forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 DD 20 years and beyond
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 75

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 18/04/2010 : 21:54:43  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
Zanimljivo , dakle ove stranice u boji ce izostaviti ?

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 18/04/2010 : 21:59:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
nope, vjerojatno ce samo biti crno-bijele kao kod strip bumeranga.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 18/04/2010 : 22:00:05  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
Evo prevela mi cura...zanimljivo,zaista

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 18/04/2010 : 22:03:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
quote:
Originally posted by Deers

nego ako koga zanima ovako to izgleda:

Kakovo je to pitanje??
Hvala.

Što se tice boje, možda im je bio bedak da napišu na naslovnici: "4 stranice u boji".

Edited by - dessa on 18/04/2010 22:03:58
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 18/04/2010 : 22:16:08  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
quote:
Originally posted by dessa

quote:
Originally posted by Deers

nego ako koga zanima ovako to izgleda:

Kakovo je to pitanje??
Hvala.

Što se tice boje, možda im je bio bedak da napišu na naslovnici: "4 stranice u boji".

Ali ipak šteta...

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4648 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 18/04/2010 : 23:12:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
simpa, u najmanju ruku.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Lucy Liu
Average Member

Croatia
706 Posts

Member since 14/09/2007

Posted - 18/04/2010 : 23:50:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Lucy Liu an AOL message  Send Lucy Liu an ICQ Message  Send Lucy Liu a Yahoo! Message  Send Lucy Liu a Private Message
Cool!
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 19/04/2010 : 01:56:17  Show Profile Show Extended Profile
Ne izgleda lose, naprotiv, odlicno kolorisano..
Eh, kad bi islo celo u boji....
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 19/04/2010 : 17:54:23  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
Bilo bi ekstra da bude.

Za 6 meseci cemo videti (mozda i za 4, ako bude najave).

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/04/2010 : 12:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Dobar gigant.

Celoni briljira u "Starcu koji cita", kako crtacki, tako i scenaristicki. Setna prica o starosti, starim gresima i prihvatanju smrtnosti, uz šetnju kroz psihu starog Ozre koji ipak nikada nece sticu u Oz - ili možda tamo sve vreme i bio?

Odmah potom je Di Gregoriova i Dall'Agnolova mini posveta Malom princu - "Za jednu ružu". Nije to ništa posebno, ali je prica lepa, Di Gregorio stavlja u Dilanov tok misli zabavne dosetke, a Dall'Agnol nastavlja da eksperimentiše sa svojim stilom, sada bliži Stanu nego Manari.

E sad, "Tueentoun" Barbatice i Brindisija je problematican, kako se od Paole i dalo ocekivati. Mogu da ga hvale na UBCiju koliko hoce, ali rec je o jednom krimicu na koji je nakalamljen oniricki element. Ono što je cudno je što prica i pored toga - funkcioniše. Bolje bi funkcionisala da ju je radio neko stilizovaniji, Mari recimo, pa bi sve bilo lakše uklopiti - ali pitanje je koliko bi Mari mogao da nacrta onoi što se traži u ovoj prici (da ne spojlam sada). Dobra je to prica, cudna, karakteristicna za novi Paolin period u kome se igra sa strukturom a ne sa samim postavkama serijala (tu bi spadale i Videokiller i Poslednja karta, a i Groblje nakaza, donekle), ali joj fali nešto da bi bila odlicna. U stvari, fali joj - topline. Kad se uporedi sa "Starcem koji cita", vidi se da je Paola hladna prema svojim likovima (iako oni sami to nisu), a sa distance, može se videti da je to uvek i bila. Okej, konacno znamo šta možemo da ocekujemo od nje - cudne, solidne price, koje nas nece baš dirnuti u srce, ali ce nas naterati da se zamislimo.

Najgora je besmislena Gualdonijeva "Blatte" koja deluje samo kao izgovor da se popune strane. Barem je Saudelli dobro nacrtao.

Sve skupa, Gigant je (ponovo) najbolje Dilanovo izdanje.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

okudzava
Average Member

500 Posts

Member since 03/06/2009

Posted - 22/04/2010 : 18:15:13  Show Profile Show Extended Profile  Send okudzava a Private Message
Djole, hvala za kao i uvek zanimljiv izveštaj.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 23/04/2010 : 12:58:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by Beva

Šta Smrt misli o tome što su samo ona i porezi neizbežni? I hoce li siroti Dilan proci kao Devojcica sa šibicama? Solidna prica sa nekim odlicnim momentima (strane 26-28 su bolne, strane 34-37 mracno zabavne - da ne spojlam), ali razvucena i nedovoljno opšta, iako prica o opštem problemu. Nije loše, sve skupa.

quote:
Originally posted by kiky

DD #248 - Željezna duša (?)
scenarij: Bruno Enna
crtež: Fabio Celoni
naslovnica: Angelo Stano

Simpaticna pricica o ukletom koltu. Vuce na Uskebasija, a to i Enna zna, pa jedan od likova kaže Dilanu da postoji mogucnost da kolt nije uklet nego premazan nekim otrovom - na šta ce Dilan: "Otrovom koji je još uvek aktivan posle 150 godina? Ma da, kako da ne." Ima interesantnih momenata, recimo razlog zašto kolt radi to što radi, kao i poslednjih par strana, ima i malo enijanske poetike, ali joj fali nešto da bi bila odlicna. Koherentost, možda?

