forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 DD 20 years and beyond
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 75

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 10/07/2009 : 14:30:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
Ih, Mhejl, pa ti si covek otvorenih shvatanja i analiticar, otkud sad dogme?:)

Sve i svako sme, moze i treba da bude predmet polemike, sta fali:)

...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/07/2009 : 14:36:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Originally posted by Leo Charm

Ih, Mhejl, pa ti si covek otvorenih shvatanja i analiticar, otkud sad dogme?:)

Sve i svako sme, moze i treba da bude predmet polemike, sta fali:)

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4768 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 10/07/2009 : 15:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Ja koliko se secam, Sclavi je u jos jednoj prici ismejao svestenike, ali sad da me ubijete ne mogu da se setim u kojoj.
U "Dok vas smrt ne rastavi" je isto tako ismejao onog ludog svestenika, mada to i nije bio toliki jit na crkvu.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 10/07/2009 : 15:30:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
"Igra sa smrcu" mi nikad nije legla, a nije da nisam pokušava..

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/07/2009 : 16:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

"Igra sa smrcu" mi nikad nije legla, a nije da nisam pokušava..

Pa i nije u pitanju neka izvanredna epizoda, ali ima odreden šmek zbog pojavljivanja Smri i same partije šaha, a i ubistva su maštovita....
Ipak, prica je pretjerano jednostaavna, a iznervirao me je i onaj dio sa 'cuvarkom' sobe ljudi u komi. Ipak, kada sve izvagam, prica je više nego dobra, a veliki plus je i Roijev crtež, barem meni.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/07/2009 : 19:49:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Procitao sam prvih par Dilana od Slobodne Dalmacije, pa da podijelim utiske.:)
'Ples smrti' (znam da je prica uzeta iz giganta) je zaista prekrasan pocetak redovne serije. To je jedna neobicna, cudna, ali istovrmeno i lijepa prica, sa dosta otkacenog humora, ali i sa nekoliko poenti nad kojima se možemo duboko zamisliti. Za razliku od Kjaverotijevih neuvjerljivih twistova, koji cesto dijeluju neuvjerljivo i isforsirano, Sklavi majstorski plete tkanje price, izmejenjujuci mnoštvo elemenata: život, smrt, Smrt, Dilan.... A sve to isprepletone na jedan sjajan, komplikovan nacin. Najbolji dio ove price je jedna Dilanova recenica: 'Ubio sam toliko cudovišta... Nekad pomislim da sam i sam postao cudovište...'. Zaista prekrasno. Atmosfera i humor na kraju su odlicni, mracno groblje, seansa na kojoj duhovi prizivaju žive (!?) i tako dalje... Dobar pocetak. 8/10

Što se tice (po meni) izvikane i precijenjene 'Igre sa smrcu', mogu da kažem da je u pitanju vrlo dobra epizoda, ali ne revolucionarna ili odlicna. Prica ima taj posebni gušt zbog pojavljivanja Smrti (žive legende, ha, ha) i same partije, koja je znaimljivo zamišljena. Kjaveroti briljira u zanimljvim scenama ubistava, što mu je oduvijek i bila jaca strana. Moje zamjerke se ipak odnose na previše jednostavan tok radnje, kao i na iritirajucu scenu sa 'cuvarom' one sobe sa ljudima u komi. Zaista sam zadovoljan, a utisak podiže i fantasticni Roijev crtež. 8.5/10

'Covjek sa dva života' je dobio pretjerano visoku ocjenu na recenzijama, ali shvatam da se o ukusima ne rapsravlja (pozdrav za Docu). Meni je prica pretjerano krvava, besmislena i isprazna. Narocito me je razljutila scena koju sam ovdje postavio, i smatram da je to izuzetno ružno od gospodina Sklavija, takvo podsmijevanje. Prici dajem cetvorku samo zbog genijalne scene kada Gruco probudi Bloka iz kome vicevima, legendarno!!! Odavno se nisam tako slatko nasmijao, he, he... 4/10

'Sablast u noci' je još jedan Kjaverotijev ispljuvak, a radnja lici na dešavanja u 'Covjeku sa dva života'. Zaista, jedna ocajna, bespotrebna prica, o 915151 ludom serijskom ubici/duhu. Jedino što valja je osjecaj malog, zabitog mjesta i užasne monotonije njegovih stanovnika. Tri najgore stvari kod Kjaverotija su mi pretjerana patetika (zna cesto biti samo odurna, nevješto ubacena), bezumni twistovi (daj što više preokreta, da se raja zapali, pa i nek nemaju veze sa logikom) i slaba karakterizacija likova, koji se cesto ponašaju totalno logicno i neprikladno. A svega ovoga ovdje ima u izobilju. Jadno. 2/10

