forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 DD 20 years and beyond
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 75

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 05/08/2006 : 15:23:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
A meni se, pak, cini da ovaj jubilej u pojedinim svojim segmentima postaje spesl-olimpiks, "dajmo sansu svima"... Sclavija crta Saudeli, specijal #20 crta Cossu (!!!)...
Ja mislim da bi bilo super da se pozove onda i onaj Warco sto je ranije crtao AFa, da to bude jos vise profi:)
Sve je to sprdj. Nadam se dobroj prici cika-Ticiana, i uzdam se u tandem Barbato-Brindisi.

...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 05/08/2006 : 16:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
Navodno ce ponovo startati nova reprint serija. Baš me zanima kako ce talijani rješiti Castellinijeve epizode!
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2536 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 05/08/2006 : 17:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:
Originally posted by Leo Charm

A meni se, pak, cini da ovaj jubilej u pojedinim svojim segmentima postaje spesl-olimpiks, "dajmo sansu svima"... Sclavija crta Saudeli, specijal #20 crta Cossu (!!!)...

Saudelli je veoma cijenjen autor u Italiji i u svijetu, a Cossu je ocajan, tu se slazem.

----------------------------------------------------
Usporedni popisi Bonelli stripova:
http://striparna.com/stripofili/corto/
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 05/08/2006 : 21:50:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Zainteresirao me naslov Sclavijeve epizode "Ucronia" te podoh tražiti objašnjenje neznanog mi pojma "ucronia" za kojeg nadoh da je to zapravo jedna podvrsta "sience fiction" žanra, takozvane alternativne historijske novele... gdje se pisci "igraju" igre tipa "što bi bilo kad bi bilo" da se povijest odvijala drugacija nego što je (npr; da je Hitler pobijedio u drugom svjetskom ratu i sl...).

in the evidence of its brilliance
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 05/08/2006 : 22:34:18  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by fantom

Navodno ce ponovo startati nova reprint serija. Baš me zanima kako ce talijani rješiti Castellinijeve epizode!

Verovatno na isti nacin kao i ove ranije

Nije Boneli Ludens

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 06/08/2006 : 12:21:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

Zainteresirao me naslov Sclavijeve epizode "Ucronia" te podoh tražiti objašnjenje neznanog mi pojma "ucronia" za kojeg nadoh da je to zapravo jedna podvrsta "sience fiction" žanra, takozvane alternativne historijske novele... gdje se pisci "igraju" igre tipa "što bi bilo kad bi bilo" da se povijest odvijala drugacija nego što je (npr; da je Hitler pobijedio u drugom svjetskom ratu i sl...).

Vec je nešto takvo bilo u ono "Vidio sam kako umireš", kao što bi bilo kad bi ona ksenofobna konzervativna stranka došla na vlast u Britaniji...

Wealth beyond measure, outlander...
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 06/08/2006 : 19:31:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
Ma meni Saudeli zapravo nije los, daleko od toga, nego mislim da mu ovde nije mesto, odudara od fazona.
Mada valja priznati da ove table koje su okacili izgledaju jako lepo.

Bice da mene samo hvata onaj nezgodni osecaj u stomaku pa kenjam... toliko ne bih voleo da se sve ovo izjalovi, eto...
:)

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 06/08/2006 : 19:42:17  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

Vec je nešto takvo bilo u ono "Vidio sam kako umireš", kao što bi bilo kad bi ona ksenofobna konzervativna stranka došla na vlast u Britaniji...

Nema to veze. Cherillova politicka opcija na vlasti, koncentacijski logori itd., to je vizija buducnosti koju ima onaj lik što se probudio iz kome. Mislim da da pojmu kojeg je kiky objasnio odgovara npr. roman 'Domovina' Roberta Harrisa (snimljen je i film) koji opisuje dvadeseto stoljece nakon nacisticke pobjede u Drugom svjetskom ratu.
A dobar je primjer i LMS 59. 'Vremenska mašina', gdje putnik iz buducnosti slucajno pridonese ubojstvu Ghandija i na taj nacin sprijec i ostvarenje "zemaljskog raja".

Edited by - VALTER on 06/08/2006 19:52:27
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 06/08/2006 : 20:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Tako je, ucronia je pišcevo "izvrtanje" povijesti i povijesnih cinjenica te opis mogucih posljedica koje bi to imalo na buducnost... tipa; što bi bilo da je John Kennedy preživio atentat, da su ishodi nekih velikih povijesnih bitaka završili drugacije itd, itd...

