Author |
Topic |
Rache
New Member
Croatia
198 Posts
Member since 31/08/2005 |
Posted - 28/01/2006 : 09:58:06
|
U novom Bleku (Bubnjevi irokeza) koji je jucer izasao nalazi se i zanimljiv uvodnik- tj. u uvodniku se pise o Nicku-kako je uspjesan kako izlazi vec 20 godina itd. te se spominje i kako postoji i "nova" edicija koja u svakom broju objavljuje 2 stare epizode (pocevsi od prve). Na kraju toga (a ima i slikica prvog broja) je i objasnjenje za spominjanje Nicka: nesto kao "da se pamti". Sad upitno je da li je to samo preuzeto iz tal izadanja ( a znamo sa if edizione izdaje i Bleka i gore spomenuto izdanje Nicka) ili se radi o reklami za buduca izdanja. Mene bi osobno Nick veselio pa ako netko zna vise o tome...
Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have.
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 28/01/2006 : 10:51:33
|
Berni nas je cesto ugodno iznenadio.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 28/01/2006 : 12:05:37
|
quote: Originally posted by Rache
U novom Bleku (Bubnjevi irokeza) koji je jucer izasao nalazi se i zanimljiv uvodnik- tj. u uvodniku se pise o Nicku-kako je uspjesan kako izlazi vec 20 godina itd. te se spominje i kako postoji i "nova" edicija koja u svakom broju objavljuje 2 stare epizode (pocevsi od prve). Na kraju toga (a ima i slikica prvog broja) je i objasnjenje za spominjanje Nicka: nesto kao "da se pamti". Sad upitno je da li je to samo preuzeto iz tal izadanja ( a znamo sa if edizione izdaje i Bleka i gore spomenuto izdanje Nicka) ili se radi o reklami za buduca izdanja. Mene bi osobno Nick veselio pa ako netko zna vise o tome...
To bi bilo genijalno.Bez obzira sto po mnogima prodaja Bleka i Marka ide dobro,ja sam ubedjen da je to zbog odnosa broj strana - cena - kvalitet,kao i zbog toga sto veliki broj stripofila kupuje ta izdanja po inerciji i verovatno posle toga ne nadje vremena ni za citanje istih(barem ja tu spadam). Ne vidim zasto Nick ne bi mogao da ide u slicnom izdanju.
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 28/01/2006 : 12:07:13
|
Pisalo se u Bleku i o Kapetanu Mikiju u uvodniku,pa nitko nije došao do slicne ideje kao kod Raidera. Raidera osobno ne volim,ali podržavam bilo koji "novi" strip na ovom podrucju. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47177 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Member since 13/08/2005 |
Posted - 28/01/2006 : 12:36:03
|
to bi bilo extra osvjezenje. prava stvar. kad bi to npr uzeli ti ljudi sto rade texa extra, umjesto julie 2 epizode nick, pa i 2 mjeseca da se ceka, al bilo bi super
ZAGOR PRICA... trazili ste zapad! dobili ste divlji... |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 28/01/2006 : 12:42:31
|
Ne bi imao ništa protiv da Nick Raider ponovno dode medu nas hrvate, pa cak ne bi imao ništa protiv i da se slucajno krene sa reprintom od prvog broja. Ima tu super zabavnih epizoda. Nick je super.
in the evidence of its brilliance |
|
|
Rache
New Member
Croatia
198 Posts
Member since 31/08/2005 |
Posted - 28/01/2006 : 13:34:26
|
quote: Originally posted by kico
Pisalo se u Bleku i o Kapetanu Mikiju u uvodniku,pa nitko nije došao do slicne ideje kao kod Raidera. Raidera osobno ne volim,ali podržavam bilo koji "novi" strip na ovom podrucju.
Nije se pisalo na ovaj nacin: Kapetan Miki je tamo bio u sklopu teksta o EsseGesse kao autorima - ovaj tekst je tamo gdje se kao "redakcija" obraca citateljima. Tekst je ocito smisljen kao rekalama no izgleda da je preuzet iz tal izdanja a ako to samo prevode s talijanskog onda je to u principu jadno- da se ne moze napisati 5-6 recenica uvoda za nase trziste??? No dobro mozda tu ipak bude nesto. Kako kaze narodna :"Nada umire posljednja."
Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have. |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 28/01/2006 : 13:51:25
|
Ovo ce Columba razveselit,mada još ništa nije sigurno,ali mi šesto culo nešto govori da Berni sprema " Nick surprise" Nick je legenda!
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva! |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7828 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 28/01/2006 : 13:55:21
|
procita san samo dva broja od SD i strip mi je odlican podržavam izlaženje,odlicna ideja
samoubojica: ne približavajte mi se, zapalit cu se!!! prljavi Harry: ti se zapali, a mi cemo napraviti roštilj.
|
|
|
LeeMan
Senior Member
Hungary
1257 Posts
Member since 04/10/2003 |
Posted - 28/01/2006 : 14:09:20
|
I tata bi sine, i tata bi...bolje ne reprint nego da nastave one epizode dokle su stigli...
