Author |
Topic |
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 26/03/2006 : 05:22:59
|
...u Italiji, ako sam dobro shvatio sta pise ovde, a u vezi nedavnih najava prelaska na dvomesecni ritam ili cak ukidanja zbog male prodaje. Evo vesti sa ubcfumetti-ja:
22 Febbraio 2006 Zagor #232; ancora vivo! # Tranquillizzo il lettore Giuseppe Reina: pi#249; volte interrogato su questo argomento, lo sceneggiatore e co-curatore della serie, Moreno Burattini, rassicura che le vendite di Zagor veleggiano attualmente attorno alle 50.000 copie mensili, e le vendite sono sostanzialmente stabili in quanto lo Spirito con la Scure pu#242; contare su un vasto zoccolo duro di super-appassionati. Maggiori informazioni sul sito degli appassionati di Zagor, www.spiritoconlascure.it, dove #232; possibile chiacchierare direttamente con Burattini, Boselli e altri autori
|
Edited by - ---dp--- on 26/03/2006 05:23:49
|
|
Kuna
New Member
Croatia
197 Posts
Member since 20/03/2006 |
Posted - 26/03/2006 : 06:13:11
|
Stavio sam ga na BabelFish bez puno srece, nije se baš suvislo prevelo. Ali mislim da je možda vrijeme da se i serijal Zagor završi. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 26/03/2006 : 06:41:27
|
>Ali mislim da je možda vrijeme da se i serijal Zagor završi.
Svete reci;)
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Member since 13/08/2005 |
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
Member since 30/12/2003 |
Posted - 26/03/2006 : 12:34:37
|
pise da se zagor trenutno prodaje u 50 000 kopija i da je to dovoljno da Boneli i dalje izdaje Zagora ;)
"No vox populis,vox revolucionaris"-Che Guevara |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 26/03/2006 : 13:38:13
|
e tako objasni nam o cemu se radi ipak je to dovoljam broj primeraka da zagor ostane u životu.
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 26/03/2006 : 14:01:05
|
Zašto bi netko priželjkivao kraj nekog serijala. Nitko vas ne tuce po ušima i tjera da kupujete ili citate. Najbolje da svi serijali idu zauvijek i onda uvijek imamo ogroman izbor stripova za citanje i skupljanje. Nije mi jasno šta se dobija konkretno gašenjem serijala o Zagoru. Osim gomile razocaranih ljudi.
Obi-wan-kenobi@inet.hr |
|
|
sonor
stripovi.com suradnik
Vatican City
3874 Posts
Member since 18/02/2006 |
Posted - 26/03/2006 : 14:04:14
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Zašto bi netko priželjkivao kraj nekog serijala. Nitko vas ne tuce po ušima i tjera da kupujete ili citate. Najbolje da svi serijali idu zauvijek i onda uvijek imamo ogroman izbor stripova za citanje i skupljanje. Nije mi jasno šta se dobija konkretno gašenjem serijala o Zagoru. Osim gomile razocaranih ljudi.
Obi-wan-kenobi@inet.hr
Dobro zboriš!
Is it me or is it shadows that are dancing on the walls?! |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 26/03/2006 : 15:47:01
|
Babel fish translation:
Alive Zagor?ncora! # I tranquilize the reader Giuseppe Reina: pi?olte interrogated on this argument, the scripteriter and Co-curatore of the series, Burattini Colored person, it reassures that the sales of Zagor currently sail around the 50,000 copies salaries, and the sales are substantially stable in how much the Spirit with the Dark ones to pu?ontare on an immense hard super-passionate hoof. Greater information on the situated one of get passionate you of Zagor, www.spiritoconlascure.it, where?ossibile to chat directly with Burattini, Boselli and other authors.message from Giuseppe Aymerich
___________________________________________________________________ "...svaki indijanski šator je prazan bez malo dobre stare vatrene vodice, bez nje šamani ne mogu predvidati buducnost, što mislite, kako oni stupaju u kontakt sa duhovima predaka - pa s bocom dobre rakije..." |
|
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
Member since 30/12/2003 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 26/03/2006 : 16:13:57
|
___________________________________________________________________ "...svaki indijanski šator je prazan bez malo dobre stare vatrene vodice, bez nje šamani ne mogu predvidati buducnost, što mislite, kako oni stupaju u kontakt sa duhovima predaka - pa s bocom dobre rakije..." |
|
|
Dreamlord
Senior Member
Haiti
1833 Posts
Member since 18/08/2005 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47310 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 26/03/2006 : 17:08:43
|
Obi-wan-kenobi@inet.hr
potpuno se slažen
inner fear your worst enemy |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 26/03/2006 : 17:12:38
|
Obi-wan-kenobi@inet.hr
Nazalost profit je taj koji odlucuje o izdavanju junaka.
