Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
kico
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/mo116.gif)
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Cal color 2.JPG)
Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Toninho
Advanced Member
![](avatars/1078464831.gif)
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 11/11/2005 : 02:53:28
|
quote: Originally posted by tantus
quote:
JEste, ok koral je obljavljen pre dzeronima
U kojim brojevima?
Aj pogledacu sutra pa ti javim, mrzi me sad...
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica... |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
kico
Advanced Member
![](avatars/mo116.gif)
Croatia
11381 Posts
Posted - 13/11/2005 : 12:02:41
|
Evo napokon i "Poslednji vuk oza" u mojim rukama! Crtež odlican,prica zbunjujuca,a tek je prolog. Kako vidim Stripoteka ima namjeru nastaviti sa ovim serijalom,pa su najavili i slijedecu epizodu.
|
|
alen
Advanced Member
![](AvatarUpload/zooropa.jpg)
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 14/11/2005 : 07:44:02
|
quote: Originally posted by kico
Evo napokon i "Poslednji vuk oza" u mojim rukama! Crtež odlican,prica zbunjujuca,a tek je prolog. Kako vidim Stripoteka ima namjeru nastaviti sa ovim serijalom,pa su najavili i slijedecu epizodu.
Prema Bedetequeu ta je prva epizoda nacrtana sredinom 90-tih i tamo je jedina koja se spominje. Pretpostavljam da je serijal stao na njoj.
![](icon_zagor.gif) |
|
mcn
Advanced Member
![](AvatarUpload/nasmejseuboji.gif)
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 14/11/2005 : 08:22:29
|
>Crtež odlican,prica zbunjujuca,a tek je prolog.
Je, bass mi je bilo gusst vidjeti nekoga tko zna crtati i pri tome se ne oslanja iskljuccivo na boju za razluccivanje planova vech razumije i crno-bijelo ... Lidwineova olovka ima, reklo bi se, utjecaja Girauda i Hermanna, s hladnijim tussem, nessto poput Blanc-Dumonta (i joss sitniccavijim, ako je moguche).
Al' jebote, nisam ni do dvanaeste stranice dossao kako me ugnjavio. Ni tko koga tu jebe ni zassto nisam shvatio. Poslije sam samo flipao i gledao nessto malo slika, ni ne pokussavajuchi shvatiti.
mcn
Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 9 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)! |
|
Profesor
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/avatar 2 (120x116).jpg)
Serbia
653 Posts
Member since 24/06/2005 |
Posted - 14/11/2005 : 12:04:02
|
quote: Originally posted by zmcomics
Cyann od Burzona je na spisku za nabavku, ali ga jeb*** forma, to jest razlicit broj strana, i to povelik, tako da cemo prvo smisliti kako, pa tek onda uci u objavljivanje. Licno mislim da je izvestan, i to mozda relativno brzo...:) Zanimljiva, kazem vec par puta, moze biti sledeca godina. Ako nam nebo ne padne na glavu...:)
Prvo da iskoristim priliku da se zahvalim Zlatku na DVD-u. Stiglo. Sjajan je. HVALA!![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) A sad nazad na temu, mislim da bi steta bilo ne objavljivati Burzona u boji. Pa jel' planiran za albume ili za magazin. Licno(a mislm da nsam usamljen) bih vise voleo da ga objavite u albumima.Ima l kakve sanse za takvo sto.Tako bi resili i problem duzine.![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) |
Edited by - Profesor on 14/11/2005 12:06:10 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Pavel
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 14/11/2005 : 18:34:12
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
quote: Originally posted by tantus
quote:
JEste, ok koral je obljavljen pre dzeronima
U kojim brojevima?
Aj pogledacu sutra pa ti javim, mrzi me sad...
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica...
Eh, sorry, izgleda da sam se zajebao...
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica... |
|
ken2
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Camilo2.jpg)
Croatia
8203 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Profesor
Average Member
Serbia
653 Posts
Posted - 15/11/2005 : 13:14:50
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda JEste, ok koral je obljavljen pre dzeronima
U kojim brojevima? [/quote]
Aj pogledacu sutra pa ti javim, mrzi me sad. [/quote]
Eh, sorry, izgleda da sam se zajebao...
[/quote] Ma znao sam ja to odmah samo sam cekao da se dozoves pameti.![](icon_smile_big.gif) PS Redovan citalac Zabavnika. |
|
Profesor
Average Member
Serbia
653 Posts
Posted - 15/11/2005 : 13:19:18
|
quote: Originally posted by mcn
E, da. Iako Vuka iz Oza nisam nissta shvatio, nisam mogao ne primijetiti da prijevod pati od nekih uobiccajenih gressaka. Kad jedan vuk kazze drugome "Ta gueule" to jest doslovno "tvoja njusska" (ili "gubica") ali je posve redovan sleng za "Zaccepi" ili "zavezzi".
Te tako.
mcn
Upravo to sam vec i ranije spominjao. I u Lutki od slonovace i ranijim francuzima) bas (onaj Valerijan) iz Stripoteke oseca se da je upravo prevod taj koji dovodi do konfuzija. I kao sto rekoh i ranije ili lektor ili novi/drugi prevodilac bi resio stvar. |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Posted - 15/11/2005 : 13:40:18
|
Ili, u "Dallas Barru", ona misteriozna ADN, ssto je, mislim, i u Srbiji kao i ovdje joss uvijek DNK. I onda joss par gafova svaki put kad je termin malo struccniji ili argot malo zzesschi. Nije ni ccudo da su Banetu dali da doradi humoristiccke, mozzda ih Rvati sad ne razumiju bass, ali su barem koherentni i smijessni.
