Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 31/10/2005 : 20:03:30
|
quote: Originally posted by GParlov
Meni je taj HC oduvijek bio odbojan.Nije prilagodljiv za citanje na WC-u,a to je ogromna mana. Pokusavam nagovoriti Markosa da odustane od HC i spremi to u finu SC ciglu da to mozes i u krevetu citati,ali on kaze da to neznatno spusta cijenu.Mozda svega 10-tak kuna.Ja bih uvijek prije kupio to u soft coveru jer me nervira da na jednoj polici dvije trecine prostora ode na korice.Bas me zanima sta narod misli o tome,pa ako se mozete izjasniti,bio bih vam zahvalan. Jeli istina da samo tvrde korice mogu opravdati cjenu od 80-tak kuna?
Pa sam si rekao da je razlika u cijeni SC i HC samo desetak kunica... Znaci, nije problem HC, vec naklada. Kako bi onda mogle tvrde korice opravdati cijenu od 80kn? To je više manje fiktivno povišenje koje diže naizgled vrijednost stripa, a zapravo su se promijenile samo korice, sadržaj ostaje isti. I kod knjiga ima HC i SC, ako je luksuznije izdanje više košta, a navodno ih kupuju samo snobovi (i knjižnice) dok džepni SC format kupuje normalna raja...
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 31/10/2005 : 20:05:44
|
Hc pre svega. Dobiva strip neki novi raspon ili ako zelite neku drukciju vrednost. Magic vrijedi toga. Iz broja u broj je bolji. A meni je to najbitnije odlucujem li oko toga. Gledaj nema sanse da propustim hc Alana. Sa druge strane Bookglobov Lucky Luke mi je sasvim ok sc. Ok, kot Luckya ulogu igra i to, da je 95% albuma mekanih u svim mogucim edicijama. Kad bi recimo krenuo neko od pocetka, u obzir dolazi samo hc. Dakle hc!
A zasto nije dobar za na WC? :-)
Jack the Black. |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 31/10/2005 : 20:22:15
|
Meni je taj HC oduvijek bio odbojan.Nije prilagodljiv za citanje na WC-u,a to je ogromna mana. Pokusavam nagovoriti Markosa da odustane od HC i spremi to u finu SC ciglu da to mozes i u krevetu citati,ali on kaze da to neznatno spusta cijenu.Mozda svega 10-tak kuna.Ja bih uvijek prije kupio to u soft coveru jer me nervira da na jednoj polici dvije trecine prostora ode na korice.Bas me zanima sta narod misli o tome,pa ako se mozete izjasniti,bio bih vam zahvalan. Jeli istina da samo tvrde korice mogu opravdati cjenu od 80-tak kuna?
Ja se apsolutno slazem, mada mi nikako nije jasno ovo sto Markos tvrdio o tvrdim koricama. E sad uz postovanje prema tebi Gorane i tvom radu na Magicnom Vetru, smatram da narocito stripovi koji se rade u hiper produkciji po broju epizoda ne treba da idu u HC, jer znas drugo je dati za 5-6 albuma recimo Grunge Genetike po tih 70 kuna, bez obzira sto je to samo 48 strana, a drugo za Magicnog Vetra od po 3 epizode 95 kuna, jer MVa ce da izadje 50-100 brojeva, a ovoga nece...
P.S. super nacrtan veci deo pete knjige Y: The Last Man, jos sam da te uvatim ako nekad dodjes u Bg da mi uradis neku ilustraciju....
