Author |
Topic |
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Member since 13/08/2005 |
Posted - 19/02/2006 : 21:02:29
|
za kolekcionare koji su na startu (kao sto sam ja). dakle: koje su edicije zanimljive?? (mislim na prijeratne) koje se mogu lagano nabaviti?? koje nisu preskupe?? i tako, neki savjet. da se pokusam odluciti za novu seriju. da prosirim kolekciju malo
ZAGOR PRICA...
|
|
deangelis
Junior Member
Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
|
pepopepic
Average Member
Croatia
953 Posts
Member since 08/12/2004 |
Posted - 19/02/2006 : 21:09:58
|
quote: Originally posted by deangelis
Jako dobra edicija ti je Smokvin list. Odlican strip!
Odlicna
I don`t feel guilty your honor
|
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
|
deangelis
Junior Member
Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25531 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 19/02/2006 : 21:17:32
|
Pa malo ti je pitanje..Kao da si nas pitao šta bismo ti preporucili da jedeš, a mi i ne znamo šta voliš... Evo ti par edicija pa razmisli.. Asterix zabavnik Biser Strip CAK Comic Strip Gigant Lunov Magnus Strip Karavan Kekec Mini Eks Spunk Stripoteka Strip Art Strip Magazin(SA) Strip Magazin(VPA) Strip Razonoda Strip Zabavnik (veliki) Strip Zabavnik (mali) Superstrip Maxi Super Zlatna Serija
ima toga još...
ne volem glancere.. http://geminix.theblog.net |
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47308 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 19/02/2006 : 21:31:20
|
quote: Originally posted by nedim
evo primjer. maxmagnus i druzina od vjesala. za i protiv?? sta je bolje??
ZAGOR PRICA...
To bi ti se za pocetak svakako isplatilo nabaviti. Odlicni stripovi, pogotovo MaxMagnus, koji imaju manje brojeva i nije ih problem nabaviti uz povoljnu cijenu.
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Posted - 19/02/2006 : 21:35:37
|
quote: Originally posted by dcopic
ZAGOR PRICA...
To bi ti se za pocetak svakako isplatilo nabaviti. Odlicni stripovi, pogotovo MaxMagnus, koji imaju manje brojeva i nije ih problem nabaviti uz povoljnu cijenu.
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
eh, ovakav sam savjet trebao! tnx dcopic, jel ima koji broj da je tesko nabaviti??
ZAGOR PRICA...
|
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Posted - 19/02/2006 : 21:39:56
|
Svi brojevi koštaju otprilike jednako, što je za razliku od nekih drugih kompleta, prava stvar! Niti jedan broj nije lakše ili teže nabaviti; barem koliko ja znam.
|
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Posted - 19/02/2006 : 21:41:16
|
Svi brojevi koštaju otprilike jednako, što je za razliku od nekih drugih kompleta, prava stvar! Niti jedan broj nije lakše ili teže nabaviti; barem koliko ja znam.
a koliko ja znam cijeli komplet (25 brojeva) nije skuplji od 30 eura??
ZAGOR PRICA...
|
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Posted - 19/02/2006 : 21:50:01
|
Pa istina. Može ih se bez problema kupiti za 1.5 eura komad. Komplet bi trebao biti nešto skuplji od 30 eura, ali na kraju ispadne jeftinije nego kupovanje komad po komad.
|
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Posted - 19/02/2006 : 21:55:03
|
Pa istina. Može ih se bez problema kupiti za 1.5 eura komad. Komplet bi trebao biti nešto skuplji od 30 eura, ali na kraju ispadne jeftinije nego kupovanje komad po komad.
super. zadat cu se sad da to nabavim. al prvo mi fali poneki broj od ovoga sto sad trenutno skupljam. blizu sam 100%-tnoj popunjenosti. i vec moram razmisljati sta dalje. hvala za savjet!
ZAGOR PRICA...
|
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 20/02/2006 : 00:40:02
|
ZAGOR PRICA...
Družina od vješala!!!!!!!! Zbog: -odlicnog Romaninijevog crteža u suradnji sa velikim magom Magnusom (vidi samo naslovnicu Magnusovog Texonea ako ne vjeruješ) -raste cijena kompleta DoV jer sam jednom vidio da njih 20,koliko ih je izdano,i koliko i postoje,je prodano na aukcijama za 500 kn,dok komplet Maxmagnusa košta otprilike 250 kn,za 25 komada serijala -i zbog price,naravno Družina je zakon,ma koliko je neki ne voljeli!
|
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 20/02/2006 : 00:47:14
|
Od ostalih edicija preporucavam one dvije možda i najteže,ali moguce i najvrijednije.... Stripoteka svaki ozbiljniji kolekcionar stripa ovu bi ediciju trebao imati znam,znam da je sama Stripoteka po kvalciteti varirala i da ima dozlaBoga loših brojeva,ali vecina klasika se upravo ovde prvi put pojavila i odnijela nas u kolekcionarske vode Asterixov zabavnik jer je edicija u boji,format SC albuma,i sadrži one najvrijednije epizode barba Asterixa i cika Talicnog Toma. Treci u ovoj preporuci je Comic strip jer je još uvijek lako nabavljiv,a dici se izvanrednim izborom albuma,epizoda,serijala u koloru šteta što je ukinut i dao Bog da se ovakvo nešto što prije vrati na tržište stripa
|
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 20/02/2006 : 00:47:27
|
DoV je bila relativno razoccaranje nakon AF-a (scenaristiccki, ne crtaccki, kao da je pokussavala biti AF, ali nije uspjevala).
