Author |
Topic |
idado
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4057 Posts
Member since 30/11/2004 |
Posted - 22/07/2006 : 21:30:59
|
Plašt i ocnjaci - De cape et de crocs - http://decape.free.fr/
Scenario: Ayroles Crtež: Masbou
Prevod: Olja Petronic - svaka joj cast. Cirilica.
Galerija likova je predstavljena na tri uvodne stranice prije samog stripa. Dato je par rijeci o autorima, a evo kako je predstavljen sam strip.
Malo citata: Plašt i ocnjaci, novi strip koji se prvi put pojavljuje na stranicama PZ-a, duhovita je mešavina pustolovine i basne. Kroz njega se provlaci uticaj dela velikih srednjovekovnih pisaca, poput Servantesa ili Rablea, preko pustolovnih romana Stivensona i Dime, pa sve do fantasticnih pripovesti Svifta i Defoa... Junaci stripa su dvojica siromašnih plemica, gladnih slave i bogatstva. Jedan je Francuz, a drugi Španac... Glavna zackoljica je: junaci nisu ljudi - jedan je lisac, a drugi vuk... Ovi junaci se krecu u svetu obicnih ljudi i obicnih životinja. Krase ih ljudske vrline i mane... Prica? Igrom slucaja, dvojica siromašnih plemica dolaze do mape koja vodi do blaga skrivenog na Tangerinskim ostrvima i krecu u potragu za njim...
Možda nekom bude interesantno...
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
majmun
Average Member
Croatia
580 Posts
Member since 20/11/2003 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 23/07/2006 : 01:22:47
|
Stripovi u "Politikinom zabavniku" su u poslednjih dve-tri godine vrhunski. Zanima me kakav je ovaj novi, nisam kupio ovaj poslednji zabavnik... |
|
|
majmun
Average Member
Croatia
580 Posts
Posted - 23/07/2006 : 12:33:23
|
quote: Originally posted by ---dp---
Stripovi u "Politikinom zabavniku" su u poslednjih dve-tri godine vrhunski.
U potpunosti se slazem sa ovim. Kad bi Stripoteka malo pratila rad Zabavnika bilo bi jako lijepo. |
|
|
Corto_Maltese
Average Member
997 Posts
Member since 15/02/2005 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 24/07/2006 : 18:19:51
|
Stripoteka je takodje izvrsna, ali interesantno je da kvalitet u Stripoteci ipak opada, dok u zabaniku raste. Kad bi u PZ jos popravili kvalitet stampe, moglo bi se razmisliti o starom decenijama hobiju i obicaju da se iz PZ iz sredine "vade" stripovi i kasnije korice u tvrdi povez. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13154 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
idado
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4057 Posts
Member since 30/11/2004 |
|
ana max
Junior Member
435 Posts
Member since 21/01/2004 |
Posted - 25/07/2006 : 00:38:03
|
quote: Originally posted by majmun Kad bi Stripoteka malo pratila rad Zabavnika bilo bi jako lijepo.
I onda bi u Stripoteci imali Džeremaju , Iznoguda... a dobar deo negativnih kritika te strip revije spominje precesto objavljivanje starih stripova i žali što nema novih stvari. S druge strane, Šerlok Holms iz PZ-a mi se baš svideo a i domaci strip što je izašao u poslednja 4 broja je delovao zanimljivo na prvi pogled. Ipak, veliki plus Politikinom Zabavniku je što ima mogucnosti da može objavljivati strip u boji koja stvari ume uciniti privlacnijim.
|
|
|
ana max
Junior Member
435 Posts
Posted - 25/07/2006 : 00:40:08
|
quote: Originally posted by ---dp--- Kad bi u PZ jos popravili kvalitet stampe, moglo bi se razmisliti o starom decenijama hobiju i obicaju da se iz PZ iz sredine "vade" stripovi i kasnije korice u tvrdi povez.
Zar nisu baš puno popravili kvalitet štampe i papira? Ne poznajem terminologiju ali ceo PZ se sad štampa na sjajnom papiru i stripovi im tehnicki izgledaju dosta dobro. Meni licno se ne dopada vadenje stripova i koricenje, valjda ne volim narušavanje celine a i sam casopis mi predstavlja kult pa mi njegovo seckanje uvek deluje bolno. I mrzim nagradne igre jer se moraju seci kuponi a upravo sad imaju jednu u toku.
