forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 MAXI TEX-OKLAHOMA
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 17

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/04/2006 : 13:41:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Znaš i sam da neka izdanja nece imati produ ako odu u distribuciju kioscima. A i kakve svrhe ima HC prodavati na kioscima buduci da znamo kako tete tretiraju takav materijal na kiosku. U pravilu kioscu imaju robu koja ima nižu cijenu, a sva ona elitnija izdanja u elitnije prodavaonice gdje im je mjesto...

A što se tice udaljenosti izmedu kupca i striparnice, mislim da ja to najbolje znam jer sam deceniju živio na 30-tak km od prvog kioska.

Wealth beyond measure, outlander...
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2276 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 04/04/2006 : 15:33:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Bude došao na kioske sigurno... Mislim da cak niti novih DD nema na kioscima zasad. Za to imate striparnice pa navratite, njihova su vrata otvorena...

Ma super. Baš mi je usput iz Raba otici u Zagreb po strip.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/04/2006 : 15:41:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Dalen

quote:

Bude došao na kioske sigurno... Mislim da cak niti novih DD nema na kioscima zasad. Za to imate striparnice pa navratite, njihova su vrata otvorena...

Onda odlicno!

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8246 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 04/04/2006 : 21:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:

quote:

Vi nemate postu tamo?

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2276 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 04/04/2006 : 21:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message
quote:
Originally posted by prozirna senka

quote:

quote:

Vi nemate postu tamo?

Naravno da imamo, ali zar nije bolje par dana pricekati nego placati poštarinu. Nismo Rockefelleri .
Go to Top of Page

Goran M.
Starting Member

81 Posts

Member since 07/01/2005

Posted - 04/04/2006 : 21:51:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Goran M. a Private Message
quote:
Osjecam sam se odlicno kad je Tex istabanao tipa koji je masakrirao 5 nevinih obitelji onako bezveze samo da ugodi svom pohlepnom šefu. No prije prvog udarca, ljutit na cijeli svijet Tex mu se obrati sa "Šuti pizdo!" Jel prikladno? Je... Ajde pogledajte onu seriju Deadwood pa pogledajte kako kauboju psuju sve u 45. Po epizodi cuješ 100 puta cocksucker, fuck, fuckface. Uostalom, mislim da Marinic zna koja dobna skupina cita ovog novog Texa. Extra Tex je za mlade generacije, tamo nek prevode sa "Ušuti mackice!"

Baš mi je drago kad svratim ovdje svakih ne znam koliko pa vidim obožavatelje. IMHO, mlade generacije koje nisu na Mikiju i sl. prije citaju mange u elektronskom obliku (bljak) nego išta drugo, a o razini psovanja i "inflaciji" težine istih danas da ne govorimo.

Inace, za sve vas koji po ne znam koji put spominjete psovke, barem sam jednom detaljno objasnio kako i zašto.

--
I honor my personality flaws, for without them I would have no personality at all.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8246 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 04/04/2006 : 21:56:22  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Ma ne Gorane, trebalo bi da se vratis u vreme Dnevinika, kada su Smuk, Sova i ini psovali
#!@#@$%
sta god to bilo...;)

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

Koresh
stripovi.com suradnik

3000 Posts

Member since 18/09/2004

Posted - 04/04/2006 : 22:00:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Koresh a Private Message
Ja sam podijeljen oko tih psovki, s jedne strane dobro dode svako toliko da se ubije monotonija, ali s druge strane sam za to da se prevodi što tocnije originalu, sa prilagodavanjem na naš jezik. Mislim da je Damjan pisao o tome, ili o necemu takvome na q-blogu.

Inace, ako je istina to najnovije "pizdo" onda moram citirati Seju: Marinicu, legenda si! Isto tako "koji ti je...". Svaka cast!

"I know what you're thinking. Did he fire six shots or only five? Well, to tell you the truth, in all this excitement, I've kinda lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya punk?"
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7341 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 04/04/2006 : 22:04:19  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
Nisan baš za psovke u stripovima,,jedino ako doista pašu toj sceni,dakle ako i sam u žaru radnje poželiš da tako nešto stoji,a ako je tako i u originalu onda tako jednostavno triba prevest.

Svih mi Darkwoodskih bubnjeva!

Edited by - vice on 04/04/2006 22:04:46
Go to Top of Page

Goran M.
Starting Member

81 Posts

Member since 07/01/2005

Posted - 04/04/2006 : 22:12:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Goran M. a Private Message
quote:
Originally posted by prozirna senka

Ma ne Gorane, trebalo bi da se vratis u vreme Dnevinika, kada su Smuk, Sova i ini psovali
#!@#@$%
sta god to bilo...;)

Znaš, i to mi je bilo prihvatljivije od raznih verbalnih eufemizama koji djeluju neprirodno.

Inace, da prenesem iz Aniceva rjecnika:
"grom i pakao, sto mu gromova jez. knjiš. klišeji za markiranje mjesta na kojima bi došle psovke (u prevedenim tekstovima)" Nije da ne posegnem i za tim kad imam razloga, ali to nikad nije zato što želim upotrijebiti eufemizam, odlucno se protivim korištenju eufemizama za te svrhe.

--
I honor my personality flaws, for without them I would have no personality at all.
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1587 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 04/04/2006 : 22:16:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message
quote:
Originally posted by dule_car

jos nesto- jel zna neko pošto je kubertov gigant tex???

to e to

---there is no spoon--- (a viljuske?)

175 kn

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 04/04/2006 : 22:22:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
meni je Goranov prevod genijalan, jedino što mi je smetalo je psovanje Boga u Dampyru.

Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 04/04/2006 : 23:49:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

meni je Goranov prevod genijalan, jedino što mi je smetalo je psovanje Boga u Dampyru.

Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...

Ali ako je generalno psovanje u redu,zasto ne bi bilo i psovanje Boga. Uostalom,u nasim ex-yu komunistickim drzavicama to je bila cesta pojava. Nisu se smeli psovati jedino Tito i partija.
Meni licno kao i Goranu smeta psovanje u stripovima,ne zbog toga sto sam nekakav puritanac(privatno psujem k'o konj) - vec iz navike. Predugo sam citao stripove bez psovki pa mi je sad cudno.

Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa.
Go to Top of Page

mladen13
Senior Member

Croatia
1145 Posts

Member since 22/09/2005

Posted - 04/04/2006 : 23:59:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit mladen13's Homepage  Send mladen13 a Private Message
pa sad ako uzmemo u obzir prosjecnu dob citaca stripove onda nas psovke nebi trebale toliko smetati, ipak to nisu stripovi tipa miki maus i tom i jerry

došlo vrijeme da je bolje imat' nego nemat'
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 05/04/2006 : 00:13:30  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
Ne smetaju mene psovke u stripovima nacelno,nego neadekvatni prijevodi.Ako u duhu Bonellijevih stripova nisu psovke tog tipa,ako nisu takve u originalu ne vidim razlog da se nama serviraju.Takoder me zasmetala ona psovka Boga u Dampyru,ko je original ne donosi. Pa necemo valjda se još natjecati u socnosti psovki!Marinic je inace dobar prevoditelj,ali sa stavom kojeg ne dijelim!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 05/04/2006 : 14:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Ma kada ovo misli doc na kiosk,ne mogu više izdržat!
Ja se ponadao jutros,kad ono Blek 5
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/04/2006 : 14:32:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Goran M.
Baš mi je drago kad svratim ovdje svakih ne znam koliko pa vidim obožavatelje. IMHO, mlade generacije koje nisu na Mikiju i sl. prije citaju mange u elektronskom obliku (bljak) nego išta drugo, a o razini psovanja i "inflaciji" težine istih danas da ne govorimo.

Inace, za sve vas koji po ne znam koji put spominjete psovke, barem sam jednom detaljno objasnio kako i zašto.

Mi freakovi lovimo se za svaku rijec... Ti si jedini od prevoditelja koji se udostoji raspravljati. I Curunir ko lektor. Uglavnom, sad vidiš koja je tvoja posebnost kao prevoditelja koja te distancira od prijenavedenih gospoda.

Go to Top of Page

mladen13
Senior Member

Croatia
1145 Posts

Member since 22/09/2005

Posted - 05/04/2006 : 23:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit mladen13's Homepage  Send mladen13 a Private Message
još nema na kioscima, kako me živcira ono " u more comicsu novi tex maxi 1", mogu samo gledat u to, a od stripa ništa

Go to Top of Page

Goran M.
Starting Member

81 Posts

Member since 07/01/2005

Posted - 05/04/2006 : 23:13:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Goran M. a Private Message
quote:
Mi freakovi lovimo se za svaku rijec... Ti si jedini od prevoditelja koji se udostoji raspravljati.

Da, samo što je pitanje opravdanosti u tom lovu. Da se u cijelom procesu zna zalomiti koja greška, zna se (iako se trudimo to smanjiti, nemoj misliti da je nama svejedno, a posebno meni ako potjece od mene), ali mnoge stvari jednostavno nisu krive.

A ja se, eto, s vremena na vrijeme trudim objasniti neke stvari, samo što se ne volim ponavljati.

--
Go to Top of Page

rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts

Member since 15/08/2004

Posted - 05/04/2006 : 23:19:35  Show Profile Show Extended Profile  Send rocco21 a Private Message
quote:
Originally posted by kico

Ma kada ovo misli doc na kiosk,ne mogu više izdržat!
Ja se ponadao jutros,kad ono Blek 5

Ovaj put prognoza ti je skroz kriva!

Neugodno mi postaje dolazit svaki dan na kiosk i pitat ima li šta novo. I mene je novi Blek jutros zavarao.

...resistance is futile...
Go to Top of Page

mladen13
Senior Member

Croatia
1145 Posts

Member since 22/09/2005

Posted - 05/04/2006 : 23:31:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit mladen13's Homepage  Send mladen13 a Private Message
šta neugodno, kad se dovucem do kioska nemoram niti pitat, cim me vide odma vicu jel ima šta il nema, dopizdio sam im više kad ništa drugo ni ne kupujem

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7927 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 06/04/2006 : 00:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
kod nas u Zadru danas doša na kioske, ali (zasad) samo u privatne (kao što je to bio i slucaj sa Zagor klasikom)(kako smo napredni)

"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"

Edited by - mpavin on 06/04/2006 00:01:59
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7341 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 06/04/2006 : 00:02:28  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
quote:
Originally posted by mpavin

kod nas u Zadru danas doša na kioske, ali (zasad) samo u privatne (kao što je to bio i slucaj sa Zagor klasikom)(kako smo napredni)

"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"

Jeste kurcinu.

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7927 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 06/04/2006 : 00:14:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
je kurcinu, ali ja sam ga kupio prije tebe

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7341 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 06/04/2006 : 00:17:36  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
quote:
Originally posted by mpavin

je kurcinu, ali ja sam ga kupio prije tebe

Nisi,ja ga vec iman.

Go to Top of Page
Page: of 17 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000