Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 05/04/2006 : 10:41:21
|
quote: Originally posted by Pavel
Onu Urlatoricu sam jucer kupio i stao na devetnaestoj stranici... Sve u svemu ceka je onaj veliki plavi kontejner ispred moje zgrade jer je to ispod svih kriterija koji su ionako za ovaj strip veoma niski.
Porque? O kakvim to kriterijima govorimo?
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 05/04/2006 : 11:14:13
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by Pavel
Onu Urlatoricu sam jucer kupio i stao na devetnaestoj stranici... Sve u svemu ceka je onaj veliki plavi kontejner ispred moje zgrade jer je to ispod svih kriterija koji su ionako za ovaj strip veoma niski.
Porque? O kakvim to kriterijima govorimo?
Wealth beyond measure, outlander...
Kriteriji bi se odnosili na to da autor ima nešto za reci u svom radu pa makar to bilo i glupo.Sclavi je krao što god je stigao i od koga god je stigao ali to se moglo podnijeti jer je imalo nekakav odredeni šarm.Noviji scenaristi ili kradu Sclavija ili izmišljaju totalne gluposti pokušavajuci k tome još biti jako dubokoumni pa je kao svaka prica alegorija koju "oni jadnici što citaju Zagora ne mogu shvatiti" Znam što je alegorija i što je simbol te kako oni moraju izgledati da bi ih takvima zvali.U Dylanu toga nema.
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 05/04/2006 : 11:25:36
|
Pavel, decko, bulazniš u jednom dijelu, premda pokušavaš biti sarkastican
Sclavi, dok je krao, je i vrijedio - tu se slažem. šarm medutim nikad nije imao, jer je jedna sitna duša.
price uopce ne moraju biti alegorije, štoviše, sve više uvidam da što je prica banalnija (a ispricana kako valja i dolikuje), tim je bolja. to što ti tražiš i išteš alegorije, nije univerzalno mjerilo valjanosti prica.
Tako je govorio Zagortustra. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 05/04/2006 : 11:35:41
|
Pavel, ti se znaci klanjaš samo starim Bogovima... No, mada je Sclavi bio i najbolji scenarist te zacetnik serijala, ne može se reci da je samo on nositelj serijala i da drugi nemaju dobrih prica... Urlatorica mi se svakako cini na tragu Argentovog opusa pa cak se spominje i "Stendhalov sindrom" koji je naslov istoimenog Argentovog djela, mada nije o tome rijec u tom filmu.
U to, novi element kojeg se ostali autori rado lacaju je eksplicitnost krvavih scena što je ovom broju zamijenjeno tek nagovještajem ubojstva koje slijedi. A i mora se primijetiti da epizoda ima dug uvod, što ce reci da se prvih 40-tak stranica ne desi nijedan krvni delikt. Ocito je Pavel ocekivao masovnja klanja odmah na prvoj splash stranici...
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
Topic |
|