Author |
Topic |
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4649 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 09/01/2006 : 02:48:08
|
Vrlo dobre zabeleske zizanona.
Prvo sto mi pada na pamet: Nowhere man - The Beatles (S druge strane smrti) Walk like an Egyptian - Bangles (Budjenje mumije)
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Oz
Starting Member
Croatia
33 Posts
Member since 10/12/2004 |
Posted - 09/01/2006 : 13:58:25
|
[/quote] Ovu "Ghostbusters" pjesmu iz istoimenog filma izvodi Ray Parker Jr. - kad je ova prva epizoda DDoga izašla 1986. the Rasmus su imali svaki po 7 godina :-)))
A šta se tice genijalne "Little Wing" rijec je naravno o Jimi Hendrixu. Ima doduše hrpa obrada te stvari pa i od The Corrs ali oni nisu ni postojali kao grupa 1988. za vrijeme izlaska DD19.
motel, money, murder, madness let's change the mood from glad to sadness [/quote] Thanks! Ispravit cu to..Ma 'ko zna? Možda ima još koja greška... Nabrzinu sam to sklepo, ali fali još mat-rijala za drugi CD! |
|
|
Oz
Starting Member
Croatia
33 Posts
Posted - 09/01/2006 : 14:06:12
|
Thanks!:) Vec ispravljeno.. "The Devil's Thrill" bi trebalo cut s klarineta, a ne violine! I to po mogucnosti nekog lošeg sviraca kao što je naš dobri stari Dylan! :)Je'l 'ko svira (pa makar i loše) klarinet? Pokušat cu nac na netu, ali sumnjam da ima..Ako 'ko nade-nek se javi! |
|
|
SHAPE
Junior Member
Croatia
313 Posts
Member since 03/11/2003 |
Posted - 09/01/2006 : 14:30:09
|
napokon jedna super ideja!!! svaka cast svima i na ideji i na trudu u pregledavanju DD epizoda i trazenju pjesama...uglavnom evo ja se vec biljezim i za mogucu kupovinu DD greatest hits-a ako netko ipak uspije ici toliko daleko da tako nesto sastavi i sprzi kakav cd...
sve u svemu, svaka cast jos jednom, a siguran sam da ce CD biti razgrabljen sirom svijeta jer je to definitivno "musthave" za svakog dd fana + autoru sigurno slijedi par porina, nekoliko grammy-ija a vrlo vjerovatno i pobjeda na eurovizijskom natjecanju |
|
|
Oz
Starting Member
Croatia
33 Posts
|
Oz
Starting Member
Croatia
33 Posts
Posted - 09/01/2006 : 23:27:27
|
Evo ga ponovo! Malcice prepravljen i nadopunjen, po kronološkom redu..Iako sigurno fali još puno toga. Budite slobodni nadopunit i provjerit i thanks svim onim dobrim dušama koje su vec ucinile navedeno.
