forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Djole protiv Foruma!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 08/11/2005 : 16:25:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
http://qstrip.blog.hr/arhiva-2005-11.html#1620373837

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 9 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!

Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1255 Posts

Member since 01/09/2003

Posted - 08/11/2005 : 16:41:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Thommo a Private Message
Sve je to skupa preozbiljno shvaceno.

Get a life, people!!
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 08/11/2005 : 16:44:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
Dobar tekst, svidja mi se.

Life sucks, but Death swallows!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29351 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/11/2005 : 16:45:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ima covjek pravo, kao i obicno.
Svijet definitivno nece propasti ako odjednom dobijemo dva MV.
Dampyr je prosjecan, uglavnom solidno nacrtan i napisan strip, sa ponekom vrhunskom epizodom.
Tko ne trazi value for money nije bas da zasluzuje prezir, ali sigurno zasluzuje lijecnicki pregled. Mada, svatko ima pravo trositi novac kako hoce.
Izdavaci izdaju stripove zbog ljubavi prema stripu i zarade. U kojem su omjeru ta dva motiva zastupljena kod specificnog izdavaca je stvar procjene kupca. Najvece ogledalo su, vjerujem, sama izdanja.
Ljudi na forumu su samo ... ljudi. Upravo ono sto ih najvise privlaci na forume je svadja.
A ovaj svadljivi izdavac ce pokusati biti manje svadljiv, barem do podnosljive mjere:-) Mada, i losa reklama je reklama?;) (bok, Marlowe:-) )

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 08/11/2005 : 16:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

A ovaj svadljivi izdavac ce pokusati biti manje svadljiv, barem do podnosljive mjere:-) Mada, i losa reklama je reklama?;) (bok, Marlowe:-) )

A neeeeeeeeeeeee!
Moraš biti svadljiv jer je lijepo vidjeti kako izdavac zdušno brani svoja izdanja. To zaslužuje respect!

Ovo za lošu reklamu je potpuna istina.
Paradoksalno, ali neki puta loša reklama ucini više nego sav prethodni trud.

Life sucks, but Death swallows!
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 08/11/2005 : 17:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
tako je! ako zdusno ne branis svoja izdanja, ljudi ce pomisliti da ti nije stalo do njih i nece ih kupit'. nije ni mac nista manje svadljiv od tebe. jel se sjecas kako je reagirao na stinkyja kad mu je covjek napisao kaj za njega (ne) znaci q?

http://zveles.blogspot.com/
Go to Top of Page

dexa pantelejski
Junior Member

Serbia
416 Posts

Member since 10/02/2005

Posted - 08/11/2005 : 17:37:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit dexa pantelejski's Homepage  Send dexa pantelejski a Private Message
domaci izdavaci (kad kazem "domaci" mislim i na ove "nashe" i one "vashe") lagano se pretvaraju u firmu za otvoreno zlenashenje i onako desetkovane stripovske publike. to i nije mnogo cuno jer su u pitanju pre TRGOVCI nego li ljubitelji stripa. ovde se dugo vremena bacalo drvlje i kamenje na pirate a dobar deo tih ljudi su ako nista poznavaoci stripa i kolekcionari kojima zarada nije bila primarna stvar.

dok ima ovce bice i vune. a djoletu svaka cast na tekstu.
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 08/11/2005 : 18:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Djole je opet napisao odlican tekst!

Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 08/11/2005 : 18:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Slažem se! Odlican tekst.

Grad Stripova, vješanje svakog sata.
Strance dobrodošao...
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 08/11/2005 : 19:11:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:
Originally posted by dexa pantelejski

domaci izdavaci (kad kazem "domaci" mislim i na ove "nashe" i one "vashe") lagano se pretvaraju u firmu za otvoreno zlenashenje i onako desetkovane stripovske publike. to i nije mnogo cuno jer su u pitanju pre TRGOVCI nego li ljubitelji stripa. ovde se dugo vremena bacalo drvlje i kamenje na pirate a dobar deo tih ljudi su ako nista poznavaoci stripa i kolekcionari kojima zarada nije bila primarna stvar.

heh, povodom ovoga, imas dve vrste pirata, one koji to stvarno rade zbog toga sto si ti rekao i ove skorasnje koji prodaju bonelijeve specijalce, gigante i sta ti ja znam po 10 eura. To se zove deranje na kvadrat...

