Author |
Topic  |
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 25/06/2006 : 21:05:25
|
Interesuje me ima li neko informaciju da li ce i kad biti HC izdanje Texa Maxi,kao i ostala specijalna izdanja koja su za sad samo u SC(Mr. No specijal,DD specijali)? Pitam jer je na nekom drugom topicu cini mi se Kapetan rekao da su mu u MC rekli da ova izdanja nece ni ici???   Iskreno se nadam da se to nece desiti jer bi to bila totalna budalastina... Takodje,Bernard bi trebao da objavi i one Specijale koji od ranije nisu bili izbaceni u HC(MM 1,DD 1,NN 1,2, LL 1,2,3 i LL extra,prva 2 Chico...).
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa.
|
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 25/06/2006 : 21:10:47
|
Ako se dobro prodalo - ide u HC. Ako nije - ne ide.
Nešto slicno kao trejdovi u USA...
-- "Stay drowned! Stupid Lazarus pit!" |
 |
|
altair
Average Member

Croatia
575 Posts
Member since 19/09/2005 |
|
Nobody
Senior Member

Slovenia
2195 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 25/06/2006 : 22:08:28
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Interesuje me ima li neko informaciju da li ce i kad biti HC izdanje Texa Maxi,kao i ostala specijalna izdanja koja su za sad samo u SC(Mr. No specijal,DD specijali)? Pitam jer je na nekom drugom topicu cini mi se Kapetan rekao da su mu u MC rekli da ova izdanja nece ni ici???   Iskreno se nadam da se to nece desiti jer bi to bila totalna budalastina... Takodje,Bernard bi trebao da objavi i one Specijale koji od ranije nisu bili izbaceni u HC(MM 1,DD 1,NN 1,2, LL 1,2,3 i LL extra,prva 2 Chico...).
podržavam tvoje misli, jer sam i sam vec u nekom topicu pitao, da li ce i stari specialci koje si ti napisao izaci kao HC? odgovora nije bilo i ja cekam HC Maxi Texa i HC Maxi zagora 3
kdor ne skace ni Sloven´c |
 |
|
Vorador
Senior Member

Croatia
1587 Posts
Member since 29/09/2004 |
|
Tomislav
Average Member

Croatia
815 Posts
Member since 23/08/2002 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 25/06/2006 : 22:48:02
|
Kada bi istodobno izlazili i tvrdoukoriceni i mekoukoriceni specijalci, vjerojatno bih kupovao ove prve, jer su, kako rece Vorador, svega destak kuna skuplji, a tvrdi uvez omogucava lakse ocuvanje. Kako prvenstveno volim citati stripove, a slaganje na police i obozavanje luksuznih izdanja mi je u drugom planu, glupo mi je cekati nekoliko mjeseci da bih kupio famozni 'hc'. A da kupujem obje verzije, e to mi se cini kao da placam porez na budale. |
 |
|
Vorador
Senior Member

Croatia
1587 Posts
Posted - 25/06/2006 : 23:21:35
|
quote: Originally posted by VALTER
Kada bi istodobno izlazili i tvrdoukoriceni i mekoukoriceni specijalci, vjerojatno bih kupovao ove prve, jer su, kako rece Vorador, svega destak kuna skuplji, a tvrdi uvez omogucava lakse ocuvanje. Kako prvenstveno volim citati stripove, a slaganje na police i obozavanje luksuznih izdanja mi je u drugom planu, glupo mi je cekati nekoliko mjeseci da bih kupio famozni 'hc'. A da kupujem obje verzije, e to mi se cini kao da placam porez na budale.
Ja sam došao u iskušenje da kupim Jim Gitara specijal u boji HC (koštao je samo 35kn ) ali buduci da sam ga par mjeseci prije kupio u SC varijanti (koja je btw koštala 29 kn) odustao sam više,manje iz razloga koje si naveo... Prvi put u životu mi je bilo žao što sam kupio jedan SC strip...
|
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Vorador
Senior Member

Croatia
1587 Posts
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 26/06/2006 : 16:49:56
|
quote: Originally posted by Porter
Takodje sam na cekanju HC ako ne izadju uzecu 2 SC pa prisastaviti korice od jednog.
Porter
Ako ne izadju u HC ne uzimam vise ni SC. Slicno kao i neki drugi sam se presao pa kupio neka SC izdanja,onda naknadno HC izdanja istih stripova(koja su izasla tek na CRS sa nekih 6 meseci kasnjenja)- pa prodao SC po manjoj ceni i sve u svemu sam se finansijski zajebo za desetku. Sad cu da cekam dokle god treba i na kraju se eventualno odluciti za kupovinu nekih pirata (npr.Chico prica koga vec ima HC). Ako izdavaci misle da uniste pirateriju onda bi morali da misle na sve,pa i na ovakve detalje koji su odredjenom broju ljudi bitni.
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 26/06/2006 : 16:57:09
|
I jos samo jedna stvar: "S obzirom da u zadnje vreme relativno cesto napadam Ludens poredeci ga sa System Comicsom(najvise zbog nedoslednosti i tajnovitosti - npr.ide li i na koliko taj Dampyr),da neko ne bi pomislio da napadam izdavace sa odredjenih prostora Ex-Yu,samo zelim da kazem - UCITE od LIBELLUSA - sve se zna na vreme,pa ko voli nek izvoli." Znam da ce se sa ovim sloziti vecina pravih stripofila.
 |
|
Rache
New Member

