forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Integralna izdanja stripova - za ili protiv
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

AZ
Average Member

Croatia
742 Posts

Member since 05/01/2002

Posted - 25/05/2006 : 18:51:19  Show Profile Show Extended Profile  Send AZ a Private Message
Apsolutno ZA, odlicna ideja, samo ne Ridobradog kad je vec ovako krenuo, ali ga ubrzati koliko je moguce.

Za pocetak Bernard bi mogao krenuti sa Marti M. Extra u formi Bleka i Marka, ali jednom mjesecno.

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 25/05/2006 : 18:58:19  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
ja nisam za "integralna" izdanja, makar znam da je to puno jednostavnije, te isplativije i kupcima i izdavacima. sve volim u originalnim izdanjima (koja bi prije trebala nositi atribut "integralno", ali pustimo sada to...), pa bih tako radije imao i europske albume po 50-ak stranica.

jasno mi je da velikoj vecini to ne bi odgovaralo. ali, ovdje je vec spominjan (kao argument) i ken parker koji NE izlazi u knjizurinama od 300 stranica, vec u svom normalnom obimu. ja sam za to da tako izlaze svi stripovi. ova "compendium" (ili kako se u topicu kaze "integralna") izdanja, meni nekako umanjuju vrijednost nekog stripa i njegovog djela kao takvog.

http://zveles.blogspot.com/
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26818 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 25/05/2006 : 19:19:01  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Za integrale i za bestseler.Što više stripova odjednom za što manju lovu.Može i c/b za neke stripove kojima boja nije baš potrebna.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29351 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/05/2006 : 19:28:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by zveles

ja nisam za "integralna" izdanja, makar znam da je to puno jednostavnije, te isplativije i kupcima i izdavacima.

Izdavacima, po meni, to nikako nije isplativo. I to uoba slucaja. Ako se izdanje odlicno prodaje, onda su izgubili puno vecu zaradu koju bi ostvarili na pojedinacnim albumima. Ako se lose prodaje, onda su izgubili puno vise nego bi izgubili na prvom pojedinacnom albumu koji bi se lose prodavao.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

deangelis
Junior Member

Croatia
374 Posts

Member since 04/12/2005

Posted - 25/05/2006 : 20:33:32  Show Profile Show Extended Profile  Send deangelis a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:

ja nisam za "integralna" izdanja, makar znam da je to puno jednostavnije, te isplativije i kupcima i izdavacima.

Izdavacima, po meni, to nikako nije isplativo. I to uoba slucaja. Ako se izdanje odlicno prodaje, onda su izgubili puno vecu zaradu koju bi ostvarili na pojedinacnim albumima. Ako se lose prodaje, onda su izgubili puno vise nego bi izgubili na prvom pojedinacnom albumu koji bi se lose prodavao.
-----------------------------------------------------------------
Ali zato cete Vi izdavaci živjeti vjecno u našim srcima. Što znaci novac u odnosu na vjecnost?

Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 25/05/2006 : 20:58:40  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
quote:
Originally posted by ninel

Markose, postoji li mogucnost da bi Libelus objavio Bourgeonove
Putnike vetra u integralnom izdanju i naravno u boji.

e da! to bi bio spektakl. ima nas koji bjezimo od svega sto se zove mainstream, a opet bi Nosene vjetrom kupili.

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 25/05/2006 : 21:28:55  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Svakako da.

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

altair
Average Member

Croatia
575 Posts

Member since 19/09/2005

Posted - 25/05/2006 : 21:43:20  Show Profile Show Extended Profile  Send altair a Private Message
Meni ne bi smetalo ni da je ridobradi tako izasao, cak i da je bez boje. Naravno, ljepše je ovako ali tko ce sad docekati nove...
Markos me odusevio kad je najavio MV po tri broja, to je po meni super potez.
Go to Top of Page

deangelis
Junior Member

Croatia
374 Posts

Member since 04/12/2005

Posted - 25/05/2006 : 22:08:00  Show Profile Show Extended Profile  Send deangelis a Private Message
Ja sam u svakom slucaju za integralna izdanja. Comancha integralna izdanja sam upravo zato i kupio, bolje receno, ništa drugo me ne bi natjeralo da kupim taj strip, buduci da imam svih 10 kom u izdanju Marketprinta, a nije mi baš po ukusu. Kako bi to bilo lijepo imati integralna izdanja Jeremiaha, Aster Blistoka, Najamnika, Nošeni vjetrom, takoder i Pirate, i još mnoga druga nespomenuta djela.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 25/05/2006 : 22:26:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
Ja chu, reda radi, glasati za pojedinaccne albume iako su mi svi argumenti za integrale jasni. Ali: meni integrali djeluju kao napravljeni za stajanje na polici, a ne za ccitanje. Sveska je doza, album je doza, integrali su, ne znam, cijela koza. Tko che to pojesti? :)

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29351 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/05/2006 : 22:35:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ma daj, ti bi mogao i vola pojest ako treba:)

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7308 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 25/05/2006 : 22:35:50  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
I ja san za, mada se slažen s Macanom da su za citanje bolji pojedinacni, ovo je doista samo za elitu.

