Author |
Topic |
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 04/11/2005 : 14:18:31
|
quote: Originally posted by Kruger pa ne moze biti tako brzo gotov , mogu nesto stvoriti za skup u Makarskoj
kako ne može,pa ne treba se sušiti sto godinakad je u vas kolinje...u mojih je uvijek bilo za krajem 11. mjeseca...ako se do tada dobro ne prosuši,bacit cemo mi kulen na gradele nasred sc-a u zg
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST,STAROST,ŽIVOT CILI!
|
|
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 04/11/2005 : 14:20:59
|
quote: Originally posted by dule_car za kraj, moram reci da me degman najviše razocarao (a bio e tako kul tip) sa svojim strepnjama...to e stvarno vrhunac. priznajem mu to da se on barem ocitovao a ima ih još koji se prave fini...
moje strepnje nadilaze jezik kao iskljucivo lingvisticko pitanje. isticanjem za potrebom stvari na hrvatskom jeziku ja se borim za egizistenciju svoga jezika i svoga naroda takvo sto se ne presucuje! bilo da se radi o engleskom ili srpskom!
zao mi je sto sam te razocarao al i meni bi bilo zao samoga sebe kada bih licemjerno (po meni je tako) kupova stripove belog puta a onda eto primjerice petkom, izlazia u 9 izjutra iz svog stana uz; 1. pozdrav svoje prve susjede koja ima 20 godina i 16 gelera u sebi - brat joj bez noge - a mater mrtva (sve od iste granate), 2. sjedat u klupu na predavanju (od 9 i po do 12) di ce mi profesor odrzat sat iz novije hrv knjizevnosti - a radi se o coviku koji je 70ih (ZA MOJ NAROD I MOJ JEZIK) gulio ko kriminalac na golom otoku
e dragi dule onda na moj slabi karakter prisjedne dosta toga - pa se povodim za srcem a ne razumom i zbog toga mi nije zao niti smatram da ista krivo sada govorim (zbog cega bi trebao mozda osjecati sramotu) |
|
|
rocco21
Senior Member
Croatia
1259 Posts
Member since 15/08/2004 |
Posted - 04/11/2005 : 14:30:19
|
quote: Originally posted by marlowe
kao sto rece sandman, ovakvo stanje stvari me ispunjava tugom, ovde su na povrsinu isplivale neke ruzne stvari, a jedino me tesi moje iskustvo da oni koji su najglasniji i najzagrizeniji u medjunacionalnim razmiricama, najcesce jesu upravo oni koji u ratu(ratovima) nisu izgubili nikog niti pretrpeli nista strasno. iskreno se nadam da je takav slucaj i kod degmana, mifuga, rocca i ostalih.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
Nisam siguran odnosi li se ovo na mene a mislim da se nema nikakvog razloga ni odnositi s obzirom da nisam sudjelovao u ovoj raspravi ni u bilo kakvoj slicnoj ali pošto sam jedini clan foruma s nickom rocco osjecam se prozvanim pa bi molio neko objašnjenje. |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 04/11/2005 : 14:36:52
|
izvinjenje roccou, u pitanju je bio ritmo_locco a ne rocco. editovao sam.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
|
|
rocco21
Senior Member
Croatia
1259 Posts
Member since 15/08/2004 |
Posted - 04/11/2005 : 14:38:17
|
izvinjenje roccou, u pitanju je bio ritmo_locco a ne rocco. editovao sam.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
Hvala! |
|
|
altair
Average Member
Croatia
575 Posts
Member since 19/09/2005 |
Posted - 04/11/2005 : 15:00:56
|
Nema ovdje medjunacionalnih razmirica. Nisu razmirice ako netko kaze da vise voli svoj materinji jezik nego neki drugi. Prosla su vremena kad su se zbog takvih stvari lijepile razne etikete koje sad ne bi spominjao. Osobno nemam nista protiv Srpskog ali zar nije normalno da vise volim Hrvatski i ako mogu birati izmedju istog naslova na SR i HRV logicno je da cu izabrati svoj jezik i kome to moze smetati. Naravno, ipak bi izabrao izdanje na SR jeziku da je puno kvalitetnije ili puno jeftinije. Ne vidim u tome nista lose. Mislim da svima treba biti jasno, ovo su dvije drzave i dva razlicita jezika. Srpsko-Hrvatski i obrnuta inacica ne postoje. Postoji Srpski i Hrvatski jezik. Mozemo se mi razumijeti ali to su dva razlicita jezika. Mislim da to nikoga ne bi trebalo smetati. Isto tako mislim da je ovdje rasprava skrenula u skroz krivu stranu i da vise nema nikakvog smisla.
