forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Link kojeg Markos izriccito ne smije slijediti!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

Markos
Webmaster

Croatia
29353 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 04/11/2005 : 11:07:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger
Markosa optuzuju za antisrbstvo , no kazem svima da to nije istina , ima on drugih predrasuda i mana , ali nacionalnih ne

Hvala ti na ovome.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/11/2005 : 11:11:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
ali nacionalnih ne

ima,preferira više amere nego talijane

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST,STAROST,ŽIVOT CILI!

Go to Top of Page

dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 04/11/2005 : 11:41:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dule_car a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

Na kraju ce ispasti da ce naša djeca za 10ak godina medusobno moci komunicirati samo putem engleskog jezika, pošto ce ga bolje znati od bos./srp./hrv. jezika.

meni se uvijek cinilo da je to i cilj svega ovoga- ovcice je lakše kontrolirati kad su unutar cvrstih ograda (naše ovce nama, vaše vama).

te jezicne teme su u biti žalosne... inzistiranje na razlikama i namjerno stvarnje novih samo pokazuje kako smo svi mali- uvijek se bojimo da ce nas ONI (odaberi po želji "_____") pojesti... ONI su NAMA, ONI su prvi poceli, ONI nama uvijek TO rade a MI njima ništa krivi... da i MI njima vratimo...

Govorim i pišem sve ex-yu jezike (kolko god da ih ima) osim što makedonski moram 2x procitati:))...i to mi služi na cast a ne sramotu... To znanje (+engleski) cu i svojoj djeci prenjeti tj. vec prenosim, a ne da se izgube kad predu granicu (a granica na svakih pola sata;))...

za kraj, moram reci da me degman najviše razocarao (a bio e tako kul tip) sa svojim strepnjama...to e stvarno vrhunac. priznajem mu to da se on barem ocitovao a ima ih još koji se prave fini...

to e to

---there is no spoon--- (a viljuske?)

Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/11/2005 : 11:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
desava se upravo ono sto sam predvideo. nazalost.
no, krenimo redom.
ljudima koji tvrde da bolje razumeju engleski nego srpski mogu reci samo da su svetski fenomeni, i da bi trebalo to nekako da pokusaju da unovce. sto se tice jezika, cinjenica je da jezik koji se na ovim prostorima naziva srpskim, hrvatskih, bosanskim ili crnogorskim jeste jedan jezik. lingvistika je nauka, ima porecizne metode i kriterijume, i tu politika moze da utice samo na lokalnom nivou. ocekivanja da ce se nesto u buducnosti promeniti takodje su nerealna, moj klinac savrseno razume hrvatski na televiziji, a ja kad god sam obratio posebnu paznju na neki duzi govorni iskaz na istoj, retko sam naisao na i jednu rec koja bi bila problematicna.
sto se tice kvaliteta ken parkera, reci da je ludens sto puta bolji je smesno. oba izdanja imaju gresaka, prilicno nebitnih, ali izgleda da je rasiren trend da se knjiga ili strip ceni prema koricama i tome kako izgleda na polici. to nije nista cudno za danasnje drustvo, ali to ne bi trebalo podsticati. osim ako neko ne planira da izdaje samo fensi korice sa, recimo, kutijicom unutra umesto stranica teksta. kutijom za flasu, recimo. ja bih to kupio.
sto se tice kvaliteta sistemovog magicnog vetra, dovoljno je pogledati sta je markos mislio i govorio pre nekoliko meseci, a sta govori sada. buduci da je tada, kao i danas, nastupao isljucivo kao zaljubljenik u strip, verovatno je neki opak haker koristio njegov nick.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=17517&whichpage=5&SearchTerms=ni%2Cvetar
oko argumenta kako postoji odbojnost prema ekavici zato sto su citaoci iz hrvatske sve stripove morali da citaju na njoj, jer, eto, u svoj toj nepravdi njihovi izdavaci nisu mogli da dobiju nista od toga, mogu samo reci da bilo ko ko poznaje istoriju stripa na ovim prostorima ovo moze shvatiti iskljucivo kao politicku izmanipulisanost. dovoljno je samo pogledati koliko genijalnih i vrednih stripova nije uopste izaslo u bivsoj drzavi, dakle bili su na raspolaganju, i shvatiti da je problem bio u agilnosti hrvatskih izdavaca i njihovom poimanju stripa.
oko toga da su na ovom topicu vredjani iskljucivo cetnici ja sam ponosan sto niko nije reagovao na isti nacin, zamenivsi samo uloge. to dosta govori o ovdasnim forumasima.
sto se tice mausa, kada sam ja napisao kako je to za mene najznacajnije izdanje te godine, markos se nije slagao. sad maus treba da dobije prime time na televiziji. pa, dobro jutro! kad je ovde izasao na tvom sajtu nije dobio nikakav tretman, ni stoti deo prostora koji je dobijao ocajni abaton. a domace izdanje mausa je besprekorno u svakom pogledu. pitam se zasto?
konacno, razlike u trzistima ocigledno postoje. da bilo ko ovde napise kako zeli da izda bone, recimo, na srpskom zato sto taj strip treba da izadje na nasem jeziku, kako ga ne zanima sto je izasao u hrvatskoj, ne bi naisao na hvalospeve i tapsanje po ledjima kao nas vrli administrator, vec bi naisao na podsmeh, kritiku i bio bi proglasen ogranicenim nacionalistom. ja bih ga prvi takvim tretirao, i srecan sam sto su stvari u srbiji drugacije.
kako se stvari odvijaju kao sto sam ocekivao i predvideo, ocekujem uskoro anketu na home page-u sa pitanjem da li vam smeta da citate stripove na srpskom, veliki procenat pozitivnih odgovora, prigodan topic na forumu u kom se objasnjava takvo stanje, uz par iznenadjenih postova, i prigodan komentar i zakljucak o ispravnosti markosovih odluka i neophodnosti bojkota srpskih izdanja.
kao sto rece sandman, ovakvo stanje stvari me ispunjava tugom, ovde su na povrsinu isplivale neke ruzne stvari, a jedino me tesi moje iskustvo da oni koji su najglasniji i najzagrizeniji u medjunacionalnim razmiricama, najcesce jesu upravo oni koji u ratu(ratovima) nisu izgubili nikog niti pretrpeli nista strasno. iskreno se nadam da je takav slucaj i kod degmana, mifuga, ritmo_loccoa i ostalih.

Edited by - marlowe on 04/11/2005 14:35:35
Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 04/11/2005 : 12:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Markosa optuzuju za antisrbstvo , no kazem svima da to nije istina , ima on drugih predrasuda i mana , ali nacionalnih ne

Hvala ti na ovome.

Kako ono pise u Evandjelju?

"I vuk i jagnje ce zajedno leci...."

Pokajte se, pokajte!

No Life Till Leather
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 04/11/2005 : 12:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
quote:

Prvo: Beli Put nema monopol. Drugo: Beli Put je ambiciozno krenuo, ali pitanje je koliko ce izdrzati. Nitko nema TOLIKO puno novca na bacanje. Mogu dugo izdrzati, a i ne moraju. Zavisi od prodaje. Vidjet cemo za godinu dvije. Kupili su prava za 200 naslova, kao u kompletu, pa sve skupa jako jeftino? Jako jeftino u tim razmjerima je cifra od recimo 60.000 Eura. Ali svejedno, jer trece: Libellus, dokle god sam ja u njemu, ce izdavati stripove koji se meni svidjaju, bez obzira izasli oni u Srbiji, Sloveniji ili Bih ili netko na njih kupio prava ili ga netko misli objavljivati. Apsolutno me to ne zanima. Maus je izasao u Sloveniji i SCG? Sjajno, svaka cast. Ali to nije razlog da ga mi u Hrvatskoj nemamo i da se za njega ne zna u sirim krugovima. To je jedan od najznacajnijih, ako ne i najznacajniji strip SVIH VREMENA a prakticki je nepoznat. Maus zasluzuje emisiju u prime timeu na HTVu kao i Corto, zasluzuje biti u izlogu svake iole bolje knjizare, a ne u dvije stripoteke. Watchmen ista stvar. Ja cu ga kad tad objaviti u macanovom prijevodu. Macanov sam fan, watchmen sam fan, hocu to imati. To sto ce izaci u SCG uskoro, vrlo vazno. Human target, Biukovicevo remek djelo, isto, kad tad. Y the last Man, sa Parlovom i Sudzukom, kad tad. Zato sto je do toga meni stalo i ja to hocu imati na svojoj polici u *bas tom obliku* i *bas tom prijevodu*!
Eto.