1.Sonata za violinu od Giuseppea Tartinija- Il trillo del Diavolo 2.Ray Parker Jr.-Ghostbusters, 3.All that Jazz-Bye Bye Life 4.Phantom of the Paradise soundtrack-Phantom's Theme (Beauty and the Beast) 5.Phantom of the paradise soundtrack-Old Souls 6.Sting- Moon over Burbon street 7.Demon-Into the Nightmare 8.Jimi Hendrix-Little Wing 9.Elvis Presley-Are you lonesome Tonight? 10.Phantom of the Paradise soundtrack-Faust 11.Phantom of the Paradise soundtrack- Somebody Super Like You (Beef Construction Song) 12.The Doors-The End 13.Bob Dylan-Gates of Eden 14.J.S. Bach, Arija iz Suite broj tri 15.Bangles-Walk like an Egyptian 16.Sinead O'Connor-Nothing Compares to You 17.Procol Harum-A whiter Shade of Pale 18.Led Zeppelin-Stairway To Heaven 19.Beatles-Yesterday 20.Iron Madein-Fear of the Dark 21.The Beatles-Nowhere man 22.Tom Waits-Dirt in the ground 23.Warren Zevon-Werewolves of London 24.The Doors-End of the Night 25.Queen-Innuendo 26.Rolling Stones-Decca 27.Carmen-L'amore est un oiseau rebelle 28.Listz-Mefisto valcer 29.Rolling Stones- Simpphaty for the Devil 30.Verdi-Rekvijem 31.Elton John: Your Song
|
|
|
zizanon
Senior Member
Croatia
1523 Posts
Member since 21/11/2003 |
Posted - 10/01/2006 : 03:24:35
|
quote: Originally posted by Oz
SD34-Bliski susreti 24.Rolling Stones-Decca
Evo potkrala se još jedna greška, ali u samom stripu. Pravi naziv pjesme je "2000 light years from home" s albuma "Their Satanic Majesties Request" iz 1967. Cak ni tekst pjesme nije 100% tocno upisan. A Decca kao pjesma ne postoji - to je izdavacka kuca na kojoj su Stones-i objavljivali u pocetku karijere. Good luck :))
motel, money, murder, madness let's change the mood from glad to sadness |
|
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 10/01/2006 : 16:52:50
|
Modest Petrovic Musorgsky-Noc na vješticjem brdu ("Cesta za nigdje") Franz Listz-Mefisto valcer (Cesta za nigdje) Guiseppe Verdi-Requiem Guiseppe Tartini-Il Trillo del Diavolo (Zora živih mrtvaca) Johann Pachebel-Canon in d major (Jekyll)
fenomenalan izbor, samo mi nije jasno kako davolji triler može svirati na klarinetu kad je to violinska skladba, k tome jedna od najtežih ! |
Edited by - Pavel on 10/01/2006 16:54:37 |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13137 Posts
Member since 29/12/2001 |
|
Furyo
Starting Member
23 Posts
Member since 08/01/2006 |
Posted - 12/01/2006 : 13:14:34
|
To bi bila najveca greska. Smatram da je jedina mana u pomenutom stripu upravo muzika. Teska komercijala. Sve hit do hita. Licno smatram da covek koji zivi kao Dylan nikada ne bi slusao Maiden-e i ostala smeca. Onaj koji zivi undergound mora slusati underground. Mada, kada bolje razmislim ipak je on samo pandur. Barem je to nekada bio. Takozvani Bobi, a svi znamo da ih inteligencija ne krasi. To je zaista velika Sclavi-jeva greska. Definitivno je trebao da bude propali student filozofije ili tako nesto ali pandur nikako. Al dobro..."pogresi covek". Ipak je Sclavi samo jedan edipovac sa dobrim smislom za estetiku. Ne treba ga uzdizati kao oni momci sa stripovi.com sto napravise intervju sa Stanom, govoreci o njemu kao da je neki sveti covek, serafim ili sta vec. Sustina stripa bi trebala da bude demistifikacija svega a ne mistifikacija. Ono sto bi i rock'n'roll trebalo da bude, ali je to sve manje. Na zalost. |
|
|
Oz
Starting Member
Croatia
33 Posts
Posted - 14/01/2006 : 12:31:28
|
