Author |
Topic |
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Member since 01/09/2003 |
Posted - 29/01/2006 : 20:47:49
|
quote: Originally posted by corto33
quote: Originally posted by corto33
quote: Originally posted by Thommo
Ima li netko original talijansku pricu 333/335 "Desperados!" ?
Zanima me koliki je tocan br. stranica epizode, radim recenziju. Po SBE sajtu ima 264 str, a gledajuci ZS 1043/1045 ima 253 stranice! Ne mogu vjerovati da su 1989.g. još izrezivali 10-tak strana po epizodi?!
Marko, Damjan... itko... ?
Provericu danas uvece, pa cu da javim.
@Thommo: Proverio sam ovu epizodu u originalu i fali uistinu 11 stranica u Dnevnikovom izdanju!
---------------------------------------------------- Usporedni popisi Bonelli stripova: http://striparna.com/stripofili/corto/
Hvala ti corto! |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7849 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 29/01/2006 : 22:10:07
|
Koresh, dcopic, girlz- svi ste u pravu
samoubojica: ne približavajte mi se, zapalit cu se!!! prljavi Harry: ti se zapali, a mi cemo napraviti roštilj.
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/01/2006 : 09:04:57
|
quote: Originally posted by I like girlz pa doduše, kad tako gledamo u pravu si. ali samo sam htio reci da bi mi ljepši i privlacniji naslov u orginalu bio "magicna(carobna) planina" nego "sierra encantada" (jer mislim da sigurno skoro 80% citatelja ne zna šta znaci "entancada" na španjolskom), bez nekih ulaženja u gramaticka i leksicka pravila.
Ne znam niti ja, ali zato imam Internet da pogledam. Koga interesira, taj ce se malo raspitati. Stvari se nikad ne smiju uzimati zdravo za gotovo. Meni ovako izgleda egzoticnije, odmah zamišljam što bi to sve moglo znaciti, možda Planina djevica, Harem Velikih Sisa...
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2994 Posts
Member since 18/09/2004 |
Posted - 30/01/2006 : 16:01:05
|
Koga briga za naslov, što se mene tice može biti na kineskom. Isto tako za onaj bijeli kvadratic, nedostatak je, ali puno je bitnije da za sada Tex izlazi mjesecno.
"I know what you're thinking. Did he fire six shots or only five? Well, to tell you the truth, in all this excitement, I've kinda lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya punk?"
|
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 30/01/2006 : 20:55:12
|
quote: Originally posted by Koresh
Koga briga za naslov, što se mene tice može biti na kineskom. Isto tako za onaj bijeli kvadratic, nedostatak je, ali puno je bitnije da za sada Tex izlazi mjesecno.
"I know what you're thinking. Did he fire six shots or only five? Well, to tell you the truth, in all this excitement, I've kinda lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya punk?"
Pa nije baš taj kvadratic za suze ronit. Onaj prvi broj je uletio u 12 mjesecu kad je izišlo miljon stripova pa me tek sada s #2 hvata oduševljenje. Ovaj Tex Extra mi je uz Extra Zagora karamela na brdu kijija.
|
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6231 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 31/01/2006 : 20:08:40
|
quote: Originally posted by dcopic
Fuente mi je najlošiji crtac samoga Texa, odnosno njegovog lica, u pedesetogodišnjoj povijesti serijala...
Tu je negdje sa Blascom u njegovoj završnoj fazi ali slažem se da je ukupno gledano loše.Da Carsona i ne spominjem.
Bond.James Bond. |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6231 Posts
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2994 Posts
Posted - 31/01/2006 : 21:03:12
|
quote: Originally posted by Aco
quote: Originally posted by dcopic
Fuente mi je najlošiji crtac samoga Texa, odnosno njegovog lica, u pedesetogodišnjoj povijesti serijala...
Tu je negdje sa Blascom u njegovoj završnoj fazi ali slažem se da je ukupno gledano loše.Da Carsona i ne spominjem.
Meni je pak Blascov crtež Texova lica u odredenim epizodama skoro pa i najbolji (npr. Zlocin u Jutarnjoj zvjezdi).
|
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 31/01/2006 : 21:06:34
|
Meni, na primjer, Blascov Tex može proci, ali ocajno mi crta Karsona.
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2538 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6231 Posts
Posted - 31/01/2006 : 23:22:21
|
Hvala,corto!
