forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Mister No i Marti Extra???
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/06/2006 : 16:20:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by Markos
A ako mislis da netko radi mala a skupa izdanja zbog vece zarade, kao sto stinky tvrdi, onda

ne izvrci
evo citat što sam rekao

quote:
jer
zašto bi se izdavaci borili (drugim rijecima, trudili) kad im je i ovako ok - ostvare odredenu korist uz manje napore /ne zaboravi - profit se može ostvariti ne samo vecom prodajom, nego i manjom prodajom po višoj cijeni - ovaj drugi nacin je brži i primamljiviji, a cjelokupno globalno društvo se krece u tom smjeru - instant zaradi; druga stvar, pod "odredenu korist" spada ne samo zaradeni novac, on ne mora biti motiv za nekog, vec tu spada i zadovoljenje drugih želja i potreba - npr. osobna promocija, dolaženje do željenog stripa u željenom obliku (npr. HC ken) na snalažljiv nacin, itd)

s te strane gledano, tiraži nisu sramotni, nego upravo onakvi kakvi trebaju biti da se primarni cilj ostvari

kao što vidiš, ovdje je ukljuceno puno više pretpostavki nego se to može najobicnijom podvalom tipa """netko radi mala a skupa izdanja zbog vece zarade, kao sto stinky tvrdi""" izreci

znaci, ili podmeceš ili nisi razumio receno (što je malo vjerojatno)

Tako je govorio Zagortustra.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/06/2006 : 16:43:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
dobro, nije isto, ali poanta je skoro ista - instant zarada.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/06/2006 : 17:11:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
nije to poanta

ali, ako baš pricamo o instant zaradi - to stoji
svatko želi cim prije zaraditi - i to je razumljivo (nemam ništa protiv te namjere)
okretanje luksuznijim izdanjima je upravo to - instant zarada (radiš manji broj primjeraka, manje ih trebaš prodati, a pošto trebaš manje prodati, to ujedno znaci da ih i brže prodaš itd)
to je trend u strip-izdavaštvu i svi se okrecu tome

opet ti kažem, nemam ništa protiv, to su zakonitosti biznisa

ovo je forum, gdje pricamo o stripovima itd, i razni dolaze sa raznim mišljenjima
neki su zaludeni stripom, pa su savršeno zadovoljni i ovakvim nacinom
neki nisu, pa maštaju o prošlim vrmenima
itd

meni osobno, taj trend luksuznijih izdanja, oslabio je želju za stripovima
a svatko daje onoliko koliko mu doticna stvar vrijedi
meni to jednostavno ne vrijedi toliko

drugima dozvoljavam da misle i rade kako hoce

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/06/2006 : 17:21:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
to je ono sto ti ne razumijes. Okretanje luksuznim izdanjima nije zbog instant zarade, nego kao (prakticno) jedinom nacinu da se neki stripovi uopce pojave i objave. Mozemo se mi natezati oko toga koliko hocemo, ali ja ti kazem da je to tako.

Go to Top of Page

perper
Average Member

Serbia
892 Posts

Member since 12/03/2002

Posted - 06/06/2006 : 18:35:46  Show Profile Show Extended Profile  Send perper a Private Message
quote:

to je ono sto ti ne razumijes. Okretanje luksuznim izdanjima nije zbog instant zarade, nego kao (prakticno) jedinom nacinu da se neki stripovi uopce pojave i objave. Mozemo se mi natezati oko toga koliko hocemo, ali ja ti kazem da je to tako.

Upravo tako.
Da ste Kena izdavali na kioske u par hiljada komada tiraza, da li bi ste sad bili na broju 24? I ako biste bili, u kakvom debelom minusu bi bili?
Ovako, vi ste mozda u nekom dobitku kod prvih 12 brojeva, ulozili ste taj novac za ovih ostalih 12, nemate minusa, citaoci su zadovoljni kvalitetom, vi ste zadovoljni kvalitetom i sto je izaslo nesto sto ovako i sta je kome potrebno ostalo?
Jedino da ste bas bolesni mazohisti pa da srljate u vasu propast...
Samo nastavite!
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 06/06/2006 : 19:16:29  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by perper

quote:

Upravo tako.
Da ste Kena izdavali na kioske u par hiljada komada tiraza, da li bi ste sad bili na broju 24? I ako biste bili, u kakvom debelom minusu bi bili?
Ovako, vi ste mozda u nekom dobitku kod prvih 12 brojeva, ulozili ste taj novac za ovih ostalih 12, nemate minusa, citaoci su zadovoljni kvalitetom, vi ste zadovoljni kvalitetom i sto je izaslo nesto sto ovako i sta je kome potrebno ostalo?
Samo nastavite!

Izdanja poput Libeliusovog Kena ne bi isla u nekoliko hiljada primeraka ni u ex-yu.Takva luksuzna izdanja se ne rade u velikim tirazima.