@Furyo-od malih nogu slušamo one dvije mudre: svak ima pravo na svoje mišljenje i o ukusima se ne raspravlja. Ja osobno mislim da se ovakva vrsta muzike super uklapa u sam strip. Npr. stvar Fear of the dark koju si ti tako žestoko popljuvo i stavio je pod istu kapu sa "ostalim smecem" je za mene (a sigurno i mnogim drugim ljutim fanovima IM-a:) jedna od najjacih pjesama i savršeno se uklapa u samu DD tematiku, iako bi bolje ležala epizodi Tama ili Strava u noci. Inace sam Rock i Heavy metal idu ruku pod ruku sa horrorom i mistikom. Što se tice toga da su sve stvari sam komercijala i hit do hita, pokušaj poslušat malo Tartinija, Listza i Verdija, pa možda promijeniš mišljenje :) Istina je da policajce prati glas ne-inteligentnih stvorenja, ali mislim da je jednim dobrim dijelom za to zaslužna ljudska potreba da se naruga onom ko ih lupi po džepu, a drugim dijelom- u svakoj šali ima pola istine :). Dylanu je olakotna okolnost što je presto bit Bobby, a ja mislim da je Sclavi itekako dobro znao što cini kad je na takav nacin izsceniro Dylanovu prošlost. Pa koliko mu je samo puta Block omogucio uvid u slucaj koji se civila ne tice, a o nevracenoj iskaznici iz Scotland Yarda da i ne govorimo. Dylan bi bez Blocka i te veze sa Scotland Yardom trebo imat ne 6-to, nego i 12-to culo da bi mogo riješit vecinu svojih slucajeva. A koja skripta iz filozofije bi mu u tome pomogla? |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13137 Posts
Posted - 14/01/2006 : 12:48:56
|
ma, decko se malo previše u-furyo
cuj ovo, maideni smece?! blasfemija!!!!!!! :-)
inace, post vrvi logickim i inim pogreškama ne može se doci do toga da komercijala = šit, underground = kvaliteta takvom /iskrivljenom/ logikom može se onda doci do ovog ako je za kvalitetu jedini kriterij da stvar bude anonimna, onda uzmi neki lokalni bend i eto uspjeha u kvalitativnom smislu
dakako, ni sam nisam neki pobornik komercijale, zaboli me za to, ali to nije kriterij je li nešto dobro ili pak ne
Tako je govorio Zagortustra. |
|
|
Furyo
Starting Member
23 Posts
Posted - 15/01/2006 : 00:19:17
|
@Oz: Ne moras biti pandur da bi poznavao inspektora policije, zar ne? Sta je nemoguce u tome da se dvojica ljudi iz razlicitih profesija druze? U ostalom, prelistaj malo Martija Misteriju. On je covek profesor a druzi se sa Travisom. Sta kazes ti na to?
Slusao sam i Lista i Tartinija i Vagnera i Satija i Sostakovica i Korsakova i mnoge druge, ne brini. Ali mi nije jasno da jedan lik poput Dilana slusa to i Maiden-e, koji predstavljaju klasican produkt glazbenih menadzera, da ne kazem cirkuzante. Zasto ovo kazem? Zato sto se sam Dog zalaze za no name garderobu, osudjuje kult novca, besnih automobila a Maiden-i, po meni, predstavljaju upravo sve to. Bilo bi mnogo bolje da je ubacio pesmu Fear Of The Dark grupe The Scars, ali kao sto ti rece, o ukusima se ne raspravlja.
@Smrdljivko: S' obzirom na tvoju pisaniju i ophodjenje prema tudjem misljenju, ne bi trebalo ista vise da ti kazem. IPAK, ono sto je za tebe anonimno je zapravo ono sto se ne "vrti" na MTV-ju. To je vec tvoja krivica. Lenjost je uzrok svekolikih ljudskih problema. Sta cu ti ja kad ne volis da istrazujes, vec slusas ono sto ti MTV servira. No, da ne skrecemo sa teme, mislim da sam bio jasan. P.S.
Ne zelim da namecem svoje misljenje, ali je ocigledno da i ovde, kao i na nekim drugim forumima postoji netrpeljivost prema drugacijem misljenju. |
|
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 15/01/2006 : 03:33:33
|
@Furyo, ni u cemu se ne slažem sa tobom, ali poštujem pravo da svako ima svoje mišljenje.
