forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 DD br.14 Titanik
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/05/2006 : 15:21:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
ja ih kupujem, ali ih uglavnom ne chitam. kao sto sam kupio i SD i Ludensa, i Lazarusa i Nathana i Teksa i Grafild zabavnik i Snupija i LMI izdanja i jos gomilu toga.
ja nisam primer prosecnog kupca stripa.

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 29/05/2006 : 15:30:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by marlowe

ja ih kupujem, ali ih uglavnom ne chitam. kao sto sam kupio i SD i Ludensa, i Lazarusa i Nathana i Teksa i Grafild zabavnik i Snupija i LMI izdanja i jos gomilu toga.
ja nisam primer prosecnog kupca stripa.

a tu si golube

kupio sve bonelli stripove, ali ga bonelli ne zanima
kako te itko uopce može shvatiti ozbiljno - sam sebi skaceš u usta i rušiš vjerodostojnost :)

tvoja djela te definiraju
ostalo su prazne price

Tako je govorio Zagortustra.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 29/05/2006 : 15:44:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

Ja mislim da je glavni problem neprofesionalni pristup srpskih firmi. Imate više stanovnika od svake druge ex Yu zemlje i opet nijedna firma nije uspjela da profesionalno odradi svoj posao.

Sa Bonellijem,odnosno sa SAFom.

Marketprint gura veoma dobro, nešto su usporili u poslednje vreme, ali ima naznaka da je to zatišje pred buru.

Systemovi SC albumi su odlicno odradeni.

Beli Put ima drasticno više pogodaka nego promašaja.

Svet sasvim lepo šiba AF za smešno male pare i proporcionalni kvalitet.

O Lavirintu da ne govorimo...

Dakle, ima itekako firmi koje profesionalno rade svoj posao i odlicno odraduju izdanja.

--
"Stay drowned! Stupid Lazarus pit!"
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 29/05/2006 : 15:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by ---dp---

quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by ---dp---

Samo da potvrdim pricu marlowea i sigimundusa. Milan (Rusalic) nema ni volje ni vremena bilo sta da objasnjava na forumu. Zasto on za to nema volje ni zelje, ne znam, uostalom, to je njegova stvar, valjda je shvatio da su mnogi skloni da mu ne veruju i lakse je vecini da njega i "System comics" optuzi kao loseg izdavaca nego da poveruje u realne razloge zasto je nesto "ovakvo" i ne "onakvo". Neka misli ko sta hoce, ov sto je nekoliko nas ovde napisalo i potvrdilo culo je od Milana Rusalica licno, i ne vidim zasto bi on nekome od nas pricao lazi. Koji je interes SAF-a u svemu tome, to pitajte SAF. No, mislim da su i oni shvatili da im je pouzdanije da stite jednog, ali pouzdanog partnera (Bernarda i sve njegove firme) nego da na kratke staze rade sa izdavacima u Srbiji, jer se pokazalo da su prethodni izdavaci (Vannini i Abaton) bili kratkog daha i time ipak smanjuju prodaju Bernardovih izdanja koja ce se u buducnosti, sve vise, oslanjati i na deo prodaje u Srbiji.

Hajde mi objasni koji je interes Rustemagica da tu postoji samo Ludens i da on prodaje stripove u Srbiji, ne plativsi prava, umjesto da u Srbiji postoji drugi izdavac koji ce izdati te iste stripove i naplatiti za njih prava. Objasni mi po kojoj logici Safu odgovara zaraditi 1000 Eura umjesto 2000? Sto se sticenja Bernarda i njegovih firmi tice, u Zagrebu je u strip krugovima javna tajna jedan prilicno ozbiljan problem koji govori upravo suprotno. I sto sada? Sve te teorije zavjere su mi prilicno smijesne. Cinjenice ja da je Abaton, to ti najbolje znas, dobio prava za Zagora koji je bio svega par brojeva ispred Ludensa. Zasto sada System ne bi dobio prava za Dylana? Moje objasnjenje: mora da su se nesto gadno zamjerili Rustemagicu, toliko da im se inati.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy

Nema nikakve teorije zavere, upravo sam to i napisao da ima neke logike negovati jednog pouzdanog izdavaca na ustrb drugih kod kojih je izdavanje svakog narednog broja pod znakom pitanja. Upravo je u tome interes - bolje vrabac u ruci nego golub na grani". Da sam na poziciji vlasnika SAF-a, vrlo je moguce da bih i sam imao istu logiku. Uz to, savrseno je moguv=ce da postoji i "ljudski i emotivni" faktor vezan za kontakte za Bonellijem "iza ledja".

Ali sasvim je jasno da Ludensu ne steti objavljivanje Dylana i drugih Bonelli junaka u SCG i stoga ne vidim sto bi SAF isao zatirati pokusaje izdavastva u SCG kad je Ludens ionako siguran, sa ili bez prodaje u SCG. SAFu bi trebalo samo odgovarati da postoji jos jedan izdavac u SCG jer ce tako naplatiti ponovo ista prava. To se vidi iz primjera sa Abatonom. System je, skoro pa sam siguran, na ledu zbog njihovih medjusobnih odnosa sa SAF-om.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy

Moguce, ali ako im je "System comics" trenutno jedini partner u Srbiji, onda ne znam ni sam... po meni je u poslu interes uvek na prvom mestu, a odnosi su bolji sto se vise novca obrne.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15633 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 29/05/2006 : 16:13:26  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
apsolutno si u pravu sa ovim dole navedenim

Marketprint gura veoma dobro, nešto su usporili u poslednje vreme, ali ima naznaka da je to zatišje pred buru.

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 29/05/2006 : 18:39:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

quote:
Originally posted by SejoSexon

Ja mislim da je glavni problem neprofesionalni pristup srpskih firmi. Imate više stanovnika od svake druge ex Yu zemlje i opet nijedna firma nije uspjela da profesionalno odradi svoj posao.

Sa Bonellijem,odnosno sa SAFom.

Svet sasvim lepo šiba AF za smešno male pare i proporcionalni kvalitet.

O Lavirintu da ne govorimo...

Dakle, ima itekako firmi koje profesionalno rade svoj posao i odlicno odraduju izdanja.

--

Slažem se s tobom Ðole,ali prava za MV ne drži SAF koliko znam i opet su kiksali sa tim stripom. Sjeti se silnih tipfelera, uvijek im je u uvodnom tekstu falilo slovo ž, SC pa HC korice itd.

Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 29/05/2006 : 20:16:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Stoji, ali ipak ostaje da je u pitanju Bonelli. Albumi su im OK (što ja ne kupujem francuze u mekom povezu, druga je stvar).

--
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 29/05/2006 : 22:17:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
elitista i burzuj...

Edited by - Duh_koji_hoda on 29/05/2006 22:17:43
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 30/05/2006 : 01:01:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Beh, stvar principa. Licno sam oduvek bio za izdanje što bliže originalu - osim kada je to iz prakticnih razloga neizvodljivo (US sveske, recimo).

U poslednje vreme sam, doduše batalio taj princip - i jednostavno prešao na originale. ;)

--
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000