forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 MAFEST - makarski festival stripa - 19.-21.05.'06.
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 35

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 19/10/2005 : 01:30:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
Kako sam vec bio najavio, otprilike tamo negdje prije 9 mjeseci, cilj mi je od Makarske stvoriti mjesto na karti koje ce se zauvijek povezivati sa stripom.

Podsjecam, sve je pocelo u Sarajevu (mislim 2002.), a kulminiralo je kroz dva sastanka u Makarskoj, 2003. i 2004. godine koje smo zajednicki organizirali Renky, Leopold IV i ja. Nakon tih prekrasnih druženja shvatio sam kako želim organizirati pravi strip festival, a sve s ciljem popularizacije stripa i afirmacije moje prelijepe Makarske.

Naravno, da bi se tako nešto organiziralo potrebno je puno više od ljubavi, potreban je entuzijazam i strucnost.

Zbog svega toga odlucio sam od ove pa sve do tamo negdje 2157. godine organizirati ovaj dogadaj u kooperaciji s našim moderatorom Dadom Raicem. Dakle, Dado & Dado.

Vjerujte, nas dvojica smo svjesni kako necemo biti u stanju sve odraditi sami i stoga cemo oformiti jedan, ajmo ga tako nazvati, «organizacijski odbor».

Zadatak tog odbora bila bi priprema programa za taj festival. Jednostavno.

Osim clanova organizacijskog odbora znacajan teret ponijet ce i suradnici u organizaciji ovog strip festivala, a to su svi oni koji su bili barem na jednom od 2 sastanka + odredeni clanovi ovog foruma koje osobno poznajemo. Naravno, od suradnika takoder ocekujemo mnoštvo ideja od kojih ce organizacijski odbor potvrditi one najbolje.

Sto se termina tice, 1. (ili možda 3. – što mislite?) Festival stripa u Makarskoj održao bi se od 19.-21.05.2006. Smatramo kako je taj termin i 5. mjesec uopce jedno od najljepših razdoblja na ovom našem podrucju. Naime, tada još uvijek nema one lude turisticke gužve, a vrijeme je vec dovoljno lijepo da se možemo i okupati.

Osnovna ideja vodilja ovog strip festivala bila bi, vjerovali ili ne – druženje! Želimo organizirati festival koji ce pružiti svima jedan prekrasan vikend sa redom zabave, redom promocije stripa i redom druženja koje ce, nadam se, rezultirati nekim novim idejama za godine koje dolaze.

Dakle, uz uobicajene stereotipe (pitanja i odgovore našem gostu(ima), izložbu…) želimo npr. sve zainteresirane odvesti na izlet u park prirode «Biokovo», uživati u domacim dalmatinskim specijalitetima, okušati se u igranju na buce, organizirati izlet brodom na otoke Brac i Hvar, posjetiti etno selo Kokorice, vidjeti kanjon Cetine…

Naravno, to su trenutno samo naše radne ideje, a njih bi svi mi zajedno trebali jasno artikulirati.

Kad vec spominjem gosta red je da ga i najavim. Naime, bili smo mišljenja kako je za dobar pocetak neophodno dovesti jedno zvucno ime pa je ove godine izbor pao na – Hermanna. Bez obzira voljeli ga mi ili ne, moramo prihvatiti cinjenicu da se radi o jednom od najpoznatijih autora današnjice. Sigurno pogadate, osoba koja je uspjela osigurati Hermanna u navedenom terminu je Bernard i na tome smo mu neizmjerno zahvalni te njega smatramo ravnopravnim clanom osnovnog tima koji je i pokrenuo ovaj projekt. Bez njega sve ovo ne bi bilo moguce.

Naravno, red je i da nabrojim osobe koji su do danas potvrdili mjesto u organizacijskom odboru ili medu suradnicima:

Organizacijski odbor:

Aco, Bernard, Dado, Darkwood Devil, Dina, Djole, Duga Puska, Gaston, Heyoka, Kowalsky, Markos, Maximuss, Pajke, Renky, Slobo, VJ.

Osim navedenih cijeli projekt je podržao i mcn no on zbog prezauzetosti nece biti u mogucnosti sudjelovati u cijelom projektu što ne znaci da nece doci i biti dio svega ovoga. Jel' tako Darko?;-)

Nadalje, Magic najvjerojatnije nece moci doci zbog obaveza na fakultetu no i on apsolutno podržava ovu inicijativu.

Važno je naglasiti da ovo nije konacan popis jer sam svima dao mogucnost da vide svoje obaveze te da mi se jave do kraja 10. mjeseca tako da je vrlo vjerojatna mogucnost da se ovaj popis proširi.

Takoder, ponosno najavljujemo kako ce naš specijalni suradnik biti Ervin Rustemagic na cemu smo mu beskrajno zahvalni. Vjerujem kako Ervina ne treba posebno predstavljati.

Evo i popisa suradnika:

Brdar, Cherokee, Columbo, Globinjo, Gogo, Ken2, Kico, Kruger, Leopold IV, Malicius, Milko Peko (Merlin), Mladen Viskic, Pajdo, Rocco21, Rommel, Sejo Sexon, Toninho, Verfalk i Verter.

Navedeni popis ce sigurno doživjeti odredene dopune, a za sada je sigurno kako nažalost Dok Lester i Emir Pasanovic nece biti u mogucnosti doci. Prvi ocekuje prinovu upravo oko spomenutog termina, a drugi je otišao u posjetu Bushu. Šteta.

Svim clanovima organizacijskog odbora planiramo osigurati besplatan smještaj s polupansionom (dorucak – vecera), a suradnici ce imati neke smiješno niske cijene (a najvjerojatnije i besplatnu opciju ;-)). Uglavnom, dat cemo sve od sebe da svi vi imate mogucnost dolaska bez prevelikog opterecenja za novcanik.

Vjerujem kako nisam nikoga i ništa zaboravio. Ukoliko jesam – podsjetite me!

Iskreno, nadamo se vašoj podršci jer nam je cilj preobraziti strip sastanke u Makarskoj u znacajan strip festival!

Naravno, svi clanovi ovoga foruma koji imaju želju doci trebat ce mi se što prije javiti tako da im mogu pokušati osigurati besplatan (ili što jeftiniji) smještaj. Vjerujem da cu biti u mogucnosti puno toga riješiti na besplatnoj bazi ali naravno da ce vece šanse za korištenje takvih privilegija imati oni koji se jave dovoljno rano.

Nadalje, svi vi koji imate želju pomoci u organizaciji ovog dogadaja (na bilo koji nacin) možete mi se javiti na e-mail gaston@stripovi.com

Na kraju, još jednom se želimo javno zahvaliti Markosu na kreiranju ovog fascinantnog strip sitea jer bez njega ništa od ovoga svega ne bi bilo. Bravo majstore i hvala ti!

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...

Edited by - Gaston on 04/02/2006 03:17:22

rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts

Member since 15/08/2004

Posted - 19/10/2005 : 01:37:36  Show Profile Show Extended Profile  Send rocco21 a Private Message
Ja sam vec tu!
Go to Top of Page

jgoran5
Senior Member

Croatia
1928 Posts

Member since 07/07/2002

Posted - 19/10/2005 : 06:55:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit jgoran5's Homepage  Send jgoran5 a Private Message
kad ti se najkasnije treba javiti za dolazak

-------------
carpe diem...
-------------
Go to Top of Page

Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1257 Posts

Member since 01/09/2003

Posted - 19/10/2005 : 07:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Thommo a Private Message
Uh, mislim da cu taj vikend imati momacku...
Go to Top of Page

dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 19/10/2005 : 09:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dule_car a Private Message
JA POTVRÐUJEM. (osim, naravno ako mi stvarno nešto nepredvideno ne iskrsne)...ako ništa drugo da vidim tog Hermana a i kanjone:)))...
pitanja (logistika):
Kolko mi treba autom do dole od npr. Zagreba, a koliko vlakom?
Cijene smještaja i tako to (il' da uzmem veci auto:))... Ili- 'ko me smjesti dobije sliku strip junaka po želji...(velicina po mojoj želji
)

to e to

---there is no spoon--- (a viljuske?)

Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 19/10/2005 : 09:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message
Ja sam vec tu,kako rece Rocco.

Ne javih se mailom,ali hocu.
Ovim putem potvrdjujem svoj dolazak a i ostalo sta treba.
Na raspolaganju sam sto posto.

Dado,aj razmisli o onem sto smo nedavno razgovarali pa da vidimo sta se tu moze napraviti.
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 19/10/2005 : 09:38:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
quote:
Originally posted by jgoran5

kad ti se najkasnije treba javiti za dolazak

-------------
carpe diem...
-------------

Nema ogranicenja. Može to biti i dan prije pocetka samo tada više ništa ne mogu jamciti.

Jasno nam je da svi mi imamo odredene obaveze i zbog toga smo i krenuli ovako rano s najavom, da se svi vi možete bez ikakvog problema organizirati. Naravno, što prije dobijem potvrdu od vas da cete doci to su i vece šanse da cemo vam uspjeti osigurati besplatan ili najpovoljniji moguci smještaj. Naravno, ove povlastice vrijede i za osobe iz pratnje (djevojke, supruge, prijatelje, prijateljice, ljubavnice itd.).

Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 19/10/2005 : 09:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
quote:
Originally posted by Thommo

Uh, mislim da cu taj vikend imati momacku...

Uh, promijeni termin.

Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 19/10/2005 : 09:43:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
quote:
Originally posted by dule_car

JA POTVRÐUJEM. (osim, naravno ako mi stvarno nešto nepredvideno ne iskrsne)...ako ništa drugo da vidim tog Hermana a i kanjone:)))...
pitanja (logistika):
Kolko mi treba autom do dole od npr. Zagreba, a koliko vlakom?
Cijene smještaja i tako to (il' da uzmem veci auto:))... Ili- 'ko me smjesti dobije sliku strip junaka po želji...(velicina po mojoj želji
)

to e to

---there is no spoon--- (a viljuske?)

Vrhunski Dule! Od Zagreba do Makarske ti treba maksimalno 4 sata (ako voziš penzionerski). Što se smještaja tice, kako smo vec i naveli, vjerujem da ce biti dovoljne kolicine besplatnog za sve vas zainteresirane s Foruma kao i za vašu pratnju. Ukoliko potražnja bude toliko velika da se neki kreveti moraju i placati, vjerujem kako cijena u pristojnom privatnom smještaju nece biti više od 7-8 EUR/dan po osobi. Naravno, mi cemo sve to organizirati za vas.

Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 19/10/2005 : 09:45:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
quote:
Originally posted by rocco21

Ja sam vec tu!

Na tebe ozbiljno racunamo!

Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 19/10/2005 : 09:46:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
quote:
Originally posted by Malicius

Ja sam vec tu,kako rece Rocco.

Ne javih se mailom,ali hocu.
Ovim putem potvrdjujem svoj dolazak a i ostalo sta treba.
Na raspolaganju sam sto posto.

Dado,aj razmisli o onem sto smo nedavno razgovarali pa da vidimo sta se tu moze napraviti.

U prezimenjaka nikad nisam sumnjao! I molim te, podsjeti me na e-mail o cemu smo to nedavno razgovarali. Jebiga, skleroza.

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 19/10/2005 : 09:56:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Gastone ljudino, samo cu jedno reci!

dinamo!

Zasto dinamo? Zato jer je dinamo uzvik radosti. Kad je nesto izuzetno dobro. Naravno ne za sve, ali za neke kao ja upravo je trenutak za takav uzvik odusevljenja:). Ovo je epohalno stvar koja ce se dogoditi i stvarno molim sve koji ce biti u mogucnosti da pohode ovaj happening i da ubrizgaju svijezu krv da nam Makarski Strip Festival pozivi u godinam koje dolaze. Tako da se za par godina veliki autori na neki nacin "grebu" da dodju na tako nesto!