Mrzim mrznju! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47310 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 26/03/2006 : 18:15:51
|
Pa zar ste uopce sumnjali posjetija je Zagor ekipu iz SBE-a,zapritija im onom sikirom i ispustija svoj strašan uzvik,pa glavešinama nije bilo izbora,ili nastavit izdavanje ili ce ih Zagor odvest dobrim starim indijancima na stup za mucenje.
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva! |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Posted - 26/03/2006 : 19:17:19
|
Obi-wan-kenobi@inet.hr
Zato sto sve sto ima pocetak ima i kraj?
Uostalom, ja jedva cekam da se i Marti zavrsi
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7817 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 26/03/2006 : 19:41:38
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
pa zašto, pobogu? |
|
|
sonor
stripovi.com suradnik
Vatican City
3874 Posts
Member since 18/02/2006 |
Posted - 26/03/2006 : 20:58:53
|
quote: Originally posted by I like girlz
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
pa zašto, pobogu?
A ne zna ni on sam!
Is it me or is it shadows that are dancing on the walls?! |
|
|
Kuna
New Member
Croatia
197 Posts
Posted - 26/03/2006 : 22:05:10
|
Ma nije problem što se tice nastavka mogu oni furati kojeg hoce junaka i izdavati serijal u preko 1000 nastavaka kroz slijedecih 40-50 godina. Ali cijela poanta je da je prica vec sada izgubila svaki smisao, jer smo sa vec postojecim fondom epizoda popunili razdoblje od realno govoreci nekoliko desetaka godina. Ma vjerojatnije i više negoli je to jedan kompletni ljudski vijek.
U takvoj konstelaciji ja još vidim junake kao što su Highlander - oni koji ne stare. Zagor nije u toj kategoriji. Bolje je casni kraj negoli nerealna farsa koja na kraju degradira samog glavnog junaka u stripu.
Mislim cisto da objasnim svoje stajalište. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Posted - 26/03/2006 : 22:44:43
|
pa zašto, pobogu?
Zato sto mm za razliku od drugih junaka ima tacan datum rodjenja. A ako je alfi hteo da napravi sto realisticniji strip, a jeste, onda... Kolko nam marti ima godina? 65 uskoro Bez obzira na to sto se u njegovoj porodici prilicno dugo zivi (vidi samo cika pola), bice glupo da gledamo mma kako se bije sa olosem sa svojih sedamdeset leta Zar ne?
A niko ne brani alfiju da serijal transferuje na klona, ili nekog drugog martija u buducnosti...
UBR, i sam alfi se Bog zna koliko puta ujeo za jezik vapijuci: "da sam znao da ce serijalo ovoliko poziveti, nikada martiju ne bih dao tacan datum rodjenja..." Heh, posle k nema kajanja
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7817 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 27/03/2006 : 00:13:33
|
pa zašto, pobogu?
Zato sto mm za razliku od drugih junaka ima tacan datum rodjenja. A ako je alfi hteo da napravi sto realisticniji strip, a jeste, onda... Kolko nam marti ima godina? 65 uskoro Bez obzira na to sto se u njegovoj porodici prilicno dugo zivi (vidi samo cika pola), bice glupo da gledamo mma kako se bije sa olosem sa svojih sedamdeset leta Zar ne?
A niko ne brani alfiju da serijal transferuje na klona, ili nekog drugog martija u buducnosti...
UBR, i sam alfi se Bog zna koliko puta ujeo za jezik vapijuci: "da sam znao da ce serijalo ovoliko poziveti, nikada martiju ne bih dao tacan datum rodjenja..." Heh, posle k nema kajanja
da, to je sve zbilja sušta realnost, ali alfredo je sam u tu rupu pao, pa neka sam nade i nacin da iz nje izade. a jedan od tih nacina može biti ono što si sam napisao, a ja boldiro. što da ne. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 27/03/2006 : 10:49:07
|
Obi-wan-kenobi@inet.hr
tako je , majstore, što više stripova i što veci izbor stripova, pa tu smo da kupimo šta volimo.
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 27/03/2006 : 14:10:27
|
Ma ici ce dalje, on se još solidno prodaje... Ima Bosellija i Burattinija, a oni su cak dosta dobri scenaristi. Najvece im probleme mislim stvaraju crtaci, koji postaju sve razlicitiju u odnosu na klasicne Ferrija i onog drugog kojeg se trenutno ne mogu sjetiti...
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
Kuna
New Member
Croatia
197 Posts
Posted - 27/03/2006 : 14:30:31
|
Ja se slažem sa DeeCay-em. Najveci problem Zagora jesu crtaci i trebali bi se odluciti za najbolja dva tri crtaca i s njima pregurati slijedecih 20-30 godina . Što se tice imena crtaca ne ulatim u to mislim da je situacija dosta jasna po tom pitanju. Šalu na stranu, takva situacija prema mojem mišljenju zbilja ne koristi stripu.
Trebali bi naci možda neke malo manje popularne i mlade likove pa da na njima prave poligon za testiranje. Hm možda zvucim prekriticno . |
|
|
Topic |
|