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 25/07/2006 : 00:41:39
|
pa ako ih mrzis, onda u njima ne sudjelujes, pa onda ni ne rezes kupone:)))))
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 25/07/2006 : 02:36:15
|
Kvalitet stripa i dalje zaostaje za kvalitetom ostalog dela zabavnika (bar se tako meni cini, osim ako nisu popravili kvalitet u poslednja dva ili tri broja, ali Serlok Holms je bio onakav kakvi su i inace bili stripovi u poslednje vreme).
Inace, casopis jeste kultni, ali strip me je uvek mamio da ga ukoricim. Nekad davno sam imao kompletne ukoricenih Fantoma, Mandraka, Ripa Kribija, Pitona (da li se neko seca tog stripa od prisutnih ovde) iz PZ, i to sve u tvrdim koricama. S druge strane, PZ u celini zajedno sa stripom ipak izgleda neuporedivo privlacnije tako da je tesko tu izabrati. No, strip ipak sporije zastareva od ostalih sadrzaja u casopisu koji su cesto vezani za tekuce trendove i desavanja, naravno, mislim samo na deo tih ostalih sadrzaja. |
|
|
Constantine33
Average Member
Croatia
670 Posts
Member since 02/11/2005 |
Posted - 25/07/2006 : 03:21:44
|
sad jos samo da poradim na cirilici....
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals. |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 25/07/2006 : 06:03:42
|
quote: Originally posted by Constantine33
sad jos samo da poradim na cirilici....
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals.
Nije cirilica teška.
u deželi lele ne postoji pravda, samo krivda mori što se ne ispravlja, parazitstvo ama od kog boli glava.
|
|
|
majmun
Average Member
Croatia
580 Posts
Posted - 25/07/2006 : 07:55:22
|
quote: Originally posted by ana max
quote: Originally posted by majmun Kad bi Stripoteka malo pratila rad Zabavnika bilo bi jako lijepo.
I onda bi u Stripoteci imali Džeremaju , Iznoguda... a dobar deo negativnih kritika te strip revije spominje precesto objavljivanje starih stripova i žali što nema novih stvari. S druge strane, Šerlok Holms iz PZ-a mi se baš svideo a i domaci strip što je izašao u poslednja 4 broja je delovao zanimljivo na prvi pogled. Ipak, veliki plus Politikinom Zabavniku je što ima mogucnosti da može objavljivati strip u boji koja stvari ume uciniti privlacnijim.
Mislio sam na objavljivanje novijih stripova kao sto je zadnji u PZu ili npr. Skorpija od prije koji mjesec. A i ne daj boze da se u Stripoteci sjete da postoji boja. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
majmun
Average Member
Croatia
580 Posts
Posted - 25/07/2006 : 12:59:29
|
Pa kostala bi onda verovatno oko 150 dinara sto znaci da bi je malo ko kupovao...
Politikin zabavnik je 80 dinara, odn. 8 kuna u Hrvatskoj. Ako bi Stripoteka kostala 150 dinara (15 kuna) i da bude u boji mislim da bi to bio pun pogodak. Stripoteka je ipak mjesecnik i mislim da bi ta cjena bila prihvatljiva. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 25/07/2006 : 21:30:37
|
Mozda za vase trzista, ali za nase je to pitanje. Ovde je velika kriza i opsta besparica. Cini mi se da je bilo reci o tome ovde ranije ali u blazoj varijanti, konkretno, radilo se ne o povecanju cene i koloru vec o prelasku na dvonedeljni ritam izlazenja, i to su pokusali, pa je prodaja drasticno pala.
Sto se tice PZ, kupio sam ga danas i moram da kazem da je kvalitet otiska u stripu drasticno bolji. Od ovog broja kupujem PZ redovno i verujem da cu stripove vaditi i uvezivati ih u HC, s tim sto cu sam praviti korice. Cim uvezem prvi komplet, okacicu fotke ovde da vas uverim da to moze izvrsno da izgleda. |
|
|
majmun
Average Member
Croatia
580 Posts
Posted - 25/07/2006 : 22:07:45
|
Mozda za vase trzista, ali za nase je to pitanje. Ovde je velika kriza i opsta besparica. Cini mi se da je bilo reci o tome ovde ranije ali u blazoj varijanti, konkretno, radilo se ne o povecanju cene i koloru vec o prelasku na dvonedeljni ritam izlazenja, i to su pokusali, pa je prodaja drasticno pala.