Nekolicina nas ovde gaji misljenje da je trziste zeljno normalnih stripova po normalnoj ceni ali da nam nema ko takva izdanja servirati na kioske, vec se sve vise izdavaca okrece ka HC albumima koji su skuplji a idu u manjim tirazima-prosto ko pasulj!

"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

Go to Top of Page

perper
Average Member

Serbia
892 Posts

Member since 12/03/2002

Posted - 06/06/2006 : 19:37:37  Show Profile Show Extended Profile  Send perper a Private Message
quote:
Originally posted by sdragan@

quote:

quote:

Upravo tako.
Samo nastavite!

Izdanja poput Libeliusovog Kena ne bi isla u nekoliko hiljada primeraka ni u ex-yu.Takva luksuzna izdanja se ne rade u velikim tirazima.

Nekolicina nas ovde gaji misljenje da je trziste zeljno normalnih stripova po normalnoj ceni ali da nam nema ko takva izdanja servirati na kioske, vec se sve vise izdavaca okrece ka HC albumima koji su skuplji a idu u manjim tirazima-prosto ko pasulj!

"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

Citaj sto pise.
Koja bi budala isla sa HC na kioske u tom tirazu?
Opet kazem...citaj sto pise...
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 06/06/2006 : 20:03:31  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

Citaj sto pise.
[/quote]

citam...citam...

Go to Top of Page

perper
Average Member

Serbia
892 Posts

Member since 12/03/2002

Posted - 06/06/2006 : 20:19:11  Show Profile Show Extended Profile  Send perper a Private Message
quote:

quote:

Citaj sto pise.

citam...citam...

[/quote]
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 06/06/2006 : 21:22:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:

Ma znao on to, samo zajebaje...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 06/06/2006 : 21:25:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:

Tko zna mozda bi, na nekoliko "hiljada primeraka" se dobije sasvim druga cijena...
Treba prvo shvatiti sto znaci izraz luksuz za stripove pa tek onda pricati o njemu.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/06/2006 : 01:37:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by prozirna senka

quote:
Originally posted by ---dp---

Promenio sam ...i cutim...

Bacio sam novcic danas i pozeleo da ti se ostvari ono sto si sam pozelo

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.

Hvala
Go to Top of Page

hua
Average Member

Serbia
768 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 07/06/2006 : 02:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message
Ja nigde na forumu ne nalazim odgovor:

Da li ce biti Mister No EXTRA ???????

<<< CLICK HERE
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 07/06/2006 : 06:09:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:

quote:

quote:

Upravo tako.
Samo nastavite!

Odakle zakljucuješ da je tržište željno stripova po normalnoj cijeni? Eto u SCG ste imali toliko prilika, stripovi su bili jeftini i opet nisu prošli. Hrvatska izdanja koja idu na kioske su relativno jeftina, 16 kn nije puno kada vidiš koliko koštaju cigarete i sl. pizdarije. Ja sam prezadovoljan sadašnjom situacijom. Prije 2-3 godine smo imali samo 4 Ludensova stripa mjesecno: 2 Zagora, jednog Dylana i Texa/NN.

Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 07/06/2006 : 12:10:21  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by hua

Nece!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/06/2006 : 13:28:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:

razumijem ja dosta toga, ali se ti praviš da ne razumiješ neke stvari
no, svakako, necemo se natezati jer mi se i ne da nešto posebno

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 07/06/2006 : 16:59:25  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

Odakle zakljucuješ da je tržište željno stripova po normalnoj cijeni? Eto u SCG ste imali toliko prilika, stripovi su bili jeftini i opet nisu prošli. Hrvatska izdanja koja idu na kioske su relativno jeftina, 16 kn nije puno kada vidiš koliko koštaju cigarete i sl. pizdarije. Ja sam prezadovoljan sadašnjom situacijom. Prije 2-3 godine smo imali samo 4 Ludensova stripa mjesecno: 2 Zagora, jednog Dylana i Texa/NN.

[/quote]
Ma ok!
Slazem se sa svim tim, ni meni licno 16 kn. nije nesto posebno puno za strip, ali mislim da bi moglo ici malo nize...zericu nize...

Ono iz mog posta je vise bila konstatacija da se sve vise izdavaca okrece HC albumima zanemarujuci obican boneli-format stripa.
A to sto u Srbiji nisu uspeli pojedini izdavaci...to je vec druga tema...

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 07/06/2006 : 17:49:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:

Ono iz mog posta je vise bila konstatacija da se sve vise izdavaca okrece HC albumima zanemarujuci obican boneli-format stripa.

A koliko vremena ce trebati proci da pojedinci shvate da HC uvez nema puno veze sa stvarnom
"skupocom" stripova? Primjerice Ken Parker koji u prodaji kosta 60 kuna da je bio SC
kostao bi najmanje 40-45 kuna, bili time bio jeftino izdanje?