|
|
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 04/11/2005 : 16:11:04
|
quote: Originally posted by marlowe kako se stvari odvijaju kao sto sam ocekivao i predvideo, ocekujem uskoro anketu na home page-u sa pitanjem da li vam smeta da citate stripove na srpskom, veliki procenat pozitivnih odgovora, prigodan topic na forumu u kom se objasnjava takvo stanje, uz par iznenadjenih postova, i prigodan komentar i zakljucak o ispravnosti markosovih odluka i neophodnosti bojkota srpskih izdanja. kao sto rece sandman, ovakvo stanje stvari me ispunjava tugom, ovde su na povrsinu isplivale neke ruzne stvari, a jedino me tesi moje iskustvo da oni koji su najglasniji i najzagrizeniji u medjunacionalnim razmiricama, najcesce jesu upravo oni koji u ratu(ratovima) nisu izgubili nikog niti pretrpeli nista strasno. iskreno se nadam da je takav slucaj i kod degmana, mifuga, ritmo_loccoa i ostalih.
na temelju cega, osim svojih urotnickih spika, imas zakljuciti da ce velik postotak ovog foruma deklarirano reci da mu smeta citati srpske stripove? uvjeren sam da 90% clanova ovog foruma zivo boli kurac za ovu temu jer su svi odreda liberali, hipici, demokrati, pacifisti i sve druge 'normalne' al masu 'mirne i tihe' skupine ljudi kojima je jednostavno svima zajednicno to - da ih za ovo stvarno boli kurac
vezano i za tvoje ocekivanje sljedece ankete ja cu prvi rec da mi NE SMETA citat srpski!! i krajnje je bezobrazno s tvoje strane uopce davati takve insinuacije na moj ili tudji racun! nisam ti ja nikakav nacist ni ustasa a da si procitao sto sam do sad pisao to bi valja i shvatio
i stvar vezana za tvoje urote nismo mi hrvati ujedinjeni i urotnicki usmjerni protiv vas srba koliko ti mislis tolko su ti krive te pretpostavke da mi vecina tvojih postova na ovu temu izgleda poprilicno frustrirano
kao dokaz tome iznosim ti ovaj topic di si jasno mogao vidjeti kako ljudi razmisljaju, i najvaznije - koliko ih je, sto razmislja isto (a to nije nista doli ideja vaznosti da se strip napokon radi i na hrv jeziku!)
imas trojicu, te si i potpisao na dnu uz 'iskrene' poruke nade da nam se mozda nesto ruzno nije dogodilo za 90ih + meni najmilije 'ostale' (a jasno, radi se o dosad tocno ne izbrojenim zlonemjernim ljudima koji citaju stripove i zele svojim susjedima pod svako cijenu - zlo)
|
|
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 04/11/2005 : 16:13:17
|
sramota je što se mi uopce moramo "opravdavati" da više volimo citati na hrvatskom... da koji srbin veli da više voli citati na srpskom, ja ne bi ima apsolutno ništa protiv toga niti bi mi to smetalo... zašto nekim srbima obrnuto smeta, to mi stvarno nije jasno... tj. jasno mi je, nažalost... |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29352 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 04/11/2005 : 16:13:34
|
desava se upravo ono sto sam predvideo. nazalost. no, krenimo redom.