"L'Etat c'est moi"
Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 04/11/2005 : 12:29:49  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
jang, pogodio si bit. ali, ne znam mislis li o tome kao o necem negativnom ili pozitivnom.

meni je to pozitivno. covjek ima novca da ostvari svoje zelje/snove. a to nama ne moze nastetit.
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 04/11/2005 : 12:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Kako nisam prisutan na forumu od marta meseca i nisam gledao stare izjave Markosa, po ovom linku sto je Marlowe postovao vidi se da tu ima mnogo kontradiktornosti u izjavama...

Takodje se za ovaj svetski fenomen potpuno slazem. To treba da se unovci.

He didn't understand the price. Mortals never do.
Go to Top of Page

CortoMaltese
Average Member

Croatia
792 Posts

Member since 16/03/2003

Posted - 04/11/2005 : 12:47:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit CortoMaltese's Homepage  Send CortoMaltese a Private Message
Ma o cemu mi pricamo? "Klinci bolje kuze Engleski nego Srpski?" " Smeta nam ekavica?" Gluposti.. Kako ga kuze i kako im ne smeta kada se vikendom popnu na stolove i urlaju uz narodnjake? A vecinom su to isti oni koji ce sutra urlati uz Thompsona. Pa ti vidi...

Heroji...Ne trebaju vam puške ni pištolji.
Samo cisto srce, i niceg se ne boj!
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/11/2005 : 12:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
markosu se cudim odakle mu volja odgovarati više i dokazivati nešto,jang,daj mi objasni tvoj post-država,to sam ja...ja razmišljam isto kao markos,dakle,objavljivao bih ŠTA JE MENE VOLJA i KAKO TREBA BITI,NE STRIPOVE koje markos misli izbaciti,jer su nam ukusi totalno razliciti,volio bih prije sc nego hc...naravno,za to treba pineza koje nemam..ali,markos je spomenuo primanja dade,gastona i svoja,ne plivaju u lovi,ali za naše standarde imaju višaks kojim ocito znaju šta ce...ja bi npr.volio da su izbacili nik raidera koji je prije bio objavljen,on se odlucio za mv...njegov problem,njegova stvar,tko oce neka kupi,tko nece ne mora...nije mi jasno zbog cega treba pisati sto i jedno objašnjenje...probajte zaraditi,opljackajte banku,igrajte loto,udajte se bogato,eto vam love pa objavljujte šta vas je volja,pustite one koji to žele i mogu raditi...ovako dok strip još nije ni izašao,nema smisla...

Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 04/11/2005 : 12:58:41  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message
ja stvarno ne znan zašto braci srbljima (nekima, da se razumimo, necemo generalizirati) smeta što nami više odgovara citat stripove na rvackon... tu bi psiholozi imali dosta toga reci...
a što se razumijevanja, ocito je da ipak imate problema s razumijevanjem hrvatskoga jerbo ste to s engleskim potpuno krivo svatili... no možda to i nije posljedica jezika nego necega drugoga...
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 04/11/2005 : 13:02:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
Družino, ukenjat ce te ovaj fenomenalan site...

http://www.stripovi.com/sivigrad.asp
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/11/2005 : 13:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by Rico

bilo je i gorih stvari

Go to Top of Page

dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 04/11/2005 : 13:06:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dule_car a Private Message
quote:
Originally posted by Rico

ma neee, poslje je neko vrijeme sve cistije- jerbo niko s nikim ne razgovara

to e to

---there is no spoon--- (a viljuske?)

Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2848 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 04/11/2005 : 13:09:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message
quote:
Originally posted by Dreamlord

Kako nisam prisutan na forumu od marta meseca i nisam gledao stare izjave Markosa, po ovom linku sto je Marlowe postovao vidi se da tu ima mnogo kontradiktornosti u izjavama...

Zapravo ni nema. Tad smo bili neki jos sretni, jer nas je ovo hc izdanje cak malo iznenadilo (ocekivalo se losije). Bio je vidan napredak prema softu. No najbitnije je to, sto se neke greske tolerirale, a to samo zbog pocetka izdavanja u hc.

Posto se u narednih 6 brojeva ni jedna jedina stvar nije popravila, a nesto je postalo cak losije (recimo naslovna br. 9!!!), tu je sta je.

Dodacu jos da cu i dalje kupovati Systemovog Magica (svidja mi se da se radi one epizode only), nabavicu cak i 1-7, ali ruku na srce - i meni smetaju neke dosad vec hiljadu puta ponovljene stvari.

Jack the Black.
Go to Top of Page

Corto_Maltese
Average Member

997 Posts

Member since 15/02/2005

Posted - 04/11/2005 : 13:19:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Corto_Maltese a Private Message
U vreme komunizma vrsilo se centralisticko planiranje, i prema njemu proizvodnja, kada bi se proizvelo "gledalo" bi se kome i kako prodati, nije bilo istrazivanja trzista, nisu se uocavale potrebe ljudi, vec vazno je bilo ispuniti plan da se sto vise proizvede (Najbolji primer, apsurda, jeste nekadasnji SSSR, kada je odluceno da se proizvede odredjen broj tona celika namenjenog zeleznicama, fabrike da bi sto pre ispunile zadati plan i dobile pohvale od CK, sibnuli proizvodnju u velike kalupe, koji uopste nisu odgovarali za zeleznicke sine, ali plan je bio ispunjen)
A propo ove kompletne price, napisah prethono, danas svaki normalan preduzetnik (a smatram da je Markos takav) ispita trziste na nacin koji on smatra da je najbolji. Tesko je nekom ko je relativan pocetnik u nekom poslu da unajmljuje skupe agencije za istrazivanje trzista, zato Markos imao ovde idealnu priliku da osetio sta ce ko da kupi, tako da ima istine kada Markos kaze da ce da proizvede ono sto on zeli i voli, jer sreca (verujem i znanje) je u tome sto covek voli svoj posao i ima direktan kontakt sa "potrosacima".

Kada je u pitanju ekonomija, tada se ne poznaju granice!

Na svako trziste treba plasirati proizvod koji odgovara svim karakteristikama tog trzista, tako npr. Politikin zabavnik, ako zeli proboj na trziste Slovenije treba da ide na Slovenackom, itd., itd.,

Neko spominje fair play, da li je on ikad u bilo cemu postojao!?

Halo Bing, kako brat?
Cijena prava sitnica!

www.marketing2510.blog.com
Go to Top of Page

Slovenac
Senior Member

Slovenia
1759 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 04/11/2005 : 13:30:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Slovenac a Private Message
[quote]Originally posted by globinjo

...probajte zaraditi,opljackajte banku,igrajte loto,udajte se bogato,eto vam love pa objavljujte šta vas je volja,pustite one koji to žele i mogu raditi...ovako dok strip još nije ni izašao,nema smisla...

[/quote

Jesi li ti možda nešto šetao Ljubljano za praznike???
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 04/11/2005 : 13:31:54  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
cuo sam da su to janica i ivica uklizali...

