forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Integralna izdanja stripova - za ili protiv
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Francois
New Member

Croatia
138 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 25/05/2006 : 14:34:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Francois a Private Message
Vjerujem da je ovo zanimljiva tema za raspravu medju ljubiteljima stripa i kolekcionarima.
Francuski izdavaci vec duze vrijeme prakticiraju objavljivanje tzv. integralnih izdanja zavrsenih serijala (pa i onih koja se nastavljaju u nedogled), a rijec je o tome da se po nekoliko albuma pojedinog serijala pojave u jednoj knjizi, s nekim extrasima (kratke price, izbacene stranice) ili bez.
Kod nas je ovo prekrasno izdanje Commanche prvi korak u tom smjeru.
Osobno to podrzavam jer smatram da je to prilika da u kratko vrijeme nadoknadimo propusteno i da se serijali ne razvlace godinama, a i nesto bi se ustedilo, sto u poplavi novih izdanja nije zanemariva stvar.

F.Dargaudix

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/05/2006 : 14:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
I ja sam apsolutno za ovakav nacin kompletiranja nekih strip izdanja.
Posebno se zgodno to pokazalo na serijalima koji su objavljivani u formi albuma. Troskovi se smanjuju gotovo za 50 % i odmah imamo citav serijal. Podrzavam takav vid forme stripa bez zadrske!

BOBA FETT: "WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME"
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 25/05/2006 : 14:37:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
za

sve što ispada jeftinije, meni je ekvivalent za bolje

Tako je govorio Zagortustra.
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 25/05/2006 : 14:45:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
hm, nesto se mnogo slazem sa Stinkyem, sta li ce to da bude...

Vid
Senior Member

Slovenia
1254 Posts

Member since 07/10/2004

Posted - 25/05/2006 : 14:45:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Vid a Private Message
Za

TRAŽIM BISERSTRIP 10 BISERSTRIP ŠAMPIJONI STRIPA 11,17
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 25/05/2006 : 14:46:25  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Meni je primarno da procitam sve sto me zanima, a sto se tice kolekcionarskog dijela - igram po principu najboljeg izdanja, dupliranje izbjegavam 100% (zapravo 99,9% jer sam zadrzao LMS99/100). Evo recimo na primjeru ovih Comanchi - kad kupim ta dva albuma ne zanimaju me drugi albumi (Marketprintovi), a prodat cu i one Stripoteke u kojima imam epizode Comanche.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 25/05/2006 : 14:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by Duh_koji_hoda

hm, nesto se mnogo slazem sa Stinkyem, sta li ce to da bude...

hehe
to otkad si me vidio uživo

nego, moram priznati da djeluješ simpaticno...što mi nije izgledalo ovako preko foruma i postova
možda zato što nismo puno pricali:)))))))))))))))) (zajebavam)

Tako je govorio Zagortustra.
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 25/05/2006 : 14:49:18  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
potpuno sam ZA što se tice ovakvih izdanja kao Komanche....

"...I only dream in black and white..."
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29351 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/05/2006 : 14:49:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Apsolutno sam za. I kao citatelj (tko ce cekati 7 godina na završetak nekog serijala) i kao izdavac (moji izdavaci napori ce ici sve više u tom smjeru).

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 25/05/2006 : 14:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 25/05/2006 : 14:53:19  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Apsolutno sam za. I kao citatelj (tko ce cekati 7 godina na završetak nekog serijala) i kao izdavac (moji izdavaci napori ce ici sve više u tom smjeru).

....što reci na ovo nego: naprijed Libellus

Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 25/05/2006 : 14:59:49  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message
Potpuno podržavam ovu inicijativu.

Verujem da je Comanche možda i najlepše strip izdanje do sada na ovim prostorima, pored 16 tomova Princ Valijanta od Marketprinta.
Go to Top of Page

rarmyn
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
17 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 25/05/2006 : 15:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send rarmyn a Private Message
Apsolutno za.
Izdanje Comanche je idealno i smatram da bi trebalo mnogo vise takvih izdanja, pogotovo za stripove koji nisu izlazili na nasim prostorima (ili su izlazili samo po neka epizoda, ispreskakano).
Go to Top of Page

Francois
New Member

Croatia
138 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 25/05/2006 : 15:13:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Francois a Private Message
Drago mi je da i Markos tako razmislja, sto nam jamci nova ugodna iznenadjenja od Libellusa!
Nije nikakvo uvlacenje izdavacu kad kazem da je Libellus najugodnije osvjezenje na strip sceni zadnjih godina, a osobno sam ponovo poceo kupovati stripove samo zbog njih. Ken Parker kolekcija me odusevila,
citav pristup odnosa prema poslu, prema citateljstvu je za svaku pohvalu. Imamo sigurnih 12 brojeva svake godine koje jedva iscekujemo.
Ej, Markose, nemojte slucajno preci na integralnog Kena sa vise epizoda u jednoj knjizi!!!

Ridjobradi je onda valjda izuzetak...?
A tek da izadje Blueberry od pocetka, recimo Fort Navajo svih pet epizoda u jednoj knjizi, koja bi to poslastica bila.

F.Dargaudix
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/05/2006 : 15:22:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Da. Velikoj vecini nas su se otvorile oci sa ovim potezom Bernarda sa objavljivanjem COMANCHE. Do prije par tjedana kladio bih se da bi malo tko od nas rekao da ga ovakva izdanja privlace vise od pojedinacnih albuma!

