Author |
Topic |
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 05/11/2005 : 20:52:29
|
quote: Originally posted by mcn
marlowe:
> ja vec dugo trazim hrvatski sin city, u 4 toma, izasao '94.
Mislim da je od toga izassao samo 1/4.
A ccuj, Stripoteka i Plavi Vjesnik su sumnjivi, a za ove albumske ne znam, a nisam bass ni pratio. Je li Quark pirat? Je li Strassan vic pirat kad je Radio 101 potpisao ugovor, ali joss uvijek nije platio?...:)
mcn
ja imam i drugi dio prvi dio je izasao u studenom 1994 , a drugi dio u listopadu 1995
posto sam na sajmu nabavio taj piratski sin siti , prodao bih ova dva ako kog zanima
mislim da je milicevic prevarant , nije platio stamparijama , znao je uzeti od nekog stripove i nevratiti ih , a znao je i izbaciti pretplatu , a njegovi stripovi nikad nisu dugo zivjeli
vlasnik safa takodjer nema cistu proslost i on je znao uzeti pretplatu , a neizdati strip , a ni ovo sto radi nije mu na cast
znam neke stvari za neke hr izdavace , ne zelim o tome , al nije bas ljepo pljuvati po srbskim izdavacima , svi se pomalo tuku i svade a nitko nije cist , a moglo je tako ljepo bit
|
Edited by - Kruger on 05/11/2005 20:56:36 |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 05/11/2005 : 20:57:41
|
dreamlorde ova ti je bas spice,oci mi ostadose na ekranu
nevjerovatno,sam se sebi cudim. umjesto da idem vani u subotu navece ja sjedim za compom i citam ove gluposti koje su se skupile od juce na ovom topicu. jebiga,nemam vise zivaca(na kraju topica?!?),odoh vani...ako budem imao srece upoznacu veceras neku kao sto je selena i razgovaracu sa njom oooo...jeziku?...mozda...
"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!" |
|
|
Dreamlord
Senior Member
Haiti
1833 Posts
Member since 18/08/2005 |
Posted - 05/11/2005 : 21:02:55
|
Heh. Ged si Verti. Upravo sam procitao tvoj mail. Napisacu ti veceras mail sta bi mogao da mi recnes ako imas.
Nego nisam znao da je francuski tako popularan kod vas
Dobro je topic se polako vraca u normalu. Stavio sam ribetinu kao psiholoski eksperiment, da vidim da li smo svi odlepili ili i dalje nas ovako riba odvlaci od topica...
He didn't understand the price. Mortals never do. |
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 05/11/2005 : 21:03:19
|
quote: Originally posted by Ritmo_Loco
Odlicna slika!
A sad malo o predrasudama.
Iskreno,imam neke predrasude o Srbima. Ali,to nisu one kao "Svi Srbi imaju šiljate glave jer im je indeks lubanje toliki i toliki." ili kao "Svi su Srbi lijena gamad koja nije sposobna za ništa osim uzgajati svinje."
Sacuvaj me,Bože,takvih pomisli.
Moje su predrasude puno benignije,a neke se ticu kvalitete srpskih strip izdanja. Primjera radi,ako u jednu ruku uzmete Libellusovog "Ken Parkera",a u drugu Systemov "Magicni Vetar" i ignorirate ekavicu u naslovu,opet cete lako razluciti hrvatski proizvod od srpskog. Jednostavno,"Magicni" ima nešto srpsko u izradi.
Nema ovdje ništa rasisticko,pružit cu vam slican primjer iz svog posla. U stvarnosti sam vozac autobusa za jednu hrvatsku prijevoznicku tvrtku i u svojoj desetgodišnjoj karijeri vozio sam buseve i francuske i njemacke proizvodnje i naucio sam ih raspoznavati jer mi je to posao i svakodnevnica. Ali,ovu razliku znaju prepoznati i moji putnici jer francuska vozila odišu francuskim duhom koji na prvo mjesto stavlja udobnost i mekocu dizajna,dok njemacka dostojno predstavljaju njemacku cvrstocu i težnju prema maksimalnoj efikasnosti. To ne znaci da su Nijemci govna,a Francuzi facetine.
Isto tako,to što u Srbiji nema albuma u boji koji se može usporediti sa "Zekanom" u izdanju More Comicsa ili što nema crno-bijelog albuma koji bi se mogao usporediti sa "Strašnim vicom" iz Biblioteke Q ili što nema sveske za usporedbu s "Astonishing X-men" LM Informatike ili što nema niceg za usporedbu s bilo kojim Ludensovim izdanjem ne znaci da su Srbi govna.