...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica...
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 08/11/2005 : 19:12:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Ima covjek pravo, kao i obicno.
Svijet definitivno nece propasti ako odjednom dobijemo dva MV.Dampyr je prosjecan, uglavnom solidno nacrtan i napisan strip, sa ponekom vrhunskom epizodom.
Tko ne trazi value for money nije bas da zasluzuje prezir, ali sigurno zasluzuje lijecnicki pregled. Mada, svatko ima pravo trositi novac kako hoce.
Izdavaci izdaju stripove zbog ljubavi prema stripu i zarade. U kojem su omjeru ta dva motiva zastupljena kod specificnog izdavaca je stvar procjene kupca. Najvece ogledalo su, vjerujem, sama izdanja.
Ljudi na forumu su samo ... ljudi. Upravo ono sto ih najvise privlaci na forume je svadja. A ovaj svadljivi izdavac ce pokusati biti manje svadljiv, barem do podnosljive mjere:-) Mada, i losa reklama je reklama?;) (bok, Marlowe:-) )

Heh, slazem se...

...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica...
Go to Top of Page

dexa pantelejski
Junior Member

Serbia
416 Posts

Member since 10/02/2005

Posted - 08/11/2005 : 19:45:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit dexa pantelejski's Homepage  Send dexa pantelejski a Private Message
Duhu moj, u pravu si. ALi problem je u tome sto su mnogi pirati kasnije avanznovali u "zvanicne" izdavace i svoje loshe navike i neznanje iz ilegalnog preneli u legalno izdavastvo. A ovde kod mene, nazalost, nema bonelijevih pirata osim nekog malotiraznog zagora koji jeste skup ali i prilicno dobro odradjen.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 08/11/2005 : 19:59:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>je covjek napisao kaj za njega (ne) znaci q?

Ispravak pogressnog navoda: nisam bioplanuo na spomenutog zbog nevoljenja Q-a vech zbog izjave o ne mijenjanju stavova. Poslije mi je objasnio da sam ga krivo protumaccio te sam mu se ispriccao.

Kad bih pizdio na sve koji ne ccitaju Q, ne bih po cijele dane radio nissta nego pizdio. A za to sam premator.

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 9 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29351 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/11/2005 : 20:09:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

Izjava o zelenasima je prekrasno neodredjena, ali ok, nadam se da ne svrstavas Libellus u tu skupinu. Sto se pirata = ljubitelja stripa kojima zarada nije primarna stvar, ima ih i takvih, ali ih je malo.

Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 08/11/2005 : 20:16:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message
nekoliko uzgrednih komentara

Cela internet strip zajednica (ili barem veci njen deo), a to se bezmalo granici sa relevantnim delom stripadžija u post YU zemljama, sada se zna vec više godina.
Ovo lepo zvuci, ali je daleko od istine...

Moj prijatelj Džimi Gitara je jednom rekao da je smatrao da stripadžije ne mogu da budu loše. Kako da neko ko je odrastao na Zagoru (ili nekom drugom heroju bez mane i straha – a svi smo voleli heroje bez straha, ako ne baš i bez nekih sitnijih mana) bude loš covek?
To je kao da je rekao da neko ko voli narodnjake ne moze da bude los covek (jer ko peva zlo ne misli).

a i život u nacelu nije lepa stvar
Ni sa ovim ne mogu da se slozim.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 08/11/2005 : 21:08:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
zasto ne mozes???

jebeni zivot je jedini razlog zbog kojeg postoji smrt

Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 08/11/2005 : 21:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Tko je ono nedavno rekao na forumu da još do sada nije sreo stripofila a da nije bio dobar covjek?

