Author |
Topic  |
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 20/10/2005 : 10:32:11
|
quote: Originally posted by Dizastor
quote: Originally posted by SejoSexon
Meni je svejedno odakle je izdavac, iz HR ili iz SCG, pošto nisam državljanin nijedne od ove dvije zemlje. Fakt je da su HR izdanja trenutno kvalitetnija a srpska ne valjaju. Ovo nije atak na Srbe i Srbiju nego realna cinjenica. Volio bih da i Srbija ima svoj Ludens/Stripagent/Bookglobe.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
Otkud ti znaš kakva su to srpska izdanja, kad ne kupuješ ni izdanja Belog Puta a ni Marketprinta. Zaboravi ko je jedan od urednika Belog Puta i šta piše na koricama Stripoteke i prijatno ceš se iznenaditi. Pozdrav
Marketprintove albume sam jednom kupio i nikada više. Sa onim izdanjem su upropastili XIII, sreca pa strip izlazi na njemackom. A americki stripovi me ne interesuju, tako da nikada necu citati izdanja Belog puta.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 20/10/2005 : 10:34:35
|
@ djole, još jednom, nemam namjeru da nekoga vrijedam. Ali pogledaj Abaton, pogledaj SC, pogledaj MP albume. Kvalitet je nikakav, oprema je nikakva. Na osnovu toga sam donio moju ocjenu.
|
 |
|
Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts
Member since 18/08/2005 |
Posted - 20/10/2005 : 10:38:38
|
Sejo nemoj da generalizujes. Ako te ne interesuju Ameri onda sta tu moze Beli Put ili slicno. Da li to znaci da njegova izdanja ne valjaju...
To je ravno tome kada bi ja rekao da su svi hrvatski izdavaci sranje, jer jebi ga ne izdaju ono sto ja citam, a to su Ameri. Prema tome to sto si ti rekao je jednostavno neistina. Istina je da su vecina izdavaca u Srbiji patetika, ali e svi.
Ti si rekao sledece: "Fakt je da su HR izdanja trenutno kvalitetnija a srpska ne valjaju. Ovo nije atak na Srbe i Srbiju nego realna cinjenica. Volio bih da i Srbija ima svoj Ludens/Stripagent/Bookglobe."
Ako si mislio na konkretna izdanja onda si tako trebao i da napises...
He didn't understand the price. Mortals never do. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 20/10/2005 : 10:50:38
|
@ djole, još jednom, nemam namjeru da nekoga vrijedam. Ali pogledaj Abaton, pogledaj SC, pogledaj MP albume. Kvalitet je nikakav, oprema je nikakva. Na osnovu toga sam donio moju ocjenu.
Opet generalizuješ. Marketprintovim Tornjevima fali nešto? Krejzi Ket? Ratnicima, Petru Panu i Džipsiju fali HC, ali ja to ne bih nazvao kvalitet nikakav, oprema nikakva.
Abaton više ne postoji.
Systemovi albumi su OK, a kažu mi da se i Ken drasticno poboljšao.
Plus, Beli put, iako te ne zanima, ipak objavljuje stripove. I to dobrog kvaliteta, za pristojne pare.
Dakle, samo bez generalizacija, i sve je OK.
