Author |
Topic  |
Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 28/10/2005 : 17:52:01
|
quote: Originally posted by DeeCay
Markos, mislim da na tvome Kenu u knjižnici piše 95kn, ak se ne varam...
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
Da, minus 20% "popusta" koji distributer da knjiznici.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6380 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 28/10/2005 : 19:49:57
|
quote: Originally posted by Dr. Westax
quote: Originally posted by Aco
Vidim da je u modi pljuvanje po izdavacima i da diskusije o tome zauzimaju gotovo 90% foruma.
Jedno je pljuvanje, a drugo kritika. Te dvije stvari se ne smiju mješati. Ono je bio kriticki tekst, a ne govor mržnje prema našim dragim izdavacima. Treba znati primiti kritiku i na osnovu toga postati još bolji.
Life sucks, but Death swallows!
Da,slažem se,ali jedno je kritika a drugo je traženje dlake u jajetu.Na forumu prednjaci ovo drugo.Šta god izašlo,uvijek ima nezadovoljnih.Ne valja ono,nije trebalo ovo itd.
Priznajem da mi nedostaju diskusije o najboljem crtacu Zagora.Ne mogu i ne želim sudjelovati u raspravama o maržama koje uzmaju knjižnjice i slicno.O tome neka brinu izdavaci,meni je to kao strip citatelju potpuno nebitno(a vidim da je mnogima to od krucijalne važnosti i intenzivno se bave tom problematikom mada ne znam zašto)
Bond.James Bond. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 28/10/2005 : 20:48:38
|
ja bih prije dao 60 kn za k parkera nego 60 kn za ovog dampira dampir mi je prvi strip kojeg necu kupovati , do sad sam sve kupovao , sve sto je izlazilo
a opet ne smeta mi toliko sto je bernard unistio one francuske albume , smeta mi ali ne previse , ne toliko koliko mi smeta sto je dampir tako luksuzan
glupo je neocekivati da se strip izdavaci ne kritiziraju bojkotirati i ne kupovati neko strip izdanje dovoljno govori o misljenju kolekcionara o nekom strip izdanju , ali bolje je iznjeti svoj stav , uostalom ovo je sajt o stripovima , ne o kukuruzu , pa bi kolekcionari , sakupljaci i strip citaoci imali pravo nesto reci o stanju na kukuruzistu , ops , strip sceni
a treba spomenuti da je trenutno situacija takva da je previse strip izdanja izdvojiti sestotinjak kuna mjesecno za sve sto izdaje je previse , a nas kolekcinaa je ipak premalo |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6380 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 28/10/2005 : 21:19:03
|
Pa nisam ja ni rekao da se ne smije kritizirati ali ovo što se dogada u zadnje vrijeme je vec pretjerano.Slažem se,ovo je sajt o stripovima a ne o strip-izdavacima.To je isto kao da sad ja kažem npr. Maximussu zbog cega je odsvirao C-akord a trebalo je u D-molu. I ja nisam kupio Dampyra a vjerojatno ni necu.Zašto bih kupovao sve?Da bih dokazao svoju ljubav prema stripu?LAzarus mi je loš pa ga ne kupujem,takoder Price sa Divljeg Zapada, sve od Hermanna(osim B.Prinsa),Akiru,i da ne nabrajam dalje.Naravno da ima previše izdanja ali to je ujedno i dokaz da ipak nije tako loše kao što se želi prikazati.
Bond.James Bond. |
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 28/10/2005 : 22:39:47
|
Da,slažem se,ali jedno je kritika a drugo je traženje dlake u jajetu.Na forumu prednjaci ovo drugo.Šta god izašlo,uvijek ima nezadovoljnih.Ne valja ono,nije trebalo ovo itd.
Pa toga ce uvijek biti. Od kritike i nezadovoljnika se ne može pobjeci. Nismo neka sekta pa da svi isto mislimo. Treba prihvatiti raznolikost.