Ako zamalo nisam zaspao citajuci 'Sablast u noci', onda sam poželio da se upucam citajuci 'Šumu ubojica'. Majko mila, kkava boleština. Nekakve ubice, tamane policajce na kile, pa ona djevojka svo vrijeme bila mrtva, pa ono skidanje kože, pa napad 'usamljenosti'.... Jao majko. A zamislite kakav se prica mogla napraviti na odnosu proste Dilanove šetnje kroz šumu, snovidenja na granici sna i jave, cudni susreti, napetost, osjecaj usamljenosti, ocaja, šetnja kroz nekoliko tehnika pripovjedanja.... A ovdje toga nema. Kjaveroti sve ovo nadomješta nekakvim nemogucim boleštinama, a najviše mi smeta njegovi jadni pokušaji da ubice prikaže kao pritajene dobrice, 'žrtve' sistema. Ma, nosi se! Ja bih taj ološ pocistio sa zamljom! Kakva patetika, kakva karakterizacija, treabao ih je Dilan klati zubima! 2/10

Zakljucak: manje bezumnog klanja, manje ludih ubica i horor-klišea, a više poetike i humora.

Edited by - Mhejl on 10/07/2009 23:15:38
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 10/07/2009 : 21:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
"Ples smrti" - "Totentanz" je, ako ne najbolja, onda najljpše ispricana prica Dylan Doga. Prava pravcata poema.

Zapravo, strip se sastoji od više mini-pricica od kojih se svaka na svoj nacin dotice retorike o životu i smrti, a na momente se cini kao da uspijevju dati odgovor na ta pitanja bez odgovora.

U prvoj prici - ljubav ti je jedini smisao postojanja, a onda ti život oduzme i to.
Zatim ide ona s bankovnim cinovnikom kojemu je citav jednolicni život prošao u hipu, a da u stvari ništa nije ucinio s njim. Onaj se Židov u konc. logoru, pak, više plaši košmara umjesto da shvati kako je za njega stvarnost kudikamo groznija. Apsurd! S druge strane, pricica s vojnikom govori o tome kako je život tek obican splet slucajnih okolnosti, tj. sve je podložno slucajnom odabiru. Nema "velikih dogadaja" i "malih dogadaja". Ne, ne.. Zatim ono stablo obješenjaka; u smrti su svi jednaki; istrunit ceš nezavisno od staleža kojem pripadaš. Posebno je dopadljiva prica o djecaku koji je rano obolio od neizljecive bolesti, umro je prije nego je poceo živjeti. Kakav je to život (upravljen od neke tamo providnosti) koji ne daje barem iste startne pozicije svima? Zar se samo u tome ne uvida kako je život besmislen. Prica s blizancima je takoder divno ispricana, ali mene je najviše oduševila ona o covjeku koji se spuštao i uspinjao stubama života. Mislim da ova slika sve govori:

Jedna strofa veli kako su to samo neke price, odnosno da ih se vecina tek ima ispricati...

Life is a bitch! Besmisao, bol i patnja. S druge strane, smrt nudi ono cega se od rodenja još više bojimo - ništavilo, ali kako stvari stoje, ono je jedino rijšenje, jedini spas, jedina nada!

Sama radnja je fino koncipirana. Noc vještica je kao stvorena za jedan ovakav netipican susret istraživaca nocnih mora s "cudovištima" koje je lišio života (ili on to cuje samo njihove glasove). Sve su to tragicne sudbine, živa bica ništa bolja, a ni gora od Dylana koji eto može biti cak sretan sa svojom sudbinom. Pitanje je pak, koliko si neki covjek može uzeti za pravo da sudi i odlucuje o životu i smrti drugog covjeka? Opet se i tu da misliti...

Ono što ovu baladu cini tako dobrom jesu, prije svega, predivni stihovi, a još vece zasluge idu Cassertanu koji je, vidi se, "osjetio" Sclavijev scenarij zbog cega je i uspio docarti željeni ambijent na najbolji moguci nacin. Koji je car Cassertano bio nekad!? Osim toga, pricom vlada osjecaj ravnodušnosti i pomirenosti, a na momente i apsurdne otkacenosti.. Valjda zato što u smrti više nema briga, a ni da hocemo, nemoguce je više popravljati išta. Samo je Dylan taj koji je ozbiljan i koji, zbog nemogucnosti da odagna strah, u svemu tome vidi jezu... kao što i prilici svakom živom covjeku.