-- "By Lenin's beard...!" |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29741 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 20/10/2005 : 11:04:54
|
Dobro, ima iznimki, ne mozes poopcavati. Kolor albumi SC-a i Marketprinta su uglavnom tehnicki odlicno napravljeni, osim tvrdog uveza kod Systema koji nije bio bas na visini. Marketprintovi crno bijeli albumi su isto ok, nije to lose napravljeno. Steta sto nije u boji, ali nije lose napravljeno. Akira je odlicno odradjena, a sama cinjenica sto je zavrsena i sto su izdrzali je fantasticna! krazy Kat je isto tako jako kvalitetno napravljen. Ono sto je lose je stampa, papir i priprema stripoteke (ok, recimo da to mora biti tako zbog jeftinoce), te magica i kena (mada se u ovo dvoje stvari odnedavno popravljaju) i svetov alan ford (ali njih niti ne smatramo ozbiljnim strip izdavacima, zar ne?). Beli put? Pokusajmo staviti Bobana na stranu. BP ima realno gledajuci dobra izdanja. Nisu vrhunska, boje tu i tamo nisu kako treba, upis teksta, prijevod i ostale tehnicke sitnice bi mogle biti bolje na momente, ali u globalu je to dobro. Problem sa BP je sto su nazalost ta izdanja u SCG i dalje preskupa (koliko god ona u biti bila jeftina!) i nisam siguran kako ce to proci na njihovom trzistu, a bilo bi steta da ne prodje, jer to je jako znacajan projekt koji bi morali dovesti do kraja, jer inace nema smisla. Lavirint je van konkurencije, oni su daleko ispred svih!:-)
Bookglobe/Ludens/strip agent ima kvalitan tisak i opremu, bilo da je rijec o koprodukciji ili o izdanju tiskanom u HR. Prijevod je nekad izvrstan (Bone, Usagi, Marti Misterija..), uglavnom dobar, ali na momente zna biti i katastrofalan (Gil St-Andre). Najvece zamjerke su relativno asketski dizajn izdanja i siromastvo dodatnih materijala u smislu tekstova, predgovora itd itd i naravno, kontakt sa publikom. ZG naklada isto ide dobrim putem, mada je upis teksta u Princu Valijantu dosta problematican, ali zato imaju odlicne dodatne tekstove. Libellus se trudi paziti na sve to, i tako cemo nastaviti i dalje i pokusavati biti sto kvalitetniji. Ali opet, nismo ni mi imuni na greske, imali smo par tipfelera, a drugo kolo Kena je losije uvezano (ne nasom greskom, ali to kupca ne briga niti ga treba brigati). Q i Q biblioteka su van konkurencije, kao i Lavirint:-)
Eto, moj kratki presjek, s pozicije izdavaca i kupaca.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts
Posted - 20/10/2005 : 11:31:50
|
Konkretno kod belog puta svako sledece izdanje je bilo bolje od prethodnog. Sto mislim da je normalno kod svakog izdavaca da prvih par izdanja budu losijeg kvaliteta dok se ne uhodaju. Recimo Preacher je uradjen turbo...
Sandman-a jos uvek nisam kupio zato i ne komentarisem.
Inace juce je Boban obajavio na Znaku Sagite da je nakon sastanka u Frankfurtu ekipa iz DC Comicsa imala priliku da pogleda sva izdanja Belog Puta do sada i svi su turbo zadovoljni kvalitetom.
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 20/10/2005 : 12:13:16
|
Mene uopce ne muci oprema stripa, dosad mi se nije raspao ni strip napravljen u Srbiji, ni u RH ni u Italiji (osim onog DD spec. Snovi!). Puno više me nerviraju tipfeleri kojih je prosjecno više u srpskim izdanjima Bonellija (no ima ih i u našim). I opcenito mi se ne svida translacija i prilagodavanje osobnih imena i toponima u srpskom jeziku (no to je vaš pravopis i sigurno ga necete mijenjati, a i zašto bi ga mijenjali ). I koliko sam mogao vidjeti izdanja Belog puta su stvarno kvalitetne opreme, no u tekst nisam zavirio pa ne znam... Eto tolko.
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 20/10/2005 : 12:21:40
|
Dosad mi se nije desila nijedna nesreca sa kupljenim stripovima koji kod nas izlaze. Svaka cast svima na tome...
To think for yourself you must question authority and learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29741 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 20/10/2005 : 12:31:35
|
quote: Originally posted by Dreamlord
Inace juce je Boban obajavio na Znaku Sagite da je nakon sastanka u Frankfurtu ekipa iz DC Comicsa imala priliku da pogleda sva izdanja Belog Puta do sada i svi su turbo zadovoljni kvalitetom.