Svih mu Darkwoodskih bubnjeva!
Go to Top of Page

zmcomics
Average Member

727 Posts

Member since 24/08/2002

Posted - 25/05/2006 : 22:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit zmcomics's Homepage  Send zmcomics a Private Message

Moj glas ide dvojako, za stare stvari i dugacke serijale integrale, za novitete i vanserijske (kvalitetno vanserijske) stvari pojedinacno. Recimo, Rodjobradi je po meni trebao po tri c/b albuma po knjizi, dok me ovako, pogotovo u koloru ne interesuje. Dok bi recimo Nosene vetrom radije video u pojedinacnim albumima jer mi imaju neku drugaciju vrednost i nebi mi se svidelo integralno izdanje. I kada su integrali u pitanju, ne vise od tri albumske epizode po knjizi, ipak to treba da se drzi u rukama i cita, a ne da skuplja prasinu na polici.

_________
STRIP VESTI svakog petka na www.zmcomics.co.yu
Go to Top of Page

veber
Senior Member

1124 Posts

Member since 18/09/2002

Posted - 25/05/2006 : 22:57:04  Show Profile Show Extended Profile  Send veber a Private Message
ja sam za pojedinacne albume.
u francuskoj sam neke ove serijale vidio i prva izdanja ,to je povijest :),budcnost malo je neizvjesna,al mislim da ova integralna izdanja ne trebaju.
kod MV je druga prica,marko voli taj strip,oce ga napraviti onako kako misli da je najbolje,želiga predstaviti široj publici i tri u jednom je najbolja varijanta.
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 25/05/2006 : 23:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
integralna u svakom slucaju ( koji je to naziv, kao da o kruhu pricamo )
Koji je smisao krenuti izdavati npr. Komancu sada pojedinacno. Serijal je završen izbaci ga u dvije knjige ( ove Hermanove ) i gotovo. To je dobar potez. Tako bi trebalo krenuti s još nekim serijalima ( Jeremiah npr. )

if you only knew the power of the dark side
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15633 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 25/05/2006 : 23:36:22  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:
Originally posted by deangelis

quote:
Originally posted by Markos

quote:

-----------------------------------------------------------------
Ali zato cete Vi izdavaci živjeti vjecno u našim srcima. Što znaci novac u odnosu na vjecnost?

tako je

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15633 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 25/05/2006 : 23:40:27  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:

ja nisam za "integralna" izdanja, makar znam da je to puno jednostavnije, te isplativije i kupcima i izdavacima. sve volim u originalnim izdanjima (koja bi prije trebala nositi atribut "integralno", ali pustimo sada to...), pa bih tako radije imao i europske albume po 50-ak stranica.

jasno mi je da velikoj vecini to ne bi odgovaralo. ali, ovdje je vec spominjan (kao argument) i ken parker koji NE izlazi u knjizurinama od 300 stranica, vec u svom normalnom obimu. ja sam za to da tako izlaze svi stripovi. ova "compendium" (ili kako se u topicu kaze "integralna") izdanja, meni nekako umanjuju vrijednost nekog stripa i njegovog djela kao takvog.

http://zveles.blogspot.com/

jedno su integralna albumska izdanja serijala koj je gotov a drugo stripovi dimenzija ken parkera
5 ken parkera u jednoj knjizi bi zbilja bio zlocin

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/05/2006 : 10:10:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Bolja su mi integralna izdanja i ne bih se složio da su za elitu, osim u slucaju da osim tog integralnog izdanja tip ima i dva tri prijašnja izdanja istih epizoda. U moru tisucu izdanja koja izlaze svako malo, jedno integralno koje ih obuhvaca desetak štedi vrijeme i novce...

Wealth beyond measure, outlander...
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7308 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 26/05/2006 : 10:31:29  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
To su u prvom redu elitna izdanja tehnicki gledano i to kupuju manjina, moramo bit toga svjesni, ja bi to jedino dopušta albumima dok one stripove koji su namijenjeni kioscima nikako ne bi volija vidit u takvom izdanju, ali opet moramo i zato imat razumijevanja ukoliko je njihov opstanak na kioscima osuden na propast( cisti primjer je Dampyr). dakle, ja san za ali ne za sve stripove.

Svih mu Darkwoodskih bubnjeva!

Edited by - vice on 26/05/2006 10:31:42
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 26/05/2006 : 10:56:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Ma daj, ti bi mogao i vola pojest ako treba:)

Pobrkao si me s Bernardom.

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 26/05/2006 : 10:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message

Volim kompilacije, komplete i slicno.Comanche je odlican potez, trebalo bi tako objaviti i Jeremiaha prvih desetak albuma koji valjaju kada narod vec toliko voli Hermanna.Jeftinije je i zauzima manje mjesta.Ovo što je Berni objavio u dvije knjige zauzelo bi cijeli jedan red na polici.
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 26/05/2006 : 10:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Apsolutno ZA

Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 26/05/2006 : 11:58:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message
sto vise to bolje...
albumi (npr. europski) od 50 str. su mi jednostavno kratki... steta mi je za to davat npr. 70kn ako znan da cu procitat za sat vrimena... ako strip ima 150str. i vise, ludilo!

da ne govorin da i amere najvolin citat (i kupit) kad su sklopljeni u albume... jer stas s one bidne 23 strane?
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 26/05/2006 : 18:28:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message
Ja sam za integralna izdanja, ali samo pod uvjetom da format i boja, odnosno c/b, budu kao i kod originala. Znaci, Comanche da, Bestseller ne.

"Oh, Alex. You made a LOT of mistakes. You underestimated Superman. Superboy. Me. But the biggest one? You didn't let the Joker play."
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15633 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 27/05/2006 : 09:39:11  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
nebi se složio za bestseller
te stripove nismo nikada vidjeli niti nebi ikada vidjeli kod nas da nije izdan takav format
nažalost francuzi su napravili samo tih par komada bestsellera i nadam se da bu jednog dana napravili još koju seriju a bernard ju naštampao za naše tržište

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000