forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 DD 20 years and beyond
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 75

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 28/04/2010 : 23:24:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
Eve naslovnice. Da se vidi.

Scenario: Giancarlo Marzano
Crtež: Ugolino Cossu
Naslovnica: Jedini koji ovako ume
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4648 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 29/04/2010 : 10:26:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
jel se to boca coca-cole zabola u bena? :D
dilan osetno drugacije nacrtan (ili obojen). jako dobro!

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 29/04/2010 : 11:54:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
ali šteta što se takva naslovnica potroši na tandem marzano cossu

stano je u zoni1 nemojte ga sprijecavati

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 03/06/2010 : 14:36:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message

U znaku boli
Enna/Mari

Ennino razmišljanje o praznovjernosti, kako se boriti protiv toga i ono najvažnije što ako je opravdano. Malo previše sporo razmišljanje. Fali mi onaj racionalni Rujuev kraj da mogu reci da je epizoda jedva prosjek. Kraj, koliko god da ne daje odgovore, ti da da barem na trenutak zaboraviš sve što ne valja u prici i da pomisliš da možda sve to ima malo više smisla. Mari standardan, procitao sam nedavno Phoenix pa ma malo žalim za prošlim vremenima tako da me se nije posebno dojmio.

COLORFEST
HUMOR? NE!

Kako što su bila nagadanja jedino humor u ovom broju je crtež i poneka stranica u ponekoj prici.

Lutke
Faraci/Cavazzano

Uz predivan crtež prica koja ne vodi nikamo i koja ima jedninu svrhu da popuni stranicu, nije smiješna osim par loših Grouchovih viceva i par jadnih gegova, nije ozbiljna, nije dobra. Navodno prica ima smisla ali je on na švedskom.

SPOILER
Evo smisla price pa ako mi ga može netko prevesti :

Tekst/crtež : -/+

Teška situacija
Bartoli/Carnevale

Carnevalov crtež je tu više groteskan neko karikaturan a takva je i prica. Crtež je drukciji od svih ostalih jer je Cranevale boju nanosio izravno na olovku bez tuširanja tako da je dobiven jedan zanimljiv efekt. Posljedica toga je fušarenje na nekim mjestima ali ništa neoprostivo. Plus ide prici za konzistentnost, izvedbu koja je možda predvidljiva i temu koja je sigurno više puta pala na pamet citateljima Dylana Doga.

Tekst/crtež : +/+

Za umrijeti od smijeha
Enna/Celoni

Enna ne vara ni sebe ni nas. Zna kako bi ovaj Colorfest trebao izgledat i zna da nece tako izgledat. Prica u maniri nekih Grouchovih dodataka specijalcima sa nekoliko ilustriranih STARIH Grouchovih viceva povezanih u cjelinu sa poantom koju Groucho kaže na kraju: „ I? Humoristicna prica ne treba nužno nasmijati. Uostalom, nemojte zaboraviti da je ova prica i pomalo nadrealna.“ Bolno i istinito. Crtež je zapravo najvece iznenadenje od svih u ovom broju. Ne samo zbog stilizacije vec u ovoj prici je nekako najviše cartoonish elemenata od svih ostalih prica kojih možda fali u necemu što ima etiketu humor. Jedino što zamjeram Celoniju što mu Dylan izgleda kao Talijan a ne kao Englez ali to je druga prica.

Prazno pismo
Gualdoni/Mastantuono

Crtež kao ni u ostalim pricama nije nigdje pobacio iako je ovaj Mastantuonov najmanje stiliziran. Ali Gualdoni je pricom fulao ceo fudbal. Prica je ozbiljna i u ni jednom djelu ne pokušava biti nimalo zabavna. Što je najgore prica je zapravo dobra: ozbiljna ,pomalo tužna i nikako ne odgovara crtežu. Izgleda da se je ubacio preko veze.

Tekst/crtež : ?/+

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 03/06/2010 : 21:55:14  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message
quote:
Originally posted by dessa

Eve naslovnice. Da se vidi.