9.5/10

Meni upravo ovakve "filozofske" price iliti "užas druge vrste" najviše odogvaraju u DD-u (naravno, lišene patetike). + Psihodelija. A trash horror je tu kozmetika. Svejedno odlicna kombinacija.

Što se tice "Igre sa smrcu". Pa dobro, i to je vrlo dobra prica (ne i odlicna). Žuljaju neke stvari, ali poenta je svakako lijepa. Ako si spokojan u trenutku smrti, tad ce i smrt biti milostiva prema tebi. U protivnom...

Edited by - Inferno on 10/07/2009 21:52:47
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/07/2009 : 22:08:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Da, Inferno, sve si skužio. Medutim, ja sam ovu epizodu citao na skenu, a to mi nije toliki gušt... Moram poceti da sakupljam Dilana od Slobodne Dalmacije.
P.S A najbolje mi je kako Dilan polako ludi na groblju.
P.S.S A šta misliš o DD SD broj 3, 'Covjek sa dva života'?

Edited by - Mhejl on 10/07/2009 22:11:01
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 10/07/2009 : 22:23:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

Da, Inferno, sve si skužio. Medutim, ja sam ovu epizodu citao na skenu, a to mi nije toliki gušt... Moram poceti da sakupljam Dilana od Slobodne Dalmacije.

Vidiš, i ja sam se tek odnedavno ozbiljno zainteresirao za DD-a >(i shvatio da je gušt), tako da i moja kolekcija lici na švicarski sir.
Upravo smišljam nacin kako na bezbolan nacin pokrpati sve te rupe.

Dakle, SD #3 nisam još procitao.

Ali nas dvojica smo u prednosti jer nam najbolje stvari tek imaju doci na dnevni red!

Što se tice skenova.. je, teški su, pogotovo sad kad je sparno. I doživljaj crteža zna biti loš.
Zato se rade naoružaj strpljenjem i smisli neke nacine kako mic po mic doci do propuštenih epizoda.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 10/07/2009 : 22:33:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
A meni bash ta pricha - zhiva, isprazna dosada.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/07/2009 : 22:56:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Mhejl

Vidiš, i ja sam se tek odnedavno ozbiljno zainteresirao za DD-a >(i shvatio da je gušt), tako da i moja kolekcija lici na švicarski sir.
Upravo smišljam nacin kako na bezbolan nacin pokrpati sve te rupe.

Dakle, SD #3 nisam još procitao.

Ali nas dvojica smo u prednosti jer nam najbolje stvari tek imaju doci na dnevni red!

Što se tice skenova.. je, teški su, pogotovo sad kad je sparno. I doživljaj crteža zna biti loš.
Zato se rade naoružaj strpljenjem i smisli neke nacine kako mic po mic doci do propuštenih epizoda.

Da, sjecam se kada si rekao da nisi Dilanov ljubitelj. Drago mi je što se to promijenilo! Vidim, i na recenzijama si se angažovao za Dilana ('Naslikani košmar' i 'Ðavolov dodir'), nadam se da ceš i ubuduce recenzirati više epizoda. Ja se sad malo bacam na Dampira, a za Dilana ima vremena...
DD stvarno ima neku posebnu notu! Ni ja ne citam strip zbog krvavih scena/epizoda, nego zbog poetike, višeznacnosti (poceo sam ga redovno kupovati od 'Ðavolovog dodira')... Sada sam sakupio VC Dilana i bacam se na sakupljanje SD/Ludensa, i ekstra i redovne serije. Nisam ni ja procitao puno kultnih epizoda (ali, eto, Sklavi mi je postao omiljeni scenarista, znam mu dosta 'fora'), a od 'razvikanih' prica najmanje mi se dopala 'Golkonda', a najviše 'Nicija prica' (to mi je drugi najdraži DD). Volio bih i da Stano crta više, ali šta je, tu je...
Evo, da ne smaram više, samo da kažem da mi je najdraži strip u kolekciji, koga sam najviše puta procitao, DD Superbook broj 4, 'Snovi'. U stvari, prvu recenziju sam napisao za ovaj strip. Jeste da je loše odštampan - ali je drag.
Dilanove prosjecne i slabije price nekako najbolje podnesem. Dovoljno je nekoliko Grucovih odvala, malo istrage, i pristojan kraj, pa da smatram da nisam uzalud protracio vrijeme.
Stoga, jedva cekam da vidim invaziju zombija, vjecite snove i košmare Morgane, te i konacni kraj sage o Ksabarasu, svemocnoj Galiji i o poslednjem užasu koga Dilan mora savladati.

