Author |
Topic |
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 18/04/2010 : 22:03:11
|
quote: Originally posted by Deers
nego ako koga zanima ovako to izgleda:
Kakovo je to pitanje?? Hvala.
Što se tice boje, možda im je bio bedak da napišu na naslovnici: "4 stranice u boji". |
Edited by - dessa on 18/04/2010 22:03:58 |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Posted - 18/04/2010 : 22:16:08
|
quote: Originally posted by dessa
quote: Originally posted by Deers
nego ako koga zanima ovako to izgleda:
Kakovo je to pitanje?? Hvala.
Što se tice boje, možda im je bio bedak da napišu na naslovnici: "4 stranice u boji".
Ali ipak šteta... |
Go kneel and weep
|
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4648 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
Lucy Liu
Average Member
Croatia
706 Posts
Member since 14/09/2007 |
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 19/04/2010 : 17:54:23
|
Bilo bi ekstra da bude.
Za 6 meseci cemo videti (mozda i za 4, ako bude najave). |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 22/04/2010 : 12:33:06
|
quote: Originally posted by DeeCay
Dobar gigant.
Celoni briljira u "Starcu koji cita", kako crtacki, tako i scenaristicki. Setna prica o starosti, starim gresima i prihvatanju smrtnosti, uz šetnju kroz psihu starog Ozre koji ipak nikada nece sticu u Oz - ili možda tamo sve vreme i bio?
Odmah potom je Di Gregoriova i Dall'Agnolova mini posveta Malom princu - "Za jednu ružu". Nije to ništa posebno, ali je prica lepa, Di Gregorio stavlja u Dilanov tok misli zabavne dosetke, a Dall'Agnol nastavlja da eksperimentiše sa svojim stilom, sada bliži Stanu nego Manari.
E sad, "Tueentoun" Barbatice i Brindisija je problematican, kako se od Paole i dalo ocekivati. Mogu da ga hvale na UBCiju koliko hoce, ali rec je o jednom krimicu na koji je nakalamljen oniricki element. Ono što je cudno je što prica i pored toga - funkcioniše. Bolje bi funkcionisala da ju je radio neko stilizovaniji, Mari recimo, pa bi sve bilo lakše uklopiti - ali pitanje je koliko bi Mari mogao da nacrta onoi što se traži u ovoj prici (da ne spojlam sada). Dobra je to prica, cudna, karakteristicna za novi Paolin period u kome se igra sa strukturom a ne sa samim postavkama serijala (tu bi spadale i Videokiller i Poslednja karta, a i Groblje nakaza, donekle), ali joj fali nešto da bi bila odlicna. U stvari, fali joj - topline. Kad se uporedi sa "Starcem koji cita", vidi se da je Paola hladna prema svojim likovima (iako oni sami to nisu), a sa distance, može se videti da je to uvek i bila. Okej, konacno znamo šta možemo da ocekujemo od nje - cudne, solidne price, koje nas nece baš dirnuti u srce, ali ce nas naterati da se zamislimo.
Najgora je besmislena Gualdonijeva "Blatte" koja deluje samo kao izgovor da se popune strane. Barem je Saudelli dobro nacrtao.
Sve skupa, Gigant je (ponovo) najbolje Dilanovo izdanje. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
okudzava
Average Member
500 Posts
Member since 03/06/2009 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 23/04/2010 : 12:58:40
|
quote: Originally posted by Beva
Šta Smrt misli o tome što su samo ona i porezi neizbežni? I hoce li siroti Dilan proci kao Devojcica sa šibicama? Solidna prica sa nekim odlicnim momentima (strane 26-28 su bolne, strane 34-37 mracno zabavne - da ne spojlam), ali razvucena i nedovoljno opšta, iako prica o opštem problemu. Nije loše, sve skupa.
quote: Originally posted by kiky
DD #248 - Željezna duša (?) scenarij: Bruno Enna crtež: Fabio Celoni naslovnica: Angelo Stano
Simpaticna pricica o ukletom koltu. Vuce na Uskebasija, a to i Enna zna, pa jedan od likova kaže Dilanu da postoji mogucnost da kolt nije uklet nego premazan nekim otrovom - na šta ce Dilan: "Otrovom koji je još uvek aktivan posle 150 godina? Ma da, kako da ne." Ima interesantnih momenata, recimo razlog zašto kolt radi to što radi, kao i poslednjih par strana, ima i malo enijanske poetike, ali joj fali nešto da bi bila odlicna. Koherentost, možda?
