Author |
Topic |
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 19/03/2006 : 15:24:01
|
quote: Originally posted by jaki
najviše volim na aukcijama kada prodavac stavi oznaku RARE ili RiJETKO pored stripa koji prodaje,kao da smo mi debili pa ne znamo koji je strip rijedak.A ako sam kojim slucajem debil koji nezna koji je strip rijedak onda mi nece pomoci ni ta njihova oznaka jer je oni mogu staviti na bilo koji strip a ja necu znati da to nije istina.Ukratko prodavaci žele opravdati visoku cijenu stripa stavljanjem oznake RIJETKO.Tako na aukcijama možete pronaci jedan RARE strip koji je zato jer je SD umetnula nepostojecu koricu u talijanskom izdanju,a nema veze šta je SD taj strip tiskala barem u 10 000 primjeraka?!
Da, da i ja se uvek slatko nasmejem kad vidim to RARE i još upadljivo, velikim slovima, sto posto si u pravu, samo da bi prodali strip i još stave aukciju na 3 dana, da bi što pre prodali, ali treba imati strpljenja, neki put se proda strip za koji nikad nisam ni pomislio da cu ga prodati, nego sam ga stavio na aukciju samo zato što mi ne treba, a recimo za strip , za koji sam siguran 100% da cu ga prodati, taj ostane neprodat, ali ova reklama RARE je bespotrebna i tu se potpuno slažem sa tobom, ipak svako ce kupiti ono što mu treba i šta skuplja, a u krajnju ruku, svaka roba nade svog kupca, samo treba biti strpljiv.
Hej, haj, baš nas briga, vozamo se na taljiga !!! srdjandj@hemo.net |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 19/03/2006 : 15:28:48
|
To "rare" obicno stoji kao opravdanje za "preskupo" pa ga ja lijepo zaobidem. Ipak, ne treba zanemariti moc reklame. Bolja je i loša reklama nego nikakva, tako da mi je potpuno jasno zašto to neki prodavci napišu cak i kada strip uopšte nije rijedak...
Obi-wan-kenobi@inet.hr |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 19/03/2006 : 15:34:03
|
quote: Originally posted by lwood
tako je . svak ima pravo stavit cijenu koju želi . oce li neko nešto kupit ili ne opet je stvar osobe koja to traži. ali nisan skužia zašto su dveribad i globinjo medusobno nadrkani?
inner fear your worst enemy
Ne budi znatiželjan
Mrzim mrznju! |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 19/03/2006 : 15:35:06
|
quote: Originally posted by Obi-wan
To "rare" obicno stoji kao opravdanje za "preskupo" pa ga ja lijepo zaobidem. Ipak, ne treba zanemariti moc reklame. Bolja je i loša reklama nego nikakva, tako da mi je potpuno jasno zašto to neki prodavci napišu cak i kada strip uopšte nije rijedak...
Obi-wan-kenobi@inet.hr
tako je , za mene rariteti mogu biti samo prvih 10 stripova iz ZS i LMs, naravno i neka stara novinska izdanja o kojima sam malo cuo, tako da nisam kompetentan o tome raspravljati !
|
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Member since 07/10/2004 |
Posted - 19/03/2006 : 17:03:34
|
quote: Originally posted by srdjandj
Obi-wan-kenobi@inet.hr
tako je , za mene rariteti mogu biti samo prvih 10 stripova iz ZS i LMs, naravno i neka stara novinska izdanja o kojima sam malo cuo, tako da nisam kompetentan o tome raspravljati !
Hej, haj, baš nas briga, vozamo se na taljiga !!! srdjandj@hemo.net
Pa ipak nije tako, neki stripovi mogu biti puno rijedi od tih iako su puno noviji, no ovi prvi brojevi ZS i LMS su možda puno traženiji, pa su zato skuplji a kad su skuplji, odmah se misli, da su i rijedi. No ipak je ZS i LMS imala jako velik tiraž. Postoje stripovi, koji su štampani u recimo 200 primjeraka i vec sa tim su onda dosta rijetki, a prvih brojeva ZS sigurno ima više od 200 po broju.