Moguce, vrlo moguce, ali ja Bobanove izjave ipak uzimam sa velikom dozom rezerve.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 20/10/2005 : 12:48:03
|
quote: Originally posted by mcn
Konstruktivan prijedlog: S obzirom da odluka o brisanju peticija djeluje arbitrarno, predlazzem da se otvori podforum za peticije. Tamo neka ide koga to zabavlja (i izdavacci u potrazi za idejama) a sve peticije POSTANE IZVAN TOG PODFORUMA neka se brissu.
To si vec pokušao i nije prošlo. 
quote: Originally posted by mcn
UBR, ka'che kolumna, Damjane?
Imam jednu napisanu, ali se premišljam je li previše agresivna. Uzet cu mali "anger management" tecaj online, pa odluciti. 
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
Edited by - Damjan on 20/10/2005 12:49:11 |
 |
|
Dizastor
New Member

Burkina Faso (Upper Volta)
150 Posts
Member since 02/11/2001 |
Posted - 20/10/2005 : 15:11:08
|
quote: Originally posted by verter
"Otkud ti znaš kakva su to srpska izdanja, kad ne kupuješ ni izdanja Belog Puta a ni Marketprinta. Zaboravi ko je jedan od urednika Belog Puta i šta piše na koricama Stripoteke i prijatno ceš se iznenaditi. Pozdrav"
koga briga jel on cita,kupuje ili sta vec radi sa tim stripovima. njemu se ne svidjaju i tacka. ili mu se moraju svidjati zato sto vi kazete tako??? meni se ne svidjaju meki albumi MP-a i sada ce mi neko doci i reci da to ne smije biti tako? evo sad kazem: ne valjaju pisljiva boba! a dodacu jos nesto, izdanja burkine faso ne valjaju ni za obrisat guzicu.
"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!"
Nisi normalan covjece. Daj skuliraj malo i procitaj o cemu je rijec. Covjek ima jedan Marketprintov album i po njemu sudi, ne samo o izdanjima navedene kuce nego i ostalih izdavaca. Ostavite se Bobana i njegovih privatnih kontova i obratite pažnju na firmu. A i SC zaslužuje i više nego prolazno ocjenu što se albuma tice. PS U Burkini Faso ne brišemo guzu. I mi koristimo flaše tj. boce sa vodom  Pozdrav |
 |
|
Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts
Posted - 20/10/2005 : 15:26:52
|
DeeCay slazem se sa tobom. Meni isto smeta traskribovanje po nasem pravopisu. Tako dobijes chmarfejsa u Preacheru umesto Arseface-a. Bas me interesuje da li ce i Harvey Dent da bude Tu Fejs ili Dvolicni...
Ali kod nas se insistira na tome i to izdavaci postuju. Ja sam protiv...
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
Posted - 20/10/2005 : 19:12:07
|
sve ovo prenemaganje pocinje da mi zestoko ide na nerve..bla,bla,bla...nek svako kupuje sto mu drago i dosta vise o tome
drale |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8258 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 20/10/2005 : 20:06:16
|
"Otkud ti znaš kakva su to srpska izdanja, kad ne kupuješ ni izdanja Belog Puta a ni Marketprinta. Zaboravi ko je jedan od urednika Belog Puta i šta piše na koricama Stripoteke i prijatno ceš se iznenaditi. Pozdrav"
koga briga jel on cita,kupuje ili sta vec radi sa tim stripovima. njemu se ne svidjaju i tacka. ili mu se moraju svidjati zato sto vi kazete tako??? meni se ne svidjaju meki albumi MP-a i sada ce mi neko doci i reci da to ne smije biti tako? evo sad kazem: ne valjaju pisljiva boba! a dodacu jos nesto, izdanja burkine faso ne valjaju ni za obrisat guzicu.
Nisi normalan covjece. Daj skuliraj malo i procitaj o cemu je rijec. Covjek ima jedan Marketprintov album i po njemu sudi, ne samo o izdanjima navedene kuce nego i ostalih izdavaca. Ostavite se Bobana i njegovih privatnih kontova i obratite pažnju na firmu. A i SC zaslužuje i više nego prolazno ocjenu što se albuma tice.