Edited by - Mhejl on 10/07/2009 22:57:25
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 10/07/2009 : 23:04:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Što se tice prica s birokratskim paklima.. meni je to izvrsna i zabavna ideja, ali mislim da proturjeci.. (ili bi ja htio da je malo drukcije).
Više volim: "Živiš, pa umreš i više te nema!" Tocka.
Ne treba druga (posmrtna) dimenzija za nekakav pakao. Pakao je život na zemlji.

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/07/2009 : 23:10:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:

Što se tice prica s birokratskim paklima.. meni je to izvrsna i zabavna ideja, ali mislim da proturjeci.. (ili bi ja htio da je malo drukcije).

Hm, o tome bi se dalo naklapati....
Meni se najviše svida rješenje iz 'Nicije price'. Svako stvori svijet u kome je ON gospodar, u kome sve može! Genijalna ideja. Ali, zašto je svijet Nika bio ispunjen užasima? Da li je on shvatio da može SVE?! Zašto nije svoj svijet pretvorio u raj?! Možda Sklavi misli da pravi raj ne postoji?! Eto, ja razmišljam da NIJE mogao da savlada užase i traume iz života na zemlji, da su ga one zauvijek proganjale (isto kao kad ne možeš da sebe ubijediš u nešta). Znaci, imao je samo jednu opciju, vjecitu nocnu moru. Zšto? Zato što se to uklapa u Sklavijevo depresivno pripovjedanje? Kako je mogao biti ubijen un svijetu gdje je on gospodar? Kako? Možda zato što je to podsvijesno želio? Da li je stvaranje sviejtova jedina nada za njega? Da li je dobro postupio što je odabrao vjecitu smrt? Mislim da bi ti rekao da jeste.
Zato sam procitao 'Niciju pricu' desetak puta.

Edited by - Mhejl on 10/07/2009 23:14:10
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4680 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 10/07/2009 : 23:41:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
@Inferno i Mhejl
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22327 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/07/2009 : 23:58:13  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

da je tako...u stvari da su svi sigurni da je tako, tek onda bi postao pravi pakao na zemlji. Mozes misliti sta bi ljudi tek radili a znaju da ako ne zaglave u zatvor da nikad nece biti kaznjeni za svoje grijehe
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 11/07/2009 : 00:02:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

da je tako...u stvari da su svi sigurni da je tako, tek onda bi postao pravi pakao na zemlji. Mozes misliti sta bi ljudi tek radili a znaju da ako ne zaglave u zatvor da nikad nece biti kaznjeni za svoje grijehe

Sjajna ideja za novu Dilanovu pricu.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 11/07/2009 : 00:44:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:

quote:

Istina! Naravno, ono što sam napisao je samo interesantna zabavna retorika i ne pokušava biti ništa više od toga.

Slažem se da bi se mnogo toga poremetilo kad ne bi imali urodeni strah od smrti, tj. od necega što je van domene naše spoznaje. Štoviše, mnoge definicije bi pale u vodu. "Smrt" više nije "smrt", ako znamo što bude nakon kraja života. Svemir to jednostavno ne dopušta.

Teorija Posljednjeg suda nema nekog posebnog ucinka. Ja ne vjerujem u drugi svijet i da me poslije smrti tamo ceka neki sudac (klasifikacija raj pakao), pa opet se držim zadanih okvira - prisilno zadanih od covjeka i prirode. To je dostatno.

Što se tice naplate grijeha, one dodu, vjerovao ili ne, za života. I to u obliku ironije sudbine i osvete povijesti.

Edited by - Inferno on 11/07/2009 00:54:55
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 11/07/2009 : 00:50:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
A to pakao na zemlji. Nije potrebna namjera kod ljudi da bi drugima cinili zlo. Zlo postoji i bez toga. I nezavisno od ljudi.
Rak, sida, rodiš se poremecen ni kriv ni dužan, neki manijak slucajno udre baš tebe autom, ne znaš što ce biti sutra (možda umreš sutra iz cistog mira i sve što si stjecao ide u vjetar), birokracija ti je tu za tvoje dobro, a sputava ti slobodu, citavi život se ponavljaš i vrtiš u krug, u kontaktu si s tipovima kao što su oni Sclavijevi s glavom-oko ili s glavom-pištoljem. Jednom rijecju - besmisao i apsurd. A najgore od svega je kad toga postaneš svijestan. E tek ti onda život postaje pakao na kvadrat.

Edited by - Inferno on 11/07/2009 00:53:51
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22327 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/07/2009 : 00:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

Što se tice naplate grijeha, one dodu, vjerovao ili ne, za života. I to u obliku ironije sudbine i osvete povijesti.

