Author |
Topic |
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 17/07/2006 : 13:02:05
|
quote: Originally posted by SejoSexon
quote: Originally posted by hello
SAF je ponudio ugovor na samo 6 brojeva s mogucnošcu produžetka. Buduci da je urednik Van Gogha veliki ljubitelj Texa i uopce stripova pristao je na taj uvjet samo da se Tex pokrene. Buduci da je novi u tom poslu tek kasnije je vidio da je ta cijena pretjerana buduci da su i prava za novi strip Julia puno jeftinija. Posao s Texom je pokrenut s ljubavlju i sigurno bi bio nastavljen samo da je cijena prava jeftinija tako da bi se gubici smanjili. Van Gogh je firma koja se bavi drugim poslom koji donosi zaradu, a stripovima se bave samo i jedino iz ljubavi ma koliko to bilo nevjerojatno. Tex i MR su pokrenuti iz jednog oblika nostalgije, a Julia zato što ste Vi to tražili. Urednik Van Gogha mi je jutros spomenuo da buduci da Tex-a više nema razmišlja o još jednom stripu, pa ako vi imate kakav prijedlog možete ga reci (samo da ga ne drži SAF). PS. Urednik Van Gogha je takoder izrazio želju da kad vec on ne može da Ludens nastavi sa extra Texom, ali budite sigurni po uvjetima koji su ponudeni Van Goghu to sigurno nece biti ostvarivo, jedino da se cijena smanji.
Zašto Texa nije izdavao svaka dva mjeseca ako je pravio gubitke? Zašto nije bilo distribucije u BIH? To su sve propusti Van Gogh-a.
Kada spomene se ova zemlja mala e onda se i za malo može reci mašallah!
Distributeri za BiH koliko znam nisu bili zainteresirani zbog male kolicine prodaje u BiH. S druge strane Delo ne želi distribuirati Malog rendžera zbog western tematike, zanimljivo... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 17/07/2006 : 13:05:54
|
Mogli bi Brendona ili Napoleona, ili onog novog Damiena, bilo bi cool citati ga u isto vrijeme kad izlazi i u Italiji
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 17/07/2006 : 13:13:31
|
Urednik Van Gogha mi je jutros spomenuo da buduci da Tex-a više nema razmišlja o još jednom stripu, pa ako vi imate kakav prijedlog možete ga reci (samo da ga ne drži SAF).
Koji je tu izbor pa da dajemo predloge?
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 17/07/2006 : 13:18:02
|
SAF je ponudio ugovor na samo 6 brojeva s mogucnošcu produžetka. Buduci da je urednik Van Gogha veliki ljubitelj Texa i uopce stripova pristao je na taj uvjet samo da se Tex pokrene. Buduci da je novi u tom poslu tek kasnije je vidio da je ta cijena pretjerana buduci da su i prava za novi strip Julia puno jeftinija. Posao s Texom je pokrenut s ljubavlju i sigurno bi bio nastavljen samo da je cijena prava jeftinija tako da bi se gubici smanjili. Van Gogh je firma koja se bavi drugim poslom koji donosi zaradu, a stripovima se bave samo i jedino iz ljubavi ma koliko to bilo nevjerojatno. Tex i MR su pokrenuti iz jednog oblika nostalgije, a Julia zato što ste Vi to tražili. Urednik Van Gogha mi je jutros spomenuo da buduci da Tex-a više nema razmišlja o još jednom stripu, pa ako vi imate kakav prijedlog možete ga reci (samo da ga ne drži SAF). PS. Urednik Van Gogha je takoder izrazio želju da kad vec on ne može da Ludens nastavi sa extra Texom, ali budite sigurni po uvjetima koji su ponudeni Van Goghu to sigurno nece biti ostvarivo, jedino da se cijena smanji.
Zašto Texa nije izdavao svaka dva mjeseca ako je pravio gubitke? Zašto nije bilo distribucije u BIH? To su sve propusti Van Gogh-a.
Distributeri za BiH koliko znam nisu bili zainteresirani zbog male kolicine prodaje u BiH. S druge strane Delo ne želi distribuirati Malog rendžera zbog western tematike, zanimljivo...
Stvarno šteta. I ja sam se radovao Extra Texu a sada kraj price bez happy enda.
Zar zaista ne postoji mogucnost dogovora sa SAF-om?? Rustemagic i šef Van Gogha su poslovni ljudi, valjda se mogu dogovoriti.
|
Edited by - SejoSexon on 17/07/2006 13:18:21 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 17/07/2006 : 13:20:24
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Urednik Van Gogha mi je jutros spomenuo da buduci da Tex-a više nema razmišlja o još jednom stripu, pa ako vi imate kakav prijedlog možete ga reci (samo da ga ne drži SAF).
Koji je tu izbor pa da dajemo predloge?
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa.