TRAŽIM BISERSTRIP 7, 10 15, 19, 24 BISERSTRIP ŠAMPIJONI STRIPA 11, 16, 17 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 19/03/2006 : 17:18:10
|
quote: Originally posted by Vid
[quote]Originally posted by Obi-wan
Obi-wan-kenobi@inet.hr
Pa ipak nije tako, neki stripovi mogu biti puno rijedi od tih iako su puno noviji, no ovi prvi brojevi ZS i LMS su možda puno traženiji, pa su zato skuplji a kad su skuplji, odmah se misli, da su i rijedi. No ipak je ZS i LMS imala jako velik tiraž. Postoje stripovi, koji su štampani u recimo 200 primjeraka i vec sa tim su onda dosta rijetki, a prvih brojeva ZS sigurno ima više od 200 po broju.
ali su prvi brojevi ZS i LMS sigurno traženiji bez obzira šta ima rjedih stripova.samim tim i cijena je veca.npr. moguce je da su rjedi neki dudas,zoro i neki manje popularni junaci.ali se i manje traže
inner fear your worst enemy |
|
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Posted - 19/03/2006 : 21:37:47
|
Obi-wan-kenobi@inet.hr
ali su prvi brojevi ZS i LMS sigurno traženiji bez obzira šta ima rjedih stripova.samim tim i cijena je veca.npr. moguce je da su rjedi neki dudas,zoro i neki manje popularni junaci.ali se i manje traže
Pa naravno.
|
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Posted - 19/03/2006 : 21:39:41
|
Obi-wan-kenobi@inet.hr
Pa naravno i zato su skuplji ali ako covjek ima novca na bacanje bez problema ce doci do tih brojeva, a ako ga interesuje neki od onih stripova, koje nitko ne traži, možda ga nece naci ni sa nekom velikom ponudom.
TRAŽIM BISERSTRIP 7, 10 15, 19, 24 BISERSTRIP ŠAMPIJONI STRIPA 11, 16, 17
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Member since 13/08/2005 |
Posted - 19/03/2006 : 21:45:45
|
reklama je cudo, kao sto kaze obi, ja sam npr na par stripova na aukcijama stavio to RARE, koje mnogima smeta bas da privucem paznju. a za mene je raritet strip koji je izasao prije 30-tak godina i koji je maltene glancer. bez obzira na junaka. ako grijesim neka me neko ispravi! treba se sluziti tim malim trikovima da bi se privukli kupci
ZAGOR PRICA... all_boom@hotmail.com
|
|
|
VJ
Advanced Member
Croatia
5947 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 20/03/2006 : 08:55:23
|
quote: Originally posted by srdjandj tako je , za mene rariteti mogu biti samo prvih 10 stripova iz ZS i LMs, naravno i neka stara novinska izdanja o kojima sam malo cuo, tako da nisam kompetentan o tome raspravljati !
Od nekih ZS/LMS u prvih 10 puno su rijedi i neki u 200-500. :)
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 20/03/2006 : 10:59:39
|
quote: Originally posted by VJ
quote: Originally posted by srdjandj tako je , za mene rariteti mogu biti samo prvih 10 stripova iz ZS i LMs, naravno i neka stara novinska izdanja o kojima sam malo cuo, tako da nisam kompetentan o tome raspravljati !