http://zveles.blogspot.com/
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/11/2005 : 13:46:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by tom1979

quote:

sto ces , ni ja ne razumijem tebe , pa nisam koristio faks da bi se uspjenio , stovise nisam se ni pejnio

opustise malo i uzivaj

Opusti se ti i uživaj. Da imalo koncentriranije citaš, vidio bi da ja nisam nijednom spomenuo svoj fakultet, a kamoli da sam bio ironican. Samo sam primijetio da si ti odjednom ispalio kad je netko drugi spomenuo da je to o cemu pricam pomalo u mojoj struci, jer sam diplomrao kroatistiku (nakon cega je još par ljudi, ukljucujuci mcn-a, spomenulo svoje Filozofske fakultete - na njih nisi ispalio, primjecujem?).
U tvom postu me zasmetalo samo to što pišeš prilicno nepovezano, nejasno, nabacuješ nizove nesmislenih ulomaka i misli, odvojenih zarezima. Tako da je uopce smiješno citati tvoje zajedljive i uvredljive komentare, usto na potpuno pogrešno protumacene izjave. Citaj thread u kojem pišeš.

gle , ovako , tesko je sad objasniti ovdje tko je kriv , a tko nije
ako imas potrebu mozemo , a i ne moramo , ovo razjasniti ko ljudi uzivo
glupo je nekog optuzivati da povrsno prati topic
napisao sam , da sam se javio kako bi obranio svog prijatelja , nisi dobro pratio pa ti je to promaklo , dakle povrsno prati topic
zasto nisam napao Macana
on nije nikom nista prigovarao , a kamol mom frendu , a ako je , onda mi je to promako i kriv sam
tvoj prijatelj je napao mog legu i to pomalo zlobno , spominjuci tebe

moje nepovezano pisanje bez niti je nekom jasno , a nekom nije
mozda bi te iznenadila cinjenica da postoje ljudi kojima nije jasan tvoj stil , ne brini meni osobno ne smeta tvoje znanje i ravanje , samo mi je zasmetala tvoja rekacija
cuj , mene je zivot naucio da se treba boriti , pa je reakcija ispala tako kao je

zakljucak , opcenito nemam nista protiv tebe , niti tvog stava , ali me smetaju na ovom topicu pokusaji omalovazavanja pojedinaca , pa sam zato ponekad cinican , sarkastican ili zloban , uglavnom humotistican kad se radi o ljudskoj gluposti tipa - gle onog vidi ga , kakav je i kako je mali , a vidi mene kako sam velik i pun sebe

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/11/2005 : 13:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

Krugeru legendo! Što te nije bilo tako dugo?

Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

pa eto , bilo je posla u ovih par mjeseci , prvo smo uzivali u suncu i moru , pa smo poceli raditi
trebalo je iskopati sav krumpir , pripremiti zimnicu , obrati kukuruze , pokupiti orahe , obrati grozdje i jabuke , napraviti vino , ispeci rakiju , pripremiti ogrijevno drvo , posijati jecam
ostalo je jos samo pravljenje kobasica , cvaraka i kulena
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/11/2005 : 13:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
ostalo je jos samo pravljenje kulena

ponesi kulen na crš

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/11/2005 : 13:58:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by perper

quote:

odkud znas sto je covjek dozivio da bi postao takav kakav je
bar je iskren i nije licemjer , izrekao je svoj stav , a da nikog previse ne dira , a upravo je tako zato to sto ipak cita srbske stripove i potdrzava jednog srbskog izdavaca i voli njegov stil humora , nije tako crno kako ti zelis prikazivati

ima i ljigavaca koji ce ti se smjeskati u lice i glumiti nekog takozvanog liberalno nastorjenog lika , a iza ledja pricati svasta , no zivimo u takvom svijetu i moramo se nositi s licemjerjem , ljigavoscu i mnogim drugim negativnostima

Krugeru, stvarno si u pravu...ali, stvarno...
Mislim da je mnogo bolje kad covek otvoreno kaze sto ga muci i sto mu je na srcu, no da mi izigrava ljubitelja (recimo) srpskog naroda koji se bavi kolekcionarstvom tako sto skuplja slicice iz perioda Stefana Nemanje ili klikere iz vremena Milosa Obrenovica.
Ako sta na svijetu mrzim, e to su oni koji te tapsu po ramenu, a iza ledja kazu da su svi (recimo) Srbi isti, i da treba da vise na onom drvetu.
Covek je vjerovatno stvasta prezivio i boli ga to. Ko i svakog koga je ovaj(onaj) rat opekao... Ko njemu moze zabraniti (i treba li uopste) da napravi svoj izbor i da kaze ovo hocu, ovo volim, a ono necu?
Sto bi ja (ili neko drugi) njega ubedjivao da svi Srbi nisu isti i da je to sve malo drugacije itd.? Nemam nameru. Neka se sam uveri (ili ne uveri)...