Kapetan Miki!!!!
Samo su ljudska glupost i svemir beskonacni. Ali za ovo drugo nisam siguran.
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26847 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 17/07/2006 : 13:23:09
|
želim extra texa!i to preskocene epizode iz zs i lms-a!ako vam je skup za kioske,objavite ga kao knjige hc u 500 komada!?ako se mogu prodati giganti texa,onda mogu i te starije preskocene epizode.? |
|
|
ozasloscena_sovuljaga
Junior Member
420 Posts
Member since 11/10/2005 |
Posted - 17/07/2006 : 13:52:04
|
A sto se tice novoga stripa... I ja sam za Kapetana Mikija! Bas zbog toga sto ste imali gubitke sa Texom! izdanje Mikija od Edizioni If po tri price u broju kao sto je Mark i Blek sigurno bi pokrivalo svoje troskove i donjelo i neku zaradu!
...a sto se tice Damiena i Brandona, je, bilo bi cool ali neznam koliko iam smisla kada to izdanje vjerojatno nece niti troskove pokrivat. |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 17/07/2006 : 13:56:35
|
Miki, ma daj... Znam da je retro sad u trendu, ali mogli bi malo pružiti šanse i novim junacima.
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 17/07/2006 : 14:13:10
|
quote: Originally posted by DeeCay
Miki, ma daj... Znam da je retro sad u trendu, ali mogli bi malo pružiti šanse i novim junacima.
Wealth beyond measure, outlander...
Ma zezam se, samo mislim da bi on isao barem kao MR ako ne i bolje..
Samo su ljudska glupost i svemir beskonacni. Ali za ovo drugo nisam siguran.
|
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
ozasloscena_sovuljaga
Junior Member
420 Posts
Member since 11/10/2005 |
Posted - 17/07/2006 : 14:21:50
|
da... pa moraju ljudi i nesto zaradit! i Nick Raider mi se svidja... samo je pitanje kakvu bi prodju imo, posto ga je i SD ugasila nakon svega tri broja... |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 17/07/2006 : 14:22:06
|
Miki bi bija dobar, i najbolje bi se prodava, ali kako volin i nove junake, sigurno ili Brendon ili Demian, ali iznad svega bi bija sritan kad bi se nastavija Nick Raider.
Svih mu Darkwoodskih bubnjeva! |
|
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
|
Rache
New Member
Croatia
198 Posts
Member since 31/08/2005 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 17/07/2006 : 20:24:32
|
Ne znam ko drzi prava za Geu, ali to je jako dobar strip, ali on izlazi svakih 6 meseci u Italiji (jer ga radi samo jedna osoba - Luka Enoh) i izaslo je svega 12 epizoda. Tematika je vrlo savremena i nema veze sa divljim zapadom koji je, ocigledno, odavno prevazidjen kad je nova i malda publika u pitanju.
Interesantno bi bilo probati i sa Bred Beronom, iako ne znam kakve su ocene kvaliteta u Italiji. |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8173 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 17/07/2006 : 20:34:02
|
nadam se da ce extra tex ipak jahati dalje, možda ludens preuzme ili se van gogh uspije dogovoriti krenite s juliom, a za novi strip ima vremena, ali obavezno neki novi, brendon možda, ili gea, nikako miki |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 17/07/2006 : 23:17:11
|
Tex extra od broja 100 - 106. I kraj... Nije imalo ni pocetak... Moram priznati da mi nije žao.
Prijedlog za novi strip : Mr.No extra. Najbolje je poceti od broja 1 po originalnoj numeraciji. Završiti tamo gdje je završio LMS ili izdati sve brojeve.
Things you own, end up owning you. |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 17/07/2006 : 23:31:18
|
Distributeri za BiH koliko znam nisu bili zainteresirani zbog male kolicine prodaje u BiH. S druge strane Delo ne želi distribuirati Malog rendžera zbog western tematike, zanimljivo...
Stvarno šteta. I ja sam se radovao Extra Texu a sada kraj price bez happy enda.
Zar zaista ne postoji mogucnost dogovora sa SAF-om?? Rustemagic i šef Van Gogha su poslovni ljudi, valjda se mogu dogovoriti.
SAF ne želi ni cuti za manju cijenu prava i tu je nažalost kraj price, barem za Van Gogh. |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7828 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 17/07/2006 : 23:42:19
|
što se tice tog novog stripa: ako je kapetan miki nešto kao i onaj mali rendžer ili blek onda bi bilo bolje izdati neki novi strip
"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
|
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 18/07/2006 : 00:15:58
|
Nik Rajder je (ekstra) Teks u patikicama tako da Teksa nije tesko zamjeniti :-) !
GRBO MAJSTORE ! GRBO MAJSTORE ! GRBO MAJSTORE ! GRBO MAJSTORE ! |
|
|
Topic |
|