Sorry, nisam odmah odgovorio, imao sam frku na poslu. Ali krenimo redom.
quote: Originally posted by marlowe ljudima koji tvrde da bolje razumeju engleski nego srpski mogu reci samo da su svetski fenomeni, i da bi trebalo to nekako da pokusaju da unovce. sto se tice jezika, cinjenica je da jezik koji se na ovim prostorima naziva srpskim, hrvatskih, bosanskim ili crnogorskim jeste jedan jezik. lingvistika je nauka, ima porecizne metode i kriterijume, i tu politika moze da utice samo na lokalnom nivou. ocekivanja da ce se nesto u buducnosti promeniti takodje su nerealna, moj klinac savrseno razume hrvatski na televiziji, a ja kad god sam obratio posebnu paznju na neki duzi govorni iskaz na istoj, retko sam naisao na i jednu rec koja bi bila problematicna.
U jezicne rasprave ne ulazim, nisam strucnjak, neka to rade strucnjaci. Mi sigurno ne radimo MV zbog jezika.
quote: Originally posted by marlowe sto se tice kvaliteta ken parkera, reci da je ludens sto puta bolji je smesno. oba izdanja imaju gresaka, prilicno nebitnih, ali izgleda da je rasiren trend da se knjiga ili strip ceni prema koricama i tome kako izgleda na polici. to nije nista cudno za danasnje drustvo, ali to ne bi trebalo podsticati. osim ako neko ne planira da izdaje samo fensi korice sa, recimo, kutijicom unutra umesto stranica teksta. kutijom za flasu, recimo. ja bih to kupio.
Pazi, ne cijeni se strip po tome kako izgleda na polici nego po tome sto je u njemu. Systemov KP je postao znatno bolji pojavom naseg KP. Tisak i sken se poboljsao, ubacili su i pjesmicu itd itd (mada prijevod je i dalje losnjikav i tipfelera ne fali) ali taj vanjski izgled je nesto sto cesto daje presudni moment pri kupovini. Ako je izvana los, nitko nece ni pogledati unutra. I sto je u tome lose sto zelimo da edicija bude lijepo dizajnirana i napravljena pa da 15 brojeva zaredom cine jednu kompaktnu cjelinu? Pogledaj kako systemov KP izgleda na polici, zaista je smijesno. Nije to neka sad tako strasna greska, moze se zivjeti i s tim, pogotovo jer je to jeftino izdanje na kioscima, ali cini mi se kao da ih nije briga ili ne znaju ili stede toliko na tisdku da svako malo mijenjaju tiskare pa svaki tiskar ima svoj format, pa odreze malo gore malo dolje pa kako ispadne. Ne znam. Nije bitno. Ali kao zamjerka stoji. I ne samo tu, nego npr. i kod Bica bozjeg. Svi su razlicitih dimenzija.
quote: Originally posted by marlowe sto se tice kvaliteta sistemovog magicnog vetra, dovoljno je pogledati sta je markos mislio i govorio pre nekoliko meseci, a sta govori sada. buduci da je tada, kao i danas, nastupao isljucivo kao zaljubljenik u strip, verovatno je neki opak haker koristio njegov nick. http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=17517&whichpage=5&SearchTerms=ni%2Cvetar
Pazi, systemov Windigo je daleko najbolji MV kojeg su napravili. Dosao je nakon onih katastrofalnih 7, ocekivao sam uzas, dobio nesto sasvim u redu. Slucajno, rekao bih, jer je tu crtao Frisenda koji ima dosta bijel crtez pa se crna boja ne moze previse "zapeci" i ne gubi se puno. Poslije je opet krenulo po starom, pogledaj brojeve 9-12, gdje su malo prljaviji crtaci kao Ramella ili Parlov. A i naslovnice su zeznuli. Plus, nimalo nebitno, u to vrijeme je Bernard trebao krenuti sa HC MV, pa sam bio opusten i nisam se previse sekirao, jer sam cekao njegovo izdanje.
quote: Originally posted by marlowe sto se tice mausa, kada sam ja napisao kako je to za mene najznacajnije izdanje te godine, markos se nije slagao. sad maus treba da dobije prime time na televiziji. pa, dobro jutro! kad je ovde izasao na tvom sajtu nije dobio nikakav tretman, ni stoti deo prostora koji je dobijao ocajni abaton. a domace izdanje mausa je besprekorno u svakom pogledu. pitam se zasto? konacno, razlike u trzistima ocigledno postoje. da bilo ko ovde napise kako zeli da izda bone, recimo, na srpskom zato sto taj strip treba da izadje na nasem jeziku, kako ga ne zanima sto je izasao u hrvatskoj, ne bi naisao na hvalospeve i tapsanje po ledjima kao nas vrli administrator, vec bi naisao na podsmeh, kritiku i bio bi proglasen ogranicenim nacionalistom. ja bih ga prvi takvim tretirao, i srecan sam sto su stvari u srbiji drugacije.
