Author |
Topic |
AZ
Average Member
Croatia
742 Posts
Member since 05/01/2002 |
Posted - 25/05/2006 : 18:51:19
|
Apsolutno ZA, odlicna ideja, samo ne Ridobradog kad je vec ovako krenuo, ali ga ubrzati koliko je moguce.
Za pocetak Bernard bi mogao krenuti sa Marti M. Extra u formi Bleka i Marka, ali jednom mjesecno.
|
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 25/05/2006 : 18:58:19
|
ja nisam za "integralna" izdanja, makar znam da je to puno jednostavnije, te isplativije i kupcima i izdavacima. sve volim u originalnim izdanjima (koja bi prije trebala nositi atribut "integralno", ali pustimo sada to...), pa bih tako radije imao i europske albume po 50-ak stranica.
jasno mi je da velikoj vecini to ne bi odgovaralo. ali, ovdje je vec spominjan (kao argument) i ken parker koji NE izlazi u knjizurinama od 300 stranica, vec u svom normalnom obimu. ja sam za to da tako izlaze svi stripovi. ova "compendium" (ili kako se u topicu kaze "integralna") izdanja, meni nekako umanjuju vrijednost nekog stripa i njegovog djela kao takvog.
http://zveles.blogspot.com/ |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26818 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 25/05/2006 : 19:19:01
|
Za integrale i za bestseler.Što više stripova odjednom za što manju lovu.Može i c/b za neke stripove kojima boja nije baš potrebna. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29351 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 25/05/2006 : 19:28:21
|
quote: Originally posted by zveles
ja nisam za "integralna" izdanja, makar znam da je to puno jednostavnije, te isplativije i kupcima i izdavacima.
Izdavacima, po meni, to nikako nije isplativo. I to uoba slucaja. Ako se izdanje odlicno prodaje, onda su izgubili puno vecu zaradu koju bi ostvarili na pojedinacnim albumima. Ako se lose prodaje, onda su izgubili puno vise nego bi izgubili na prvom pojedinacnom albumu koji bi se lose prodavao.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
deangelis
Junior Member
Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
Posted - 25/05/2006 : 20:33:32
|
quote: Originally posted by Markos
ja nisam za "integralna" izdanja, makar znam da je to puno jednostavnije, te isplativije i kupcima i izdavacima.
Izdavacima, po meni, to nikako nije isplativo. I to uoba slucaja. Ako se izdanje odlicno prodaje, onda su izgubili puno vecu zaradu koju bi ostvarili na pojedinacnim albumima. Ako se lose prodaje, onda su izgubili puno vise nego bi izgubili na prvom pojedinacnom albumu koji bi se lose prodavao. ----------------------------------------------------------------- Ali zato cete Vi izdavaci živjeti vjecno u našim srcima. Što znaci novac u odnosu na vjecnost?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
|
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 25/05/2006 : 20:58:40
|
quote: Originally posted by ninel
Markose, postoji li mogucnost da bi Libelus objavio Bourgeonove Putnike vetra u integralnom izdanju i naravno u boji.
e da! to bi bio spektakl. ima nas koji bjezimo od svega sto se zove mainstream, a opet bi Nosene vjetrom kupili.
_________________________ KAJGOD - strip zin i tjedni onlajn strip KUCA STRAHA na www.kajgod.co.nr |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 25/05/2006 : 21:28:55
|
Svakako da.
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
altair
Average Member
Croatia
575 Posts
Member since 19/09/2005 |
Posted - 25/05/2006 : 21:43:20
|
Meni ne bi smetalo ni da je ridobradi tako izasao, cak i da je bez boje. Naravno, ljepše je ovako ali tko ce sad docekati nove... Markos me odusevio kad je najavio MV po tri broja, to je po meni super potez. |
|
|
deangelis
Junior Member
Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
Posted - 25/05/2006 : 22:08:00
|
Ja sam u svakom slucaju za integralna izdanja. Comancha integralna izdanja sam upravo zato i kupio, bolje receno, ništa drugo me ne bi natjeralo da kupim taj strip, buduci da imam svih 10 kom u izdanju Marketprinta, a nije mi baš po ukusu. Kako bi to bilo lijepo imati integralna izdanja Jeremiaha, Aster Blistoka, Najamnika, Nošeni vjetrom, takoder i Pirate, i još mnoga druga nespomenuta djela. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29351 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
vice
stripovi.com suradnik
7308 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 25/05/2006 : 22:35:50
|
I ja san za, mada se slažen s Macanom da su za citanje bolji pojedinacni, ovo je doista samo za elitu.
Svih mu Darkwoodskih bubnjeva! |
|
|
zmcomics
Average Member
727 Posts
Member since 24/08/2002 |
Posted - 25/05/2006 : 22:47:03
|
Moj glas ide dvojako, za stare stvari i dugacke serijale integrale, za novitete i vanserijske (kvalitetno vanserijske) stvari pojedinacno. Recimo, Rodjobradi je po meni trebao po tri c/b albuma po knjizi, dok me ovako, pogotovo u koloru ne interesuje. Dok bi recimo Nosene vetrom radije video u pojedinacnim albumima jer mi imaju neku drugaciju vrednost i nebi mi se svidelo integralno izdanje. I kada su integrali u pitanju, ne vise od tri albumske epizode po knjizi, ipak to treba da se drzi u rukama i cita, a ne da skuplja prasinu na polici.