U stvarnosti sam za pojedinacne albume kada se radi o skroz novim stripovima, ali kada se radi o serijalima koji imaju 20 i vise albuma ili su vec odavno zavrseni onda apsolutno podrzavam formu najnovije COMANCHE.

BOBA FETT: "WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME"
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29351 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/05/2006 : 15:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Francois

Drago mi je da i Markos tako razmislja, sto nam jamci nova ugodna iznenadjenja od Libellusa!
Nije nikakvo uvlacenje izdavacu kad kazem da je Libellus najugodnije osvjezenje na strip sceni zadnjih godina, a osobno sam ponovo poceo kupovati stripove samo zbog njih. Ken Parker kolekcija me odusevila,
citav pristup odnosa prema poslu, prema citateljstvu je za svaku pohvalu. Imamo sigurnih 12 brojeva svake godine koje jedva iscekujemo.
Ej, Markose, nemojte slucajno preci na integralnog Kena sa vise epizoda u jednoj knjizi!!!

A tek da izadje Blueberry od pocetka, recimo Fort Navajo svih pet epizoda u jednoj knjizi, koja bi to poslastica bila.

F.Dargaudix

Hvala na pohvalama. Ken ostaje kakav je, nema promjena, naravno. Suludo bi bilo nesto mijenjati sada, nakon trecine serijala. Sto se Ridjobradog tice, Libellus nije samo Markos, Libellus su i Dado i Gaston, koji su i urednici Ridjobradog i koji ga rade onako kako misle da je najbolje. Mene privlace neki drugi serijali, trenutno kod nas neobjavljeni, ili u najboljem slucaju tek zapoceti pa prekinuti i ja osobno cu se truditi progurati te stvari, koje meni osobno puno znace.

Go to Top of Page

rarmyn
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
17 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 25/05/2006 : 15:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send rarmyn a Private Message
Ovo izdanje Comanche ima sve ono sto je Bestselleru nedostajalo - originalni format i boju. Upravo zbog toga sam apsolutno za to da, recimo Blueberry, Jeremiah, Corto Maltese i jos neki takvi serijali idu u ovakvim izdanjima (4-5 epizoda po albumu bi bilo optimalno).

Nadam se slicnim izdanjima u skoroj buducnosti i od Bernarda i od Libellusa (mozda nas pogode necim takvim vec do CRS-a, ko zna).
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2269 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 25/05/2006 : 15:43:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message
Debelo ZA. Kad bi barem netko izdao tako Aster Blistoka, Luc Orienta, Daleku planetu, Storma, Mandraka (za ženu )...
Go to Top of Page

Vid
Senior Member

Slovenia
1254 Posts

Member since 07/10/2004

Posted - 25/05/2006 : 15:44:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Vid a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by Francois

F.Dargaudix

Hvala na pohvalama. Ken ostaje kakav je, nema promjena, naravno. Suludo bi bilo nesto mijenjati sada, nakon trecine serijala. Sto se Ridjobradog tice, Libellus nije samo Markos, Libellus su i Dado i Gaston, koji su i urednici Ridjobradog i koji ga rade onako kako misle da je najbolje. Mene privlace neki drugi serijali, trenutno kod nas neobjavljeni, ili u najboljem slucaju tek zapoceti pa prekinuti i ja osobno cu se truditi progurati te stvari, koje meni osobno puno znace.

Plave bluze ?

TRAŽIM BISERSTRIP 10 BISERSTRIP ŠAMPIJONI STRIPA 11,17
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 25/05/2006 : 16:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
lijepo je kad je svaki album za sebe...ali kada znam koliko bi to koštalo i koliko bi nam vremena trebalo da izade svih 10 Komanche definitivno sam za ovakvu varijantu - cca 5 epizoda u jednom tomu.....ponavljam: to napraviti i sa starim brojevima (1-20) Jeremiaha, Bernard Princea....

Go to Top of Page

ninel
Senior Member

Serbia
1583 Posts

Member since 16/11/2004

Posted - 25/05/2006 : 16:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ninel a Private Message
Markose, postoji li mogucnost da bi Libelus objavio Bourgeonove
Putnike vetra u integralnom izdanju i naravno u boji.
To bi bio sjajan potez!!!
BTW moram da pohvalim tvoje kolumne, jako su zanimljive za citanje.
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 25/05/2006 : 16:40:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
hm, to ce pre Marketprint da uradi...

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 25/05/2006 : 16:50:40  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
Definitivno,za! Inace,za Corta je lako,njegov kanon albuma je definiran i mi ne bi trebali izmišljati toplu vodu.
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 25/05/2006 : 16:52:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
Meni je ovo pitanje isto kao da me pitaš: Bi li prije kara cistacicu, babu od 72 god. ili miss Finske? I to da babu triba tražit, a Finkinja ti sama dode doma.
Napomena: svak nek zamisli misicu odakle hoce!!!!!

Rico
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29351 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/05/2006 : 16:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by ninel

Markose, postoji li mogucnost da bi Libelus objavio Bourgeonove
Putnike vetra u integralnom izdanju i naravno u boji.
To bi bio sjajan potez!!!
BTW moram da pohvalim tvoje kolumne, jako su zanimljive za citanje.

Za sada to nemamo u planu, koliko ja znam.
Hvala na pohvalama. Trudim se koliko mogu, ako se nekome svida tim bolje.

Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15633 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 25/05/2006 : 16:55:08  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
ZAAAA - ali ako nema izbacivanja stranica

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000