Author |
Topic |
Rache
New Member
Croatia
198 Posts
Member since 31/08/2005 |
Posted - 13/11/2005 : 20:14:17
|
[/quote] pa ne stoji ti ovo što kažeš, cijene su povoljnije nego na kioscima/striparnicama, evo bone je 90 kn, a ne 110, a ludensovi stripovi su po 10 kn, razlog zašto dampyr nije spušten je vjerojatno ono što markos kaže [/quote]
Pa fala bogu da su povoljnije jer kao sto je primjeceno kupuje se direktno od izdavaca bez raznoraznih dodatnih troskova. no nisu bas sve cijene puno povoljnije a vecina tih ludensovih stripova koji se prodaju za 10 ne vrijede ni 5 (zbog stanja) a da ne spominjemo da je to ko zna kakva remitenda koju eventualno mogu prodati u kompletima i to za 7-8 kn. prema tome povoljni su NE!!
A razlog nespustanja cijene Dampyra vjerojatno nema nikakve veze s proizvodnom cijenom nego kao sto je slucaj i s princom valiantom od zg-naklade cijena se nece spustati ispod neke granice jer se moze prodati i ovako pa bolje od ljudi izvuc sto vise mozes (zdravi kapitalizam ali i blesavo na duge staze jer nisu potrosaci bas jako glupi a i vole biti motivirani a snizenja su ipak neka vrsta motivacije).
No mene vise zanima ono sto sam cuo neki dan a to je da se dampyr i druga izdanja ni ne mogu prodavati za manju cijenu nego sto izdavac odredi jer navodno ako netko pokusa tako nesto gore navedeni izdavac mu vise nece isporucivati robu. E to mi nije jasno - cak i da je cijena otisnuta na proizvodu to je jos uvijek preporucena cijena i ako se bas hoce moze se tu cijenu i sniziti (a i poslovati s gubitkom ako se bas hoce) i izdavaca se to ne bi trebalo ticati dok god on svoje novce dobije -a to je obicno cijena dogovorena unaprijed na koju onda idu marze itd. Doduse prica se o zakonu koji bi trebao unificirati cijene knjiga (a znaci i albuma) ali taj zakon jos nije donesen a i kad bude postojat ce neki rok (npr pola godine ili godinu dana) nakon kojeg se izdavaca nece ticati po kojoj cijeni se prodaje njegova roba.
Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 13/11/2005 : 20:42:47
|
Libellusu odgovara da se nasi stripovi prodaju po sto manjoj cijeni i da je marza prodavaca sto manja. U odluke i praksu ostalih izdavace se ne bi mijesao.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Rache
New Member
Croatia
198 Posts
Member since 31/08/2005 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 13/11/2005 : 22:23:07
|
quote: Originally posted by wanderer
quote: Originally posted by ken2 pa ne stoji ti ovo što kažeš, cijene su povoljnije nego na kioscima/striparnicama, evo bone je 90 kn, a ne 110, a ludensovi stripovi su po 10 kn, razlog zašto dampyr nije spušten je vjerojatno ono što markos kaže
istina, tex je 25 kn bio jeftiniji nego u mc-u, za bone-a nisam gledao (nedavno nabavio onog debelog) ali ovi stripovi za 10kn, pa jesi li ti vidio kako je vecina toga izgledala? vec dugo vremena nisam vidio toliko krsa na jednom mjestu, a to nije ono sta ja zelim u svojoj kolekciji, ali opet ukusi su razliciti...
btw, neznam jesi li primjetio da je bilo i DD pecijala Snovi po 2 kune, samo je trebalo naci primjerak koji ima sve stranice, inace su bili ok
ok su bili conani, bilo je glancera po 2kn, kupio sam ih hrpu, iako vec imam cijeli komplet, ali nisam mogao odoliti :))
kao što sam rekao, zbog gužve sam se jako kratko zadržao, nisam stigao vidjet stanje stripova, ja sam uzeo 2 mnoa koji su bili glanc, ostalo, priznajem, nisam gledao
kico, nisam nabavio sve akire, ja to polako, tek sam na 25 |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 14/11/2005 : 00:37:42
|
quote: [i]Originally posted by ken2[/i kico, nisam nabavio sve akire, ja to polako, tek sam na 25
mislio sam da si vec sve riješio... Bone je najprišniji... |
|
|
Topic |
|
|
|