Life sucks, but Death swallows! |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Posted - 28/10/2005 : 22:52:44
|
Pa nisam ja ni rekao da se ne smije kritizirati ali ovo što se dogada u zadnje vrijeme je vec pretjerano.Slažem se,ovo je sajt o stripovima a ne o strip-izdavacima.To je isto kao da sad ja kažem npr. Maximussu zbog cega je odsvirao C-akord a trebalo je u D-molu. I ja nisam kupio Dampyra a vjerojatno ni necu.Zašto bih kupovao sve?Da bih dokazao svoju ljubav prema stripu?LAzarus mi je loš pa ga ne kupujem,takoder Price sa Divljeg Zapada, sve od Hermanna(osim B.Prinsa),Akiru,i da ne nabrajam dalje.Naravno da ima previše izdanja ali to je ujedno i dokaz da ipak nije tako loše kao što se želi prikazati.
Bond.James Bond.
Aco nisam mislio na tebe kad sam ovo pisao vec opcenito , a DeeCey me inspirirao kad je napisao da nije potreban onaj tekstic kad je tako i nije pozeljno razglabati o stripovima mogli bi o prodaji rucnih bacaca u oblasti kasmira |
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16828 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 28/10/2005 : 23:49:14
|
Vidim da je u modi pljuvanje po izdavacima i da diskusije o tome zauzimaju gotovo 90% foruma.
Jedno je pljuvanje, a drugo kritika. Te dvije stvari se ne smiju mješati. Ono je bio kriticki tekst, a ne govor mržnje prema našim dragim izdavacima. Treba znati primiti kritiku i na osnovu toga postati još bolji.
Priznajem da mi nedostaju diskusije o najboljem crtacu Zagora.Ne mogu i ne želim sudjelovati u raspravama o maržama koje uzmaju knjižnjice i slicno.O tome neka brinu izdavaci,meni je to kao strip citatelju potpuno nebitno(a vidim da je mnogima to od krucijalne važnosti i intenzivno se bave tom problematikom mada ne znam zašto)
Bond.James Bond.
imaš pravo i mene zabole jedna stvar kolku maržu uzimaju distributeri i ostali mene samo zanima kolko bum ja platil taj strip i dali je ta cijena adekvatna tom stripu i dali mi se svuida ili ne mogu mi ga i zabadava dat ak mi niš ne valja nebi ga ni štapom pa kolka mu got marža bila živi kretenizam ovakva rasprave
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --   
|
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 28/10/2005 : 23:59:00
|
ma nije kretenizam. da su marže niže, Markos i ekipa bi možda knjižnjicama prodali više komada. Knjižnice bi možda kupile više komada stripova a i knjiga. time bi verovatno više ljudi došlo do stika sa izdanjem, od tih bi se možda kome svidao i taj bi ga kupio. Opet bi Markos i ekipa imali koji prodati broj više. Više prodatih stripova možda bi prouzrocilo veci tiraž, a veci tiraž možda nižu cjenu. i krug je sklopljen kao u prirodi---sve je povezano |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 29/10/2005 : 00:37:37
|
True, da su marže niže. I, šta cete da uradite po tom pitanju?
-- "Uh... what's a Shaggy Man and am I old enough to know?" |
 |
|
BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts
Member since 06/05/2002 |
Posted - 29/10/2005 : 00:49:11
|
pa dobro, jedan forum ne moze mnogo da uradi... a sta da uradimo ako Ferri crta nerealne noge a neko drugi pise lose scenarije... mozes samo da izneses mislenje na forumu, to je i jedna od poanta foruma.
Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 29/10/2005 : 01:11:48
|
Nah, to nije konstruktivna rasprava. Iz konstruktivne rasprave izade i neki dobar zakljucak, osim "distributeri su bezveze".
Elem, samo ne volim "kalimero" price. Jeste, nepravda je, what are you gonna do about it? Ako neceš ništa - onda nije nepravda, jer od price nema vajde.
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 29/10/2005 : 03:01:11
|
Bond.James Bond.