Ali to su sve cinjenice,a ja si nekako pokušavam objasniti kako je moguce da se u Srbiji ne može proizvesti normalno strip izdanje,nego vec godinama dobijamo poluproizvode i tu nastaju moje predrasude.
Iskreno,teško mogu zamisliti nekog srpskog Markosa kako vraca u tiskaru tek pristigla izdanja zato jer su korice hrapave. Mislim da u Srbiji takvi detalji ne igraju ulogu,jer su neke druge stvari jednostavno važnije.
Uziman je Marketprintov "Krejzi Ket" kao primjer dobrog izdanja,pa i on izgleda kao da je izašao u Biblioteci Nostalgija.
Kad je Beli put izbacio prvi TPB bilo je puno rijeci hvale,pomislio sam "Evo,napokon nešto pošteno iz Srbije",pa kad sam vidio to smece u stvarnosti,iskreno sam se razocarao.Jer jedni drugi naši susjedi,Talijani, imaju sve te naslove prevedene, pa se njihova izdanja razlikuju od americkih samo u jeziku.
A srpska izdanja se razlikuju u puno i previše stvari da bi opravdavala svoju cijenu. Možemo se svi zavaravati da je to baš to,ali nije i nece biti još neko vrijeme.
I ovo govorim nezavisno o jeziku na kojem je strip izdan i nezavisno o cetnikovanju njegovih izdavaca na ovim stranicama.
Takoder,vjerujem da ce doci bolje vrijeme kad ce stripovi u Srbiji dobijati izdanja kakva zaslužuju i kad ce ih izdavati neko normalan,a ne neki Beli orao,pardon,put.
Dotad puno podrške hrvatskim izdavacima koji svakim novim izdanjem pomicu granicu kvalitete.
I puno podrške momcima kao što su degman i mifugo za koje vidim da vole strip,ali i normalno razmišljaju.
Ti si se pokazao sa tvojim prvim postom na ovom forumu kakav si ljubitelj stripova(nikakav), sasvim si precizno napisao sta te zadovoljava, kakve su ti nocne more, sta sanjas(tvrdi povez ili meki?) Necete sada izvaditi "ovaj" nesto pitomiji post, kao kvalitet korica itd...gluposti! Jos kazes da je to normalno razmisljanje (savremenog coveka koji zivi u demokratskom drustvu.) tuzno!
"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Posted - 05/11/2005 : 21:04:24
|
quote: Originally posted by verter
dreamlorde ova ti je bas spice,oci mi ostadose na ekranu
nevjerovatno,sam se sebi cudim. umjesto da idem vani u subotu navece ja sjedim za compom i citam ove gluposti koje su se skupile od juce na ovom topicu. jebiga,nemam vise zivaca(na kraju topica?!?),odoh vani...ako budem imao srece upoznacu veceras neku kao sto je selena i razgovaracu sa njom oooo...jeziku?...mozda...
"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!"
i aj cu uskoro van , za nekih pol sata , al eto da se malo nazivciramo prije uzivanja , bicemo onda nabrijaniji |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 05/11/2005 : 21:04:39
|
verteru, ako sretneš neku takvu selenu, tretiraj je onako kako dolikuje...zguza ;)
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 05/11/2005 : 21:09:18
|
"Nego nisam znao da je francuski tako popularan kod vas "
pa otkako imamo pregrst juznoamerickih/meksickih sapunica na tv-u francuski(?!?) je jos popularniji
"Dobro je topic se polako vraca u normalu. Stavio sam ribetinu kao psiholoski eksperiment, da vidim da li smo svi odlepili ili i dalje nas ovako riba odvlaci od topica..."
pa odlijepili jesmo sigurno tj zagorili.i tu dolazimo do jednog paradoksa: lozimo se na zenske a ZAGORili smo
|
|
Dreamlord
Senior Member
Haiti
1833 Posts
Posted - 05/11/2005 : 21:10:01
|
Tretman zguza da ti krene nabolje
I ja da ubijem vreme pre izlaska, dotle skidam neke nove stripove da vidim sta da narucim. Nego nesto mnogo rano izlazite svi???