Gdje sam to rekao? Anyway, ako i jesamn, jasno je zasto, najznacajnije izdanje te godine za TEBE i SCG fanove, ali za Hrvate i ne pretjerano. Sto se tice tretmana, nitko mi nikad nije poslao naslovnicu, zato se nije pojavio na sajtu, ja ga nisam kupio posto imam original, napisao sam recenziju gdje sam ga nahvalio do bola. To sto ljudi vise pricaju o Abatonu nego o Mausu, to nije moja krivica. Sto se tice ovih nagadjanja, "sto bi bilo kad bi bilo", nema smisla to raditi. Opet, Beli Put je krenuo sa gastonom, pa ga nitko nije niti spomenuo dok nije krenula hajka zasto Libellus radi MV.
quote: Originally posted by marlowe kako se stvari odvijaju kao sto sam ocekivao i predvideo, ocekujem uskoro anketu na home page-u sa pitanjem da li vam smeta da citate stripove na srpskom, veliki procenat pozitivnih odgovora, prigodan topic na forumu u kom se objasnjava takvo stanje, uz par iznenadjenih postova, i prigodan komentar i zakljucak o ispravnosti markosovih odluka i neophodnosti bojkota srpskih izdanja.
Napisao sam odgovor, ali cenzirirat cu sam sebe. No, jasno je sto mislim na ovo.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 04/11/2005 : 16:17:33
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by Kruger pa ne moze biti tako brzo gotov , mogu nesto stvoriti za skup u Makarskoj
kako ne može,pa ne treba se sušiti sto godinakad je u vas kolinje...u mojih je uvijek bilo za krajem 11. mjeseca...ako se do tada dobro ne prosuši,bacit cemo mi kulen na gradele nasred sc-a u zg
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST,STAROST,ŽIVOT CILI!
isto tako negdje krajem 11 mjeseca , izgleda da je svugdje u to doba kulen ce biti napravljane do crs - a ali nece se dobro isusiti , mi ga malo izdimimo i onda na zrak , pa tek negdje u prvom , drugom mjesecu bude kako treba
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29352 Posts
Posted - 04/11/2005 : 16:19:20
|
quote: Originally posted by Kruger ljudi govore ovo ili ono , nesto je ispravno nesto nije , sam si kriv za to , ponekad pretjerujes , proganajs i optuzujes ljude bez veze no optuzbe da si antisrbin su pretjerane i ne znam od kud dolaze izennadio sam se kad su mi pojedinci poceli tako govoriti o tebi , no posto te ipak znam razuvjeravao sam ih , jedino ako mozda u zadnje vrijeme nisi promjenio stav
Proganjam ljude? Svasta. Od kud dolaze te optuzbe? Pa, recimo,... Marlowe?