Jos jednom ljudino svaka cast!

i naravno jos jednom

dinamooooooo!

"JA SAM DECAK IZ VODE, IMAM TRAG POD LEVOM MISKOM. NA TVOJE USNE BOJE MESA SPUSTICU KAP SVOJE VODE, PUSTICU GLAS IZ GRLA..."
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 19/10/2005 : 10:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message
a so ima tolko muskih
jel se more tamo pojavit sa zenom il je klub samo za decke
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 19/10/2005 : 10:32:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Pa zar ne citas sto pise:) Gaston je lijepo napisao da je festival otvoren za sve: zene, ljubavnice, djeca...

"JA SAM DECAK IZ VODE, IMAM TRAG POD LEVOM MISKOM. NA TVOJE USNE BOJE MESA SPUSTICU KAP SVOJE VODE, PUSTICU GLAS IZ GRLA..."
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 19/10/2005 : 10:46:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Jarane, kao što sam ti i u mailu rekao, imaš moju punu podršku!

FANTASTICNO!

Nadam se da cu doci jer znaš i sam da mi se žena treba poroditi krajem marta ali nadam se da me to nece sprijeciti da dodem.

HURA ZA GASTONA!

Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

Go to Top of Page

COLUMBO
Senior Member

Croatia
1615 Posts

Member since 21/11/2002

Posted - 19/10/2005 : 10:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Send COLUMBO a Private Message
U potpunosti podržavam ovu ideju i potvrdujem svoj dolazak , iako je malo prerano za to.
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 19/10/2005 : 10:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Za velike stvari nikada nije prerano:)!

Go to Top of Page

COLUMBO
Senior Member

Croatia
1615 Posts

Member since 21/11/2002

Posted - 19/10/2005 : 11:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send COLUMBO a Private Message
quote:
Originally posted by Darkwood Devil

Za velike stvari nikada nije prerano:)!

Slažem se ; ali tko zna što ce biti do 5 mjeseca.

Edited by - COLUMBO on 19/10/2005 11:12:40
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 19/10/2005 : 11:12:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Zivi Columbo, zivi! I spremni za nesto veliko:)))

Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 19/10/2005 : 11:13:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message
quote:

...ljubavnice...

...hmmmm, bacas me na muke prijatelju...

Edited by - Pajke on 19/10/2005 11:13:59
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 19/10/2005 : 11:14:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Ak je ljubavnica, onda su slatke muke:)

Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 19/10/2005 : 11:20:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message
quote:
Originally posted by Darkwood Devil

Ak je ljubavnica, onda su slatke muke:)

Mac sa dve ostrice!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 19/10/2005 : 12:14:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Od legende samo legendarne vesti! :) Ali ništa manje se nije ni ocekivalo, kao što sam vec rekao u mailu.

Zanima me - o cemu bi ste vi, forumaši, voleli da se tamo još prica, (osim Hermanna, ocito)? Da pravimo neke tribinice, neka predavanja? Koje teme bi vas interesovale (osim Zagora, naravno )? U kojim temama bi i vi ucestvovali?

Razmišljajte o tome, pa da probamo da sve organizujemo.

--
"By Lenin's beard...!"
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 19/10/2005 : 12:28:39  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
Puna podrška festivalu i ako budem u mogucnosti svakako cu navratiti!Cestitke na inicijativi!
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 19/10/2005 : 12:35:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message
takodje,gledati cu da dodjem ako nist s verfalkom...

To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness;
chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.

Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 19/10/2005 : 14:20:39  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Na mene racunaj,jer sam vec unutra!!!!!!!!!!!

p.s.Dobra ti je slika u Makarskoj Kronici.
Go to Top of Page
Page: of 35 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000