Ali ovo:

quote:
Originally posted by supermark

Majko mila, ovo je mucno! Deers je vec rekao sve o tome koliko se Recchioni uneo u ovu epizodu, a i na UBCiju su dobro primetili da Dilan ne zvuci kao Dilan (jer smo navikli da zvuci kao Sclavi, a ovde zvuci kao Recchioni), i da epizoda nema katarze i (samo)ironije, no i pored toga, i pored mraka, muke, bola i beznada - odlicna prica koja vas progoni. Plus, Carnevale je briljirao.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4648 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 23/04/2010 : 13:27:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
sad nam samo cekanje preostaje :)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 23/04/2010 : 16:13:34  Show Profile Show Extended Profile
Fala Djoletu na zanimljivim izvestajima!

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 23/04/2010 : 16:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
quote:
Originally posted by docA

Fala Djoletu na zanimljivim izvestajima!

Hvala i od mene.

@Djole,

Jesi li citao još epizoda koje izašle posle broja 250(racunajuci i vanredna izdanja)?
Na nekom forumu su birali "top" i "flop" od Bonellija u 2009. godini. Ne mali broj njih je kompletnu Dilanovu regularnu seriju ocenilo sa "flop".
Ako si citao, je l' bi mogao uopšteno da napišeš kakav je DD poslednje 3 godine?

Hvala unapred.

Edited by - dessa on 23/04/2010 17:50:12
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 24/04/2010 : 08:05:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Uglavnom nisam citao, za onih par što jesam, vec sam na ovom topiku pisao. Cekam VC, ovo sad sam nabavio jer sam išao do Italije.

Ali ovako odokativno, mislim da je DD posle Ksabarasa/U ime oca bio malo izgubio na elanu koji je imao polse Broja 200. Mislim, cekao se nastavak price sa Ksabarasom, to je bilo, prošlo, a i nije bilo nešto. Plus, cekao se Sclavijev povratak, i on je bio i prošao, i šta dalje?

Ali nakupilo se novih scenarista koji su se u to vreme još uhodavali. Sad mislim da su se uhodali i da serijal opet valja, makar kao ovo što trenutno objavljuje VC.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 24/04/2010 : 12:24:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
Hvala Djoletu na komentarima tako da mi je sada još više žao što nisam kupio taj gigant jer sam smatra da uz takvu odlicnu naslovnicu price moraju biti krš.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5080 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 25/04/2010 : 00:07:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
daleko najbolja vijest u 2010., vezana uz stripove, je Dadin post o pokretanju DD Color festa i One shoot MM/DD serije...
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
41 godina Alan Forda u HR

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 25/04/2010 : 11:53:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
Smatram da je izdanje poput DD Kolorfesta zaslužilo da ga izda Libellus u lijepoj tvrdoukoricenoj verziji i na kvalitetnom papiru.
Rijetko sam dosad kupio neko Libellusovo izdanje, ali za DD Kolorfest cu biti redovan kupac

Edited by - Panon on 25/04/2010 11:54:30
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 27/04/2010 : 22:04:10  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message
1986, sjecam se... Imao sam 8 godina i nisam baš mogao skontati svaku epizodu... I neka kažu da su stripovi za djecu!
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 27/04/2010 : 23:58:24  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
Kako koji. DD sigurno spada medu one koje možeš citati do kraja života.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 28/04/2010 : 16:01:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
to jest i najbolja stvar o Dylan Dogu... mozes citati svaku epizodu 10 puta, i svaki put kad je ponovo procitas, izgleda kao skroz drugaciji strip, kao da ga citas prvi put... i meni je bilo 10 gad sam prvi put poceo citati, i svaki put gad uzmem "Poslije Ponoci" u ruke, vidim nove stvari u njemu - nekad mi je strahovit, nekad smijesan, nekad tragican, nekad poetski, i tako to... u svakom slucaju, nezaboravljiv.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5080 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 28/04/2010 : 17:02:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
na SBE od danas najava najnovijeg DD u ITA za svibanj (No.285)!

http://www.sergiobonellieditore.it/auto/edicola?collana=18&collocazione=3&numero=285

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 28/04/2010 : 17:18:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Originally posted by DOMI

na SBE od danas najava najnovijeg DD u ITA za svibanj (No.285)!

http://www.sergiobonellieditore.it/auto/edicola?collana=18&collocazione=3&numero=285

Fantasticna naslovnica... Ludens redovna ce ovu objavit za . . . jedno 8 ili 10 godina... a Ludens EXTRA za 20 ili 25... aj jaj jaj

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5080 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 28/04/2010 : 23:13:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
valjda za 8, 9 godina...
a s obzirom da je od prvih brojeva SD prošlo vec 15 god, ... docekat cemo (nadam se) ako nastavi izlaziti, i to...

Go to Top of Page
Page: of 75 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000