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 07/06/2006 : 18:39:11  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

quote:

A koliko vremena ce trebati proci da pojedinci shvate da HC uvez nema puno veze sa stvarnom
"skupocom" stripova? Primjerice Ken Parker koji u prodaji kosta 60 kuna da je bio SC
kostao bi najmanje 40-45 kuna, bili time bio jeftino izdanje?

Sada cu ja odgovoriti poput Markosa
Ne da mi se po stoti put objasnjavati neke stvari!

Nema veze Lib. Ken Parker sa citavom pricom oko cena stripova...ja licno HC ne kupujem i ne interesuje me koliko kostaju ta izdanja!

Tema topica je: Ko ce dobiti sedmicu na lotou ove nedelje i poceti izdavati MN i MM extra po 5 kn. komad(prim.aut.)

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 07/06/2006 : 19:42:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Ha-ha tebi se neda po sto puta objasnjavati stvari...
To sa lotom je jedina mogucnost a i to nije sigurno jer kad covjeku padne na pamet
dobitak na lotu nisam bas siguran da prvo pomisli na izdavanje stripova, koliko god mu bili dragi...

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/06/2006 : 20:42:14  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by hua

<<< CLICK HERE

Bice, bice...

Samo su ljudska glupost i svemir beskonacni. Ali za ovo drugo nisam siguran.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/06/2006 : 20:50:27  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

Zato što bismo inace bili skup morona, kada ne bismo hteli jeftinije stripove, zar ne??
u SCG stripovi su bili sve, samo ne jeftini ( u doba Vanninija). To što je tebi ili nekome povoljna cena, nije onome koji prima mesecnu platu 150€, a placa stan 100€. Vannini jednostavno nije izabrao povoljan trenutak da se pojavi,Srbija se nalazila na prekretnici, ekonomija i infrastruktura su bili uništeni agresijom koju je NATO izvršio,skinuli smo diktaturu, a nova, demokratska vlast je tek zaživela. I ko je tu hteo da kupuje stripove, i to o ceni od 5,5 vekni belog hleba??

Inace sam i ja zadovoljan sadašnjom situacijom, da se razumemo..

Edited by - manhunter on 07/06/2006 20:51:28
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 08/06/2006 : 06:09:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Zato što bismo inace bili skup morona, kada ne bismo hteli jeftinije stripove, zar ne??
u SCG stripovi su bili sve, samo ne jeftini ( u doba Vanninija). To što je tebi ili nekome povoljna cena, nije onome koji prima mesecnu platu 150€, a placa stan 100€. Vannini jednostavno nije izabrao povoljan trenutak da se pojavi,Srbija se nalazila na prekretnici, ekonomija i infrastruktura su bili uništeni agresijom koju je NATO izvršio,skinuli smo diktaturu, a nova, demokratska vlast je tek zaživela. I ko je tu hteo da kupuje stripove, i to o ceni od 5,5 vekni belog hleba??

Inace sam i ja zadovoljan sadašnjom situacijom, da se razumemo..

Poslije Vanninija je došao Abaton sa jeftinom cijenom i opet ništa, SC takoder nije uspio sa MV-om.

Go to Top of Page

chemako
Average Member

Croatia
758 Posts

Member since 22/02/2004

Posted - 08/06/2006 : 11:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Send chemako a Private Message
Prije su stripove citali najprije djeca pa onda odrasli.Danas je obrnuto.Stripove citaju najprije odrasli,kad kažem odrasli mislim na punoljetne gradane,a tek potom djeca.Ako ih uopce i citaju u nekoj znacajnijoj mjeri.A da je tome uzrok pored ostale zabave koje se pojavila,igrice i slicno i cijena stripova to me niko ne može uvjeriti.Stripovi su skupi i HC i SC,kako se to danas popularno kaže ili kako cu ja reci stripovi mekog i tvrdog uveza.
Meni su danas stripovi skupi,skuplji nego prije dok sam bio student iako danas imam placu i "svoj sam covjek".Ko može danas tako lako doci na kiosk i pljunit mjesecno 150-200 pa i više kuna samo za stripove na kiosku,plus ove HC.Ne ulazim u razloge takve cijene,ali da stripovi nisu skupi to nije istina.Oni su nekad po cijeni bili u rangu sa listovima tipa Nacional,Gloria i slicno,a danas su skuplji od njih više od 30%.
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 09/06/2006 : 21:25:33  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

Ha-ha tebi se neda po sto puta objasnjavati stvari...
To sa lotom je jedina mogucnost a i to nije sigurno jer kad covjeku padne na pamet
dobitak na lotu nisam bas siguran da prvo pomisli na izdavanje stripova, koliko god mu bili dragi...

Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000