MAxmagnus je, pak, bio jednostavno grozan...:) Slabo crtan i bespotrebno razvlaccenje originalnih pricca Magnusa & Bunkera. Ali opet, nekome mladjemu se vjerojatno svidio. Osnovno je, zapravo, pitanje koliko imass godina?
mcn
Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 10 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)! |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 20/02/2006 : 00:51:59
|
quote: Originally posted by mcn
DoV je bila relativno razoccaranje nakon AF-a (scenaristiccki, ne crtaccki, kao da je pokussavala biti AF, ali nije uspjevala).
MAxmagnus je, pak, bio jednostavno grozan...:) Slabo crtan i bespotrebno razvlaccenje originalnih pricca Magnusa & Bunkera. Ali opet, nekome mladjemu se vjerojatno svidio. Osnovno je, zapravo, pitanje koliko imass godina?
mcn
Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 10 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
ja 29 nedim je vjerovatno nešto mladi..... :-) ali i dalje volim Družinu od vješala! |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3514 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 20/02/2006 : 08:13:51
|
Maksmagnus i Druzina se ne mogu porediti po kvalitetu... Prvi je jos simpatican u prva 2-3 broja, ali nakon toga gubi smisao. Imam utisak da je Druzina jedan od onih neshvacenih stripova koji su postali kult ali ih vecina ne voli...? |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 20/02/2006 : 08:21:37
|
ZAGOR PRICA...
Za ide za oba stripa. Opet, srcu mi je blizi Maksmagnus,verovatno zbog sirovijeg humora, mada sam i DoV obozavao.
Opet, s druge strane, iste sam citao sa svojih 13-14 godina, dakle jako, jako davno...
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Posted - 20/02/2006 : 08:48:53
|
19 godina, jos jedan dobar savjet je asteriksov zabavnik. vidjet cemo. drago mi je sto sam dobio karisne savjete. hvala svima
ZAGOR PRICA...
|
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 20/02/2006 : 09:22:03
|
Meni je DOV mozda i najbolji strip serijal ikad, dok je Maxmagnus osrednje los. Ako te zanimaju edicije ima li sto elementarnije od ZS, LMS i Stripoteke. U ove prve dvije dobijes Bonellija a u Stripoteci Euro-strip, YU-strip, sindikalni, Conana...
|
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Posted - 20/02/2006 : 09:26:32
|
quote: Originally posted by mcn
MAxmagnus je, pak, bio jednostavno grozan...:) Slabo crtan i bespotrebno razvlaccenje originalnih pricca Magnusa & Bunkera. Ali opet, nekome mladjemu se vjerojatno svidio.
Ne znam hocu li za nekog biti blasfemican ali mani je DOV bolji serijal od AF. Mozda je tome uzrok Bunkerov scenaristicki pad (malo sam rekao) u AF, ali DOV mi je bolja i ako se uzme prvih 75 Fordova. Obozavam oba stripa, ali srce mi je vise na strani tih blesavih vitezova i pazeva.
Za Maxmagnus se slazem. Taj mi strip dodje nesto kao Alo-Alo na stripu. Uvijek isto i isto i isto...
|
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Posted - 20/02/2006 : 09:52:01
|
quote: Originally posted by alen
Meni je DOV mozda i najbolji strip serijal ikad, dok je Maxmagnus osrednje los. Ako te zanimaju edicije ima li sto elementarnije od ZS, LMS i Stripoteke. U ove prve dvije dobijes Bonellija a u Stripoteci Euro-strip, YU-strip, sindikalni, Conana...
te 2 serije su mi prevelike, a i bespotrebno mi je da skupljam nesto sto vecinu vec imam. (zagor) a nevolim skupljati samo neke dijelove serija. + sto mi se ne svidjaju svi junaci. a kad nesto skupljam volim da mi to bude kompletno. da nista ne fali
ZAGOR PRICA...
|
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Posted - 20/02/2006 : 09:59:02
|
quote: Originally posted by alen
te 2 serije su mi prevelike, a i bespotrebno mi je da skupljam nesto sto vecinu vec imam. (zagor) a nevolim skupljati samo neke dijelove serija. + sto mi se ne svidjaju svi junaci. a kad nesto skupljam volim da mi to bude kompletno. da nista ne fali
ZAGOR PRICA...
Vidis ja sam odustao od klasicnog kolekcionarstva u kojem "moram" imati sve brojeve neke serije. Tako iz ZS i LMS crpim samo one stripove koji nisu izasli u novijoj verziji (kao Extra Zagor, Mark...). Ako ti vec nije do ZS i LMS onda se zadrzi na ovim posljeratnim serijalima jer ih se lako moze nabaviti u dobroj ocuvanosti pa lijepo izgledaju na policama .
|
|
|
Topic |
|