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica... |
Edited by - Duh_koji_hoda on 31/10/2005 20:28:12 |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 31/10/2005 : 20:56:42
|
offtopic:
gorane, kako to da te nema na black widow season two? jesil' sam otkazao zbog drugih obaveza i slicno, ili su pederi u marvelu uzeli phillipsa zato jer je poznatije ime (za sada, lol)? pitam zato sto mi je tvoja natasha vizualno bila puno bolja. sad su se nasla ovaj strip crtati dvojica "ljencina" od kojih ne znas koji ce manje linija povuci ili avangardnije cijelu stvar nacrtati. kao da se takmice tko ce biti nonsalantniji!
http://zveles.blogspot.com/ |
|
|
Leka
New Member
Croatia
237 Posts
Member since 05/03/2005 |
Posted - 31/10/2005 : 21:12:58
|
Napokon razum! Glasujem za SC! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 31/10/2005 : 22:14:18
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
Ja se apsolutno slazem, mada mi nikako nije jasno ovo sto Markos tvrdio o tvrdim koricama. E sad uz postovanje prema tebi Gorane i tvom radu na Magicnom Vetru, smatram da narocito stripovi koji se rade u hiper produkciji po broju epizoda ne treba da idu u HC, jer znas drugo je dati za 5-6 albuma recimo Grunge Genetike po tih 70 kuna, bez obzira sto je to samo 48 strana, a drugo za Magicnog Vetra od po 3 epizode 95 kuna, jer MVa ce da izadje 50-100 brojeva, a ovoga nece...
Koliko puta moram ponavljati?! Evo konkretno: razlika u cijeni tiska tvrdokoricenog i mekokoricenog MV trobroja na 500 komada je 3 kune po komadu. OK? I MV je sto puta bolji strip od Grunge genetike (sva sreca da su izasla samo dva broja).
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda P.S. super nacrtan veci deo pete knjige Y: The Last Man, jos sam da te uvatim ako nekad dodjes u Bg da mi uradis neku ilustraciju....
Goran je crtao tri epizode koje su objavljene u cetvrtom trejdu.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15634 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 31/10/2005 : 22:41:58
|
moram priznati da je meni hc za albume i kultne stripove ko alan ford ili ken parker sistemov magicni u hc mi i nije nešto posebno pogotovo ako budem kupio 200 brojeva pa ti to pomnoži sa cijenom - da padneš na rit koja cifra za neku obicnu seriju stripa ja mislim da kada talijani vide kak mi sve štampamo u hc-varijanti misle da smo ili pijani miljoneri ili budale
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
|
|
|
alanmaras
Advanced Member
Croatia
3787 Posts
Member since 06/03/2005 |
Posted - 31/10/2005 : 23:06:26
|
...i još miraz za dvije kceri...totalni bankrot
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15634 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
Lopov
New Member
Croatia
106 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 31/10/2005 : 23:32:42
|
ehm.. tek sad vidjeh ovaj topic, nakon 8 stranica... Pridružujem se pohvalama i cestitkama, napokon ono systemovo smece mogu bacit u smece. Sad još da krene i Julia, i to je to, što se mene tice. Lp Mihaela |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 01/11/2005 : 00:33:27
|
quote: Originally posted by Leka
Napokon razum! Glasujem za SC!
i ja sam za sc. hc zauzima previše mjesta.
one shot, one kill |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 01/11/2005 : 00:53:57
|
Vidi fazona System Comics izdao 1-7 HC varijantu,kako bi sa slascu kupio sada sve brojeve da nisu najavljeni ovi od Libellusa.
Porter |
|
|
jetset
Junior Member
Croatia
390 Posts
Member since 23/06/2005 |
Posted - 01/11/2005 : 01:35:15
|
ako je tako mala razlika sc-hc molim proizvodace wc papira da ga prebace u hc ,ljepše ce mi stajati u wc-u na polici.,dalje-ako netko jednog dana odluci govno pakirati u hc i prodavati ga u 500 kom unaprijed odlucno izjavljujem da ga ja ne bum kupil,pa makar se blešcal na polici.