Scenario: Giancarlo Marzano
Crtež: Ugolino Cossu
Naslovnica: Jedini koji ovako ume

Fantazija naslovnica
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 03/06/2010 : 21:56:00  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message
quote:
Originally posted by Deers

U znaku boli
Enna/Mari

Ennino razmišljanje o praznovjernosti, kako se boriti protiv toga i ono najvažnije što ako je opravdano. Malo previše sporo razmišljanje. Fali mi onaj racionalni Rujuev kraj da mogu reci da je epizoda jedva prosjek. Kraj, koliko god da ne daje odgovore, ti da da barem na trenutak zaboraviš sve što ne valja u prici i da pomisliš da možda sve to ima malo više smisla. Mari standardan, procitao sam nedavno Phoenix pa ma malo žalim za prošlim vremenima tako da me se nije posebno dojmio.

Samo zbog naslovnice ga se isplati imati u kolekciji

COLORFEST
HUMOR? NE!

Kako što su bila nagadanja jedino humor u ovom broju je crtež i poneka stranica u ponekoj prici.

Lutke
Faraci/Cavazzano

Uz predivan crtež prica koja ne vodi nikamo i koja ima jedninu svrhu da popuni stranicu, nije smiješna osim par loših Grouchovih viceva i par jadnih gegova, nije ozbiljna, nije dobra. Navodno prica ima smisla ali je on na švedskom.

SPOILER
Evo smisla price pa ako mi ga može netko prevesti :

Tekst/crtež : -/+

Teška situacija
Bartoli/Carnevale

Carnevalov crtež je tu više groteskan neko karikaturan a takva je i prica. Crtež je drukciji od svih ostalih jer je Cranevale boju nanosio izravno na olovku bez tuširanja tako da je dobiven jedan zanimljiv efekt. Posljedica toga je fušarenje na nekim mjestima ali ništa neoprostivo. Plus ide prici za konzistentnost, izvedbu koja je možda predvidljiva i temu koja je sigurno više puta pala na pamet citateljima Dylana Doga.

Za umrijeti od smijeha
Enna/Celoni

Enna ne vara ni sebe ni nas. Zna kako bi ovaj Colorfest trebao izgledat i zna da nece tako izgledat. Prica u maniri nekih Grouchovih dodataka specijalcima sa nekoliko ilustriranih STARIH Grouchovih viceva povezanih u cjelinu sa poantom koju Groucho kaže na kraju: „ I? Humoristicna prica ne treba nužno nasmijati. Uostalom, nemojte zaboraviti da je ova prica i pomalo nadrealna.“ Bolno i istinito. Crtež je zapravo najvece iznenadenje od svih u ovom broju. Ne samo zbog stilizacije vec u ovoj prici je nekako najviše cartoonish elemenata od svih ostalih prica kojih možda fali u necemu što ima etiketu humor. Jedino što zamjeram Celoniju što mu Dylan izgleda kao Talijan a ne kao Englez ali to je druga prica.

Prazno pismo
Gualdoni/Mastantuono

Crtež kao ni u ostalim pricama nije nigdje pobacio iako je ovaj Mastantuonov najmanje stiliziran. Ali Gualdoni je pricom fulao ceo fudbal. Prica je ozbiljna i u ni jednom djelu ne pokušava biti nimalo zabavna. Što je najgore prica je zapravo dobra: ozbiljna ,pomalo tužna i nikako ne odgovara crtežu. Izgleda da se je ubacio preko veze.

Tekst/crtež : ?/+

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 24/06/2010 : 22:49:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
Nova najava za talijansko izdanje:

Dylan Dog n. 287
I nuovi barbari

Scenarij: Roberto Recchioni
Crtež: Bruno Brindisi
Naslovnica: Angelo Stano

Par vinjeta

i poster epizode

radno ime ove epizode je bio INGORGO prema ovom filmu http://www.imdb.com/title/tt0077734/

Malo prema naslovnici prica vuce na Chivijevu Pobunu automobila i Rujuovog Uno sconosciuto sulla strada

Ali mislim da Recchioni može puno bolje i puno više reci na zadanu temu.

Edited by - Deers on 25/06/2010 00:25:07
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 24/06/2010 : 23:08:51  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
quote:

Nova najava za talijansko izdanje:

Š'a bre nova najava? Gde si je našao?
Daj budi drugar pa baci link.