Koliko ljudi poznajem koji su posteno radili,nikad nista ukrali i bili prijatni prema svima da bi na kraju se prepatili i umrli kao najveci bijednici. Isto tako poznajem kao i svi mi stoku, koji su se bogatili na tudjoj muci, zlo pravili i imali dug i rajski zivot.
Zdrav razum mi govori da ne treba da vjerujem u pakao i raj, ali ja se ipak nadam da nesto postoji...iskreno se nadam
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 11/07/2009 : 01:12:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:

quote:

Koliko ljudi poznajem koji su posteno radili,nikad nista ukrali i bili prijatni prema svima da bi na kraju se prepatili i umrli kao najveci bijednici. Isto tako poznajem kao i svi mi stoku, koji su se bogatili na tudjoj muci, zlo pravili i imali dug i rajski zivot.
Zdrav razum mi govori da ne treba da vjerujem u pakao i raj, ali ja se ipak nadam da nesto postoji...iskreno se nadam

Prva recenica potvrduje, tj. nadopunjuje moj 2. post iznad. Život je pakao.

Govrili smo o naplatama grijeha, a ne o nagradivanju dobrote. Ja i dalje mislim da ovi iz druge recenice bivaju naplaceni na ovaj ili onaj nacin za vrijeme života. Mi to možda ne vidimo, ali grešnicima ne tece baš tako sve po loju. Primjera radi, osobno sam se rugao nekom tipu davno za nešto i ni u primisli mi nije bilo to da bi se jednom mogao naci u njegovoj situaciji, ali dogodilo se. Nije neka velika stvar, ali me lupnilo po glavi...

U svakom slucaju, kad dode smrt i prva i druga kategorija ispusti isti jauk. Smrt ne cini razliku.

Edited by - Inferno on 11/07/2009 01:13:40
Go to Top of Page

badseed
Junior Member

308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 11/07/2009 : 03:15:44  Show Profile Show Extended Profile  Send badseed a Private Message
Osim na toj zadnjoj korici #106, i na ludens.hr je Crni Covjek (ponovno) naveden kao #107 ?
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 11/07/2009 : 09:23:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:

quote:

quote:

Prva recenica potvrduje, tj. nadopunjuje moj 2. post iznad. Život je pakao.

Govrili smo o naplatama grijeha, a ne o nagradivanju dobrote. Ja i dalje mislim da ovi iz druge recenice bivaju naplaceni na ovaj ili onaj nacin za vrijeme života. Mi to možda ne vidimo, ali grešnicima ne tece baš tako sve po loju. Primjera radi, osobno sam se rugao nekom tipu davno za nešto i ni u primisli mi nije bilo to da bi se jednom mogao naci u njegovoj situaciji, ali dogodilo se. Nije neka velika stvar, ali me lupnilo po glavi...

U svakom slucaju, kad dode smrt i prva i druga kategorija ispusti isti jauk. Smrt ne cini razliku.

Bogte, ovo se i meni dogodilo!
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9424 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 11/07/2009 : 17:13:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
Šuma ubojica. Remek djelo. Epizoda je toliko loša da je naprosto dobra.
A to je i jedan od prvih Dylana što sam procitao. Toliko sam se usro onog tipa sa macjim ocima da sam imao nocne more. Pravi horror kakav i treba biti.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4654 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 11/07/2009 : 19:48:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
deers, ponovo gadjas u sridu :)
ako je nesto toliko grozno, ono je samo po sebi osudjeno da postane kult.
ali nedam se ja, Suma ubojica sasvim zasluzeno cami na samom dnu moje dilan liste :)))))

mhejl, nabavi si Apokalipsu, da vidis jos srditijeg cika Sclavija po pitanju religije.

a Totentanz, treba li trositi reci...

Sablast u noci mi je oduvek bila zabavna epizoda, sa sve debilnim nuke-teroristima :D, savrseno nacrtana!

Covek sa 2 zivota je uistinu problematicna, nejasna ali naravno citljiva epizoda.

Igru sa smrcu stavljam i dalje u sami vrh moje dilan liste ;)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 11/07/2009 : 19:59:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Originally posted by Barkerž
Sablast u noci mi je oduvek bila zabavna epizoda, sa sve debilnim nuke-teroristima :D, savrseno nacrtana!

Pa jeste na trenutke nekako zabavna, ubica ti se baš zgadi, jedva cekaš kada ce nastradati... A dobra je i ona scena kada covjek tone u tamu, a pokušava zasmijati demona (i pjeva neku englesku pjesmu), jezivo!
Ipak, to ne može da poništi mane epizode, pa joj zato slijedi 2/10.

Edited by - Mhejl on 11/07/2009 20:00:08
Go to Top of Page
Page: of 75 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000