Inace,iako je grijeh izbaciti jednu Ticcijevu tablu,bolje da su izbacili ove nego neke druge koje se ticu same radnje.
Bond.James Bond. |
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2538 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 01/02/2006 : 13:09:19
|
To su 4 table, baš me zanima što je na ostalih 7! :-(
Ostalo su vecinom slicne table bez puno teksta, koje bi doprinele samoj atmosferi epizode ali su se ocigledno u Dnevniku odlucili, da jih izostave iz stripa iz samo njima jasnih razloga. Definitivno nije u pitanju cenzura. Cak su i docrtali u ZS 1044 prvu slikicu u stripu - dobro se vidi kako se je crtacu tresla ruka, dok je docrtavao stol :)
---------------------------------------------------- Usporedni popisi Bonelli stripova: http://striparna.com/stripofili/corto/ |
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Posted - 07/02/2006 : 16:22:06
|
Eh, kad završi ovaj De la Fuente, slijede redom: Civitelli, Marcello, Fusco, i napokon Ortiz!
Sve sami majstori u sljedecih 7-8 brojeva... |
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2994 Posts
Posted - 07/02/2006 : 16:58:40
|
Eh, kad završi ovaj De la Fuente, slijede redom: Civitelli, Marcello, Fusco, i napokon Ortiz!
Sve sami majstori u sljedecih 7-8 brojeva...
Stvarno lijepa serija!
|
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7817 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 07/02/2006 : 20:13:57
|
prekrasno . osobno najviše ocekujem taj ortizov, jer dosad nisam imao prilike da se uživo upoznam sa njegovim uradcima. |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2994 Posts
Posted - 07/02/2006 : 20:35:41
|
quote: Originally posted by I like girlz
prekrasno . osobno najviše ocekujem taj ortizov, jer dosad nisam imao prilike da se uživo upoznam sa njegovim uradcima.
Ja sam ga citao u Magico Ventu, a ako je i u Texu kao i u MV onda super, svidio mi se njegov crtež na prvi pogled. A i Fusca nije bilo baš zadnje vrijeme, koja ja zadnja njegova epizoda izašla kod nas?
|
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 07/02/2006 : 20:38:59
|
prekrasno . osobno najviše ocekujem taj ortizov, jer dosad nisam imao prilike da se uživo upoznam sa njegovim uradcima.
Imam Ortizov Tex i to broj 515. Odlicno crta, ali Tex i Karson imaju takve "mrke" face da te mogu pogledom ustrijeliti.
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7849 Posts
Posted - 07/02/2006 : 21:23:50
|
sve odlicni crtaci, jedino Ortizov crtež nisam nikad vidio
zaboravio si reci da ce proci najmanje 2-3 godine dok prode ovaj mini-ciklus ove nabrojane cetvorice a nece da stave texa svaki misec dana
samoubojica: ne približavajte mi se, zapalit cu se!!! prljavi Harry: ti se zapali, a mi cemo napraviti roštilj.
|
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7817 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 08/02/2006 : 01:11:38
|
quote: Originally posted by Koresh
Ja sam ga citao u Magico Ventu, a ako je i u Texu kao i u MV onda super, svidio mi se njegov crtež na prvi pogled. A i Fusca nije bilo baš zadnje vrijeme, koja ja zadnja njegova epizoda izašla kod nas?
ako me pamcenje dobro služi, fusco je zadnji put bio u epizodama "vukovi colorada/smrt jednog prijatelja". |
|
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2994 Posts
Posted - 08/02/2006 : 08:07:32
|
Da, vidio sam poslije... Ali opet, rijetko crta. Inace, Ortiz crta epizode koje se zovu "Covjek koji je ubio Lincolna" i "Specijalna misija"!!! Imam filing da ce Tex po drugi put u Washington i da ce rješavati Lincolnovo ubojstvo... Jedva cekam.
|
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7849 Posts
Posted - 08/02/2006 : 11:13:09
|
Koresh,svi cekamo nestrpljivo sad je na redu Crni tigar
"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
|
|
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2994 Posts
Posted - 08/02/2006 : 12:09:41
|
Evo koji regularni Texovi nas još cekaju tjekom ove godine. Nažalost, cini se samo njih pet. Bit ce odlicno bude li extra išao mjesecno...
|
Edited by - Koresh on 08/02/2006 12:11:50 |
|
|
Topic |
|