Prah si bio i u prah ceš se pretvoriti, ali ce ti pokoja caša pica u meduvremenu dobro doci. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13137 Posts
Posted - 15/01/2006 : 13:16:17
|
furacu, malo si se zajebo upravo mi je nepoznato ono što je na MTV-u ili pak u bilokakvom opticaju ali, svejedno sam ti skrenuo pozornost na tvoje priglupo rezoniranje
a i ova s "netrpeljivost prema drugacijem mišljenju" ti je bezveze jer, ako pod drugacijim mišljenjem podrazumijevaš suprostavljeno mišljenje, onda je jasno da su takva mišljenja - u sukobu a to i nije nešto strašno, štoviše, za jednog (tzv) "buntovnika" bi trebalo biti poželjno a ti, prelaziš odmah u dobri stari udobni mainstream i kukaš poput pekmeza pa nisi valjda ocekivao (ili još više, htio) da se svi slože s tobom - pa kakav bi to onda bio underground? ovako barem, kroz jedan paradoks u kome te se srozava i demistificira (baš kao što si poželio), na kraju možeš doci do toga da si dobio potvrdu željenog identiteta (u sukobu sa drugima), te si time zapravo uzdignut u vlastitom Ja (naravno, trebaš sve detaljno promisliti, napraviti tu psihicku kontrakciju, i uvidjeceš kako sam ti ustvari ucinio uslugu - zato, nemoj se žestiti tamo gdje ne moraš)
dakle, to što ti pogrešno zoveš netrpeljivošcu, je vrlo važna pokretacka snaga, te ti preporucam da cešce posjecuješ forume na kojima možeš dobiti doze iste
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 15/01/2006 : 13:22:58
|
Ok, a evo sad moje mišljenje; Pitanje je koliko je muzika u DD-u odraz samo Dylanovog karaktera, koliko je to odraz karaktera doticnog autora koji piše Dylana, a koliko je možda sugerirano od strane nadredenih (Bonellia) da se u price ubacuju popularniji songovi kako bi se strip bolje približio javnosti?
in the evidence of its brilliance |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 15/01/2006 : 13:40:48
|
dylan je jedan od razloga zasto volim stripove ,a muzika koja se tamo pojavljuje uvijek ima izravne veze sa pricom i to na jedan elegantno ironican nacin koji daje sarm cjelom djelu i cini ga svjezim i orginalnim. a oni koji debatiraju(st.member furyo)koristeci pri tom konstruktivnu kritiku na fiktivne teme ustvari su daleko od magije koji stripovi pruzaju svojim citateljima
the chase is better than the catch |
|
|
Furyo
Starting Member
23 Posts
Posted - 15/01/2006 : 19:13:56
|
@Smrdljivko: Ko je rekao da sam hteo da se svi sloze sa mnom? Ja provociram razlicitost, ako nisi primetio, sto se uvek docekuje na noz na gotovo svim forumima. Ti sada mozes (to je tvoje pravo) da sve izvrnes naopacke. To ti niko ne moze zabraniti, ali kada covek pogleda ultra pateticne textove, tipa intervjua sa Stanom, ocigledno je (barem meni) da se vrsi izvesna mistifikacija cele price, za cim, opet govorim u svoje ime, nema potrebe. Sta vise, opasno je i nepozeljno. Da se razumemo, Dilana citam od '89. ali opet nisam slep, jer stvaranje idola otupljuje kriticku ostricu.
@Kiky: Apsolutno si u pravu, ali ko ce to da istrazi? Ko ce da utvrdi zbog cega je to tako, kada ljudi koji imaju prilike da postavljaju pitanja rade to pristrasno. Koga briga da li je Stano citao ili ne Mikija Mausa. Ok, moze i to da se pita, ali onako, uzgred. Ima mnogo vaznijih pitanja. Ipak je strip, to nikako ne smemo zaboraviti, deveta umetnost. A mi, citaoci smo tu da, ako treba, popravimo kvalitet svojim kritikama i dobronamernim predlozima. Eto, toliko.
P.S.
@Stinky: I bez licnih uvreda, suradnice! Ne valja ti to. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13137 Posts
Posted - 15/01/2006 : 20:28:52
|
pa naravno, furyo, zato smo i tu da d e m i s t i f i c i r a m o Idole i oborimo Konacnu Laž samo što si ti pogrešno krenuo - najobicnijom negacijom pa smo malo ukrstili koplja i to ti je to nema tu nikakvih osobnih uvreda, nije to tako ozbiljno
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4649 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 16/01/2006 : 12:53:25
|
Ja ne znam sto ste navalili toliko na Furya. Decko je lepo rekao to sto je rekao i to je njegovo misljenje. A svaki novi DD fan je uvek dobro dosao na ovom forumu, pa zato nemojte da mu ubijete volju jos na petom postu. Ja se eto, recimo nikad nisam ni zapitao zasto je Dylan bio bobby, a ne mozda zigolo. Kad vec krese sve zivo, da bar kapne i neka kinta, ionako od klijenata uvek ispadne los deal.