Inace, fin djoletov tekst.

you candy perfume girl
Go to Top of Page

Prodigy
Senior Member

Croatia
1801 Posts

Member since 01/12/2003

Posted - 08/11/2005 : 21:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Prodigy a Private Message
quote:
Originally posted by Duh_koji_hoda

quote:

Ja sam se na zalost do sada susretao samo s jednom vrstom pirata,onom gdje su izdanja losa i skupa.Nikad u ruci nisam drzao pirata koji je bar donekle kvalitetno odradjen.
Zato puna podrska malim legitimnim izdavackim kucama koja svoj posao odradjuju fer i korektno i za sada nemam zamjerki ni za jedno izdanje,odnos kvaliteta-cijena,cak sam s pojedinim cijenama i ugodno iznenadjen.

heh, povodom ovoga, imas dve vrste pirata, one koji to stvarno rade zbog toga sto si ti rekao i ove skorasnje koji prodaju bonelijeve specijalce, gigante i sta ti ja znam po 10 eura. To se zove deranje na kvadrat...

I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!!
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 08/11/2005 : 22:24:04  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
tiho odobravam Djoletov tekst (molim mifunga, tom1979, Gorana M i ostale lingviste da ignoriraju moju ignoranciju, ali "Djolin" mi zvuci... pa recimo pederski)

zanimljiva poanta s medjusobnim poznanstvima.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15633 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 08/11/2005 : 22:40:58  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
ljepo i istinito je to djole srocio

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

Rache
New Member

Croatia
198 Posts

Member since 31/08/2005

Posted - 09/11/2005 : 00:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Rache a Private Message
[quote]Originally posted by Duh_koji_hoda

Hm ne znam po cemu je piratski bonelijev strip ( i to u zadnje vrijeme u HC veoma cesto) po 10(iako takve rijetko srecem) eura vise ili manje deranje od legalnih izdanja slicnih cjenovnih razreda (mislim osim deranja autora jer ne dobiju za prava)

Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have.
Go to Top of Page

Tomek
Advanced Member

Croatia
3857 Posts

Member since 16/03/2002

Posted - 09/11/2005 : 00:10:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tomek a Private Message
zijev
forum sociologa i filozofa
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 09/11/2005 : 02:44:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

Tko je ono nedavno rekao na forumu da još do sada nije sreo stripofila a da nije bio dobar covjek?

nisam sreo jos nikoga kome stripovi znache neshto u zhivotu a da je bio los covjek. ko je govno u zhivotu, ne razumije i nikada nije razumio ono shto je chitao (ili nije uopshte chitao), bez obzira da li knjige ili stripove.
drugim rijechima, upoznao sam ljude s foruma uzivo koji su ljudine, ali sam zato upoznao ljude na forumu koji su govna (i sve ono izmedju )

Od 17.8.2005. do 31.7.2006. mjesto boravka Oxford, Mississippi///\\\http://round2create.blogspot.com/
Go to Top of Page

Corto_Maltese
Average Member

997 Posts

Member since 15/02/2005

Posted - 09/11/2005 : 13:35:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Corto_Maltese a Private Message
quote:
nisam sreo jos nikoga kome stripovi znache neshto u zhivotu a da je bio los covjek. ko je govno u zhivotu, ne razumije i nikada nije razumio ono shto je chitao (ili nije uopshte chitao), bez obzira da li knjige ili stripove.

Neka si Emire sada napisao, to sto si jednom rekao u nekom drustvu Apropo, onoga da sam te preduhitrio kada sam to slicno (skoro isto) napisao na topicu posvecenom "Sta za vas znaci ovaj sajt?"

Halo Bing, kako brat?
Cijena prava sitnica!

www.marketing2510.blog.com
Go to Top of Page

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 09/11/2005 : 13:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
Prosirena definicija:
Sve stripadzije su dobri ljudi, sem onih koji su govna ali govna ne mogu biti prave stripadzije

/ Reason is always a kind of brute force /
Go to Top of Page

realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 09/09/2003

Posted - 09/11/2005 : 14:27:35  Show Profile Show Extended Profile  Send realist a Private Message
Ili:ljudi koji citaju stripove imaju višak slobodnog vremena pa raspravljaju o svemu osim o stripovima...

Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000