PS U Burkini Faso ne brišemo guzu. I mi koristimo flaše tj. boce sa vodom  Pozdrav
E jebiga...
Why don't you write books people can read? (Nora Joyce)
|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 20/10/2005 : 20:19:07
|
Nisi normalan covjece. Daj skuliraj malo i procitaj o cemu je rijec. Covjek ima jedan Marketprintov album i po njemu sudi, ne samo o izdanjima navedene kuce nego i ostalih izdavaca. Ostavite se Bobana i njegovih privatnih kontova i obratite pažnju na firmu. A i SC zaslužuje i više nego prolazno ocjenu što se albuma tice. PS U Burkini Faso ne brišemo guzu. I mi koristimo flaše tj. boce sa vodom  Pozdrav
Marko, procitaj mu zadnju recenicu. Sa ovim namjerno vrijeda muslimane.
|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 20/10/2005 : 20:24:37
|
A ja se još jednom izvinjavam zbog moje nesretne izjave, naravno da ne želim sve da generaliziram.
Evo još jednom: Tornjevi i XIII od Marketprinta su mi užasni, Stripoteku bojkotujem iz davno navedenih razloga, SC ne zna za slovo Ž, jedva cekam da Libellus dobije prava za MV. Država od 10ak miliona stanovnika u zadnjih 15 godina nije imala ni jednog ozbiljnog izdavaca. Vidi Vaninni, vidi Abaton. Vidi Beli put, gdje jedan od izdavaca širi nacionalnu i vjersku mržnju po forumima. Zamislite Bernija da piše slicne stvari. Berni je profesionalac a ovi ostali su amateri, barem tako ispada.
Cinjenica je da su Bernijeva izdanja kvalitetnija i da kod njega barem postoji neki kontinuitet izdavanja.
|
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 20/10/2005 : 21:22:11
|
Evo da se i ja javim!!! Onaj topic sto je izbrisan NIJE IMAO VEZE SA PETICIJOM!!!!!!! To je bila samo aluzija u naslovu na dosadasnje peticije, a bila je kritika na elitizaciju stripova!! Zato sam se tako naljutio jel je ispalo da se stiti izdavaca (Bernija), a na zalost imam osjecaj da se u posljednje vrijeme jako lose prihvacaju kritike na bilo koje hrvatsko izdanje (prisutnost nacionalizma, pa makar i ja bio Hrvat reagiram na to jer se zna cemu to vodi). Nadalje ono sto je najvaznije ne brani se Berni od tih kritika (mozda ih cak uzima i u obzir) vec se vrijedjaju ljudi koji bi trebali biti puno objektivniji!! Npr.: bilo kojem izdanju "preko" se nalaze najsitnije mane (najcešce prevod, a ne vodi se racuna o tome da je jedan od najgorih DOSLOVNIH prevoda u bonelli izdanjima od Bernarda!!)! Nadalje tu je bila ona prica o Srebrenici, Oluji ... koja je mislim totalno zakomplicirala stvar!!! O politici i nacionalnostima se NE SMIJE NA FORUMU raspravljati, a ne da svako iznosi svoja stajalista oko toga!!! Za to postoje drugi forumi i druge stvari!!! (to ne znaci da sam ja postovao ta pravila, ali to ne pravda stiki topike na te teme!!!) Ima tu jos dosta toga, ali nazalost dolazim do najvaznijega!!! Na kraju ispada da nacionalnost UOPCE NIJE BITNA, vec je ispala samo dobra ISPRIKA! Tu mislim da je pocela strip scena jako jacati na podrucju bivse Juge (za kolekcionare jako zasluzan ovaj site, a vjerujem da je bio i za izdavace jer su mogli oslusnuti kretanje trzista), pa je samim time pocela biti i profitna, a onda su uletjeli interesi!! Lakse je odredjivati trziste ako imas monopol nad njime, nego kada je tu moguca konkurencija!! Zato se i cuju stalne kritike da je ovo Ludensov site!! Koliko god to nekoga vrijedjalo nazalost se stice taj dojam!! A o HC i SC izdanjima, te elitizaciji stripova cemo drugi puta!!