živio sc,dolje hc |
|
|
jetset
Junior Member
Croatia
390 Posts
Member since 23/06/2005 |
Posted - 01/11/2005 : 01:45:04
|
bernie naš koji jesi,sveti se ime tvoje,dodi kraljestvo tvoje,budi volja tvoja,kako na kiosku tako i na policama knjižara,daj nam kruh naš svagdašnji,oprosti nam kritike naše kako i mi opraštamo greške tvoje,i ne uvedi nas u napast kupovanja hc nego izbavi nas od tih gluposti i izdaj nam magico venta na kioscima.amen
živio sc,dolje hc |
|
|
vikic
Advanced Member
Croatia
4737 Posts
Member since 06/03/2003 |
Posted - 01/11/2005 : 03:36:18
|
quote: Originally posted by jetset
bernie naš koji jesi,sveti se ime tvoje,dodi kraljestvo tvoje,budi volja tvoja,kako na kiosku tako i na policama knjižara,daj nam kruh naš svagdašnji,oprosti nam kritike naše kako i mi opraštamo greške tvoje,i ne uvedi nas u napast kupovanja hc nego izbavi nas od tih gluposti i izdaj nam magico venta na kioscima.amen
živio sc,dolje hc
genijalno
my brain is hanging upside down |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 01/11/2005 : 14:53:55
|
quote: Originally posted by ---dp---
Danas sam bio na sajmu u Beogradu, i kupio sam "System Comics-ove" MV, naime, izasli su i prvih sedam brojeva u HC, i odmah sam ih pokupovao. Uz svo uvazavanje Libellusa, moram priznati da cu radije imati svaku epizodu posebno u HC varijanti nego po tri komada zajedno, bez obzira na odstampane kolor naslovnice.
Nemam sta dodati na ovo
Why don't you write books people can read? (Nora Joyce)
|
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 01/11/2005 : 15:01:34
|
quote: Originally posted by Darkwood Devil
Ni ja se ne slazem da je prvi broj MV los. Cak sto vise, od prvih 10 epizoda definitivno najbolja. A za Dampyra, za prvih 8 epizoda same pohvale. Izvrstan strip. "JA SAM DECAK IZ VODE, IMAM TRAG POD LEVOM MISKOM. NA TVOJE USNE BOJE MESA SPUSTICU KAP SVOJE VODE, PUSTICU GLAS IZ GRLA..."
No dobro, o ukusima ne vredi raspravljati...
|
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 01/11/2005 : 15:08:38
|
quote: Originally posted by Djole
Možda ce im pomoci DD Maxi i DD Gigant za koje su kupili prava?
-- "Uh... what's a Shaggy Man and am I old enough to know?"
Vidju vraga Lepo, mada mi se giganti nesto ne dojme, a za maxije tebi verujem na rec, sto opet ne znaci da necu ih imati na polici kada/ako izadju.
Jel' se zna kakav rok, kad ce prvi gig i/ili maxi?
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 01/11/2005 : 15:25:03
|
quote: Originally posted by prozirna senka
quote: Originally posted by ---dp---
Danas sam bio na sajmu u Beogradu, i kupio sam "System Comics-ove" MV, naime, izasli su i prvih sedam brojeva u HC, i odmah sam ih pokupovao. Uz svo uvazavanje Libellusa, moram priznati da cu radije imati svaku epizodu posebno u HC varijanti nego po tri komada zajedno, bez obzira na odstampane kolor naslovnice.
Nemam sta dodati na ovo
Ja imam, ali necu
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
|
Slovenac
Senior Member
Slovenia
1759 Posts
Member since 01/11/2001 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 01/11/2005 : 15:44:57
|
quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by SejoSexon
SC?
System, da.
-- "Uh... what's a Shaggy Man and am I old enough to know?"
Nadam se da ce to profesionalno odraditi.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 01/11/2005 : 15:47:16
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Maca ti pojela jezik?:-P
Ponavljam cijelo vrijeme, jedno te iste stvari, pa mi se ne da. Ali cudim se tebi, mislio sam da ti je stalo do toga da li je strip kvalitetno odskeniran, odstampan i preveden, a ne da li je u koricama jedna epizoda ili tri.
|
|
Topic |
|