Ja necu imati s' kim ostati mlad ako svi ostarite... **************************************** ...Minulo je od tih neveslih dana vec skoro pola vijeka, djeda odavno nema na ovome svijetu, a cesto mi se desi dok se setam bastom da mi se prosto place, iako ne znam ni sta me boli ni sta sam izgubio... |
|
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 28/01/2006 : 19:25:48
|
quote: Originally posted by Rache
quote: Originally posted by kico
Pisalo se u Bleku i o Kapetanu Mikiju u uvodniku,pa nitko nije došao do slicne ideje kao kod Raidera. Raidera osobno ne volim,ali podržavam bilo koji "novi" strip na ovom podrucju.
Nije se pisalo na ovaj nacin: Kapetan Miki je tamo bio u sklopu teksta o EsseGesse kao autorima - ovaj tekst je tamo gdje se kao "redakcija" obraca citateljima. Tekst je ocito smisljen kao rekalama no izgleda da je preuzet iz tal izdanja a ako to samo prevode s talijanskog onda je to u principu jadno- da se ne moze napisati 5-6 recenica uvoda za nase trziste??? No dobro mozda tu ipak bude nesto. Kako kaze narodna :"Nada umire posljednja."
Ja sam cuo da je Nada kurva Inace, naravno da je samo preveden uvodnik, pa vidis da je naslovnica i slika i naslov prvog broja kao tal. original, sa talijanskim naslovom.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 28/01/2006 : 19:28:37
|
>Inace, naravno da je samo preveden uvodnik, pa vidis da je naslovnica i slika i naslov prvog broja kao tal. original, sa talijanskim naslovom.
:))
Eto, sada se ni DeeCay ne moze buniti. Kukao je kako se uvodnici ne prevode (za MMa doduse), evo mu ih u Bleku:-PPP
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 28/01/2006 : 19:30:17
|
quote: Originally posted by prozirna senka [br :))
Eto, sada se ni DeeCay ne moze buniti. Kukao je kako se uvodnici ne prevode (za MMa doduse), evo mu ih u Bleku:-PPP
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 29/01/2006 : 00:56:30
|
to bi bilo odlicno
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... I KAD GUBE I KAD TUKU UVIJEK VJERNI SVOM HAJDUKU!
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 29/01/2006 : 01:58:26
|
Bez obzira na Markosovo opovrgavaje, ja se ipak nadam da ce Bernard izdati nekog Nika Rajdera onako kako ga Epierre (If Edizioni) izdaje, iako bi tu ipak u principu trebalo platiti prava Boneliju (osim ako Epierre ima neki poseban aranzman sa Bonelijem po tom pitanju) |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Member since 18/09/2004 |
Posted - 29/01/2006 : 13:01:17
|
Potpuno podržavam izlazak Nicka raidera. Sad, da li ce nešto od toga biti ne bih zacudio, uz sva iznenadenja koja nam Bernard prireduje. Samo imam loš osjecaj, da i ako bude nece na kioske.
"I know what you're thinking. Did he fire six shots or only five? Well, to tell you the truth, in all this excitement, I've kinda lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya punk?"
|
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 29/01/2006 : 15:29:52
|
quote: Originally posted by Koresh
Potpuno podržavam izlazak Nicka raidera. Sad, da li ce nešto od toga biti ne bih zacudio, uz sva iznenadenja koja nam Bernard prireduje. Samo imam loš osjecaj, da i ako bude nece na kioske.
"I know what you're thinking. Did he fire six shots or only five? Well, to tell you the truth, in all this excitement, I've kinda lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya punk?"
Sumnjam da ce Nick izlaziti u HC izdanju. Ko bi to kupovao??
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 29/01/2006 : 16:21:38
|
Upravo sam video na drugom topicu za je prava preuzeo Epierre. Nisam to znao, eto. Taj Epierre mi je sve simpaticniji, ima Marka, Bleka, Mikija, Nik Rajdera, Akima... uz to si im sva izdanja luksuzna... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47177 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 29/01/2006 : 18:17:45
|
quote: Originally posted by SejoSexon
A tko bi to kupovao na kioscima? Dovoljno njih? Sumnjam! Sudeci po tome kako su ga u SD na brzinu ugasili ne bih se bas zakleo da bi to dobro islo. Mozda bih isto rekao ranije i za Bleka i Marka, no oni ne idu lose, ali Blek i Mark imaju duzu tradiciju i bili su uvijek popularniji od Nicka koji je dosao kasnije.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 29/01/2006 : 18:29:22
|
quote: Originally posted by SejoSexon
quote: Originally posted by Koresh
JA,moj kum i burazer = 3
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
|
|
Topic |
|