Od nekih ZS/LMS u prvih 10 puno su rijedi i neki u 200-500. :)
koji su retki, da ih sacuvam ili nabavim duple, pa da ih prodam skuplje , naravno neceš mi reci
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 20/03/2006 : 11:41:54
|
quote: Originally posted by nedim
reklama je cudo, kao sto kaze obi, ja sam npr na par stripova na aukcijama stavio to RARE, koje mnogima smeta bas da privucem paznju. a za mene je raritet strip koji je izasao prije 30-tak godina i koji je maltene glancer. bez obzira na junaka. ako grijesim neka me neko ispravi! treba se sluziti tim malim trikovima da bi se privukli kupci
Ok. ako je to rare opravdano i stvarno je nešto starije što se ne vida svaki dan. Ali kada vidim rare na Zagor extra seriji recimo, stvarno mi dode smiješno...
Obi-wan-kenobi@inet.hr |
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Member since 13/08/2005 |
Posted - 20/03/2006 : 11:49:11
|
quote: Originally posted by nedim
Ok. ako je to rare opravdano i stvarno je nešto starije što se ne vida svaki dan. Ali kada vidim rare na Zagor extra seriji recimo, stvarno mi dode smiješno...
Obi-wan-kenobi@inet.hr
pa da stvarno, ovo sto sam ja stavio je 9 komada ispod broja 100 zs i lms, jako lijepo ocuvani, zbog toga su raritet. a zagor extra i sva ostala izdanja (poslijeratna) mogu biti samo rijetka
|
|
|
Prodigy
Senior Member
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 20/03/2006 : 12:23:29
|
Jebote,nemogu nadbidat ni jednu aukciju,pa ja izgleda stvarno radim za cavle???
I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!! |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 20/03/2006 : 13:43:46
|
quote: Originally posted by Prodigy
I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!!
Jebiga, dbaban rješio kupiti sve i kraj price...
Obi-wan-kenobi@inet.hr |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
alanmaras
Advanced Member
Croatia
3787 Posts
Member since 06/03/2005 |
Posted - 20/03/2006 : 14:50:13
|
ajde kaj kukas? lijepo ti je tata govorio:"sine, idi u skolu!!!"...a ti si se smucao po birtijama...kad si takav siromacak, ja placam cugu drugi puta
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
|
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Posted - 20/03/2006 : 16:06:22
|
ej Vid, koji si kvart v Ljubljani?
Iz Centra.
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 20/03/2006 : 17:05:51
|
[quote]Originally posted by lwood
Iz Centra.
zanimalo me jer san 2 godine živija u LJ.u štepcu. Štepanjsko naselje.bus 9 iz centra. 13 sa kongresnog proti sostru. i 5 od šiške.nisan zaboravia
inner fear your worst enemy |
|
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Posted - 20/03/2006 : 17:57:41
|
[quote]Originally posted by lwood
Iz Centra.
zanimalo me jer san 2 godine živija u LJ.u štepcu. Štepanjsko naselje.bus 9 iz centra. 13 sa kongresnog proti sostru. i 5 od šiške.nisan zaboravia
Jako sam blizu toga kvarta.
|
|
Prodigy
Senior Member
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 20/03/2006 : 18:22:40
|
quote: Originally posted by alanmaras
ajde kaj kukas? lijepo ti je tata govorio:"sine, idi u skolu!!!"...a ti si se smucao po birtijama...kad si takav siromacak, ja placam cugu drugi puta
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
Dogovoreno postenjacino!
I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!! |
|
|
wanton
New Member
Serbia
262 Posts
Member since 24/02/2004 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 21/03/2006 : 22:36:57
|
quote: Originally posted by dveribad
Evo,da se i ja javim.Vidim da mojeg velikog prijatelja "globinja"interesiraju imena,pa nek se covijek nasladuje.-
hoceš li se ti mene više ostaviti i prestati spominjati moje ime i navoditi ga u bilo kojem kontekstu...koji si me se vrag uhvatio,odi štancaj postere pa ih dijeli okolo...
SVETI DUJE PUSTI VODU, NEKA GOVNA IZ HAJDUKA ODU! ...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... I KAD GUBE I KAD TUKU UVIJEK VJERNI SVOM HAJDUKU! |
|
|
Topic |
|
|
|