E sad je pitanje što to Sclavi "izvrce" u svojem najnovijem uradku? Table su zanimljive, majmuni u vojnickim odijelima plove iznad Londona u zracnom balonu Hindenburg... Sclavi i dalje u surrealizmu... sve smrdi na još jednu politicku satiru.

Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 06/08/2006 : 20:17:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
quote:

Tako je, ucronia je pišcevo "izvrtanje" povijesti i povijesnih cinjenica te opis mogucih posljedica koje bi to imalo na buducnost... tipa; što bi bilo da je John Kennedy preživio atentat, da su ishodi nekih velikih povijesnih bitaka završili drugacije itd, itd...

E sad je pitanje što to Sclavi "izvrce" u svojem najnovijem uradku? Table su zanimljive, majmuni u vojnickim odijelima plove iznad Londona u zracnom balonu Hindenburg... Sclavi i dalje u surrealizmu... sve smrdi na još jednu politicku satiru.

izglesda dosta zanimljivo, nešto kao rasa majmuna okupira london tenkovima i ceplinima

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 06/08/2006 : 22:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Pa imate preview razgovora izmedu dva majmuna šta bi bilo da Hitler nije pobedio.

Sve skupa - ne obecava, zaudara na Doktor Teror, Sclavi nije baš dobar sa politikom i ideologijom, ne udaljava se od opštih mesta.

Ali hajde da vidimo.

--
"Regarde la comete, Sweep. Dans deux mille ans elle reviendra verifier si nous sommes bien tous morts."
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 06/08/2006 : 22:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
E a sta je ispalo na kraju Djole, jel je ta epizoda sve od njegovog kambeka ili ima jos nesto posle Paole i Brindisija?

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 06/08/2006 : 22:51:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Pa bice još dve, pitanje je samo da li idu odmah posle Xabarasa...

--
"Regarde la comete, Sweep. Dans deux mille ans elle reviendra verifier si nous sommes bien tous morts."
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 07/08/2006 : 01:23:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
Aha, thanks. A reci jos ovo ako znas: hoce li biti u nekoj tematskoj vezi sa Ukronijom, jos jedna trilogija-fazon, ili...?

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4648 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 07/08/2006 : 13:17:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
Kiky se fino potrudio da nam objasni ucroniu. Jos jedan hint:"Covek u visokom dvorcu" - Filip Dik, kud ces bolji primer. Jedva cekam A i Saudeli mi je totalno ok.

Malo mi se Brindisijev Xabaras ne dopada ( ili mozda treba vremena nviknuti se na ne-Stanovog djavola). I cini li mi se, ili ponovo i Cagliostro mesa svoje kandze u prici?

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 07/08/2006 : 15:31:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Malo je debeljuškast taj Brindisijev Xabaras, jeli? ;)

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/08/2006 : 11:44:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by VALTER

quote:

quote:

Nema to veze. Cherillova politicka opcija na vlasti, koncentacijski logori itd., to je vizija buducnosti koju ima onaj lik što se probudio iz kome. Mislim da da pojmu kojeg je kiky objasnio odgovara npr. roman 'Domovina' Roberta Harrisa (snimljen je i film) koji opisuje dvadeseto stoljece nakon nacisticke pobjede u Drugom svjetskom ratu.
A dobar je primjer i LMS 59. 'Vremenska mašina', gdje putnik iz buducnosti slucajno pridonese ubojstvu Ghandija i na taj nacin sprijec i ostvarenje "zemaljskog raja".

Pa kak nema veze ako se govori o nekoj alternativnoj buducnosti koja se može ostvariti da slucajno pobijede oni kvazinacionalisti? I prikazuje godine nakon toga i toga. Naravno da se ne radi eksplicitno o tome, ali ima naznaka te teme koja se mogla iskoristiti u nekoj alternativnoj buducnosti. I eto ti Fatherlanda... Kaj nemaš mašte? U biti, to se više ne može desiti jer je doticnog koknuo u onoj epizodi nakon.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/08/2006 : 11:46:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

Pa imate preview razgovora izmedu dva majmuna šta bi bilo da Hitler nije pobedio.

Sve skupa - ne obecava, zaudara na Doktor Teror, Sclavi nije baš dobar sa politikom i ideologijom, ne udaljava se od opštih mesta.

Ali hajde da vidimo.

Planet majmuna?

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 08/08/2006 : 19:28:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Ma ne, ne, deecay, nebi taj tvoj primjer bio ucronia.
Evo ti link pa se informiši...

http://www.uchronia.net/intro.html

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/08/2006 : 10:19:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

"Simply stated, an alternate history is the description and/or discussion of an historical "what if" with some speculation about the consequences of a different result."