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Posted - 04/11/2005 : 16:27:59
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by Kruger ljudi govore ovo ili ono , nesto je ispravno nesto nije , sam si kriv za to , ponekad pretjerujes , proganajs i optuzujes ljude bez veze no optuzbe da si antisrbin su pretjerane i ne znam od kud dolaze izennadio sam se kad su mi pojedinci poceli tako govoriti o tebi , no posto te ipak znam razuvjeravao sam ih , jedino ako mozda u zadnje vrijeme nisi promjenio stav
Proganjam ljude? Svasta. Od kud dolaze te optuzbe? Pa, recimo,... Marlowe?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
pa napisao si Duhu koji hoda da nema pojma , pa si napisao veberu da nije kompetentan , pa si panasoniku na onom topicu o MV - u rekao to sto si rekao i tako malo po malo stvaras sliku o sebi mislim ovo su svjezi primjeri , a ima ih , recimo , dosta , neki ce ti to odobravati , a neki nece Macan te ljepo savjetovao , a nije jedini , da se ne uplices previse u neke stvari , ali ti ne zelis ni cut , tvoj problem nitko ti ne moze zabraniti ja se ne zelim uplitati previse u ovu idavacko / lingvisticku raspravu iako imam svoje mislje o tome
zar stvarno ne postoji nikakva mogucnost suradnje izmedju hrvatske i srbije po pitanju izdavastva , ipak smo mi malo trziste |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Posted - 04/11/2005 : 16:33:48
|
sumnjam da Marlowe ima namjeru nekom nesto pricati iza ledja , da ima ne bi se pojavljivao na ovom forumu mislim da covjek ima neke primjedbe , a vjerovatno i neke nerasciscene nesuglasice s tobom , tvoje i njegove nesuglasice se nas ne ticu , no primjedbe o izdavastvu , valjda , da |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29352 Posts
Posted - 04/11/2005 : 16:46:42
|
to sto sam nekome nesto odgovorio nije proganjanje, sorry. Ja sam takav kaakv jesam, na Forumu sam kao i u stvarnom zivotu, ne stvaram ja sliku o sebi nego je onaj tko cita stvara na osnovu mojih postova. A tu sliku, koju taj netko zamisli u svojoj glavi, ja tesko mogu promijeniti, bila ona kriva ili tocna. Marlowe npr. misli da sam ja srbomrzac itd itd, a ja mislim da je on nesto benignija verzija cetnika, recimo liberalni cetnik. I nista sto nas dvojica napisemo nece promijeniti to misljenje. Sto se tice izdavastva, to sto sam postao izdavac treba znaciti da prestanem pricati na Forumu? Meni izdavastvo nije posao niti od toga zivim. kako sam se poceo baviti s tim, tako mogu i prestati, ako nista drugo, zena ce mi biti presretna, jos pogotovo kad bi se i ostavio sajta. Ako mislim da je nesto bijelo, je cu to reci, bez obzira na moju ulogu izdavaca. Jebe me se. Radije to nego trpjeti da me netko uvjerava da je to u biti crno.
Suradnja izmedju Hr i Scg po pitanju izdavastva? Ne znam. Marketprint i Lavirint dolaze u obzir, zasto ne. Dekara mi je prijatelji i nedavno sam mu napravio par usluga i ponudio pomoc oko nekih projekata. Marketprint postujem, pogotovo Zlatka koji, kao i ja, vec godinama dzabe radi strip vesti. Suradnje moze biti u smislu da se kolorni albumi stampaju zajedno, recimo da mi je to najrealnija varijanta. Preklapanje stvari nece sigurno biti tako cesto, ali ce se desavati. I ne vidim u tome problem. Inace, te price o "presutnom sporazumu izdavaca" mi strasno idu na onu stvar. Kao, Libellus je prvi prekrsio taj dogovor i sad to oznacava prekretnicu u izdavastvu i tko zna sto nas ceka sutra i kako ce se dalje nastaviti. Ma mozes mislit'. Kad je Marloweov idol Boban piratizirao Aster Blistoka i tako unistio Marketprintovu seriju albuma, to nema veze? Kad je System Comics prije par mjeseci piratizirao Sin City Belom putu ispred nosa, to isto nema veze? Naravno, jer oni se ne broje. Ali Libellus se zato napada drvljem i kamenjem. Kako li je samo dobronamjeran taj Marlowe.
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 04/11/2005 : 17:21:15
|
@ Kad je Marloweov idol Boban piratizirao Aster Blistoka i tako unistio Marketprintovu seriju albuma, to nema veze? Kad je System Comics prije par mjeseci piratizirao Sin City Belom putu ispred nosa, to isto nema veze?
