forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 HC i albumi mi ubijaju volju za stripom!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 04/10/2005 : 20:59:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
Mi smo objavili Spiroua, najavili 3 SIGURNA ne-Bonelli izdanja za koja imamo ugovore i prava i 2 UPITNA Bonelli serijala za koje se nadamo dobiti prava itd... i sto se desilo? Nikoga ne briga za ne-Bonelli (cast iznimkama) a svi se uhvatili MV i Julie.

Ni ja nisam iznimka - kad ce vise te Julia

Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa.
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 04/10/2005 : 21:20:08  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message
APSOLUTNO podrzavam HC...ako strip moze na nasem jeziku izlaziti samo tako onda nam nema druge nego kupovati HC...samo napred HC izdanja mi ionako lepse izgledaju na policama a i dugotrajnija su!

drale
Go to Top of Page

altair
Average Member

Croatia
575 Posts

Member since 19/09/2005

Posted - 04/10/2005 : 21:26:21  Show Profile Show Extended Profile  Send altair a Private Message
Danas u vijestima povodom pocetka pregovora s EU receno je i to da ce se morati ukinuti nulta stopa PDVa za knjige (jer je tako u EU).
Znaci li to i zbogom HC izdanjima u tolikom broju?
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 04/10/2005 : 22:09:56  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message

drale
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 04/10/2005 : 22:13:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Mi smo objavili Spiroua, najavili 3 SIGURNA ne-Bonelli izdanja za koja imamo ugovore i prava i 2 UPITNA Bonelli serijala za koje se nadamo dobiti prava itd... i sto se desilo? Nikoga ne briga za ne-Bonelli (cast iznimkama) a svi se uhvatili MV i Julie.

A to nije tocno!
Meni su Spirou i ovi ostali albumi odlicna vijest.
Da sam u ZG vidio bi me kako ležim pijan ispred Libellusa i slavim.
Ovo oko MV i Julie je dosta kontroverzno pa se zato prašina diže. Isto je i sa Dampyrom.

No, kao što sam vec dosta puta rekao ja sam sretan sa svime što izadje i dajem otvorenu podršku.

Life sucks, but Death swallows!
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 04/10/2005 : 22:22:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by verter

slazem se da su perverzije i kao takve ce ih kupovati preverzni kolekcionari.ko nece nece,njegov problem.pa covjece izlazi toliko HC albuma izvan ovih jadnih par od bonelija da se tesko svi stizu kupiti.zar ti to nije dosta? ako ti se ovo ne svidja nemoj kupovati i okreni se ostalim stripovima. eto izdaju spiroa a poslije ce biti L&R,spageti i klara. kupuj to!

Što cu ja kupovati je moja stvar.
Mogu kupiti sve, a ne moram kupiti ništa.

Ipak cu i dalje tvrditi da je Bonelli u HC-u za mene perverzija.

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 04/10/2005 : 22:25:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by verter

pa covjece kako ne shvatas da ne moze drugacije!!!! i meni je krivo sto ne ide u 1000000 primjeraka i zbog toga ne bi trebalo da se izdaju,jel?

Naklada od 500 primjeraka po meni nije naklada.
Male naklada su ako ima 1000 primjeraka i radi se recimo o izdanju samog autora.
Da sam ja izdavac strip sa nakladom od 500 primjeraka ne bi ni izdao.

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 04/10/2005 : 23:25:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Ma ljudi koji rade stripove s nakladom od 500-tinjak komada rade to najviše i zbog svog gušta. Da imam priliku i osobno bih napravio nešto slicno sa nekim meni omiljenim stripovima, kojih nema na našem jeziku.
Zato podržavam takve naklade, jer ti stripovi inace ne bi ugledali svjetlo dana. Kome je skupo, nece kupiti, a komenije, kupit ce. Tako je i sa svim drugim stvarima u životu...
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 05/10/2005 : 07:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message
SLAZEM SE U POTPUNOSTI mala naklada je uperena na odredjeni broj fanova..na kolekcionare i nema se sta tu vise reci

drale
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 05/10/2005 : 08:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Naklada od 500 primjeraka po meni nije naklada.