_________ STRIP VESTI svakog petka na www.zmcomics.co.yu |
|
|
veber
Senior Member
1124 Posts
Member since 18/09/2002 |
Posted - 25/05/2006 : 22:57:04
|
ja sam za pojedinacne albume. u francuskoj sam neke ove serijale vidio i prva izdanja ,to je povijest :),budcnost malo je neizvjesna,al mislim da ova integralna izdanja ne trebaju. kod MV je druga prica,marko voli taj strip,oce ga napraviti onako kako misli da je najbolje,želiga predstaviti široj publici i tri u jednom je najbolja varijanta. |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 25/05/2006 : 23:19:50
|
integralna u svakom slucaju ( koji je to naziv, kao da o kruhu pricamo ) Koji je smisao krenuti izdavati npr. Komancu sada pojedinacno. Serijal je završen izbaci ga u dvije knjige ( ove Hermanove ) i gotovo. To je dobar potez. Tako bi trebalo krenuti s još nekim serijalima ( Jeremiah npr. )
if you only knew the power of the dark side |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15633 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 25/05/2006 : 23:36:22
|
quote: Originally posted by deangelis
quote: Originally posted by Markos
Izdavacima, po meni, to nikako nije isplativo. I to uoba slucaja. Ako se izdanje odlicno prodaje, onda su izgubili puno vecu zaradu koju bi ostvarili na pojedinacnim albumima. Ako se lose prodaje, onda su izgubili puno vise nego bi izgubili na prvom pojedinacnom albumu koji bi se lose prodavao. ----------------------------------------------------------------- Ali zato cete Vi izdavaci živjeti vjecno u našim srcima. Što znaci novac u odnosu na vjecnost?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
tako je
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
|
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15633 Posts
Posted - 25/05/2006 : 23:40:27
|
ja nisam za "integralna" izdanja, makar znam da je to puno jednostavnije, te isplativije i kupcima i izdavacima. sve volim u originalnim izdanjima (koja bi prije trebala nositi atribut "integralno", ali pustimo sada to...), pa bih tako radije imao i europske albume po 50-ak stranica.
jasno mi je da velikoj vecini to ne bi odgovaralo. ali, ovdje je vec spominjan (kao argument) i ken parker koji NE izlazi u knjizurinama od 300 stranica, vec u svom normalnom obimu. ja sam za to da tako izlaze svi stripovi. ova "compendium" (ili kako se u topicu kaze "integralna") izdanja, meni nekako umanjuju vrijednost nekog stripa i njegovog djela kao takvog.
http://zveles.blogspot.com/
jedno su integralna albumska izdanja serijala koj je gotov a drugo stripovi dimenzija ken parkera 5 ken parkera u jednoj knjizi bi zbilja bio zlocin
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/05/2006 : 10:10:31
|
Bolja su mi integralna izdanja i ne bih se složio da su za elitu, osim u slucaju da osim tog integralnog izdanja tip ima i dva tri prijašnja izdanja istih epizoda. U moru tisucu izdanja koja izlaze svako malo, jedno integralno koje ih obuhvaca desetak štedi vrijeme i novce...
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7308 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 26/05/2006 : 10:31:29
|
To su u prvom redu elitna izdanja tehnicki gledano i to kupuju manjina, moramo bit toga svjesni, ja bi to jedino dopušta albumima dok one stripove koji su namijenjeni kioscima nikako ne bi volija vidit u takvom izdanju, ali opet moramo i zato imat razumijevanja ukoliko je njihov opstanak na kioscima osuden na propast( cisti primjer je Dampyr). dakle, ja san za ali ne za sve stripove.
Svih mu Darkwoodskih bubnjeva! |
Edited by - vice on 26/05/2006 10:31:42 |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 26/05/2006 : 10:57:18
|
Volim kompilacije, komplete i slicno.Comanche je odlican potez, trebalo bi tako objaviti i Jeremiaha prvih desetak albuma koji valjaju kada narod vec toliko voli Hermanna.Jeftinije je i zauzima manje mjesta.Ovo što je Berni objavio u dvije knjige zauzelo bi cijeli jedan red na polici. |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 26/05/2006 : 11:58:27
|
sto vise to bolje... albumi (npr. europski) od 50 str. su mi jednostavno kratki... steta mi je za to davat npr. 70kn ako znan da cu procitat za sat vrimena... ako strip ima 150str. i vise, ludilo!
da ne govorin da i amere najvolin citat (i kupit) kad su sklopljeni u albume... jer stas s one bidne 23 strane? |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 26/05/2006 : 18:28:29
|
Ja sam za integralna izdanja, ali samo pod uvjetom da format i boja, odnosno c/b, budu kao i kod originala. Znaci, Comanche da, Bestseller ne.
"Oh, Alex. You made a LOT of mistakes. You underestimated Superman. Superboy. Me. But the biggest one? You didn't let the Joker play." |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15633 Posts
Posted - 27/05/2006 : 09:39:11
|
nebi se složio za bestseller te stripove nismo nikada vidjeli niti nebi ikada vidjeli kod nas da nije izdan takav format nažalost francuzi su napravili samo tih par komada bestsellera i nadam se da bu jednog dana napravili još koju seriju a bernard ju naštampao za naše tržište
|
|
|
Topic |
|