Nije fer pominjati Beli Put u vezi sa piraterijom u Srbiji, jer Boban je u Belom Putu urednik i obavlja dosta poslova u vezi sa stripovima, ali Boban nije vlasnik Belog PUta i nema nikakve veze sa finansijama... Sta sada treba stalno prozivati Bobana, koji nema vise nikakve veze sa piratima... A isto i sam si rekao da je i tebi piraterija nekad bila ok, jer nije bilo boljih uslova, medjutim sad kad su se ti uslovi popravili i kad su ti neki ljudi prestali (barem Boban) da se bave piraterijom i presli na legalno izdavanje ti ih i dalje prozivas za iste stvari... Mislim da to nije u redu... E sad samo da se ogradim da ja nisam nikakav Bobanov obozavaoc ili spijun, nego mi vise ta jedna te ista prica ide na zivce...
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica... |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29352 Posts
Posted - 04/11/2005 : 17:27:33
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
@ Kad je Marloweov idol Boban piratizirao Aster Blistoka i tako unistio Marketprintovu seriju albuma, to nema veze? Kad je System Comics prije par mjeseci piratizirao Sin City Belom putu ispred nosa, to isto nema veze?
Nije fer pominjati Beli Put u vezi sa piraterijom u Srbiji, jer Boban je u Belom Putu urednik i obavlja dosta poslova u vezi sa stripovima, ali Boban nije vlasnik Belog PUta i nema nikakve veze sa finansijama... Sta sada treba stalno prozivati Bobana, koji nema vise nikakve veze sa piratima... A isto i sam si rekao da je i tebi piraterija nekad bila ok, jer nije bilo boljih uslova, medjutim sad kad su se ti uslovi popravili i kad su ti neki ljudi prestali (barem Boban) da se bave piraterijom i presli na legalno izdavanje ti ih i dalje prozivas za iste stvari... Mislim da to nije u redu... E sad samo da se ogradim da ja nisam nikakav Bobanov obozavaoc ili spijun, nego mi vise ta jedna te ista prica ide na zivce...
Ajde procitaj ponovo moj post. Lijepo si ovo izvadio iz konteksta i komentirao kako ti pase. Super. Ovdje govorimo "o preuzimanju tudjih junaka" i "presutnom dogovoru izmedju izdavacima". Tu je kao Libellus napravio presedan i prvi prekrsio primirje. Iz gore navedenih primjera se vidi da nije bas tako.
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 04/11/2005 : 17:35:49
|
quote: Originally posted by Markos
Ajde procitaj ponovo moj post. Lijepo si ovo izvadio iz konteksta i komentirao kako ti pase. Super. Ovdje govorimo "o preuzimanju tudjih junaka" i "presutnom dogovoru izmedju izdavacima". Tu je kao Libellus napravio presedan i prvi prekrsio primirje. Iz gore navedenih primjera se vidi da nije bas tako.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Ok moguce da sam protumacio kako ne valje, ali jednostavno ne bih zeleo da ljudi Beli Put skontaju u pogresnom kontekstu... jer meni dosta znaci ovo sto oni rade, posto mogu da imam odlicne stripove po duplo manjoj ceni od orginala i na jeziku koji bolje razumem od jezika na kom su izvorno radjeni....
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica... |
|
|
SANdMAN
Junior Member
Fed Rep Yugoslavia
401 Posts
Member since 16/09/2002 |
Posted - 04/11/2005 : 17:42:03
|
Primeri nisu dobri jer je rec o piratskom delovanju a Libellus je legalan izdavac. Pirati nemaju moralne obaveze, besmisleno je njegovu moralnost ispitivati jer ne postoji po defautlu.
Ne razumem zasto si toliko tvrdoglav i lepo ne priznas da nemas argumente za svoje postupke, sem cisto emotivnih i iracionalnih razloga. Umesto sto kreces da ratujes sa svima koji ih dovode u pitanje.
/ Reason is always a kind of brute force / |
|
|
altair
Average Member
Croatia
575 Posts
Member since 19/09/2005 |
|
Dreamlord
Senior Member
Haiti
1833 Posts
Member since 18/08/2005 |
Posted - 04/11/2005 : 17:44:46
|
Hehe. Mifugo ti si car najveci. Ok, niko ti nije rekao da si dvolican, vec da lepo kazes da ti izdanja smetaju na srpskom jeziku. Ako je tebi licemerno kupiti strip koji je na srpskom a pritom neces moci komsiji na oci da izadjes onda mislim stvarno...