Mrzim mrznju! |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26068 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 20/10/2005 : 21:38:54
|
quote: Originally posted by mamlaz
Evo da se i ja javim!!! Onaj topic sto je izbrisan NIJE IMAO VEZE SA PETICIJOM!!!!!!! To je bila samo aluzija u naslovu na dosadasnje peticije, a bila je kritika na elitizaciju stripova!! Zato sam se tako naljutio jel je ispalo da se stiti izdavaca (Bernija), a na zalost imam osjecaj da se u posljednje vrijeme jako lose prihvacaju kritike na bilo koje hrvatsko izdanje (prisutnost nacionalizma, pa makar i ja bio Hrvat reagiram na to jer se zna cemu to vodi). Nadalje ono sto je najvaznije ne brani se Berni od tih kritika (mozda ih cak uzima i u obzir) vec se vrijedjaju ljudi koji bi trebali biti puno objektivniji!! Npr.: bilo kojem izdanju "preko" se nalaze najsitnije mane (najcešce prevod, a ne vodi se racuna o tome da je jedan od najgorih DOSLOVNIH prevoda u bonelli izdanjima od Bernarda!!)! Nadalje tu je bila ona prica o Srebrenici, Oluji ... koja je mislim totalno zakomplicirala stvar!!! O politici i nacionalnostima se NE SMIJE NA FORUMU raspravljati, a ne da svako iznosi svoja stajalista oko toga!!! Za to postoje drugi forumi i druge stvari!!! (to ne znaci da sam ja postovao ta pravila, ali to ne pravda stiki topike na te teme!!!) Ima tu jos dosta toga, ali nazalost dolazim do najvaznijega!!! Na kraju ispada da nacionalnost UOPCE NIJE BITNA, vec je ispala samo dobra ISPRIKA! Tu mislim da je pocela strip scena jako jacati na podrucju bivse Juge (za kolekcionare jako zasluzan ovaj site, a vjerujem da je bio i za izdavace jer su mogli oslusnuti kretanje trzista), pa je samim time pocela biti i profitna, a onda su uletjeli interesi!! Lakse je odredjivati trziste ako imas monopol nad njime, nego kada je tu moguca konkurencija!! Zato se i cuju stalne kritike da je ovo Ludensov site!! Koliko god to nekoga vrijedjalo nazalost se stice taj dojam!! A o HC i SC izdanjima, te elitizaciji stripova cemo drugi puta!!
Mrzim mrznju!
da da da
došao sam cak ovamo da me ponižavaju!! zaista sramno ponašanje! je li kažnjivo biti siromašan? u pitanju je porodicna tradicija... tata je bio siromašan, mama je bila siromašna, majordom, vozac i kuvarica takodje ... |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 20/10/2005 : 21:39:32
|
Evo još jednom: Tornjevi i XIII od Marketprinta su mi užasni,
XIII ne kupujem, i verujem ti da je loš.
Tornjevi su pak objektivno veoma dobro uradeni. E sad što ne volim Hermanna, to je do mene.
Stripoteku bojkotujem iz davno navedenih razloga, SC ne zna za slovo Ž, jedva cekam da Libellus dobije prava za MV. Država od 10ak miliona stanovnika u zadnjih 15 godina nije imala ni jednog ozbiljnog izdavaca.
Žalim, Marketprint je itekako ozbiljan. Niko neozbiljan ne bi izgurao Akiru.
Vidi Vaninni, vidi Abaton. Vidi Beli put, gdje jedan od izdavaca širi nacionalnu i vjersku mržnju po forumima. Zamislite Bernija da piše slicne stvari.
Pa dobro, imaš jednog clana redakcije Bookglobea koji naziva svoje kupce budalama zato što se žale oko cene izdanja. Ni to baš nije lepo.
