Author |
Topic |
zoz303
Starting Member
Croatia
29 Posts
Member since 05/02/2006 |
Posted - 02/03/2006 : 22:00:43
|
Imam 49 [b]Conana[/b] od Slobodne Dalmacije i sad bi ih zelio ukoricit u 2 iil 3 knjige max.
Zanima me kak to ide , koje metodenje su najbolje, kolko para i gdje u Zagrebu????
Zelim da mi bude ukoriceno (uvezano) u debele korice.
baaaa
|
|
markolar
Advanced Member
Slovenia
3104 Posts
Member since 05/01/2004 |
|
alanmaras
Advanced Member
Croatia
3787 Posts
Member since 06/03/2005 |
Posted - 02/03/2006 : 22:41:06
|
pitaš u nekoliko knjigovežnica, mislim da se cijene krecu 100-130 kuna po knjizi
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
|
|
vikic
Advanced Member
Croatia
4737 Posts
Member since 06/03/2003 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/03/2006 : 11:25:13
|
Kad radiš jedan uvez onda je skuplje... Meni je u VŽ knjigovežnica KKK pet komada diplomskih uvezla za 50kn komad. Ako je jedan ili dva onda je 100kn. A u zagrebu je siguran sam skuplje.
Kako to izgleda kad vam uvezu strip, jel to prakticno za normalno citanje?
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 03/03/2006 : 14:17:11
|
Je.Imam doma Miki Mausa iz Politikinog zabavnika u dvije veeelike knjige.To je uvezeno prije više od dvadeset godina i još uvijek je u super stanju.Ovisi kod koga i kako to radiš.To je mom starijem bratu uvezla ujna koja je radila u tiskari ili tako necemu. |
Edited by - Pavel on 03/03/2006 14:18:12 |
|
|
zizanon
Senior Member
Croatia
1523 Posts
Member since 21/11/2003 |
Posted - 03/03/2006 : 16:37:48
|
quote: Originally posted by DeeCay
Meni je u VŽ knjigovežnica KKK
Jel ovo otvorena nova podružnica Ku Klux Klana u Varaždinu ili je rijec o KTK
motel, money, murder, madness let's change the mood from glad to sadness |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 03/03/2006 : 17:35:28
|
Ja imam ukoriceno puno, puno toga i mislim da sam otvorio topic o tome ! Bile su vec rasprave i zakljucio sam da više vrede stripovi koji nisu ukoriceni !
Prelaze miš i slon preko mosta. Miš kaže:" Al' tutnjimo!" A kad se most srušio miš rece slonu : " Trebali smo ici , jedan po jedan !" |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 03/03/2006 : 20:46:45
|
quote: Originally posted by srdjandj
zakljucio sam da više vrede stripovi koji nisu ukoriceni !
Ukoriceni da vrijede manje? Nema šanse! Ja svoje sve ukoricujem i izgledaju prekrasno Imam 54 knjige raznih ukoricenih stripova, a otprilike još cu toliko ukoriciti. Kada su pojedinacno, mogu se lako oštetiti ili zagubiti, ovako ukoriceni su trajni, izgledaju otmjenije i ljudi ih sa vecom dozom poštovanja gledaju.
Vrecice? Ne dolaze u obzir! To je ružno. Alternativu ukoricavanju, što se tice cuvanja stripova koje zaista želite imati, jednostavno ne vidim. A i ne treba mi |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 03/03/2006 : 20:52:21
|
Naravno, svako ima svoje mišljenje, ali ako ih ukoricuješ, onda oni u knjigoveznicama iseku delove tih stripova da bi ih poravnali kad ih ukorice, pa mislim da zbog toga manje vrede, naravno treba ukoricavati samo stripove tipa stripoteke i ostalih novinskih izdanja, ali meni su lepši kad nisu ukoriceni, tata je to koricio i imamo dosta toga, ali ja volim kad je to složeno u police pojedinacno, naravno nemam ništa protiv koricenja !!!!!
Prelaze miš i slon preko mosta. Miš kaže:" Al' tutnjimo!" A kad se most srušio miš rece slonu : " Trebali smo ici , jedan po jedan !" |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 03/03/2006 : 20:53:28
|
..a takode mrzim kad su stripovi u vrecicama i o tome se dosta polemisalo, šta je bolje, ja sam protiv vrecica...
