za 5-6 eura je sigurno jeftin.a pregledaj cijene u francuskoj pa ces bankrotirati od samog gledanja jedino sto su bone i usagi malo skupi za moj ukus
|
|
JORGE
Junior Member
Croatia
483 Posts
Member since 21/04/2004 |
Posted - 04/10/2005 : 15:59:01
|
Što se tice ovih novih najavljenih HC izdanja, Clara de Note, i Julia, sigurno cu kupiti. A što se tice ovog "trenda" izdavanja HC stripova moram priznati da mi je cudno da ne izlazi Zagor (npr Extra serija) u takom izdanju za one najzgriženije kolekcionare, naravno ne cijela naklada nego samo mali dio. Ma šta tko mislio o tom stripu, ipak je on najprodavaniji i ima najširu publiku, a takvo izdanje bi izdavacu donijelo korist (novcanu naravno).
|
|
|
altair
Average Member
Croatia
575 Posts
Member since 19/09/2005 |
Posted - 04/10/2005 : 19:05:49
|
Uvijek bi trebao jedan manji dio naklade izaci u HC ali niposto ne i samo u HC. Po meni AF u HC izdanju treba imati puno kvalitetniji papir za tu cijenu (bez reklama - to se podrazumijeva) |
|
|
Topic |
|