Ali ovo:
quote: Originally posted by supermark
Majko mila, ovo je mucno! Deers je vec rekao sve o tome koliko se Recchioni uneo u ovu epizodu, a i na UBCiju su dobro primetili da Dilan ne zvuci kao Dilan (jer smo navikli da zvuci kao Sclavi, a ovde zvuci kao Recchioni), i da epizoda nema katarze i (samo)ironije, no i pored toga, i pored mraka, muke, bola i beznada - odlicna prica koja vas progoni. Plus, Carnevale je briljirao. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4648 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 23/04/2010 : 16:26:20
|
quote: Originally posted by docA
Fala Djoletu na zanimljivim izvestajima!
Hvala i od mene.
@Djole,
Jesi li citao još epizoda koje izašle posle broja 250(racunajuci i vanredna izdanja)? Na nekom forumu su birali "top" i "flop" od Bonellija u 2009. godini. Ne mali broj njih je kompletnu Dilanovu regularnu seriju ocenilo sa "flop". Ako si citao, je l' bi mogao uopšteno da napišeš kakav je DD poslednje 3 godine?
Hvala unapred. |
Edited by - dessa on 23/04/2010 17:50:12 |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 24/04/2010 : 08:05:50
|
Uglavnom nisam citao, za onih par što jesam, vec sam na ovom topiku pisao. Cekam VC, ovo sad sam nabavio jer sam išao do Italije.
Ali ovako odokativno, mislim da je DD posle Ksabarasa/U ime oca bio malo izgubio na elanu koji je imao polse Broja 200. Mislim, cekao se nastavak price sa Ksabarasom, to je bilo, prošlo, a i nije bilo nešto. Plus, cekao se Sclavijev povratak, i on je bio i prošao, i šta dalje?
Ali nakupilo se novih scenarista koji su se u to vreme još uhodavali. Sad mislim da su se uhodali i da serijal opet valja, makar kao ovo što trenutno objavljuje VC. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 24/04/2010 : 12:24:06
|
Hvala Djoletu na komentarima tako da mi je sada još više žao što nisam kupio taj gigant jer sam smatra da uz takvu odlicnu naslovnicu price moraju biti krš.
|
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5080 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 25/04/2010 : 00:07:19
|
daleko najbolja vijest u 2010., vezana uz stripove, je Dadin post o pokretanju DD Color festa i One shoot MM/DD serije... __________________________________________________________________________________________________________________________________________ 41 godina Alan Forda u HR |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 25/04/2010 : 11:53:56
|
Smatram da je izdanje poput DD Kolorfesta zaslužilo da ga izda Libellus u lijepoj tvrdoukoricenoj verziji i na kvalitetnom papiru. Rijetko sam dosad kupio neko Libellusovo izdanje, ali za DD Kolorfest cu biti redovan kupac |
Edited by - Panon on 25/04/2010 11:54:30 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 28/04/2010 : 16:01:25
|
to jest i najbolja stvar o Dylan Dogu... mozes citati svaku epizodu 10 puta, i svaki put kad je ponovo procitas, izgleda kao skroz drugaciji strip, kao da ga citas prvi put... i meni je bilo 10 gad sam prvi put poceo citati, i svaki put gad uzmem "Poslije Ponoci" u ruke, vidim nove stvari u njemu - nekad mi je strahovit, nekad smijesan, nekad tragican, nekad poetski, i tako to... u svakom slucaju, nezaboravljiv. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5080 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5080 Posts
Posted - 28/04/2010 : 23:13:45
|
valjda za 8, 9 godina... a s obzirom da je od prvih brojeva SD prošlo vec 15 god, ... docekat cemo (nadam se) ako nastavi izlaziti, i to... __________________________________________________________________________________________________________________________________________ 41 godina Alan Forda u HR |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
Topic |
|