Berni je profesionalac a ovi ostali su amateri, barem tako ispada.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=19788&whichpage=2&SearchTerms=bernard
Cinjenica je da su Bernijeva izdanja kvalitetnija i da kod njega barem postoji neki kontinuitet izdavanja.
Kontinuitet postoji kod Zagora i Dylana. Sve ostalo izade kad izade. Takode možemo da pricamo i o tiražima. 350 komada nekog albuma je ozbiljan tiraž profesionalnog izdavaca?!
No sve je to OK; to je ocito dobitna racunica, i nemam problem sa njom. Ali da ne preterujemo.
I nemam ništa protiv ijedne trenutne izdavacke kuce (bilo gde), svako radi ono što može i ono na cemu misli da ce zaraditi, na nacin na koji misli da ce zaraditi. Good for them. Neki su bolji, neki su gori - NIKO nije savršen, svakome možemo da nademo manu ako hocemo.
No, licno bih voleo da se malo orijentišemo na pozitvne stvari, za promenu.
-- "By Lenin's beard...!" |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 20/10/2005 : 21:54:54
|
XIII nije za citat u c&b , kao grobar s tuznim srcem moram ovo priznati :ppp !
"And now for something completely different... "
|
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 20/10/2005 : 21:58:35
|
jblga, ja sam je chitao kao klinac u gigantu(i superu) i nisam imao problema sa chinjenicom da je c/b. profinili ste se mlogo:)PpPPppp
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 20/10/2005 : 22:00:54
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
profinili ste se mlogo:)PpPPppp
Ma jel gospodine tvrdokorice ?!  
"And now for something completely different... "
|
 |
|
Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts
Posted - 20/10/2005 : 22:35:43
|
Sorry Sejo ali mi u celoj prici deluje da ti imas isto predrasude kao doticni Boban koji je banovan sa ovog foruma.
Ne mozes poistovecivati Beli Put i Bobana Knezevica. On je covek urednik strip izdavastva u izdavackoj kuci Beli Put i nista vise od toga. Pljuvati po izdavacu jer imas nesto licno protiv urednika je kranje plitko. Njega pljuj koliko hoces ali izdavaca nemas pravo jer fakto nikada nisi kupio neko njihovo izdanje...
Tvoje predrasude idu jos dalje gde tvrdis da zbog Bobana neces nikada kupiti izdanje Belog Puta. Lako ti je da to kazes kada te ne interesuje ono sto izdaje Beli Put. Da oni izdaju jedini izdanja koja te interesuju verujem da bi presao preko svojih reci i ne bi bio ovako postavljen.
Ajde zamisli mene na tvom mestu koji citam Amere u 90% slucajeva, koji se nazalost izdaju samo od DC-a i Belog Puta na jezicima koje ja razumem (znam i Grcki ali im je ponuda shit). Po toj logici bi ja trebao samo da narucujem originale iz Amerike a u suprotnom da budem bez stripova.
Na kraju krajeva kupovinom izdanja Belog Puta ti ne punis dupe nekom Bobanu vec jednoj izdavackoj kuci koja kvalitetno radi za sada i izdaje stripove za koje je mnogo manje trziste na Balkanu. Samim tim je taj njihov potez jos hrabriji. Razmisli malo o ovome pa onda razmisli pre nego sto pocnes da osudjujes.
Za XIII se i ja slazem da je lose uradjen, ali moram da kazem da za Tornjeve nisi u pravu. Uradjeno je dobro izdanje. Moglo je i bolje ali nije NIKAKVO i OCAJNA OPREMA...
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7893 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 20/10/2005 : 23:06:18
|
quote: Originally posted by seinfeld
quote: Originally posted by BlekenDekara
profinili ste se mlogo:)PpPPppp
Ma jel gospodine tvrdokorice ?!  
tishe, nesretjo, PROVALITJESH nas sa takvim aluzijama   
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
 |
|
Topic  |
|