Author |
Topic |
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 07/07/2006 : 15:22:21
|
nikakvo grijanje na struju, tu je pec i kamin.....kuhanje fala Bogu isto na plin....ma vi ste samo takve tvrdice gore, nemojte sad tu nesto se izvlaciti:-pppppp hjebote samo klima proguta 100 kn mjesecno, smijesni ste.....
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 08/07/2006 : 10:19:26
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Kako mislite zimske i ljetne rate? Zar ne placate mjesecno struju? I da, ja grijanje ekstra placam.
Kod nas u Dalmaciji cesto je grijanje na struju. Zbog toga je potrosnja struje uvijek bila veca zimi nego ljeti. Ipak, u zadnjih 10-ak godina s poplavom klima doslo je do toga da se ljudi i griju i hlade prakticki s istim utroskom el. energije te je zato razlika izmedju ljetne i zimske tarife sve manja i manja.
Uglavnom, onako ofrlje, od sto ojra mjesecno ne mogu pobjeci.
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 10/07/2006 : 18:10:05
|
quote: Originally posted by mifugo
quote: Originally posted by Toninho
prosjecna oko 4500 tj cca 600 evra u hrvaškoj placa
da nije to samo Zagreb možda? Znan da je u Zagrebu BDP oko 10 000, dvaput veci nego rvacki prosjek...
quote: Nemoj se pozvati samo na BDP niti na prosjecno vece plate, pozovi se i na osnovne troskove, to sam vec objasnio. Primjerice, ja sa svojom suprugom za zdravstveno osiguranje u Njemackoj placam 700 eura, koliko vi u HR? Ali pricali smo o tome vec...
sve je to super, ali nekako mi se ipak cini da se u Njemackoj bolje žive... cesto ljudi govore - ah, vece place, ali i veci troškovi, no cinjenica je da su place vece bez obzira na sve troškove...
Cinjenica je da su i troškovi veci. Ne vjerujem da u HR npr. za struju placaš 120 €.
ama bogareti kad je sve tako sjajno u rvackoj, što ti ode u Bec umisto u Zagreb? sve je meni jasno, ali uvik kad se gastarbajteri raspišu kako je vani, ispada da jedva priživljavaju i da je kod nas 10 000 puta bolje... malo mi je to ipak cudno...
quote: "Prosjecna zagrebacka neto placa za travanj iznosila je 5.404 kune
jebate, da mi je bar ta prosjecna |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 11/07/2006 : 06:15:14
|
quote: Originally posted by Toninho
prosjecna oko 4500 tj cca 600 evra u hrvaškoj placa
da nije to samo Zagreb možda? Znan da je u Zagrebu BDP oko 10 000, dvaput veci nego rvacki prosjek...
quote: Nemoj se pozvati samo na BDP niti na prosjecno vece plate, pozovi se i na osnovne troskove, to sam vec objasnio. Primjerice, ja sa svojom suprugom za zdravstveno osiguranje u Njemackoj placam 700 eura, koliko vi u HR? Ali pricali smo o tome vec...
sve je to super, ali nekako mi se ipak cini da se u Njemackoj bolje žive... cesto ljudi govore - ah, vece place, ali i veci troškovi, no cinjenica je da su place vece bez obzira na sve troškove...
Cinjenica je da su i troškovi veci. Ne vjerujem da u HR npr. za struju placaš 120 €.
ama bogareti kad je sve tako sjajno u rvackoj, što ti ode u Bec umisto u Zagreb? sve je meni jasno, ali uvik kad se gastarbajteri raspišu kako je vani, ispada da jedva priživljavaju i da je kod nas 10 000 puta bolje... malo mi je to ipak cudno...
quote: "Prosjecna zagrebacka neto placa za travanj iznosila je 5.404 kune
jebate, da mi je bar ta prosjecna
Šta cu ja u Zagrebu? Nisam iz Hrvatske. A to što sam u Becu je posljedica rata, toliko o tome. Nisam ovamo došao iz zajebancije.
Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
|
|
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 12/07/2006 : 10:51:03
|
ma dobro, zajebavan se, ali pitanje je za ostale gastarbajtere... ako je tako zajebano u švicarskoj, njemackoj itd., a tako super ovde, zašto uopce tliko ljudi ide vanka? |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 12/07/2006 : 10:55:48
|
Mi smo govorili o primanjima, dakle o platama i o normalnim izdatcima, odnosno troskovima. Nismo pricali o sveukupnom stanju sto je opet druga tema, i tu bi se dalo naci razloga i odgovora na tvoje pitanje no to je tema za svastaru i ako te zanima molim te otvori topic tamo ja cu se rado tamo pridruziti u raspravi.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 03/08/2006 : 13:29:49
|
Juce sam napokon procitao "Zavjeru srijedom". Strip je odlican, mogu ga svakome toplo preporuciti. Na pocetku sam bio skeptican u vezi ovog izdanja, ali nakon prvog albuma znam zašto su Dado&Dado izdali ovaj album. Prica je genijalna a crtež je odlican!! Hocu drugi broj!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Naš Murga nije obican drot, njegove metode su modernije, on te prvo ponudi cigarom pa te poslije razbije.
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 07/08/2006 : 20:16:19
|
quote: Originally posted by jaki
procitao za 15 minuta.obecava ali je kratko.trebalo je izdati integral sa više epizoda,da se ima šta citati.
Sve da i žele, momci iz Libellusa ne bi mogli izdati integralno izdanje jer je dosad izašlo tek jedan ili dva albuma.
"Oh, Alex. You made a LOT of mistakes. You underestimated Superman. Superboy. Me. But the biggest one? You didn't let the Joker play." |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 08/08/2006 : 06:01:55
|
Ja mislim da je do sada izašao samo jedan broj.
Naš Murga nije obican drot, njegove metode su modernije, on te prvo ponudi cigarom pa te poslije razbije.
|
|
|
Topic |
|