Alternativna buducnost, povijesni dogadaj, what if. Ako Sclavi napiše strip o Dylanu Dogu koji se dešava u neposrednoj buducnosti ili sadašnjosti gdje je stranka simpatizera konclogora pobijedila, zar to ne bi bila tema tipa Ucronie? Sve ovisi kad definiraš sadašnjost.

Planet majmuna, mada ukljucuje temporalne zavrzlame svejedno ukljucuje cinjenicu alternativne buducnosti koja je what if odnosno da su majmuni naslijedili Zemlju. Dobro, striktno nije Ucronia, a prema wikipedii klasificiraju ga u dystopian novels, iliti dystopia. Majstore ajd pogledaj, uvedeš li u ucroniu majmune dobiješ ovo:

No, gledao sam Fatherland i znam o cemu tocno mislite.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/08/2006 : 10:37:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Evo malo Brindisija i Barbatinog Xabarasa u boji:

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29373 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 09/08/2006 : 11:13:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
O Boze, koji los kolor...

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 09/08/2006 : 13:19:41  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:

quote:

"Simply stated, an alternate history is the description and/or discussion of an historical "what if" with some speculation about the consequences of a different result."

Alternativna buducnost, povijesni dogadaj, what if. Ako Sclavi napiše strip o Dylanu Dogu koji se dešava u neposrednoj buducnosti ili sadašnjosti gdje je stranka simpatizera konclogora pobijedila, zar to ne bi bila tema tipa Ucronie? Sve ovisi kad definiraš sadašnjost.

Planet majmuna, mada ukljucuje temporalne zavrzlame svejedno ukljucuje cinjenicu alternativne buducnosti koja je what if odnosno da su majmuni naslijedili Zemlju. Dobro, striktno nije Ucronia, a prema wikipedii klasificiraju ga u dystopian novels, iliti dystopia. Majstore ajd pogledaj, uvedeš li u ucroniu majmune dobiješ ovo:

No, gledao sam Fatherland i znam o cemu tocno mislite.

Ne razumijem te, DeeCay. Znaci, svaka znanstvenofantasticna pripovjetka / roman koja se odigrava u neposrednoj buducnosti je ucronia? Možda tebe zbunjuje što je ovaj strip napisan (a i radnja se odigrava tad) 1987., a Cherill diktaturu zavodi tamo negdje oko 2001., što je iz sadašnje tocke gledišta alternativna prošlost.
No, to nema baš nikakve veze s Fatherlandom.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/08/2006 : 14:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
U Fatherlandu se radi o 1960. godini, koja predstavlja alternativnu buducnost kao što bi bilo da je Hitler preživio i pobijedio 1945.
Znaci, uzme se neki stvarni povijesni dogadaj i promijeni se ishod tog dogadaja te se stvari odvijaju u toj alternativnoj sadašnjosti/buducnosti. Ali se mora znati tocka divergencije odnosno kad je došlo do raskola stvarne povijesti u alternativnu i ona mora biti u vrijeme prije nego je autor pisao roman.

Probat cu prevesti definiciju:
"Jednostavno receno, alternativna povijest (buducnost) je opis i/ili diskusija povijesnog "Što ako" sa nekim špekulacijama glede posljedica drugacijeg ishoda."

Isto tako vjerujem da ne postoje striktna razgranicenja izmedu tih žanrova, uchronie i alternativne stvarnosti.

Uchronia dolazi od zamjene morfema topos (utopia) sa chronos (uchronia). grcki u-topos: ne-mjesto; u-chronos: ne-vrijeme. Uchronie se definira kao vrijeme koje ne postoji.

Kome je volja ima na wikipedii pod alternate history, uchronia, a neke stvari su pomalo kontradiktorne...

Valter, ja sam samo htio reci da je kojim slucajem Sclavi napravio strip sa Dylanom u alternativnoj buducnosti i da je tocka divergencije bila pobjeda te kvaziksenofobicne stranke u Britaniji, to bi onda valjda bilo to. Ovako sa vizijama nije.

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4648 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 13/08/2006 : 20:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
Posto mislim da je nedopustivo da ovaj topic tone, sa samo 2 strane, a radi se o jubileju, evo da ga uskrsnem (Xabaras style):

Iako sam ocekivao, nisam dobio zadnji broj sa ponovnim povratkom u Zonu. Djole rece da ne ocekuje nista od Maisera, ubc je dao cini mi se 3/7. Dali je neko bacio detaljan pogled na broj? Da cujem utiske?

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page
Page: of 75 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000