Croatia
199 Posts
Member since 31/08/2005 |
Posted - 26/06/2006 : 23:42:50
|
Evo ja se s tim slazem (a o tome koliko sam pravi stripofil da se raspravljati:P) S tim HC izdanjima i nedostatkom istih mi stvarno ide Ludens na zivce- evo izasao je novi dylan spec a proslog jos uvijek nema u HC-u. A od svih HC izdanja na ovim prostorima (dobro vecine-neka su izvan konkurencije:)) najvise su mi se svidala jer su to i bila jedina izdanja kod kojih se jasno vidjelo ono sto izdavaci tvrde cijelo vrijeme - razlika SC i HC od otprilike 1 eura.
Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 27/06/2006 : 13:44:57
|
Dobar mi je bio i SC Maxi... I od HC i SCa nece ništa ostati nakon nuklearnog holokausta.
Wealth beyond measure, outlander... |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 27/06/2006 : 14:13:29
|
I jos samo jedna stvar: "S obzirom da u zadnje vreme relativno cesto napadam Ludens poredeci ga sa System Comicsom(najvise zbog nedoslednosti i tajnovitosti - npr.ide li i na koliko taj Dampyr),da neko ne bi pomislio da napadam izdavace sa odredjenih prostora Ex-Yu,samo zelim da kazem - UCITE od LIBELLUSA - sve se zna na vreme,pa ko voli nek izvoli." Znam da ce se sa ovim sloziti vecina pravih stripofila.
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa.
Dampyra izdaje Bookglobe. 
Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
|
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 29/06/2006 : 00:33:45
|
Znas dobro na sta mislim,ne konkretno na Ludens vec uopste na Bernarda i njegove izdavacke kuce(Ludens,SA,BG).
 |
|
mladen13
Senior Member

Croatia
1145 Posts
Member since 22/09/2005 |
Posted - 29/06/2006 : 21:32:45
|
ja sve do sada ceko HC, al ga nema pa kupih SC, ako se kojim cudom pojavi svakako uzimam
došlo vrijeme da je bolje imat' nego nemat' |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 30/06/2006 : 01:07:46
|
quote: Originally posted by mladen13
ja sve do sada ceko HC, al ga nema pa kupih SC, ako se kojim cudom pojavi svakako uzimam
Kao da je to i poenta ovakvog izdavanja - da se kupe oba izdanja To se meni desilo sa nekim prethodnim izdanjima a sad cekam HC... Ako ga ne bude preskacem i SC
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
Posted - 01/07/2006 : 08:00:23
|
Izdavaci upravo i racunaju na to da cemo nestrpljivo kupiti SC a onda kao zacarani kad u ruke nam dospe HC otvoriti novcanik i kupiti isti..tako oni pune dzepove
drale |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 01/07/2006 : 08:17:57
|
quote: Originally posted by draskomisterno
Izdavaci upravo i racunaju na to da cemo nestrpljivo kupiti SC a onda kao zacarani kad u ruke nam dospe HC otvoriti novcanik i kupiti isti..tako oni pune dzepove
drale
Jedan izdavac - Bernard,ostali to ne rade.
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29711 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 01/07/2006 : 08:57:45
|
Ne bih se slozio... Bernard ima razloge zasto ne radi odmah SC i HC, a oni sigurno nisu da bi prevario ljude da kupe oba izdanja.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
altair
Average Member

Croatia
575 Posts
Member since 19/09/2005 |
Posted - 01/07/2006 : 14:05:37
|
quote: Originally posted by Markos
Ne bih se slozio... Bernard ima razloge zasto ne radi odmah SC i HC, a oni sigurno nisu da bi prevario ljude da kupe oba izdanja.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Vjerujem da je tako... ali ovdje je problem hoce li HC uopce izaci |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 01/07/2006 : 14:55:44
|
quote: Originally posted by Markos
A koji bi to razlozi bili? Zasto recimo nema tih problema sa AF klasikom?
 |
|
deangelis
Junior Member

Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
Posted - 01/07/2006 : 16:59:01
|
[quote]Originally posted by Markos
A koji bi to razlozi bili? Zasto recimo nema tih problema sa AF klasikom? -------------------------------------------------------------- Reci ti "TEXE" meni, da si ti izdavac i da nisi siguran hoceš li zaraditi ili popušiti lovu na strip izdanju, što bi ti ucinio, jel biš izdao odmah HC Texa, paralelno sa CS, ili biš sacekao da vidiš kako ce ti se prodati CS, pa onda ici još dodatno na HC, i to ne radi zarade, nego zato što si strip-fanatik? |
 |
|
Topic  |
|