Mala digresija: Stekao sam dojam da se pljuje po svemu sto nije od Bernarda (tako da ne ispadne da se samo npadaju srpska izdanja)!
Mrzim mrznju! |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Posted - 29/10/2005 : 03:03:17
|
quote: Originally posted by Djole
-- "Uh... what's a Shaggy Man and am I old enough to know?"
Nista naravno!!! I sta ces sad da kazes (ne ocekujem odgovor, osim ako si Zosko  )
Mrzim mrznju! |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 29/10/2005 : 08:25:24
|
quote: Originally posted by mamlaz
Nista naravno!!! I sta ces sad da kazes (ne ocekujem odgovor, osim ako si Zosko  )
These days, you never know. ;)
 |
|
Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Posted - 29/10/2005 : 11:28:12
|
Nah, to nije konstruktivna rasprava. Iz konstruktivne rasprave izade i neki dobar zakljucak, osim "distributeri su bezveze".
Elem, samo ne volim "kalimero" price. Jeste, nepravda je, what are you gonna do about it? Ako neceš ništa - onda nije nepravda, jer od price nema vajde.
odmah mogu dati dva predloga: -osobni kontakt sa knjižnicama, bez ovog posrednika -kolko sam shvatio Bookglobe,SA i Ludens rade bez ovog posrednika. ako nije previše konkurencija odmah probat se prikljucit njima u ponudi knjižnicama
a na kraju krajeva izgleda da ljudima paše kako je, pa neka tako bude. To je hrvatski problem.
|
 |
|
jurica
Senior Member

1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 29/10/2005 : 11:58:29
|
sirenje informacija je apsolutno jedini nacin da se nekad skupi dovoljna kriticna masa za ispravljanje 'nepravde'.
citaj malo gore -> markos je IZDAVAC, a NE ZNA tocno kako sistem funkcionira. ocigledno je da informacija nije dovoljno dostupna. mozda ako svatko od nas iznese dio slagalice koji mu je poznat, shvatimo kako sistem funkcionira i tek tad cemo se moci boriti protiv njega. svaka revolucija je pocela sa grupicom ljudi koji su razgovarali. kad se ta grupica dovoljno prosiri - imamo aktivnu silu. usamljeni pojedinac je nista ako nije Gary Cooper u High Noon.
objasni mi, molim te, sto ti smeta u ovoj raspravi? |
 |
|
BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts
Member since 06/05/2002 |
Posted - 29/10/2005 : 12:21:39
|
quote:
odmah mogu dati dva predloga: -osobni kontakt sa knjižnicama, bez ovog posrednika
Knjiznice obicno ne rade više licem u lice sa izdavacem, ako ne radiš putem posrednika nema te u knižnici, a i ako bi neka od knjižnica radila sa izdavacem ima tu nekoliko stotina knjižnica... prije sve obidjes - nema racunice, bolje da platiš nekoga.
Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Posted - 29/10/2005 : 15:31:29
|
quote: Originally posted by BiDi
quote:
odmah mogu dati dva predloga: -osobni kontakt sa knjižnicama, bez ovog posrednika
Knjiznice obicno ne rade više licem u lice sa izdavacem, ako ne radiš putem posrednika nema te u knižnici, a i ako bi neka od knjižnica radila sa izdavacem ima tu nekoliko stotina knjižnica... prije sve obidjes - nema racunice, bolje da platiš nekoga.
Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
zaradi nepoznavanja sistema je težko dat res pravi predlog. ampak ce prvi predlog ne pride v poštev, se proba z drugim predlogom. Ce pa ima en distributer monopol (upam da res ni tako hudo) je pa kriza in potem bo lepo molzel kravico še naprej. |
 |
|
Rache
New Member

Croatia
199 Posts
Member since 31/08/2005 |
Posted - 29/10/2005 : 16:44:23
|
Prvo svaka cast na clanku :) slazem se potpuno iako bi mozda obozavanje izdavaca prije usporedio sa obozavanjem zlatnog teleta dok cekamo Mojsija ;) Bas sam provjerio u KGZ koliko pise na Parkeru i pise 60 kn (ako je stvarno tako to nadasve pozdravljam jer je sve drugo pljacka mene koji placam clanarinu i mene koji placam porez i prirez od kojeg se knjiznice vecinom i financiraju). To da se prodaje knjiznicama po vecim cijenama i da su se mnogi izdavaci namirili samo od toga (ne znam gdje ulaze distributeri) pouzdano znam jer sam to imao prilike cuti od samih izdavaca (knjiga doduse a ne stripova ali sumnjam da to funkcionira puno drugacije kod vecih izdavaca) i/ili njihovih uposlenika u vise navrata. Cijeli sistem je trul i prije ili kasnije ce se urusit a da li ce nesto novo nastat tko to zna :(
Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Posted - 30/10/2005 : 14:55:38
|
quote: Originally posted by jang
odmah mogu dati dva predloga: -osobni kontakt sa knjižnicama, bez ovog posrednika -kolko sam shvatio Bookglobe,SA i Ludens rade bez ovog posrednika. ako nije previše konkurencija odmah probat se prikljucit njima u ponudi knjižnicama
a na kraju krajeva izgleda da ljudima paše kako je, pa neka tako bude. To je hrvatski problem.
[/quote]
problem je u posredniku , koji bernardu namece cjenu autorskih prava i u distirbuterima koji takodjer gule kozu s ledja desava se to , da se ludensova izdanja u srbiju mogu kupiti za 10 kn , dakle ljudi sigurno vec razmisljaju da se opredjele za takav nacin nabavke ludensovih izdanja carina ne ce stvarati probleme za 50 do 100 stripova ( osobno iskustvo ) , naravno moraju biti razliciti ako pricekas godinu dana s nabavkom tih stripova i kupis ih u srbiji , mozes pokriti putne troskove u toj razlici cijena , izmedju hrvatskih i srpskoh cijena , samo put od zg - a do bg - a je dosta naporan i opet je pitanje koliko se to isplati |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 30/10/2005 : 15:17:07
|
quote: Originally posted by jurica
sirenje informacija je apsolutno jedini nacin da se nekad skupi dovoljna kriticna masa za ispravljanje 'nepravde'.
citaj malo gore -> markos je IZDAVAC, a NE ZNA tocno kako sistem funkcionira. ocigledno je da informacija nije dovoljno dostupna. mozda ako svatko od nas iznese dio slagalice koji mu je poznat, shvatimo kako sistem funkcionira i tek tad cemo se moci boriti protiv njega. svaka revolucija je pocela sa grupicom ljudi koji su razgovarali. kad se ta grupica dovoljno prosiri - imamo aktivnu silu. usamljeni pojedinac je nista ako nije Gary Cooper u High Noon.
objasni mi, molim te, sto ti smeta u ovoj raspravi?
Smeta?
Ne smeta ništa, i ako se nešto promeni posle rasprave, superiška.
No, ako gomila ljudi sedi i prica o stvarima koje ne može da promeni, ili još gore - može, ali to ne cini, onda to i nije neka rasprava.
Drugim recima, ne mislim da svi treba da "brinemo" o svemu. Distribucija zajebana? Jeste, pa? Tu mi, kao strip fanovi, ama baš ništa ne možemo (osim ako neko nece da osniva distributersku kucu - ako hoce, rispekt).
I onda ne vidim svrhu zadržavati se na tome, kada imamo informaciju kako stvari stoje.
To po strani, svako može da radi šta želi, pa ako neko voli da raspravlja o nepravdama koje se ne mogu ispraviti - have fun, stvarno ne mogu reci da mi to "smeta".
A Marko bi, da ga to dotice nešto posebno, verujem dobio tu informaciju i bez foruma.
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16828 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 30/10/2005 : 15:21:29
|
pa kaj - neka otvore još jednu firmu za distribuciju ako žele niko im ne brani pa bu kao markos izdavac a dado kao distributer i sve riješeno nema gulikoža i cijena može dolje
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --   
|
 |
|
Topic  |
|