forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Novi MM - "Otok ruža/Zemlja se trese!!!!!!"
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7821 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 17/03/2006 : 15:54:03  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
ne znam što bi nekom smetalo "nemoguci završetak u iducem broju" kada tako stoji i u orginalu. i slobodna dalmacija je tako prevodila, što je i normalno.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8240 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 17/03/2006 : 18:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
"Nemoguci zavrsetak u sledecem broju" je uveden odmah posle proslave 10-godisnjice MMa, od broja 123 L'uomo programato i bice tako sve do revolucije, odnosno do broja 277 Doppia peronalita.

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

SSM
Average Member

Bosnia and Herzegovina
987 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 17/03/2006 : 21:20:10  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message
Moram cestitati prozirnome na fantasticnoj recenziji Zatocenika tame. Cime se ti hraniš covjece :)

No one gets out of childhood alive.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8240 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 17/03/2006 : 21:21:53  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Jel se pivo racuna u hranu?;)

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

SSM
Average Member

Bosnia and Herzegovina
987 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 17/03/2006 : 21:24:14  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message
Homer Simpson :)

No one gets out of childhood alive.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 18/03/2006 : 14:05:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Dobar je "Dživakin kamen". Ne baš narocito originalna prica, no solidno vodena, malo lekcije iz hinduizma... super crtež koji lijepo prikazuje atmosferu Bombaya.

in the evidence of its brilliance
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 25/03/2006 : 21:47:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
Evo proccitao sam "Otok ruzza". "Dzzivakin kamen" mi je visse-manje bezveze, nije grozno, ali nije ni nessto pametno. Najbolji dio je s trudnochom od dvije godine. "Otok ruzza" mi je puno vjesstije napisan i puno duhovitiji. Jebiga, uvijek se vidi kad je Castelli, a kad netko drugi.

Nego crtezz. Znam da se o ukusima ne raspravlja, pa nechu. Samo me zanima ima li ovdje itko (osim mene) kome je Torti bolji - zadrzzimo se samo u okvirima ovog broja - od Montanarija. Montanari se trudi, ali je krut i, iako mu ovaj tusser bolje lezzi od Grasanija, prenakrcan. Torti pjeva. Crne su mu odliccne, karakteri na mjestu, a ccak se ne mozze rechi da se nije trudio nacrtati sve ssto treba.

Onda? Ima li ijedan glas za Tortija?

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 10 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2864 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 25/03/2006 : 22:03:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message
Dzivakin kamen je grozan. U stvari katastrofalan. Cek, to je zapravo prvi put da proturjecim Macanu. Idem odmah otvorit novi topic da se opravdam... :). Eto citajte "Zasto volim Macana".

Jack the Black.
Go to Top of Page

Goran M.
Starting Member

81 Posts

Member since 07/01/2005

Posted - 25/03/2006 : 22:19:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Goran M. a Private Message
quote:
Originally posted by Sawaar

Što god vi rekli za našeg dobrog strica Martija, ja se svaki puta do suza nasmijem na zadnjoj stranici kad procitam "nemoguci završetak za mjesec dana". Ovi prevoditelji stvarno imaju smisla za humor

Iskreno, meni to baš i nije jako smiješno, prejeftino mi je; tako stoji u originalu.

--
I honor my personality flaws, for without them I would have no personality at all.
Go to Top of Page

Goran M.
Starting Member

81 Posts

Member since 07/01/2005

Posted - 25/03/2006 : 22:51:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Goran M. a Private Message
quote:
Originally posted by kico

Nova pohvala za Strip-agent ide upisivanju vec videnih epizoda...

To prvenstveno zahvalite uredivackom kolegiju giganata. Jednom kad smo se oko toga dogovorili i kad sam došao u situaciju da me takva praksa ne košta puno previše vremena, bilo mi je besmisleno ne uložiti relativno malo dodatnog truda (i gnjaviti njih) za opcu korist.

--
I honor my personality flaws, for without them I would have no personality at all.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8240 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 25/03/2006 : 22:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

Evo proccitao sam "Otok ruzza". "Dzzivakin kamen" mi je visse-manje bezveze, nije grozno, ali nije ni nessto pametno. Najbolji dio je s trudnochom od dvije godine. "Otok ruzza" mi je puno vjesstije napisan i puno duhovitiji. Jebiga, uvijek se vidi kad je Castelli, a kad netko drugi.

Nego crtezz. Znam da se o ukusima ne raspravlja, pa nechu. Samo me zanima ima li ovdje itko (osim mene) kome je Torti bolji - zadrzzimo se samo u okvirima ovog broja - od Montanarija. Montanari se trudi, ali je krut i, iako mu ovaj tusser bolje lezzi od Grasanija, prenakrcan. Torti pjeva. Crne su mu odliccne, karakteri na mjestu, a ccak se ne mozze rechi da se nije trudio nacrtati sve ssto treba.

Onda? Ima li ijedan glas za Tortija?

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 10 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!