He didn't understand the price. Mortals never do. |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 05/11/2005 : 21:11:26
|
"i aj cu uskoro van , za nekih pol sata , al eto da se malo nazivciramo prije uzivanja , bicemo onda nabrijaniji"
onda treba traziti neke koje vole grublju,musku igru
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 05/11/2005 : 21:13:16
|
"verteru, ako sretneš neku takvu selenu, tretiraj je onako kako dolikuje...zguza ;)"
imam recept za vjecnost: dobra mjuza i tretman zguza(ovo mi djeluje kao tekst nekog kalesijskog turbofolk benda)
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Posted - 05/11/2005 : 21:16:14
|
quote: Originally posted by Ritmo_Loco
Isto tako,to što u Srbiji nema albuma u boji koji se može usporediti sa "Zekanom" u izdanju More Comicsa ili što nema crno-bijelog albuma koji bi se mogao usporediti sa "Strašnim vicom" iz Biblioteke Q ili što nema sveske za usporedbu s "Astonishing X-men" LM Informatike ili što nema niceg za usporedbu s bilo kojim Ludensovim izdanjem ne znaci da su Srbi govna.
Ali to su sve cinjenice,a ja si nekako pokušavam objasniti kako je moguce da se u Srbiji ne može proizvesti normalno strip izdanje,nego vec godinama dobijamo poluproizvode i tu nastaju moje predrasude.
Uziman je Marketprintov "Krejzi Ket" kao primjer dobrog izdanja,pa i on izgleda kao da je izašao u Biblioteci Nostalgija.
ne znam da li si vidio marketprintove tornjeve boa mori ni svetov alan ford za tu cijenu nije los a ni abaton , kad covjek bolje razmisli te pare vrijedi i moglo bi se sigurno naci jos ponesto
znas postoje kolekcionari koji prvo naglavacke izvrnu svoje dzepove prije nego sto kupe gledam ludensovo izdanje , pa gledam da nije nesto , preskupo za te pare , cak su i talijanska original izdanja skart , za te pare , prodaju nam smece za velike novce , a mi kupujemo , pa kad vec kupujemo gledamo koliko novaca da izdvojimo ta govna
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 05/11/2005 : 21:17:10
|
"Tretman zguza da ti krene nabolje "
mislis da krene nadole
"I ja da ubijem vreme pre izlaska, dotle skidam neke nove stripove da vidim sta da narucim. Nego nesto mnogo rano izlazite svi???"
pa taman dok se svi koju su izasli fino opuste i razdrmaju da se ne mora covjek previse muciti PS:iskreno,malo mi je i mrsko,crko sam,sto od onog danasnjeg paintballa sto od dernecenja posljednja dva dana(a narocito u cetvrtak kad je bio prvi dana bajrama)
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Posted - 05/11/2005 : 21:18:03
|
"i aj cu uskoro van , za nekih pol sata , al eto da se malo nazivciramo prije uzivanja , bicemo onda nabrijaniji"
naravno ima i takvih zena |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Posted - 05/11/2005 : 21:20:04
|
a opet biti grub ne znaci biti neka seljacina s faksa koja ce je izbombobardirati informacijama s tim da li su bolje tvrdje korice ken parkera ili meke , ja mislim da one vole tvrdje |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 05/11/2005 : 21:21:45
|
"ribice u ulju i jebanje u bulju - hard rock, tipa ac/dc ;)"
to mi vise zvuci pankerski
PS:upravo u glavi zamisljam kako bi islo sa bubnjevima u pozadini
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 05/11/2005 : 21:24:39
|
jaran mi je pricao(bio godinu dana u skoli na havajima, u 3. srednje) kako je imao kolegicu u razredu koja je bila lezba, ogromna-nabildana, i mlatila sve frajere u skoli
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 05/11/2005 : 21:24:42
|
bubnjevi darkwooda u pozadini, a pankeri iz žablje perspektive i onda krešendo...fortisimo...fabula - ribice u ulju i jebanje u bulju sa selenom spice
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 05/11/2005 : 21:26:30
|
jaran mi je pricao(bio godinu dana u skoli na havajima, u 3. srednje) kako je imao kolegicu u razredu koja je bila lezba, ogromna-nabildana, i mlatila sve frajere u skoli
ma ti havajcani su ocito nekakvi polutani imam ja KLJUC i za nju...u slucaju da nije gabor
|
|
Dreamlord
Senior Member
Haiti
1833 Posts
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 05/11/2005 : 21:28:51
|
Odlicne ženske, napokon nešto vrijedno otvaranja topica.
A kako se Markos nedavno oženio, Macanov naziv topica opet ima smisla. :)
vertere, vertere, nestašno momce... ;)
"All hail the spider! A hardy breed is he! Tra la la!" |
|
|
Dreamlord
Senior Member
Haiti
1833 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik