Author |
Topic |
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 09/02/2006 : 17:02:31
|
quote: Originally posted by alen
quote: Originally posted by SejoSexon
Ne vjerujem da æe NN iæi dvomjeseèno. Izgleda da se NN prodaje gore od ostalih junaka tako da je taj ritam utopija,no niko ne zna šta Berni planira. Možda æe ga preuzeti Stripagent pa æe iæi stvarno u dvomjeseènom ritmu. Sve je moguæe. I MM je prvo izdavao Ludens pa onda Stripagent.
Ase ležit vojnik Gorèin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noæ i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
Jesam li ja to nesto pobrkao ili mu to ono dodje na isto. Mislim, da je Bernard cappo i Stripagenta i Ludensa (i Bookglobea)?
Da, Berni je gazda Ludensa, Stripagenta i Bookglobe-a.
Ase ležit vojnik Gorèin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noæ i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 09/02/2006 : 19:23:19
|
Ne vjerujem da æe NN iæi dvomjeseèno. Izgleda da se NN prodaje gore od ostalih junaka tako da je taj ritam utopija,no niko ne zna šta Berni planira.
sejo pretjeruješ. veæ je više puta ponovljeno da se nathan ne prodaje ništa gore od mister noa ili martija (a donedavno je i tex bio u sliènoj situaciji). fazon je što je izgleda od ljetos berni odluèio da "žrtvuje" nathana zarad ovih ostalih stripova da ne bi bio na financijskom gubitku. a to nije u redu, naravno s naše strane gledišta. nathan ima svoju publiku i sigurno nije manja (a ako nije i veæa) od publike gore navedenih stripova. |
Edited by - I like girlz on 09/02/2006 19:29:59 |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Posted - 09/02/2006 : 19:28:19
|
quote: Originally posted by Darkwood Devil
Ja se stvarno nadam da je ovao treca sreca za Nathana i da ce se sada konacno ustoliciti na nekom ritmu barem od 6 epizoda godisnje. Iskreno, slazem se sa Markom da je bolje i 3-4 broja godisnje nego niti jedan. Nevjerojatno mi je da jedan toliko nabrijan i zanimljiv zanr kao sto je SF ne prolazi kod nase citalacke publike!?
"WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME"
bez obzira na sva ta nagaðanja, ja samo želim ponovno reæi, a volio bih da to osobno preneseš bernardu (davno si mi rekao da si njegov blizak prijatelj), da za prave nathanove fanove (sad govorim u svoje ime, a duboko sam uvjeren da isto misli svaki pravi NN fan) cijena apsolutno nije problem. neka bernard (ludens) slobodno podigne cijenu ako treba, ali da redovno izlazi i da izaðe najmanje 6 brojeva godišnje. stvarno mislim da ne tražimo puno. |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 09/02/2006 : 19:50:48
|
Slažem se da za Nathana ne bi bio problem izdvojiti i duplo ako bi to znaèilo barem 6-12 brojeva godišnje...
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
|
|
rocco21
Senior Member
Croatia
1259 Posts
Member since 15/08/2004 |
Posted - 09/02/2006 : 20:55:13
|
Možda nova taktika prodaje stripova u paketima pomogne. Vidio sam ovih dana na kioscima pakete od 3 stripa u kojima su zapakovani po 2 Zagora i 1 NN.
...resistance is futile...
|
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 09/02/2006 : 21:33:09
|
quote: Originally posted by I like girlz
Ne vjerujem da æe NN iæi dvomjeseèno. Izgleda da se NN prodaje gore od ostalih junaka tako da je taj ritam utopija,no niko ne zna šta Berni planira.
sejo pretjeruješ. veæ je više puta ponovljeno da se nathan ne prodaje ništa gore od mister noa ili martija (a donedavno je i tex bio u sliènoj situaciji). fazon je što je izgleda od ljetos berni odluèio da "žrtvuje" nathana zarad ovih ostalih stripova da ne bi bio na financijskom gubitku. a to nije u redu, naravno s naše strane gledišta. nathan ima svoju publiku i sigurno nije manja (a ako nije i veæa) od publike gore navedenih stripova.
Ne pretjerujem. Berni je jednostavno ljetos žrtvovao strip koji mu donosi najmanju zaradu. Ne zaboravi na prava, ne vjerujem da prava za svakog Bonelli junaka isto koštaju. Ja sam skeptièan što se tièe NN.
|
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 10/02/2006 : 07:28:06
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by prozirna senka Lepo. A bilo bi jos lepse ako bi Ludens poceo da razmislja u pravcu MM&NN temupa Zarobljenik buducnosti, s obzirom da je hronoloski dolazi uskoro na red za objavljivanje...
Misliš kronološki dolazi za MM,ne?
Wealth beyond measure, outlander...
MM&NN#1 je u Italiji objavljen uopredo sa NN#58...
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 10/02/2006 : 08:27:46
|
Mozda na Ludensovom sajtu pise kad ce izaci koji strip.
Berni ažurira ludens.hr svake prestupne godine.
|
|
|
djuna
New Member
Serbia
213 Posts
Member since 20/07/2004 |
Posted - 10/02/2006 : 10:09:59
|
Ase ležit vojnik Gorèin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noæ i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh. A iovde nije odavno odgovori ni na jedan post. Politika kuce. Ciota postove i smeska se:
|
|
|
djuna
New Member
Serbia
213 Posts
Member since 20/07/2004 |
Posted - 10/02/2006 : 10:10:56
|
quote: Originally posted by djuna
Ase ležit vojnik Gorèin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noæ i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh. A iovde nije odavno odgovori ni na jedan post. Politika kuce. Ciota postove i smeska se:
A i ovde nije odavno odgovorio ni na jedan post. Politika kuce. Cita postove i smeska se:
|
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 10/02/2006 : 11:48:09
|
quote: Originally posted by SejoSexon Berni je jednostavno ljetos žrtvovao strip koji mu donosi najmanju zaradu.
Nije. Razlog je puno banalniji. I nema razloga za skepsu.
P.S. Da si indijanac zvao bi se Zalosna Sova.
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6196 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 10/02/2006 : 12:39:56
|
quote: Originally posted by Darkwood Devil
Nevjerojatno mi je da jedan toliko nabrijan i zanimljiv zanr kao sto je SF ne prolazi kod nase citalacke publike!?
Ljudi oèito više vole borbe šumskih junaka sa crvenim mundirima i sl. Mislim da Nathan ipak ima svoju publiku,možda ne tako brojnu kao npr. Marty i Mister NO,ali je ipak ima.Da nije tako,bio bi odavno ugašen i to ne od strane Ludensa veæ prije,od SD(kao npr. NikRajder).Možda je trenutno u krizi zbog kombinacije nesretnih okolnosti(loše prièe+problemi sa naslovnicama),ali mislim da je to samo privremeno. Nathan je dobio šansu.Izašlo je 50 i nešto brojeva na kioscima + 2 specijalca.To je dovoljno da se neki junak uhoda.Ako ga publika nakon svega ipak nije pruhvatila,onda se nemamo što buniti.
Bond.James Bond. |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 10/02/2006 : 12:56:56
|
To da bi kao jedan od razloga slabe prodaje NN-a, koji tu se stalno spominje, trebale biti loše naslovnice mi je neshvatljivo. Mislim, ako stvarno postoje ljudi koji taj strip neæe kupiti samo zbog tih loših zamjenskih naslovnica... ma, poserem se na takove imbecile. Djelo se voli ili mrzi zbog sadržaja, a ne omotnice.
in the evidence of its brilliance |
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
980 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 10/02/2006 : 13:05:49
|
quote: Originally posted by kiky
To da bi kao jedan od razloga slabe prodaje NN-a, koji tu se stalno spominje, trebale biti loše naslovnice mi je neshvatljivo. Mislim, ako stvarno postoje ljudi koji taj strip neæe kupiti samo zbog tih loših zamjenskih naslovnica... ma, poserem se na takove imbecile. Djelo se voli ili mrzi zbog sadržaja, a ne omotnice.
in the evidence of its brilliance
Preostro gledas na takve stvari. Ako neko ne zna kakav je sadrzaj, strip ce kupiti na osnovu: 1) preporuke 2) radoznalosti 3) omotnice |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 10/02/2006 : 14:49:47
|
quote: Originally posted by Gaston
quote: Originally posted by SejoSexon Berni je jednostavno ljetos žrtvovao strip koji mu donosi najmanju zaradu.
And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Šteta što ne mogu promijeniti nick.
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Posted - 10/02/2006 : 15:30:00
|
sejo ti opet po svom. isto kao da svake prestupne godine èitaš forum. otkad sam ja na njemu jedno je najmanje 3-4 puta ponovoljeno od strane osoba bliskih ludensu i bernardu da se nathan ne prodaje ništa gore od MM,MrNo-a ili texa donedavno i nije razlog to bio da se on ukida. i to više nikada ne treba da se desi, bez obzira na dužu tradiciju nekih drugih slabije prodavanih izdanja. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Posted - 10/02/2006 : 15:34:34
|
quote: Originally posted by kiky
in the evidence of its brilliance
nisu nama fanovima toliki problem te zamjenske naslovnice da bi uticalo na kupovinu. smeta i to jako, ali šta se može. ali te naslovnice su veliki problem za stvaranje nove èitalaèke publike i nove baze fanova. sigurno odbiju barem 50% potencijalnih novih, znatiželjih kupaca. |
Edited by - I like girlz on 10/02/2006 15:36:15 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 10/02/2006 : 15:46:03
|
quote: Originally posted by I like girlz
sejo ti opet po svom. isto kao da svake prestupne godine èitaš forum. otkad sam ja na njemu jedno je najmanje 3-4 puta ponovoljeno od strane osoba bliskih ludensu i bernardu da se nathan ne prodaje ništa gore od MM,MrNo-a ili texa donedavno i nije razlog to bio da se on ukida. i to više nikada ne treba da se desi, bez obzira na dužu tradiciju nekih drugih slabije prodavanih izdanja.
Bas me zanima gdje si to procitao, volio bi vidjeti citate. Forum se ne brise, u sobi stripovi su svi postovi od prvog dana.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Posted - 10/02/2006 : 15:58:58
|
quote: Originally posted by Markos
Bas me zanima gdje si to procitao, volio bi vidjeti citate. Forum se ne brise, u sobi stripovi su svi postovi od prvog dana.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
marko, zaista ne vidim potrebu da držim pohranjene u mozgu sve topice i citate gdje se spominjala prodaja ludensovih stripova, niti imam u glavi na kojim sve topicima sam to proèitao otkako sam èlan foruma. zadnje što se sjeæam jeste da je renky spominjao nešto oko prodaje NN i MM na mom zadnjem topicu o nathanu (nathan never - biti ili ne biti). po tvom postu bi se dalo zakljuèiti da sam izmislio da sam to proèitao, a nisam. pa evo i gaston gore tvrdi slièno kao i ja oko prodaje NN. |
Edited by - I like girlz on 10/02/2006 16:10:58 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 10/02/2006 : 16:29:01
|
Koliko ja vidim, ne tvrdi Gaston nista slicno. Ne kazem da bi trebao pamititi sve topice nego... ma dobro, u biti, nije bitno.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Topic |
|