I ssto joss? ... Drzzava od pet milijuna stanovnika nije drzzava? >:)

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 9 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 05/10/2005 : 08:44:36  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message
Ma da nije nas 500 ludaka zagrizenih do besvesti ne bi bilo ni te male naklade!

drale
Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 05/10/2005 : 09:07:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

mcn

Hahahaha...ova ti je dobra!
Go to Top of Page

AZ
Average Member

Croatia
742 Posts

Member since 05/01/2002

Posted - 05/10/2005 : 10:20:21  Show Profile Show Extended Profile  Send AZ a Private Message
500 ljudi se posve sigurno nece sastajati na jednom mjestu pa se nešto dogovarati, ali ovako preko stripovi.com koji bi mogao npr.
provesti anketu da li bi dovoljan broj ljudi kupio neki strip bi se moglo. Naravno, ukoliko se stvarno javi 500 ljudi. Znaci ne da se oni dogovaraju nego da ih se koordinira i potakne. Ako se ne može naci 500 ljudi da kupe neki strip onda ovdje i nema baš puno stripofila.
Koliko je ono clanova? Preko 2000? Što da npr. svih 2000 ljudi traži neki strip, zar ne bi to olakšalo posao nekom izdavacu i potaklo ga da plasira nešto kad ima 2000 sigurnih kupaca, a prodalo bi se nešto i van toga. Da, ima niz prakticnih problema koje bi trebalo riješiti, ali svaki problem ima svoje rješenje.
Ridobradog sam spomenuo jer je spada u starije stripove, pomislio sam da bi bilo lakše dogovoriti prava za takvo nešto nego za nešto što je novo i u naletu i možda zbog toga košta daleko više.
Opet cu spomenuti reklamu, dobra reklama cuda radi. Potrebno je probuditi interes za stripove kod ljudi koji su ga prije imali, a isto tako je važno(i važnije) stvoriti nove ljubitelje stripa, i kolekcionare i citatelje. Stripovi.com je vec napravio ogromnu stvar po tom pitanju, situacija je daleko bolja nego prije par godina.
Izdavac koji želi nešto napraviti mora uložiti u reklamu, ono što Ludens stavi reklamu u stripove vide samo oni koji i taj strip citaju. Reklama se vrti unutar istog ogranicenog broja ljudi.
Nema neke koristi od toga. TV, plakati, leci u sanducice, clanci, intervjui, reklame u novinama(dnevnim, lokalnim). Ni Coca cola se ne bi prodavala bez reklame. Potrebno je probuditi interes i stvoriti tržište. I još nešto, robu koju ne nudiš ne možeš ni prodati.
Kombinacija kvalitetne best buy reklame i dobre ponude bi urodila plodom. Naravno, o svemu treba dobro promisliti i ne ici grlom u jagode.
Go to Top of Page

Leka
New Member

Croatia
237 Posts

Member since 05/03/2005

Posted - 05/10/2005 : 11:08:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Leka a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 9 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!

Nije ako nema barem milju stripofila
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 12/10/2005 : 23:51:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

mcn

Hehe Napokon neko pametan nama mamlazima:)))

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 13/10/2005 : 00:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
"Naklada od 500 primjeraka po meni nije naklada."

Evo jos jedne u istom stilu :-) :

Prodaja stripova po knjizarama i kod kuce direktno kod izdavaca nije prodaja, stripovi se kupuju na kioscima.
Cudi me da ovo niko nije rekao :ppp !

"And now for something completely different... "

Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 13/10/2005 : 00:39:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

"Naklada od 500 primjeraka po meni nije naklada."

Evo jos jedne u istom stilu :-) :

Prodaja stripova po knjizarama i kod kuce direktno kod izdavaca nije prodaja, stripovi se kupuju na kioscima.
Cudi me da ovo niko nije rekao :ppp !

To se zove pretplata

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 13/10/2005 : 00:41:36  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Ne, to se zove jedina opcija , novi stripovi se samo tako mogu kupiti poslije radnog vremena na tel. od 19h do 20h dogovor o prodaji :-))).

Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 13/10/2005 : 00:51:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Ne, to se zove jedina opcija , novi stripovi se samo tako mogu kupiti poslije radnog vremena na tel. od 19h do 20h dogovor o prodaji :-))).

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.61 seconds. Snitz Forums 2000