Pavaroti, *ebo si jeza sada!

Salu na stranu, i mene interesuje kako vide forumasi ova dva zla. Moj glas, ipak, zna se kome ide

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 25/03/2006 : 22:58:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Montanari , ma nek je krut ma nek je i prenakrcan... ali fin mu je crtež.

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7821 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 26/03/2006 : 16:31:37  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
montanari.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7821 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 26/03/2006 : 19:43:40  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
a uskoro ce nam i moji omiljeni esposito bros u broju 196 ako se ne varam. po onim najavama na SBE, epizoda se cini zanimljivim materijalom.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8240 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 26/03/2006 : 22:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Grad pet prstenova? Jeste. Kind of.

Kontinuitet je sjeban...

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7821 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 27/03/2006 : 00:07:09  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by prozirna senka

Grad pet prstenova? Jeste. Kind of.

Kontinuitet je sjeban...

upravo ta . što, jel to nisi oduševljen ni tom epizodom?

Edited by - I like girlz on 27/03/2006 00:07:53
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8240 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 27/03/2006 : 02:32:13  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
SPOILER

Nije da sam toliko razocaran, prica je zanimljiva. Meni, sto ne znaci da mora i drugima, BODE OCI frljanje sa drzavnim uredjenjima Atlantide i Mu. Ovde je Altlantida republika, sto je ok (u gigantu Tajna prozirnih senki je CARSTVO!), a Mu je konfederacija (inace je carstvo). A i Amaterasu je premijer Konfederacije. Nervira me i to sto je Prica Rudolfa Presketa (dve trecine ove epizode) iseckana na cak 9!!! delova, ko sapunica (koju ce te i videti, btw...)

Van ovoga, prica je ok. Pogotovu prva trecina, gde nam Kasteli servira ustrojstvo sveta u vreme Atlantide i Mu!!! Izuzetno zanimljivo. Tu je i kratki pogled na svakodnevni zivot Atlantidjana (vozila, tv, kompjuteri, bilbordi...), a pominje se i pleme "...uomini muti, una razza che si e quasi copmletamente estinta VENTIMILA anni fa"...:) Cik pogodite o kom je plemenu rec;)

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8240 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 27/03/2006 : 02:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
A srecna je okolnost da, s obzirom da je ovo prica iz dva dela, i da bi trebala izaci u septembru i novembru se nadovezuje na treci gigant koji cemo imati prilike da citamo u decembru.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/03/2006 : 09:23:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Zašto u ovom broju tako drugacije Montanari izgleda od standardnih dueta s Grassanijem? Koliko može utjecati olovka, a koliko tuš u konacnom izgledu crteža? Montanari stvarno puno bolje izgleda u ovom izdanju i kao takvom mu dajem prednost pred Tortijem...

mcn ti si se vec više puta izrazio da preferiraš više taj karikaturalni pristup, koji je možda dosta blizak tvom osobnom, do odredene mjere.

Wealth beyond measure, outlander...
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7870 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 27/03/2006 : 19:44:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
takoder Montanari

"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 10/05/2006 : 19:26:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Procitao dvobroj Otok ruža / Zemlja se trese... vec dugo ne citah tako dobru, zanimljivu, napetu (noviju) epizodu dobrog starog strica Martija. Castelli je prva liga, odlican pripovjedac. Prava napetica! ;)

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7821 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 11/05/2006 : 00:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

Procitao dvobroj Otok ruža / Zemlja se trese... vec dugo ne citah tako dobru, zanimljivu, napetu (noviju) epizodu dobrog starog strica Martija. Castelli je prva liga, odlican pripovjedac. Prava napetica! ;)

znaci dobar novi marti? baš mi je drago. samo, zar se nije mogao malo bolje prilagodit prijevod nove epizode?
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 11/05/2006 : 08:51:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Šta fali ovom prevodu? Zemlje se trese mi ne zvuci ofucano ili glupo.

Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
Go to Top of Page

kts
New Member

245 Posts

Member since 30/04/2006

Posted - 11/05/2006 : 11:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Send kts a Private Message
Nisto ne fali, ima previse. Postoji 1 rijec koja opisuje zemlju koja se trese. No necu je reci. :D

Copyright © 2006 by kts
All rights reserved under International and Croatian Copyright Conventions. Written on the Stripovi.com™ forum, owned by Stripovi.com™ Zagreb and simultaneusly in WWW™ by Stripovi-Staff™ of the Round Cevapcici-Table™
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 11/05/2006 : 11:39:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by kts

Nisto ne fali, ima previse. Postoji 1 rijec koja opisuje zemlju koja se trese. No necu je reci. :D

Copyright © 2006 by kts
All rights reserved under International and Croatian Copyright Conventions. Written on the Stripovi.com™ forum, owned by Stripovi.com™ Zagreb and simultaneusly in WWW™ by Stripovi-Staff™ of the Round Cevapcici-Table™

Zemljotres meni ne zvuci lijepo za naziv stripa.

Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000