Ovakvim izjavama, kao i kolega koji se streca na zvuk srpskog jezika , pokazujes da imas predrasude. To ne moze nikako da se obrazlozi jer je to predrasuda. U pitanju je Americki strip, preveden na srpski od strane prevodica iz Srbije koji se eto prodaje i u Hrvatskoj. Reci da zbog kupovanja sprskog stripa izdajes svoju zemlju je predrasuda a ujedno i veoma velika uvreda svima nama koji govorimo taj jezik na forumu. Jer ti brate generalizujes jedan jezik i zemlju sa individualcima...
I ne Markose, kolega nije uvredio samo cetnike nego i ostale srbe ali na provokacije ne treba odgovarati. Jer je pre svega vredjao nas jezik a samim tim ujedno i nasu kulturu...
He didn't understand the price. Mortals never do. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29352 Posts
Posted - 04/11/2005 : 17:46:33
|
Ok moguce da sam protumacio kako ne valje, ali jednostavno ne bih zeleo da ljudi Beli Put skontaju u pogresnom kontekstu... jer meni dosta znaci ovo sto oni rade, posto mogu da imam odlicne stripove po duplo manjoj ceni od orginala i na jeziku koji bolje razumem od jezika na kom su izvorno radjeni....
To je sasvim ok. Beli put je za sada napravio dosta, ako izdrze do kraja serijala koje su zapoceli, to ce biti velika stvar. I ja podrzavam Beli put u pokusaju da preobraze SCG strip trziste, ali ne podrzavam Bobana, niti podrzavam to da cinjenica da su oni izdali nesto znaci da to nitko u HR ne smije raditi.
Nego, ne mogu izdrzati... "posto mogu da imam odlicne stripove po duplo manjoj ceni od orginala i na jeziku koji bolje razumem od jezika na kom su izvorno radjeni...." u cemu je onda problem ako libellus napravi u hrvatskoj MV po duplo jeftinijoj cijeni od srpskog izdanja?
|
|
Dreamlord
Senior Member
Haiti
1833 Posts
Member since 18/08/2005 |
Posted - 04/11/2005 : 17:51:18
|
A argument koji smo nekolicina nas pokusala da brane je:
Nije pitanje da li je lepse citati na srpskom ili hrvatskom. Naravno da je vama bolje citati na hrvatskom. Ali ovde razni ljudi brane rezonovanje tipa Hrvatski kao prvo, onda engleski jer mi je mnogo bolji nego srpski jer slabo razumem jezik istocinih komsija. A neki su dodali da im i sam jezik budi predrasude od kojih ne mogu da citaju na ovom jeziku...
He didn't understand the price. Mortals never do. |
Edited by - Dreamlord on 04/11/2005 17:53:22 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29352 Posts
Posted - 04/11/2005 : 17:52:39
|
quote: Originally posted by SANdMAN
Primeri nisu dobri jer je rec o piratskom delovanju a Libellus je legalan izdavac. Pirati nemaju moralne obaveze, besmisleno je njegovu moralnost ispitivati jer ne postoji po defautlu.
Ne razumem zasto si toliko tvrdoglav i lepo ne priznas da nemas argumente za svoje postupke, sem cisto emotivnih i iracionalnih razloga. Umesto sto kreces da ratujes sa svima koji ih dovode u pitanje.
Tvrdoglav sam jer imam argumente. I uvjeren sam 100% da sam u pravu. Ako ti vidis nesto nemoralno u cinjenici da je legalan izdavac kupio prava za strip za vlastitu drzavu i krece u njegovo objavljivanje i prodaju u vlastitoj drzavi, to je onda tvoj problem. Da li je to pametno i sto ce to znaciti za strip scenu, o tome mozemo razgovarati, ali o nemoralu ne. Oprosti, ali tu nisi nimalo u pravu.
|
|
Topic |
|
|
|