forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Link kojeg Markos izriccito ne smije slijediti!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts

Member since 22/07/2002

Posted - 05/11/2005 : 13:54:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Witchblade a Private Message
Dreamlord:

Ay, caliente!

Kakve veze ima moj post s temom? Nikakve. Kao ni mnogi drugi postovi ovdje. Ali je ljepsi od mnogih drugih postova ovdje

There's a lot of ugly things in this world, son. I wish I could keep 'em all away from you. That's never possible. -- Atticus Finch
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/11/2005 : 13:56:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
KARAMBA I KARAMBITA!

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 05/11/2005 : 14:00:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
OUUUIOEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST,STAROST,ŽIVOT CILI!

Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 05/11/2005 : 14:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Sandi evo samo nekih od naslova:

V for Vendetta, Watchmen, Batman B&W, Batman No Man's Land, Swamp Thing par trejdova. Svi ovi trejdovi su bili stari reprinti koji su stampani na maltene novinskom papiru. Kasniji reprinti su bili na znatno boljem papiru. E sada ako trejd nije 1st print onda nema vrednost za kolekcioniranje. Ima tu terjdova koji su dosta stari... Kupljeni su na clearance rasprodajama i prodaju se po cover price. Nije fer. Ali ljudima ne smeta jer do sada nisu imali ni cover price...

Kad kazem feleri ne mislim na greske u stampi nego isavijane korice, ispucao povez, iskrzanost. To se desava kad strip stoji u radnji dugo ili se osteti u secanju i slicno. Meni ovo ne smeta da kupim. Kupujem polovne stripove stalno ali mi smeta kad ga neko prodaje kao nov.

Jer kapiras o cemu pricam Sandy. Kada se istrebuje neki run i Ameri puste novi reprint onda starima pada cena ako su losijeg kvaliteta...

He didn't understand the price. Mortals never do.

Edited by - Dreamlord on 05/11/2005 15:35:01
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 05/11/2005 : 14:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Heheh. Mui Caliente Witch...

Necessito a plantar un pino con la senorita!

Edited by - Dreamlord on 05/11/2005 14:08:08
Go to Top of Page

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 05/11/2005 : 14:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
Kapiram.

Hvala na pojasnjenju. Ja te megapopularne sa reprintima ionako i ne kupujem. A i kad kupujem jurim uvek novo izdanje.

I ne uzmam iskrzani, osteceni primerak, uvek trazim da mi daju drugi s lagera.

/ Reason is always a kind of brute force /
Go to Top of Page

Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts

Member since 22/07/2002

Posted - 05/11/2005 : 14:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Witchblade a Private Message
@Dreamlord

:-D Convengo. Plantar un bosque entero!

There's a lot of ugly things in this world, son. I wish I could keep 'em all away from you. That's never possible. -- Atticus Finch

Edited by - Witchblade on 05/11/2005 14:11:50
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 05/11/2005 : 14:12:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Pazi,

Ja cu da kupim iskrzani primerak ali neka mu stavi pola cene. Odmah kupujem ne patim od kolekcionarstva i glancera i slicno. Ali ne mozes da me lazes u oci. Najgore u celoj prici je sto sam ja na sajmu bio u subotu kada se mnogo stvari prodalo i ostalo je bas dosta felera...

Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 05/11/2005 : 14:13:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Haha. Witch legendo. Cekaj da vidis sad kad postujem Serenu Spice.

Mislim da ce neki ovde da riknu a i topic dobija bar jos 5 strana!

Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 05/11/2005 : 14:16:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message

Ajde sad...

Go to Top of Page

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 05/11/2005 : 14:18:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
Bio sam i ja u subotu i sve sto sam kupio bio je glancer, sa racka. Nisam nista menjao. Imali su cak dva glanc nova Highwatera, drugi je pazario Marko Stojanovic.

Nemam utisak da se stripovi nabavljaju osteceni (ili eventualno samo ti stariji, opste poznati naslovi koje si spomenuo). Trebalo bi imati u vidu da je ipak velika prohodnost ljudi i stvari su, ako vec nisu oscecene u transportu, izlozene ispitavanjima mase. Jutros sam bas osacovao primerak Gaimanovog Mirrormask Ilustrovanog Scenarija i ostecen je preko svake mere. Ali sigurno imaju glancer na lageru ili ce ga dobiti u sledecoj turi, ako je ovo jedini preostali primerak.

Edited by - SANdMAN on 05/11/2005 14:30:32
Go to Top of Page

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 05/11/2005 : 14:33:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
Malo je drugaciji sistem kod nas i u Americi: strip je strip i kosta isto bez obzira na stepen ostecenosti. Sto ne zadovolji tebe ili mene zadovoljice nekog manje zahtevnog. Popust na ostecenost neces dobiti, vec trazi drugi, ocuvaniji primerak sa lagera ako imas i najmanju zamerku.

Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 05/11/2005 : 14:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by marlowe
naravno da ste imali pirate, i pored "velikih razlika u mentalitetu".
svakako da ih je ovde bilo vise, i cinjenica je sto kaze sendmen da su bili cak i drustveno pozeljni, u nekim slucajevima je prakticno i drzava stajala iza njih. ja vec dugo trazim hrvatski sin city, u 4 toma, izasao '94. ima i drugih naslova, valjda ih je radio milicevic, ko ce ga znati. ima neko sin city?

Ne znam, ako je i bilo pirata (macane?), to je u zanemarivoj kolicini u odnosu na npr Bobana koji sam kaze da ih je napravio preko 400.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy

400 pirata??? Aj nek neko nabraoji bar pola i svaka mu cast...

...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica...
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 05/11/2005 : 14:50:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Mozda je i napravio 400 pirata, ali to nisu bili stripovi {:)]

Koliko je njegovih piratu u stripu, moze se nabrojati na prste...

Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 05/11/2005 : 14:54:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
ma aj nek neko nabroji 100 piratskih strip izdanja i svaka mu cast...

...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica...
Go to Top of Page

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 05/11/2005 : 15:03:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
Ako racunas da je bilo bar pet izdanja u svakoj Bobanovoj piratskoj kompilaciji, nije problem nabrojati ni 200

Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 05/11/2005 : 15:10:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Tako je

Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15633 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 05/11/2005 : 18:24:07  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:
Originally posted by Dreamlord

Ajde sad...

JOJ MOJE SRCEEEEE

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 09/09/2003

Posted - 05/11/2005 : 19:16:04  Show Profile Show Extended Profile  Send realist a Private Message
pih,pa nije baš za padanje ;)

Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi.
Go to Top of Page

Ritmo_Loco
Starting Member

3 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 05/11/2005 : 19:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Ritmo_Loco a Private Message
Odlicna slika!

A sad malo o predrasudama.

Iskreno,imam neke predrasude o Srbima.
Ali,to nisu one kao
"Svi Srbi imaju šiljate glave jer im je indeks lubanje toliki i toliki."
ili kao
"Svi su Srbi lijena gamad koja nije sposobna za ništa osim uzgajati svinje."

Sacuvaj me,Bože,takvih pomisli.

Moje su predrasude puno benignije,a neke se ticu kvalitete srpskih strip izdanja.
Primjera radi,ako u jednu ruku uzmete Libellusovog "Ken Parkera",a u drugu Systemov "Magicni Vetar" i ignorirate ekavicu u naslovu,opet cete lako razluciti hrvatski proizvod od srpskog.
Jednostavno,"Magicni" ima nešto srpsko u izradi.

Nema ovdje ništa rasisticko,pružit cu vam slican primjer iz svog posla.
U stvarnosti sam vozac autobusa za jednu hrvatsku prijevoznicku tvrtku i u svojoj desetgodišnjoj karijeri vozio sam buseve i francuske i njemacke proizvodnje i naucio sam ih raspoznavati jer mi je to posao i svakodnevnica.
Ali,ovu razliku znaju prepoznati i moji putnici jer francuska vozila odišu francuskim duhom koji na prvo mjesto stavlja udobnost i mekocu dizajna,dok njemacka dostojno predstavljaju njemacku cvrstocu i težnju prema maksimalnoj efikasnosti.
To ne znaci da su Nijemci govna,a Francuzi facetine.

Isto tako,to što u Srbiji nema albuma u boji koji se može usporediti sa "Zekanom" u izdanju More Comicsa ili što nema crno-bijelog albuma koji bi se mogao usporediti sa "Strašnim vicom" iz Biblioteke Q ili što nema sveske za usporedbu s "Astonishing X-men" LM Informatike ili što nema niceg za usporedbu s bilo kojim Ludensovim izdanjem ne znaci da su Srbi govna.

Ali to su sve cinjenice,a ja si nekako pokušavam objasniti kako je moguce da se u Srbiji ne može proizvesti normalno strip izdanje,nego vec godinama dobijamo poluproizvode i tu nastaju moje predrasude.

Iskreno,teško mogu zamisliti nekog srpskog Markosa kako vraca u tiskaru tek pristigla izdanja zato jer su korice hrapave.
Mislim da u Srbiji takvi detalji ne igraju ulogu,jer su neke druge stvari jednostavno važnije.

Uziman je Marketprintov "Krejzi Ket" kao primjer dobrog izdanja,pa i on izgleda kao da je izašao u Biblioteci Nostalgija.

Kad je Beli put izbacio prvi TPB bilo je puno rijeci hvale,pomislio sam "Evo,napokon nešto pošteno iz Srbije",pa kad sam vidio to smece u stvarnosti,iskreno sam se razocarao.Jer jedni drugi naši susjedi,Talijani, imaju sve te naslove prevedene, pa se njihova izdanja razlikuju od americkih samo u jeziku.