Pitanje prevodjenja stripova, na zzalost, nije pitanje samo poznavanje jezika s kojeg i na koji se prevodi vech i jezika stripa. Tko ne gleda/dessifrira sliku u isto vrijeme kad i tekst zabrlja nessto sto posto. Tko je gleda, mozze se izvuchi i kad mu smisao teksta izmicce.
Te tako to.
mcn
Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 9 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)! |
|
kico
Advanced Member
![](avatars/mo116.gif)
Croatia
11381 Posts
|
Predo
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](avatars/31a.gif)
Montenegro
332 Posts
Member since 27/01/2003 |
|
Bljak
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/grb-stampeda.jpg)
177 Posts
Member since 24/10/2005 |
Posted - 01/12/2005 : 23:26:36
|
nije mi jasno zasto se stripoteka pretvorila u reviju stripova b kategorije? poslednji vuk oza je strip ocajnog crteza koji je vidjen vec toliko puta do sada, a kada vidis jedasn tako stereotipan crtez nemas zelju ni da pocnes da citas strip. valerijan vec odavno ne izaziva paznju pravih zaljubljenika u devetu umetnost... kran... largo vinc ...doktor misterija... i ostale tricarije ne treba ni pominjati...stripoteka ne treba da bude mesto gde bi se objavljivali stripovi pooput komandanta marka i kapetana mikija...\-: "noseni vetrom" su jedina svetla tacka... u svakom slucaju, ovakvo ocajno stanje je potrebno sto pre promeniti...
|
|
ana max
Junior Member
435 Posts
Member since 21/01/2004 |
|
kico
Advanced Member
![](avatars/mo116.gif)
Croatia
11381 Posts
|
alen
Advanced Member
![](AvatarUpload/zooropa.jpg)
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 02/12/2005 : 15:08:59
|
quote: Originally posted by Bljak
nije mi jasno zasto se stripoteka pretvorila u reviju stripova b kategorije?
Ostatak teksta sam obrisao, ali ovo mi je posebno upalo u oci. Stripoteka je revija koja od svog prvog broja ima istu uredjivacku politiku a to je da objavljuje kvalitetne stripove. Ovi koji se objavljuju sada nisu (u prosjeku naravno) nista losiji od onih objavljivanih u 70-tim i 80-tim. I tada je bilo losih stripova, a bilo je i fantasticnih (npr. Vam). U to su vrijeme objavljivali i sindikalni strip, mnogima mrzak, meni osobno vrlo drag i kvalitetan. Izlazili su i Marvelovi superheroji (Conan, Tor...).
Ja tu zbilja ne vidim nikakvu b-produkciju (osim onog kratkog stripa od prije par brojeva ).
A da je Largo Winch tricarija . Nazad u prvi razred.
![](icon_zagor.gif) |
|
magirus
Junior Member
![](AvatarUpload/avatar_15140.gif)
Serbia
446 Posts
Member since 30/07/2003 |
Posted - 02/12/2005 : 16:38:46
|
Samo mali komentar na novi broj: Bernard Prins-ponovo ponovljena epizoda iz broja 921. Ajde O.K. time zavrsavaju i taj album, ostaje jos poslednji, nadam se da se nece upustati u one preostale kratke epizode koje su vec objavljivane po Eksovima (mini, super i redovnim izdanjima) i gigantima. Malo bi mogli da obrate paznju i uozbilje se po pitanju potpisivanja autora, naime ocigledno je zadnjih par objavljenih epozoda Joe Bar Teama ne crta Debarre vec su presli na Faneov album. Osim toga uz standardno los papir i stampu sve ostalo zasluzuje pohvale a posebno to sto novi broj uvek mozemo na vreme kupiti na kioscima |
|
Bljak
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/grb-stampeda.jpg)
177 Posts
Member since 24/10/2005 |
Posted - 02/12/2005 : 23:06:32
|
quote: Originally posted by ana max
I šta predlažeš da krenu objavljivati?
sve one stripove vredne paznje a koji nisu objavljivani na nasim prostorima ili su objavljivani ali luksuzno opremljeni, pa prema tome i nepristupacni finansijski vecini klinaca koji ce pre da "drkaju soni" kao sto je neko lepo zakljucio ranije nego da kupe strip... u jednom jesam pogresio...ma koliko stripoteka bila revija koja je donela mnogo toga dobrog, ipak je i pre imala mnogo gresaka u uredjivackoj polkitici (nostalgija kod mene je ublazila moje kritike u prethodnom postu)...forsiran je nebeski soko, modesti blejz...a zapostavlajna su aktuelna desavanja na svetskoj sceni.. da ne pominjemo kasapljenja nekih odlicnih stripova svojsvena 'dnevniku"...indijansko leto...prvih 30 strana nisu stampali jer nije bilo teksta???? )-; ken parker...brojne cenzure... da li ste svesni da mi 2005 nismo imali premijeru ranxeroxa, zene klopke...\-; pozz mrzi me da kuckam vise... |
|
Aco
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Jason(1).GIF)
Slovenia
6262 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 02/12/2005 : 23:32:18
|
Moram reci da se djelomicno slažem sa Bljakom.Možda se ipak previše forsiraju stare stvari.Treba krenuti sa novim serijalima,bili oni dobro ili loše prihvaceni.Da ne bi bilo zabune,meni su Thorgal i Largo Winch vrhunski,da o Blueberryju ne govorim,ali oduševili su me i Dasti Daun,Otpadnici..Možda bi trebalo intenzivnije krenuti u objavljivanje novih stvari.
Bond.James Bond. |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|