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 03/03/2006 : 20:57:30
|
quote: Originally posted by IGMAN2
zakljucio sam da više vrede stripovi koji nisu ukoriceni !
Ukoriceni da vrijede manje? Nema šanse! Ja svoje sve ukoricujem i izgledaju prekrasno Imam 54 knjige raznih ukoricenih stripova, a otprilike još cu toliko ukoriciti. Kada su pojedinacno, mogu se lako oštetiti ili zagubiti, ovako ukoriceni su trajni, izgledaju otmjenije i ljudi ih sa vecom dozom poštovanja gledaju.
Vrecice? Ne dolaze u obzir! To je ružno. Alternativu ukoricavanju, što se tice cuvanja stripova koje zaista želite imati, jednostavno ne vidim. A i ne treba mi
U principu potpuno si u pravu, bolje alternative nema...ali za cuvanje stripova.Malo zajbano za citati, mislim zbog glomaznosti
"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"
|
|
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Posted - 03/03/2006 : 21:04:22
|
Ne znam što su to tebi isjekli kod ukoricavanja. Ja im ni u ludilu ne bi dozvolio da išta odsjeku, a kamoli za to i platio. Naravno da moraju rubove poravnati, ali tu se ne skida puno, bar meni nisu, pogotovo ne do crteža. Sve valjda ovisi o nožu i presi na kojoj režu.
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 03/03/2006 : 21:18:22
|
Ne znam što su to tebi isjekli kod ukoricavanja. Ja im ni u ludilu ne bi dozvolio da išta odsjeku, a kamoli za to i platio. Naravno da moraju rubove poravnati, ali tu se ne skida puno, bar meni nisu, pogotovo ne do crteža. Sve valjda ovisi o nožu i presi na kojoj režu.
To sam i mislio na poravnavanje rubova prilikom koricenja, onda da bi poravnali moraju da odseku, ali naravno nisu mi posekli crteže ali opet su malo skratili, naravno rekao sam, sve je stvar ko kako voli, meni su licno lepši pojedinacni primerci.
|
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Posted - 03/03/2006 : 21:25:17
|
Što se tice glomaznosti, nju sam odreduješ kolicinom stripova u jednom uvezu, zar ne. Dakle, na kraju imaš knjigu, a knjiga ko knjiga, ponekad te može uplašiti svojom debljinom Moja najdeblja strip-knjiga je jedna od Mister Noa. Cetri Africke pustolovine daju joj oko 5 cm i 1090 stranica i mogu reci da sam se pribojavao kako ce to izgledati ( ono A5 format, pa 5 centimetara ) ali izgleda super. Uopce nije odbojna za citati, baš naprotiv |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 03/03/2006 : 21:39:30
|
Ma nema problema, ukoricuj do mile volje, niko nema ništa protiv toga, to je tvoja stvar !
|
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 03/03/2006 : 22:04:58
|
Uopšte se ne nerviram, moj tata takode korici stripove, pa nemam razloga da bih se nervirao, samo kažem da je to stvar ukusa, a sad vidim da nije bilo meni upuceno, ok, pozdrav !
|
|
Nobody
Senior Member
Slovenia
2195 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 03/03/2006 : 22:18:36
|
Što se tice glomaznosti, nju sam odreduješ kolicinom stripova u jednom uvezu, zar ne. Dakle, na kraju imaš knjigu, a knjiga ko knjiga, ponekad te može uplašiti svojom debljinom Moja najdeblja strip-knjiga je jedna od Mister Noa. Cetri Africke pustolovine daju joj oko 5 cm i 1090 stranica i mogu reci da sam se pribojavao kako ce to izgledati ( ono A5 format, pa 5 centimetara ) ali izgleda super. Uopce nije odbojna za citati, baš naprotiv
daj stavi neki sken, da vidimo kako to izgleda
kdor ne skace ni Sloven´c |
|
|
zoz303
Starting Member
Croatia
29 Posts
Posted - 04/03/2006 : 11:59:16
|
Što se tice glomaznosti, nju sam odreduješ kolicinom stripova u jednom uvezu, zar ne. Dakle, na kraju imaš knjigu, a knjiga ko knjiga, ponekad te može uplašiti svojom debljinom Moja najdeblja strip-knjiga je jedna od Mister Noa. Cetri Africke pustolovine daju joj oko 5 cm i 1090 stranica i mogu reci da sam se pribojavao kako ce to izgledati ( ono A5 format, pa 5 centimetara ) ali izgleda super. Uopce nije odbojna za citati, baš naprotiv
Baš me zanima kak to izgleda, nisam nikad vidio "ukoricen" strip
Aj ak ti nije bed daj slikaj tog mister Noa u par slika da vidimo kak to izgleda
TNX
baaaa
baaaa |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 04/03/2006 : 13:07:14
|
i mene interesuje da vidim ...