A srpska izdanja se razlikuju u puno i previše stvari da bi opravdavala svoju cijenu.
Možemo se svi zavaravati da je to baš to,ali nije i nece biti još neko vrijeme.

I ovo govorim nezavisno o jeziku na kojem je strip izdan i nezavisno o cetnikovanju njegovih izdavaca na ovim stranicama.

Takoder,vjerujem da ce doci bolje vrijeme kad ce stripovi u Srbiji dobijati izdanja kakva zaslužuju i kad ce ih izdavati neko normalan,a ne neki Beli orao,pardon,put.

Dotad puno podrške hrvatskim izdavacima koji svakim novim izdanjem pomicu granicu kvalitete.

I puno podrške momcima kao što su degman i mifugo za koje vidim da vole strip,ali i normalno razmišljaju.

Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 05/11/2005 : 19:54:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
sa ovim postom se ne mogu složiti.
Marketprintovi Tornjevi su napravljeni u Saf-ovoj tiskari u Kopru, isto kao i Tex-ov Gigant od Strip Agenta i još puno SA albuma. I šta fali Tornjevima???
Isto tako LMI- jevi Ultimati nisu ništa posebno. Ovih naših par komada mi je boljih.
dakle teorija ne valja potpuno.
uglavnom kvaliteta izdanja raste svuda, ali to je povezano i sa vecom cjenom stripova

Edited by - jang on 05/11/2005 20:08:01
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 05/11/2005 : 20:05:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Lepo da priznajes jer se to vidi iz tvojih postova.

Sto se tice tvojih komentara vezanih za izdavace to je opet potpuno subjektivna stvar. Nekom je vazna korica, nekom je vazan povez a nekom je vazno sta je u stripu. Pazi mene ne interesuje MV, DD, Zagor, Mr. No, MM. Ja ta izdanja ne bih kupio bilo ko da ih izdaje. Video sam da su neka uradjena bolje od drugih ali me ne doticu jer ti stripovi nemaju efekta na mene. Stripove koje volim to i kupujem, i ljudi koji njih izdaju su za mene bolji izdavaci. Ne opterecujem se problematikom HC ili SC, 120 ili 140gr papir i slicno. Da li nesto izgleda lepo na polici, me takodje zabole. Vazno je da kad sednes da citas znas da je prava stvar...

Iz cele price vidim da ne poznajes US strip kada mozes da tvrdis da su izdanja Belog Puta sranje nevidjeno u odnosu na US ogriginale. Brate ako nemas pojma o necemu bolje nemoj da pricas gluposti. Obrazlozi mi zasto su TPB Belog Puta sranje. Ili zapitaj nekog da ti da originale da poredis pa posle pricaj sta hoces. Ako ti ne smeta prevod ovih izdanja, ja ne znam cime mozes da tvrdis da su izdanja sranje. Evo zavrsio se sajam u BG-u, bilo je puno US trejdova koji su se prodavali i bas sam poredio neko od najnovijih DC izdanja sa ovima iz BP. Razlike su minimalne i cesto u korist BP.

Uostalom neka ti kazu drugi ljudi ovde na forumu koji prate iste stripove ako vec mislis da sam ja pristrasan. Imas ti dug put da prevalis dok sagledas realnost strip scene. Voli kog hoces od izdavaca ali postuj sve i ne pricaj gluposti koje nisu na mestu.

Edited by - Dreamlord on 05/11/2005 20:07:10
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/11/2005 : 20:11:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
a ovaj /nesnosni, sjebani, sludeni, davež/ topic, traje i traje

i opet se potvrdujem kao vizionar
sve sam rekao o kolekcionarima u malju protiv...

jedino što vrijedi u ovih 21 strana, su one dvije b o m b e - pojebulje

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 05/11/2005 : 20:12:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
Ritmo Loco, ti pricas gluposti, ne razumes se u stripove i ne volis ih na onaj normalni nacin. Sta fali, Marketprintovim albumima????
Ja cu ti reci, to sto su made in Srbija...
Sta fali sistemovim sc slbumima???
Isto sto su made in Srbija....
Sta fali izdanjima Belog Puta???
Isto sto su made in Srbija.....
Ti sve to gledas na nacionalnoj osnovi i ne moze ti se pomoci, ti si malo bolestan.....

Svaka cas svim ljudima, sem onih koje si ti nave, jer stripove kupuju i citaju radi njih samih, a ne radi toga da li su to srpska, hrvatska, slovenacka, makedonska, bosanska izdanja.....

Ne znam Marko i ostali mederator, da vas sad ne nabrajam, ali pre par godina ovakve stvari su sankcionisane, na zalost, od tad se izgleda dosta toga promenilo....

Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 05/11/2005 : 20:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Tako je stinky. Selena Spice je zakon. Imam njenih 4,5 picture seta. They make a grown man cry...

Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000