A bogami i meni se bar 90% od muzike u DD ne dopada, pa sta? Necu valjda da trazim i svoje muzicke favorite u favoritnom stripu :) Sto ne znaci da je izbor mogao biti bolji i vise andergraund/alternativan.
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 16/01/2006 : 13:07:45
|
Kakva muzika u DD, u pitanju je poneki redak neke singlice i to je to. Ne bih rekao da stvaraju/snižajavju doživljaj ili atmosferu neke epizode. To više dode kao neka trivia, da recenzentm ogu popunjavati svoje zanimljivosti sekciju ili zaludenim DD fanovima za pricu kad nemaju što pricati...
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 16/01/2006 : 13:15:02
|
Meni je onaj interview skroz ok, jedino je mozda Nevenov uvod malcice patetican... Mada, bas me briga sto netko misli o mom stavu prema Stanu. Ja obožavam njegov rad i prije ili kasnije ce objesiti na zid bar jednu njegovu naslovnicu i tablu.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13137 Posts
Posted - 16/01/2006 : 15:17:48
|
quote: Originally posted by Barker
Ja ne znam sto ste navalili toliko na Furya. Decko je lepo rekao to sto je rekao i to je njegovo misljenje. A svaki novi DD fan je uvek dobro dosao na ovom forumu, pa zato nemojte da mu ubijete volju jos na petom postu. Ja se eto, recimo nikad nisam ni zapitao zasto je Dylan bio bobby, a ne mozda zigolo. Kad vec krese sve zivo, da bar kapne i neka kinta, ionako od klijenata uvek ispadne los deal.
A bogami i meni se bar 90% od muzike u DD ne dopada, pa sta? Necu valjda da trazim i svoje muzicke favorite u favoritnom stripu :) Sto ne znaci da je izbor mogao biti bolji i vise andergraund/alternativan.
Bistro i duboko nebo utociste pruza!
nitko uopce nije navalio decko je rekao što misli, kao što su i drugi rekli što misle i to je to ako mu jedan bezazleni sukob mišljenja ubije volju, onda je slabic
a što se tice muzike u DD, zaboli me za to slušam ono što mi se svida a ne ono što sluša DD ili autor DD-a (tako da mi se zapravo jedino svidaju maideni iz te DD kompilacije) no, nemam ništa protiv da drugi vade muziku iz DD i tako se zabavljaju
a prigovor je bio u vezi zakljucka komercijala = smece
|
|
Furyo
Starting Member
23 Posts
Posted - 16/01/2006 : 17:04:58
|
@Stinky: Ne brini decace, nisam slabic i ne treba mi advokat, samo nisam želeo da ostanem nedorecen. Eto, to ti je suština svega. Nisam rekao da je komercijala=smece. Nemoj da izmišljaš. Smatram da su mogli da ubace i po neki manje poznat bend i to je to, što bi samo još više poboljšalo kvalitet, koji je, bar po meni, na najvišem nivou, a sa malim izmenama bi bio na vrhu sveta. Kad vec moram plasticno da opisujem. Long live Dylan Dog!
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13137 Posts
Posted - 16/01/2006 : 17:14:02
|
furyo, da ne tupimo više s time
ajmo drukcije zašto misliš da bi drukciji izbor glazbe poboljšao kvalitetu DD? meni je ipak najvažnija prica, dok je ovo s glazbom tek crtica, malecka zanimljivost ocu reci, ako je izbor glazbe ono što najviše zamjeraš DD-u, onda ti zapravo diviniziraš taj serijal, ili ako hoceš, mistificiraš
|
|
Topic |
|