|
|
zoz303
Starting Member
Croatia
29 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 04/03/2006 : 16:42:28
|
Bez sve šale, nije loše koriciti stripove, ali samo ova novinska izdanja, kao na primer politikine zabavnike i slicno, poznajem tipa koji ima preko 200 ukoricenih knjiga, ali nije dobro koriciti stripove, nekako ne ide, u tom slucaju ne bi morali , ti stripovi, ni naslovnu da imaju, svejedno je kakvi su ako se ukoricavaju, možda mogu i da razumem, da stare stripove ukoriciš i dobiješ lepu novu knjigu, ali nove stripove koriciti, ne shvatam, ali opet ponavljam, to je stvar opredeljenja i nek svako radi kako mu je volja !
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 05/03/2006 : 00:44:44
|
quote: Originally posted by alanmaras
pitaš u nekoliko knjigovežnica, mislim da se cijene krecu 100-130 kuna po knjizi
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
tvrdi uvez , koža sa tiskom naslova, debljina max. 5-6cm ,A4,50kn/kom
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
|
Edited by - risbozg on 05/03/2006 00:45:56 |
|
|
zoz303
Starting Member
Croatia
29 Posts
Posted - 05/03/2006 : 11:08:32
|
tvrdi uvez , koža sa tiskom naslova, debljina max. 5-6cm ,A4,50kn/kom
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
[/quote]
Šefe samo 50kn daj mi molim te javi gdje to mogu uvezati, to ti radis ili??? Please javi
Ak je fakat 50kn po knjizi odmah bi ukoricio 3 knjige! Conane od slobodne Dalmacije po 16 komada po knjizi: Format 17x24cm debljina nesto manje od ~3cm Javi mi se na mejl gremlin385@hotmail.com Puno hvala!!!
Kornjaca ide ulicom u New Yorku i napadne je banda puzeva. Policajac dodje na mjesto dogadjaja i pita sto se dogodilo. Kornjaca kaze: "Ne znam, sve se odigralo tako brzo!"
|
|
|
zoz303
Starting Member
Croatia
29 Posts
Posted - 05/03/2006 : 11:15:19
|
Bez sve šale, nije loše koriciti stripove, ali samo ova novinska izdanja, kao na primer politikine zabavnike i slicno, poznajem tipa koji ima preko 200 ukoricenih knjiga, ali nije dobro koriciti stripove, nekako ne ide, u tom slucaju ne bi morali , ti stripovi, ni naslovnu da imaju, svejedno je kakvi su ako se ukoricavaju, možda mogu i da razumem, da stare stripove ukoriciš i dobiješ lepu novu knjigu, ali nove stripove koriciti, ne shvatam, ali opet ponavljam, to je stvar opredeljenja i nek svako radi kako mu je volja !
Prelaze miš i slon preko mosta. Miš kaže:" Al' tutnjimo!" A kad se most srušio miš rece slonu : " Trebali smo ici , jedan po jedan !"
Potpuno si u pravu! Nove stripove ne isplati se uvezivati! Ja cu kad skupim sve Conane velikog formata uvezati, a sad samo male od SD
Kornjaca ide ulicom u New Yorku i napadne je banda puzeva. Policajac dodje na mjesto dogadjaja i pita sto se dogodilo. Kornjaca kaze: "Ne znam, sve se odigralo tako brzo!"
|
|
|
Topic |
|