Sto se tice PZ, kupio sam ga danas i moram da kazem da je kvalitet otiska u stripu drasticno bolji. Od ovog broja kupujem PZ redovno i verujem da cu stripove vaditi i uvezivati ih u HC, s tim sto cu sam praviti korice. Cim uvezem prvi komplet, okacicu fotke ovde da vas uverim da to moze izvrsno da izgleda.
A sta mislis o necemu tipa: za HR i SLO trziste 20 kn (odn. ekvivalent u tolarima), a za Srbiju da bude 100 din (10 kn). Mislim da bi to onda pokrilo razliku. Za HR i SLO mislim da 20 kn nije prevelika cijena za strip u boji, a razlikom bi pokrivali gubitak na srpskom trzistu. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 26/07/2006 : 17:45:37
|
Pa toga se u Hrvatskoj i Sloveniji zajedno proda malo vise nego sto ima prstiju na jednoj ruci. MOgao bi zmcomics da napise rec dve o tome, znam da je svojevremeno bilo reci o prodaji "Stripoteke" u Hrvatskoj. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13154 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 26/07/2006 : 19:43:40
|
quote: Originally posted by ---dp--- Sto se tice PZ, kupio sam ga danas i moram da kazem da je kvalitet otiska u stripu drasticno bolji. Od ovog broja kupujem PZ redovno i verujem da cu stripove vaditi i uvezivati ih u HC, s tim sto cu sam praviti korice. Cim uvezem prvi komplet, okacicu fotke ovde da vas uverim da to moze izvrsno da izgleda.
Prelijeva li se boja izvan okvira, kao sto je to prije znao biti slucaj? |
|
|
ana max
Junior Member
435 Posts
Posted - 26/07/2006 : 23:53:07
|
quote: Originally posted by Curunir
Ahm, to li je to. Otvori mi oci. Ali gledaj na šta ti mene nagovaraš, da odustanem i izgubim osecaj slatkog išcekivanja uz blagi suspense , pa na kraju krajeva gubim i mogucu nagradu. Šta sam ti ja skrivila?
|
|
|
ana max
Junior Member
435 Posts
Posted - 26/07/2006 : 23:59:29
|
quote: Originally posted by majmun Mislio sam na objavljivanje novijih stripova kao sto je zadnji u PZu ili npr. Skorpija od prije koji mjesec. A i ne daj boze da se u Stripoteci sjete da postoji boja.
Prisustvovala sam sceni kad je na Stripotekin štand na sajmu knjiga u Beogradu uletela grupa klinki (otprilike 8. razred)i euforicno tražila album Škorpije. Naravno od Marinija su oni imali samo Džipsija. Meni je ipak ovakva podela stripova izmedu Stripoteke i PZ okej. Ne želim ja da u Stripoteci citam Škorpiju. Malo je stripova koji u podjednakoj meri oduševljavaju i decu i odrasle (svaka cast Zagoru) i u redu mi je da postoji revija koja možda ne objavljuje baš živahne stvari i definitivno nije meta deci ali ume cesto ponuditi ipak neke zanimljive stripove.
|
Edited by - ana max on 27/07/2006 00:11:08 |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 27/07/2006 : 01:32:20
|
quote: Originally posted by ana max
quote: Originally posted by Curunir
Ahm, to li je to. Otvori mi oci. Ali gledaj na šta ti mene nagovaraš, da odustanem i izgubim osecaj slatkog išcekivanja uz blagi suspense , pa na kraju krajeva gubim i mogucu nagradu. Šta sam ti ja skrivila?
nista, dusice....dapace, drago mi vidjet koje zensko celjade na ovom "macho" forumu (ajde spasi nas kiky sa svojim drazesnostima) al znas onu da ne mos ovce i novce...znaci ostecen casopis i uzaludni suspense ili citavi casopis bez ovog drugog
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 27/07/2006 : 01:48:56
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by ---dp--- Sto se tice PZ, kupio sam ga danas i moram da kazem da je kvalitet otiska u stripu drasticno bolji. Od ovog broja kupujem PZ redovno i verujem da cu stripove vaditi i uvezivati ih u HC, s tim sto cu sam praviti korice. Cim uvezem prvi komplet, okacicu fotke ovde da vas uverim da to moze izvrsno da izgleda.
Prelijeva li se boja izvan okvira, kao sto je to prije znao biti slucaj?
Ne, otisak je savrsen |
|
|
Topic |
|