Još jedna superiška naslovnica.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 24/06/2010 : 23:27:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
jednostavno. ponekad jeftinim trikovima crne magije može se vidjeti naslovnice nekoliko dana ponaprijed tako da se na ovom linku izmijeni brojka u imenu epizode
http://images.sergiobonellieditore.it/bonelli/dylan/dyl_287.jpg

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 24/06/2010 : 23:32:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message

njah, šarlatanu!!
To i ja ponekad radim, ali nikad mi nije upalilo.
Hvala za prosvetljenje.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 25/06/2010 : 00:35:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
deers i ostali,
sto je to poster epizode?
crta li se to za svaku epizodu ili...?
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 25/06/2010 : 00:49:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
ma to ti je zapravo samo ilustracija koju neki crtac zna napravit za neku konvenciju ili festival. cesto imaju motive epizoda koje tek crtaju. Taj je još sa Comicona iz 2009 godine.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 25/06/2010 : 01:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
ah, to je to!
a ja se ponadao da je tko zna što
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 25/06/2010 : 01:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
A stvarno dobro zvuci!! Poster epizode!! UUUUUUU!!!
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4648 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 25/06/2010 : 08:22:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
deers, carobnjaku! :)
jos jedna pobuna automobila i njihovih vlasnika izgleda :)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 25/06/2010 : 09:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
Ma zapravo prema naslovu epizode, posteru () i s obzirom na scenaristu mislim da naslovnica predstavlja neku metaforu za kamiondije.

Iako neznam što americki školski autobus radi na naslovnici.

Edited by - Deers on 25/06/2010 09:59:38
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 27/06/2010 : 04:11:42  Show Profile Show Extended Profile
Ova me naslovnica iz prve asocirala na kultni "Jaws" iz '75-e... U svakom slucaju, jos jedno Stanovo remek-delo! Bravo, Angelo!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 27/06/2010 : 05:32:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
Naslovnica mi je bas ko dlake behaderove, nadam se da je makar scenarij i unustranji crtez puno bolji

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Lucy Liu
Average Member

Croatia
706 Posts

Member since 14/09/2007

Posted - 04/07/2010 : 10:28:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Lucy Liu an AOL message  Send Lucy Liu an ICQ Message  Send Lucy Liu a Yahoo! Message  Send Lucy Liu a Private Message
Koliko sam ja shvatio,ne radi se o robotiziranim morskim psima kao s naslovnice(šteta...well,za mene,barem),nego kao da Dylan,Groucho i Dylanova Cura mjeseca odu na odmor,no nadu se usred nereda i frke i nasilja,bla,bla,bla,yada,yada,yada...kako koma
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 06/08/2010 : 17:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
quote:

Zastoj
(novi barbari iako možda prema kratkom sadržaju i ima smisla kao naslov zapravo je glup do bola)

Dylna, njegova cura Calisto i Groucho idu na odmor do susjednog Brightona ali cim dodu na autocestu zastaju u ogromnom krljkancu gdje ubrzo svijedoce potpunoj dekadenciji takozvane civilizacije. Prava ljetna tema

Cesta simbol napretka još iz rimskog doba ovdje postaje simbol dekadencije i to u jednoj poprilicno dobroj prici punoj nadrealnih elemenata koji i nisu baš eksplicitno objašnjeni. Solidan uradak iako ce mnogi ocekivati više nakon Mater Morbi. Likovi su mu dosta drugciji od predvidenih. koako se to primjetilo kad se pojavila Barbatovica tako se i kod recchionija to vidi. Možda ne toliko kod Dylana kojega su vec toliki scenaristi secirali da vec gotovo i nema neku svoju osobnost koliko kod Groucha gdje se u jednom trenutku, na opce iznenadenje, želi žrtvovati za Dylanov život. Znaci ne ogranicava ga na viceve i dobacivanje pištolja ili kao kod Barbatovice niti to.
Moram pohvaliti i brindisija koji tu iznad svojeg prosjeka, cak i cura mjeseca izgleda poznato ali opet sasvim drugacije od drugih koje Brindisi crta.

@ Lucy Liu ima i robotiziranoh morskih pasa

Go to Top of Page
Page: of 75 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.94 seconds. Snitz Forums 2000