A sto se tice jezika, meni nikad nije smetao i nikad mi nije pravio nikakav problem. Cak sta vise, zadovoljstvo mi je sto znam jos jedan jezik vise. To je uspeh za mene, a neuspeh za one koji imaju problem sa tim. Radim u prosveti i znam da ima problema kod klinaca sa razumevanjem hrvatskog jezika. To je samo po sebi dokaz da su Hrvatski i Srpski razliciti jezici sa slicnostima (malo vecim u odnosu na ostale slovenske jezike).
Problem je u ispiranju mozgova. Treba eksperimentisati na klincima, kojima nisu isprani mozgovi. Das "Druzbu Pere Kvrzice" deci ko lektiru u skoli i napravis sam sebi problem. Tj. ubijem se od prevodjenja rijeci deci. Ta deca nisu imala dodira sa Hrvatskim jezikom. Sta to znaci?
Jos na studijama sam imao veliku polemiku koja se pretvorila u obostranu netrpeljivost sa profesorom Decije knjizevnosti.
Tom konju (kome je ispran mozak) sam rekao da je suludo da se daju deci izvanredna djela hrvatskih decijih pisaca, a da se pritom ne prevedu na srpski jezik. Covek je prosto zapjenio na mene kako sam preterao i kako je to prosto za razumjevanje. Ja sam mu rekao da takvi kao on trebaju da rjese taj problem a ne da zavlace i sami sebe i decu koja tesko razumevaju hrvatski i da razdvoje dva jezika i da djeci budu dostupne te knjige i na srpskom. Budala nista ne kapira! Misli da ako on nesto razume, i ako je to njemu normalno, da moraju deca koja su rodena posle rata i raspada SFRJ da sasvim fino i lagano citaju na Hrvatskom. E, zbog takvih budala Srbi imaju problem sa nerazumevanjem ovog problema.

A sto se tice Magicnog V(j)etra...nema sanse da ga propustim kad ga Libelus izda. Zbog naslovne strane Parlova, zbog kvaliteta u koji sam siguran, zbog redovnog izdavanja, zbog toga sto mi je pored Texa omiljeni strip I zbog toga sto SAM UBEDJEN DA CE SC KAD TAD PRESTATI DA GA IZDAJE.

mislim da je ovdje kod nas veci problem anglizacija , nitko ne obraca paznju na nju i na to koliko se engleski jezik uvlaci na ove prostore
u nas je jos uvjek problem sluzbena gramtika , ja jos uvjek ne znam da li se pise srbski ili srpski ili pak necu ili ne cu , jedni pisu ovako , a jedni onako
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/11/2005 : 14:01:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:
nekad su ljudi zbog ovakvog pisanja letjeli van , valjda ti nitko nece odgovoriti na slican nacin , pa ces dobro proci

Covjek nije nikoga uvrijedio, osim cetnika. S tim mogu zivjeti. Isto bi bilo da je neki Jovo Stevanovic napisao za ustaše.

to je sve pohvalno , mislim odredjena tolernacija prema izrazavanju ljudskim patnjama koja su prozivljena
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/11/2005 : 14:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

quote:
ostalo je jos samo pravljenje kulena

ponesi kulen na crš

pa ne moze biti tako brzo gotov , mogu nesto stvoriti za skup u Makarskoj
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/11/2005 : 14:14:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

Hvala ti na ovome.

ljudi govore ovo ili ono , nesto je ispravno nesto nije , sam si kriv za to , ponekad pretjerujes , proganajs i optuzujes ljude bez veze
no optuzbe da si antisrbin su pretjerane i ne znam od kud dolaze
izennadio sam se kad su mi pojedinci poceli tako govoriti o tebi , no posto te ipak znam razuvjeravao sam ih , jedino ako mozda u zadnje vrijeme nisi promjenio stav
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000